:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фестивалът на изкуствата в Единбург сбра 21 000 изпълнители

СНИМКА: Fringe
Откриване на фестивала в Единбург.
Вчера в Единбург бе открит ежегодният фестивал на сценичните изкуства Fringe, който ще продължи до 29 август. Както отбелязва официалният сайт на фестивала, през тази година той е най-мащабният за цялата история на неговото съществуване. В различни театри, концертни зали, кина и площади в столицата на Шотландия ще има над 2500 представления с над 21 000 участници. В програмата са включени театрални и оперни постановки, концерти, изложби, детски и интерактивни прояви. Тази година за пръв път е открита и специална секция кабаре.

На фестивала свои представления ще покажат както млади дарования, така и знаменити изпълнители. Като атракция на фестивала се очертава постановка на моноспектакъл на Джон Малкович по мотиви от творби на Харолд Пинтер, в който главната роля играе Джулиан Сандс.

Фестивалът Fringe е съпътстван от още няколко големи прояви. Най-важната от тях е международната среща на представители на изкуствата, която ще се открие на 12 август. Паралелно с тържественото откриване на фестивала бе открита и срещата на военните оркестри, която се провежда под егидата на кралицата на Англия Елизабет II.
865
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД