:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

От Трън, та на глог

"Трън се оказа златен", тръби пресата едногласно. Един от най-бедните и обезселени български градове лежал върху 100 тона злато. "Монитор" даже почва да лее сравнения с Клондайк, мечтаейки златната треска да съживи Западна България.

Друго излиза от репортажа на Франс прес, цитиран от "Труд": "Децата избягаха, живеем само от вересии" - е тъжното заключение на хората от резерват Северозапад. "Няма социално-икономически индикатор, по който регионът да не е на последно място. Картината не е розова", признава открито зам.-министър от строителното министерство. Прочее вестникът е надянал черните очила (по-натам ще погледнем и през розовите) и всичките му заглавия са в този дух: "Инвестициите от чужбина продължават да се топят", "Водим класациите по самоубийства на деца", а пък "Бедни копаят въглища от пресъхналия Дунав"... от такъв коледен дух и Чичо Скрудж би побегнал в паника!

За сметка на това "24 часа" кипи от оптимизъм. Докато из София продължават да горят коли факли, Цв. се хвали: "С ФБР спряхме кражба на милиони долари"! Магистрално-оптимистичният дух се усеща и в новината "Официално с кола от Пловдив до София стигаме за час?" Обсъждало се ограничението да стане 140 вместо досега разрешените 130 км/ч. Прелитащият започва да се пита дали някой от ресорните чиновници е минавал напоследък пътя до Филибето - половината магистрална настилка е по-лоша от тази на еднолентов междуселски път.

Оптимизмът е налице и в "Стандарт". Темата за находищата на природни суровини във всеки кът на родината е актуална и там. "Газът под Девенци по-добър от руския", пише вестникът в пространен репортаж от плевенското село. Също и "Пациентите ще избират лесно най-добрите клиники" - и нашите болни пак ще са най-здравите болни! Ще настане такъв хубав живот, че дори няма да има нужда от вестници, които да ни убеждават, че е така.
1
1138
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Декември 2011 23:02
"И тези не ме разбират" — помисли си бай Ганьо и като се върна при другарите си, прибави: "Нарязали се като. . . казаци."
Натисни тук
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД