:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Иновацията на Куйчев

А можеше да си имаме бензиностанции в блоковете...
От мене да го знаете, идиотска държава сме. Глейте сега какво се случи с един Куйчев от "Момкова махала".

Значи една сутрин жена му, Мичон, казва:

- Бе, що така клозетът ни мирише на бензиностанция?

Чува това Куйчев и съмнение захваща да го гложди. Щото и той от известно време е забелязал - да, тоалетна като тоалетна, фаянс на цветчета, умивалник "Видима", рафтче с чашки, от които стърчат четки за зъби, ама иначе наистина на бензиностанция мирише! И напълва той едно бурканче с, как да кажа, своя телесна течност и отива при приятел от казармата, сега някакъв в БАН. Прави приятелят му анализ на течността и малко удивен, съобщава на сънаборника си с войнишка откровеност:

- Куйче, ма ти пикаеш бензин, бе!

В началото, то се знае, Куйчев е доста стъписан - все пак става дума за личната му отделителна система, но след това осъзнава, че в цялата тази невероятна ситуация има и положителни неща. Особено като се вземе под внимание цената на бензина.

Започва Куйчев да се наблюдава и какво открива? Открива, че когато консумира кисело мляко "На баджо" с масленост 4.3%, както и изпива стограмка "Манастирска препеченица" на "Цеков дринкс лимитед" с мезе от лютеница "Новоселска едро смляна", производство на "Каспичан туршиинг енд компотинг", бъбреците му вместо познатата на всички течност произвеждат бензин. Открива той това и веднага пита жена си:

- Миче, искаш ли голфа безплатно да го караме?

Мичето, то се знае, иска. Тогава Куйчев й обяснява ситуацията и й казва, че от утре и тя, и майка й трябва да започнат да употребяват активно споменатите вече новобългарски посттоталитарни продукти. Съпругата бързо се навива, но тъщата се опъва. Защо да пие само по сто грама, след като е свикнала ракиите да са поне две големи дневно. След две седмици обаче рухва и със сълзи в очите се съгласява. И ето ти на тебе развит капитализъм - всеки сам кове щастието си. Не минава ден, в който Куйчеви да не са събрали поне осем литра бензин! Безплатно! Не щастие, а щастие на ента степен!

Добре, ама кой в тая наша България може да изтърпи щастието на другия? Щастливците винаги са подозрителни и органите веднага започват да го разработват. И нали специални разузнавателни средства, разгърнати агентурни мероприятия, щафетни проследявания... Всичко, както си се полага. И, разбира се, скоро всичко излиза наяве.

Дянков е бесен - при проверките се оказва, че лицето Куйчев не е плащало и стотинка акциз върху бензина, който ползва. Цветанов, от своя страна, е още по-бесен - става дума за контрабанда на горива в особено големи размери... Следва зрелищна полицейска операция с кодовото название "Щастливите". Семейството е закопчано, показано по телевизиите и осъдено в спецсъда по бързата процедура. И никой от властта не иска и да чуе за чудото, дето се получава от комбинацията кисело мляко "На баджо", ракия "Манастирска препеченица" и лютеница "Новоселска едро смляна". Една възможност отечеството да се замогне с лека ръка е захвърлена на боклука. А толкова малко е трябвало да се направи. Просто депутатите на ГЕРБ, все така монолитни, като юмрук, просто е трябвало да изгласуват закон само от три члена.

Член 1: "Всеки е длъжен да се храни според спецификация, изготвена от Министерството на промишлеността, единствено с утвърдените бензинообразуващи продукти".

Член 2: "Всеки е длъжен да събира в подходящ съд телесната си течност".

И член 3: "Събраната течност се носи в най-близкия клон на НАП по график, изготвен от Министерството на финансите"...

Представяте ли си как щеше да дръпне България, ако беше свършена тази несложна работа? Ми то ние направо почетен член на ОПЕК ставахме! Кувейт на Балканите!

Щото добре, голямо нещо сме захванали, ще правим от стволовите клетки яйцеклетки, но защо, очаровани от тази велика идея, да загърбваме иновацията на Куйчев? Защо?!

Не, не, идиотска държава сме и това си е!
1122
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД