:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 291
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Израел предупреждава София за терористична атака на 12.02

Израел предупреди България, както и няколко други европейски страни, за възможни терористични атаки срещу израелски туристи. Това обяви българското министерство на транспорта. Информацията за евентуални терористични нападения дойдоха от шефа на отдела за сигурност към израелското министерство на транспорта Дани Шенар. Той обяви пред в. "Аарец", че е поискал от службите за сигурност в Европа "да ескортират израелските групи и да провеждат проверки с помощта на специално обучени кучета".

Малко по-рано през деня израелското издание IzRus обяви, че ливанската шиитска групировка Хизбула може да атакува София на 12 февруари, когато е четвъртата годишнина от ликвидирането на един от лидерите й - Имад Мугния.

Зам.-шефът на Хизбула Мугния беше взривен в Дамаск на 12 февруари, когато се връщал с колата си от прием в иранското посолство, посветен на годишнина от ислямската революция. Тогава групировката обвини Израел за покушението, но Тел Авив отрича да е съпричастен.

Миналата година на тази дата подобни заплахи имаше към посолства в Африка и Югоизточна Азия. Мугния беше един 25-те най-опасни терористи в списъка на ФБР. Американците смятат, че той е бил в контакт с Осама бин Ладен.

Летище София затегна мерките за сигурност след предупрежденията на Тел Авив. Проведена е била оперативка с представители на израелската авиокомпания El Al, дирекция "Сигурност" на аеропорта и представители на "Гранична полиция". Веднага след подаването на сигнала е била сформирана работната група, съобщиха от министерството на транспорта. Малко по-късно правителствената информационна служба обаче обяви, че нашите специални служби не разполагат с информация за подготвян терористичен акт на територията на страната. "Няма повишена опасност. Провеждат се стандартните процедури и се взимат стандартните мерки за сигурност в страната" - това заяви пък главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Израелските граждани бяха предупредени да избягват пътувания до някои дестинации, сред които Египет, Турция, Азербайджан, Грузия, Армения, Кот д'Ивоар, Мавритания и Венецуела.

13
3201
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
05 Януари 2012 20:43
Подмятат ни горещ картоф...
-------------------------------------------
Блогът на Генек


05 Януари 2012 21:17
Точно за тебе са скочили да ти мятат картофи. Такива съобщения се отправят редовно от министерствата на туризма, външните работи и т.н. на Израел, просто за пръв път е включена България - голямо важно.
05 Януари 2012 21:19
Той обяви пред в. "Аарец", че е поискал от службите за сигурност в Европа "да ескортират израелските групи и да провеждат проверки с помощта на специално обучени кучета". В цял свят хората, застрашени от нападение, обир и т.н., си плащат за сигурността – наемат си охрана, сотове, разузнаване...
А жидовете само изискват другите държави за своя сметка да им осигурят охрана, ескорт, че и „специално обучени кучета”.
И всичко това за сметка на страната-домакин...
Къде дават така?
05 Януари 2012 21:59
Дядо,
Ада си чул, случайно че и американците поисаха същото и в целия ЕС въведоха допълнителни мерки за сигурност, в това число и онези специални ренгени дето те виждат барабар с голотиите, пък и сециални чипове в паспортите и....
Когато американците, поискат нещо може ... ама на онез от Израел, дето им викаш "жидове" не.
Между впрочем когата става дума за повишаване сигурността по летищата, тя се отнася за всички пътници без значение на националноста им.
В случая Израел само ни информира за потенциална опасност от терористична атака. Що се отнася до пъгниците на тяхната компания, те си ги пазят сами, както в самолетите си така и на летищата кадето се качват.
05 Януари 2012 23:31
Ще ни пратят две три мусадки с бомби , а после ще обвинят алкайда.
Поне да кажат деня и часът нали те ще залагат фоерверките.
П.С.
Мошетата може и дрончета да ни пратят ама то срамота на умряло куче нош да вадят.
06 Януари 2012 00:12
Израелското министерство на транспорта...?
06 Януари 2012 05:26
просто за пръв път е включена България - голямо важно.

Да де, в Израел някои чиновници си правят пиар и хич не им дреме, че дават идеи, които някой може и да осъществи. В България има много араби. Достатъчно е един да реши и ще опазят израелските групи точно толкова, колкото колите да не ги палят. Щото криминалните филми са едно, ама реалността по-друго.
06 Януари 2012 06:15
[size=2]За разлика от Израаел, ние нашите араби не ги държим в концлагери. Хората си работят, развиват се и си гледат семействата. Както и еврейте ни. Пък и какъв акъл могат да ни дават на нас от Израел, като те въпреки оградите, наколните мостове, тяхното Гестапо, блокираните им гета, не могат да предпазят нищо?! Вместо да внимават какво правим ние, те съвети дават?! [/size=2]
06 Януари 2012 08:10
Специално обучени кучета?Специални девойки тоже, може и... момченца.Тимшел
06 Януари 2012 09:40
израелците са и ще бъдат обект на "терористични" актове постоянно. Това всички го знаем.Въпросът е защо? Ако някой народ е недолюбван в продъжение на 2000години, то не може да е безпричинно. А особено когато със сила завладее земя през 20 век и масово изсели, затвори и изтреби едно население, а след това се представя за жертва и се забранява със закон да се съмняваш в това.
06 Януари 2012 10:16
Предупрежденията може да се окажат верни.
САЩ са на прага на нова война със Сирия и Иран и напълно са възможни терористични атаки вкл. и в България.
Американците прехвърлят войски в Израел. Терористите по САЩ няма да могат да ударят, но ще ударят по слабите им съюзници като нас.
Thousands of US troops deploying to Israel
rt.com/usa/news/us-troops-israel-iran-257
06 Януари 2012 10:31
В цял свят хората, застрашени от нападение, обир и т.н., си плащат за сигурността – наемат си охрана, сотове, разузнаване...А жидовете само изискват другите държави за своя сметка да им осигурят охрана, ескорт, че и „специално обучени кучета”.И всичко това за сметка на страната-домакин...Къде дават така?

Дядо, в цял свят държавите и по-точно техните служби са длъжни да осигуряват сигурността както на своите граждани, така и на чуждите туристи, намиращи се там, защото иначе доходното перо туризъм ще спре да снася златни яйца.
Само такива като тебе делят туристите на "жидове" и други...от много мъдрост, вероятно.
06 Януари 2012 12:25
Мисля, че щом МВР обяви подобна заплаха за нищожна и по-точно, че такава не съществува, то тя (заплахата за терористичен акт) е взета насериозно от службите. Тази тактика в подобни случаи е общовалидна, за да се се осигури по-нататъшнато спокойно ежедневие на гражданите или да се намали евентуалната паника от страна на хората. Дотук добре, лошото е, че в столицата има толкова много подходящи места за терористичен акт и то незащитени срещу такъв риск. Именно за това трябва сериозно да помислят властите, защото инак не ми се мисли какви биха били последствията.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД