:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 360
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Двуфазен екшън план

Цунами от юфка в минсъвета, 3-4 млн. идат нанагорно по срутището

Точка 54

Проект на Постановление за предоставяне на финансови средства от централния бюджет за 2011 г. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на вътрешните работи, Министерството на финансите и на Администрацията на Министерския съвет за финансиране на обект "Граничен преход "Маказа" и инженерно-укрепителни работи по довеждащ път



БОЙКО БОРИСОВ, България: Внасят заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи, заместник министър-председателят и министър на финансите и министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Росен Плевнелиев, МРРБ: Уважаеми господин премиер, уважаеми колеги, благодаря лично на вас, както и на двамата вицепремиери! От първия ден ние се фокусираме, разбира се, и министърът на външните работи, да отваряме нови граничноконтролно пропускателни пунктове. Два за една година. Видяхте какво се случи в Ивайловград, Златоград - бизнесът, хотелите, бензиностанциите... потръгна по един феноменален начин. Сега "Маказа" е един затапен европейски коридор. Правителството има волята, свършило си е работата. Специално куп държавни институции работиха денонощно, работната група е поставила конкретни срокове, бюджети и се знае кой какво трябва да направи, има ясни срокове. Заместник-министър Прегьов днес и утре ще бъде на посещение в Солун в Северна Гърция, за да уточни последните формалности. Така че има екшън план и конкретни ангажименти.

Благодаря за подкрепата. Към 15 октомври 2011 година трябва да отпушим един затапен от десетки години европейски коридор.

ББ: Сега започнахте ли да ремонтирате това, което предишните са направили и се срути? Защото видях, че се е нагънало като юфка.

РП: Пътната агенция има план за действие, господин премиер, но той ще бъде изпълнен двуфазно. С парите, с които в момента разполагаме, ще направим най-необходимото и през следващата година ще довършим, но цунамито е документирано и видяно от всички.

ББ: Да, видяно е, но ние не можем да пуснем пътя, как ще минава през този подскок. Свлачището ще се изрине и укрепи.

РП: Свлачището ще се направи!

ББ: А с пропадналата...

РП: Господин премиер, трябва да знаем, че срокът, който си поставяме - към 15 октомври, е само за лекотоварни автомобили, а това е планирано и с гръцката страна, които планират няколко месеца по-късно.

ББ: Как ще преминават и лекотоварни автомобили там, където е пропадането?

РП: Пропадането ще го оправим, но има други неща. Например, освен свлачища и цунами има и срутища. Там ни трябват поне 3-4 милиона лева само за специални мрежи.

ББ: Това, което направихме на "Люлин"?

РП: Точно така, това ще се направи двуфазно. Имаме пълния проект, действаме.

ББ: Да, но трябва да го стартирате, защото ние пуснем ли пътя, срутищата трябва да бъдат укрепени.

РП: Господин премиер, ще оптимизираме максимално. С ресурса, който имаме, не можем всичко да направим, но ще се справим.

ББ: Защото после Станишев ще излезе на конгрес и ще каже: "Аз им направих път до "Маказа", а те гледай как го експлоатират, убиха човек." А на тях всичките им работи са такива - срутища, свлачища, юфка, и в същото време претенции. Така че планирайте едновременно с всичко това да започнем да изграждаме мрежите. Не знам, 3-4 милиона отгоре ще ни дойдат нанагорно (...).

Приема се точка 54.
2
1141
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
31 Юли 2011 20:00
Има ли нещо невярно в изнесеното от министър Плевнелиев? И щяхте ли вие в редакцията да публикувате с такова задоволство решенията на кабинета Станишев, ако бяха публично достояние?
31 Юли 2011 20:04
И всъщност защо не публикувате и някои от тях в тази рубрика?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД