:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Обама пак обвини Европа за проблемите на САЩ

Барак Обама
Най-голямата пречка за икономиката на САЩ е несигурността в Европа, заяви отново американският президент Барак Обама пред журналисти. По думите му европейските проблеми оказват сериозно влияние върху финансовите пазари в света. А несигурността около гръцката дългова криза преминава към капиталовите пазари на другите страни от Южна Европа. Обама добави, че често разговаря с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Никола Саркози, които са против разпадането на еворзоната. Президентът на САЩ призова европейците да действат бързо и да се справят с дълговата криза. Наскоро президентът на САЩ се оплака, че проблемите на Стария континент са виновни за проблемите на страната му, но това беше отхвърлено от германския финансов министър Волфганг Шойбле. Вчера Обама заяви, че Китай накърнява интересите на САЩ, като манипулира валутния курс на юана, за да подпомогне износа си. Според него обаче законопроектът за компенсиране на загубите на американски производители от занижения курс на юана, на който бе даден ход в Сената, може "да се конфронтира" с международните споразумения. Президентът не посочи дали ще наложи вето, ако все пак законопроектът бъде приет.

Международната рейтингова агениция "Мудис" обяви вчера, че е понижила рейтингите на 12 британски и 9 португалски банки, сред които Lloyds TSB, Royal Bank of Scotland, Nationwide и Santander UK, съобщи Би Би Си. Основанията на рейтинговата агенция по отношение на Великобритания са намалените й очаквания за възможностите на британското правителство да подкрепи проблемни компании. От "Мудис" обаче подчертават, че пониженията не отразяват "влошаване на финансовата устойчивост на банковата система". Информацията веднага се отрази на котировките на акциите на финансовите институции, като тези на Royal Bank of Scotland понижиха стойността си с 3.8%, а на Lloyds TSB - с 3.4%. По отношение на португалските банки действията на "Мудис" са предприети заради увеличения риск за активите им вследствие на техните вложения в португалски държавни облигации след орязването на кредитния рейтинг на Португалия от агенцията през юли до ниво Ва2 с негативна перспектива.
68
2126
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
68
 Видими 
07 Октомври 2011 20:00
проблемите на сащ са че от сериозен брой години Не могат да сглобят Нито Една по читава кола.
Да не говорим че в стремежа си да угодят на инвеститори и мечта за бързи печалби, хлъзнаха много мощно по модела "хайър адед валю сървиз".
Като резултат - необходимо ли е да напомняме че една компания като ХП е на път да се откаже от производството на компютри (ИБМ вече го направиха), а "превъзхнодните иноватори" от епъл реално се прехранват от дела за патенти на дизайн и това минава под формата "иновация"
Не знам до кога паур пойнта може да храни семейства и да слага биг мак на масата,
но е крайно време за преразглеждане на валутните спогодби като крайно остарели и несъвместими с днешните реалности.
От там нататък е въпрос на гледна точка... кой е отговорен, кой е предприемчив и кой е иновационен.... както се казва - ще си покаже.
07 Октомври 2011 20:23
Е имах си хас да не са виновни Европа, Китай, кишата, сушата и международното положение на САЩ!
07 Октомври 2011 20:42
Обама почва да ми заприличва на наш Бойко.
07 Октомври 2011 20:50
Време е за смяна на Чебурашка, уходи са !!
07 Октомври 2011 21:12
И с какво ти е виновен Обама? Че му връчиха за оправяне сметката на веселите компании преди него и се чуди от къде да започне. Затова ли ? Или защото има опасност да срути Системата , срещу която са скочили милиони и защото зад митовете за "предприемчивостта" нежно наднича печатницата ?
07 Октомври 2011 21:25
Аз га казвах, че ще вадят Фридман от фризера и ще му духат силно, да се размрази по-бързо... Ама сега само с монетаризъм няма да се размине, ще прегръщат и ще цаливат и supply-side economics.

_______________________
Интеллигент — это тот, у кого ума больше, чем умения, знаний больше, чем ума, сведений больше, чем знаний, а амбиций больше, чем всего перечисленного…
Блогът на Манрико
07 Октомври 2011 21:29
Според мен Обама визира реакциите на стоковият маркет напоследък.
Не му е работа да се бърка там, макар много неща са вързани за него, включително част от доходите на пенсиониращите се и най-важното публичният сантимент.
По същество е прав, обаче.
07 Октомври 2011 21:30
Цялата работа е, че с тази , откъдето и да я погледнеш, непозволена държавна помощ (за сметка на данъкоплатците!), не спасяват нито Гърция, нито Португалия, нито Европа. Спасяват банките, спасяват банкерите и ... само временно системата. Отлагат сериозните социални катаклизми за следващия или последващия президентски мандат.
07 Октомври 2011 22:11
Най-голямата пречка за икономиката на САЩ е несигурността в Европа, заяви отново американският президент Барак Обама


Светът лудна, а 2012 още не е и дошла.

________________________________ ____
Гласувайте за Светльо Витков Натиснете тук
07 Октомври 2011 22:23
Верно говори Обама от създаването на FED (европейски еврета) американският държавен дълг порасна в аритметична прогресия до немислими нива за по малко от 100 години очаква се колапс , Обама само требе да обясни коя част на Европа му пречи най-много.
07 Октомври 2011 22:28
Че духат, викаш /по манрико/
Ма дъл че е на тов Фридман, ил на тов. Ху .....
Бе важното е да не е на тов. Ким, че срамота


Хайде и сериозно, макар че няма смисъл.
Проблемите на американците са че икономиката им е "брокерско-консултанстска".
Се "исти" И се повече стават. Финансисти, юристи, журналисти, икономисти .....
Отдавна са минали повратната точка.
Връщане едва ли. Без крупни сътресения.
Европа е същото. Е малко повече публичени услуги за сметка на частните но това не променя картината.
Англичаните почти копират американците.
Така че напъните и приказките около кризата са вятър работа.

Това касае далеч на само собствените им икономики.
Е кметицата на софия консултира "транспорта" по англиъски, "агентите" сума ти години "консултираха" митниците, че и информация и мрежа посъбраха за короната, Концесиите за водата се връткат английски, после френски ....
и т.н. и т.н.
за "финонсите да не говорим.
07 Октомври 2011 22:50
Той той обвини и Пакистан за провала в Афганистан.
Натиснете тук
07 Октомври 2011 23:14
Аз га казвах, че ще вадят Фридман от фризера и ще му духат силно, да се размрази по-бързо...

ся ако кажеш и фридман кога е бил във фризера...
07 Октомври 2011 23:20
...Вчера Обама заяви, че Китай накърнява интересите на САЩ, като манипулира валутния курс на юана, за да подпомогне износа си...

Ахам, не може да има други интереси освен тези на САЩ. Къде са тръгнали тези дребни и вредни китайци?
07 Октомври 2011 23:25
ЗИП, ...кишата, сушата и Бушата.
07 Октомври 2011 23:33
07 октомври 2011 | Освен тренировките за отработване на излизането в открития космос и обучението за пилотиране на космически кораб Американската космическа агенция (НАСА) вече ще задължава всички бъдещи астронавти да учат руски език...Съгласно новите правила на НАСА руският език става задължителен за всички астронавти.
След закриването на американската програма за космически совалки през месец юли руските космически кораби „Союз” останаха единственото средство за транспортиране на екипажите до Международната космическа станция...
Едно място на борда на „Союз” струва на НАСА над 55 милиона долара.
07 Октомври 2011 23:43
А днес, май, се навършват 10 години-ЮБИЛЕЙ!- от военната Агресия на САЩ срещу Афганистан и последващата Окупация на Афганистан от САЩ и НАТО?!
Ама, що така, Тишинаааааа?!
08 Октомври 2011 00:17
А днес, май, се навършват 10 години-ЮБИЛЕЙ!- от военната Агресия на САЩ срещу Афганистан и последващата Окупация на Афганистан от САЩ и НАТО?!
Ама, що така, Тишинаааааа?!

Ми те, афганците си го празнуват сигурно... по тяхно му... Ще видим после резултатите от празничната заря измерени в "жива сила и бойна техника".
08 Октомври 2011 00:52
Това в САЩ си е традиция от незапомнени (по американски мащаби) времена. Американските деца са възпитавани така от най-ранна възраст - каквото и да направят е винаги "super", а като се осерат неизменно "it's not your fault"!
08 Октомври 2011 03:07
Обама взе да се олива.
А кой натресе Световната ик. криза? Но няма страшно революцията за смяна на модела започна.
08 Октомври 2011 03:32
Така е то, 2008-2009та САЩ бяха виновни за проблемите на Европа, сега Европа е виновна за проблемите на САЩ.
08 Октомври 2011 08:13
Оракуле, след Европа иде ред и на Китай да е виновен за дълговата кризата
08 Октомври 2011 08:53
Най-общо казано, виртуалните икономики не могат да просъществуват дълго в реалния свят. На хората са им нужни преди всичко храна и вода, дрехи и обувки, покрив и обзавеждане, топло и светло. Финансовите институции, застрахователните компании, рекламните агенции и т.н. са вторични и междинни по място. И когато една система съзнателно и като цел превръща последните във водещи, командващи и най-печеливши, не трудно да се направи извода, че пирамидата е обърната с върха надолу и неминуемо ще се срути един ден от собствената си тежест.
Не системата, а Законът за всемирното привличане е виновен, твърди Барак Обама.
08 Октомври 2011 09:36
paragraph39,

Американската космическа агенция (НАСА) вече ще задължава всички бъдещи астронавти да учат руски език...Съгласно новите правила на НАСА руският език става задължителен за всички астронавти.

08 Октомври 2011 09:43
Аз като един пълен дилетант, мога да подскажа на Бат Обама, как да излезе от кризата
1.Праща всички самолетоносачи за нарязване
2.Изтегля окупационните войски от Германия
3.Закрива всички военни бази извън страната
4.Въвежда златния еталон за доларя
5.Оставя американските производители на антични коли да фалират спокойно, за да могат да ги изкупят хора, дето разбират от тези неща
6.Въвежда акциз на горивата, както е в цял свят
7.Връзва данъка на доходите на физ.лица с тяхното тегло
И ако не го овъргалят в катран и перушина, напълно демократично, до две години ще са на крака
08 Октомври 2011 10:50
Ще бъде много жалко, ако тази ситуация, за която Обама, не носи никаква вина, се окаже фатална за неговото преизбиране. Аз не крия откритите си симпатии към Барак Обама. Смятам го за най-интелигентният президент, който някога САЩ са имали! А и идеологически ми пасва- като ляв-либерал (социалдемократ според европейските стандарти). Но липсата на мнозинство в Конгреса, съчетана с тази невиждана криза, породена от нео-либерастите, инфантилните републиканци- тип "Чаено Парти", кланящи се на най-примитивния, спекулативен и канибалски капитализъм- без право на никаква намеса отвън, създаден от любимците на седерастията, Тачър и Рейгън, в края на 70-те, за огромно съжаление ГО ПРЕВЪЗМОГВА!! Ще бъде адски жалко!

Редактирано от - highwatcher на 08/10/2011 г/ 11:13:14

08 Октомври 2011 11:01
А иначе Барак Обама е прав в критиките си към Европа (тук разбирай- критика към монетаристичната и нео-либерална политика на ХДС, на кака ви Меркел).
Германците, със своите лутания, бавене и пр. за взимане на окончателно и стабилно решение, относно дълговата криза, рискуват да въвлечат, не само Гърция, Испания и Италия в такъв икономически водовъртеж и колапс, но и целия свят!! А можеше проблема да се реши окончателно и веднъж завинаги, с издаването на Еврооблигация, за която на немските данъкоплатци не би коствало нищо. Германия, а и другите страни от богатия север, биха били само гарант!
Мисля, че в края на краищата и то само от немай-къде, Германия ще се принуди за нейното издаване, ако разбира се не иска сриването на еврото, на Еврозоната и на Европейския проект, като цяло!

Редактирано от - highwatcher на 08/10/2011 г/ 14:05:14

08 Октомври 2011 11:09
Според управителя на Bank of England Марвин Кинг: "Ние създаваме нови пари, защото в икономиката няма достатъчно пари".
Вчера Bank of England обяви емитирането на 75 милиарда паунда (116 милиарда долара), които средства ще бъдат използвани за увеличаване на паричното предлагане в икономиката и за нейното стимулиране.
------------------
Ето защо UK не прие еврото. Могат да си печатат банкноти когато им скимне. Също като американците. Само незнам защо новонапечатаните пари срещу които стоят единствено изкупени държавни облигации трябва да ги наричат "средства", които щели да стимулират икономиката без да предизвикат инфлация.

08 Октомври 2011 11:16
Заместете Обама с Горбачов.
ЕС с Източна Европа.
НАТО с Варшавски договор.
Афганистан с ... Афганистан.
Лошото (за едни хора) идва.
08 Октомври 2011 11:53
Han-е, the sooner - the better!
08 Октомври 2011 12:36
10 years ago we had Steve Jobs, Bob Hope and Johnny Cash -
Now we have no Jobs, no Hope and no Cash

Натиснете тук
08 Октомври 2011 12:57
Има разлика . Горачов беше един селски тъпак от Ставропол , когото Запада правилно изчисли и го пасеше с потупване по рамото как бил велик демократ и либерал, за да разкара съветите от конкурентни пазари и в крайна сметка да разпарчатоса съветите като държава и сложи ръка на енергийните им ресурси . Докато Обама е интелигентен. Вижда , че са му оставили батак и така повече САЩ не могат. Иска да каже на американците , че САЩ трябва да тръгнат по нов път, за да запазят водешата си роля в света , другото е агония и измъкване няма. Иначе наистина може да се разпаднат на 6 отделни държави. В което днес никой не вярва. Ама тези с печатницата не искат да се разделят с нея. И със самолетоносачите -маршрутки . Всячески ще го торпилират. Обама каза истината . По мъжки . Пич е. Прави му чест. Дано успее. Каквато и да е съдбата му , след него САЩ няма да са същите.
08 Октомври 2011 13:46
Още не е влязъл в час...
08 Октомври 2011 13:51
Щатите ще се оправят, когато аналозите на Путин и Ху добарат властта и разкарат печатарите и собствениците на най-голямото казино в историята.
Няма да е лесно обаче...
08 Октомври 2011 14:33
САЩ са единствената страна без собствена държавна валута. Двама президенти се опитаха да одържавят печатницата за долари и двамата ги занема скоропостижно. Двама държавни глави поставиха въпроса за разплащането в ОПЕК с евро, а не с долари - единият вече е обесен, а другият го дебнат да го хванат. Кой твърди, че доларът бил слаб!
08 Октомври 2011 15:08
Бюджетния дефицит на САЩ за финансовата 2011 г / завършва 30.09.2011 / е 1.2 трлн. , което е 8.6% от БВП.Това е с 14 млрд. повече от прогнозите.
Приходната част е паднала с 11 млрд. за сметка на намаление данъците от корпорации, разходите са се увеличили с 3 млрд , като причините са увеличаване с 17 % разходите за обслужване държ.дълг, за отбрана с 1 % , здравеопазване и пенсионна реформа с 7 %. Дефицита превишава 1 трлн. трета година поред , като неговия размер по отношение на БВП е трети рекорд от 1945 година насам. Първенството държи 2008 с 1.4 трлн. Обама обяви амбициозна програма до 10 год. дефицита да се свие до 2.3 % . Някои експерти считат , че в борба с дефицита САЩ вероятно ще се опитат да намалят държ. дълг чрез стимулиране на скрита инфлация и неговото обезценяване , паралелно с печатане на парична маса.
08 Октомври 2011 15:32
Всички американски президенти са един дол дренки. Кукли. Е, не само те де.
08 Октомври 2011 15:36
Тряба им върнем С.Дянков - за нула време ше им свие сърмите.
Пардонь, дефицита!
08 Октомври 2011 15:58
Защо Обама ще срещне съпротива и ще бъде торпелиран?
Защото хваща бика за рогата. В 3 трл. дол. му програма за свиване дефицита за срок до 10 год е предписно:
1.Съкращаване разходите на федер. правителство с 1.6 трл.
2. В частност намаляване с 580 млрд. разходите за Medicare, а тези за Medicad с 72 млрд.
3. Съкращаване военните разходи за Ирак и Афганистан с 1.1 трлн.
4.Повищаване данъците за големите компании и богатите "предприемачи" трябва да даде други 1.5 трлн.
Това, което на езика на престройката , се нарича "нормализация", е просто нечувано и извънземно за чичковците с печатницата и ВПК.
08 Октомври 2011 16:07
"В САЩ винаги печели изборите и управлява държавата една и съща партия- "Партията на Големите пари"!"/Дж. Щиглиц- нобелов лауреат, университетски преподавател в САЩ, публицист/
08 Октомври 2011 17:13
Най-много пари за военни цели харчат САЩ. На тях се падат около 54 на сто от всички военни разходи по света. През 2009 година Вашингтон е увеличил своя военен бюджет с 47 милиарда долара в реално изражение. В сравнение с 2000 година през 2009 САЩ са увеличили военните си разходи с 63 процента в реално изражение, сочат шведските специалисти.
Това са фактите, а Обама е само едно лице на американския капитал, всичко друго е ала-бала за наивници , които у нас са колкото искаш.
08 Октомври 2011 17:19
Отдавна се носеше слуха, че Ванга била казала, че Америка ще загине, когато начело застане черен президент.
Не знам дали Ванга наистина го е казвала, но колкото пъти станеше въпрос за тоя слух, толкова пъти някой казваше, че това е абсурд - в САЩ нивгаш нема да има черен президент и как така ще загине тая могъще държава...та....

________________________________ ____
Гласувайте за Светльо Витков Натиснете тук
08 Октомври 2011 17:33
Естествено, че Европа е виновна - след като Китай не ще да им плаща повече масрафите, сега и тя като се дръпне - САЩ се на*ират прави.
08 Октомври 2011 17:51
Ето защо UK не прие еврото. Могат да си печатат банкноти когато им скимне.

в четвъртък и тришката каза че ще печата с пълна сила
08 Октомври 2011 18:27
Въз основа на какво каза, че ще ги печата?
Еврото има покритие за разлика от долара.
Злато ли са изкопали, та ще печатат евро?

________________________________ ____
Гласувайте за Светльо Витков Натиснете тук
08 Октомври 2011 18:34
Еврото има покритие за разлика от долара.

Ъ?

_______________________
Интеллигент — это тот, у кого ума больше, чем умения, знаний больше, чем ума, сведений больше, чем знаний, а амбиций больше, чем всего перечисленного…
Блогът на Манрико
08 Октомври 2011 18:49
Ма и еврото ли го печатат без златно покритие от 72?
На кило кръв и метър кожа и едно към ангро?!?

________________________________ ____
Гласувайте за Светльо Витков Натиснете тук
08 Октомври 2011 19:01
ще печата въз основа на силата дадена му от брюксел. то това е и покритието на еврото - in eurocommission we trust
златния стандарт даде фира неколко десетилетия преди 1972 г. просто стоковите пари се доказаха за пореден път като неефективни и светът се върна към първоизточника - fiat money
08 Октомври 2011 19:06
Абе кайли, сопрете ся малко, много сте възбуден/а.
************************
Аз туй, заради виткова.

Редактирано от - dabedabe на 08/10/2011 г/ 19:51:26

08 Октомври 2011 19:10
Кайле, аз не знам някоя валута днес да има някакво законово златно покритие. И ЕЦБ емитира евро колкото си иска, цели се в определена ниска инфлация и определя количеството пари в обръщение според това.

_______________________
Интеллигент — это тот, у кого ума больше, чем умения, знаний больше, чем ума, сведений больше, чем знаний, а амбиций больше, чем всего перечисленного…
Блогът на Манрико
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД