:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 350
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов поиска роднините на убито момиче да се извинят на МВР

Полицията допусна серия от гафове - до последно твърдеше, че момичето не е отвлечено, а единият от заподозрените за престъплението изненадващо се самоуби при обиск на дома му
Снимка: Велислав Николов
Пред членовете на Американската търговска камара в България премиерът описа в специфичния си стил трагичния случай с убийството на 17-годишната Мирослава от Перник и как е намерен трупът й.
Часове след като полицията откри мъртво момиче, за което повече от два месеца твърдеше, че е избягало от дома си, премиерът Бойко Борисов взриви общественото мнение. Той поиска близките на покойната да се извинят на МВР за критиките към полицията. Искането му дойде на фона на скандално развитие на разследването - единият от арестуваните за убийството се самоуби в присъствието на полицията при повторен обиск в дома му.
След като повече от 2 месеца нямаше никакво развитие по изчезването на 17-годишната Мирослава Николова от Перник, вчера едновременно се разбра, че е открито тялото й, че по случая са задържани двама мъже и че единият се е самоубил пред полицията. Всички тези факти не попречиха на Борисов и на вътрешния министър Цветан Цветанов да похвалят щедро полицията за добрата работа. "Два месеца работиха службите и МВР по цяла нощ по това отвличане в Перник. Така, както и предполагах, то е с фатален край и най-близките хора там са искали да вземат пари. Това момиче още същата вечер са го удушили, но вече ги задържахме, отидоха и показаха къде са го заровили. Съжалявам, че бяха изговорени от близките й такива лоши думи за МВР. Надявам се те да се извинят и да ги отправят към най-близките си, които са участвали в този процес", коментира премиерът Бойко Борисов по време на обяд, организиран от Американската търговска камара в България. Той не поясни по какъв начин най-близките на жертвата "са участвали в този процес". Двамата задържани са били познати на момичето.

За убийството на Мирослава на 11 януари са задържани двама души - 36-годишният Стойчо Стоев и мъж на име Марио, съобщи снощи БНТ. От изявленията на шефа на пернишката полиция комисар Валентин Димитров не стана ясно как точно разследващите са стигнали до извършителите. По думите му това е резултат от двумесечен упорит труд на ГДБОП, МВР-Перник и Института по психология. От полицията обясниха, че Стоев се е провалил на разпит с полиграф и след това започнал да сътрудничи на разследването. Направил е самопризнания и е посочил мястото, където е скрито тялото на Мирослава. Вчера сутринта то е било намерено с помощта на Планинската спасителна служба в Дупница под мост в квартал Батановци. За втория задържан не е известно нищо, освен че е криминално проявен.

Вчера полицията се върнала със Стоев в апартамента му за повторен обиск. Според официалното съобщение на МВР 36-годишният мъж поискал разрешение да отиде до тоалетната, взел предварително скрит пистолет и се прострелял смъртоносно. Не е ясно защо присъстващите полицаи са допуснали арестантът да се движи свободно в дома си, защо са го оставили сам, нито защо оръжието не е открито при първия обиск на жилището. Това не е бил първият контакт на Стоев с полицията. По неофициална информация той работил като охрана на пернишкия бизнесмен Феодор Феодоров-Федката. През 2008 г. е обвинен, че е запалил мерцедеса на пернишкия бизнесмен Ясен Миленов. Бил е и един от заподозрените за отвличането на 48-годишния Румен Монев, който бе пребит в района на крепостта "Кракра" в Перник заради дълг от 50 000 лв. Според други информации дори е лежал в затвора.

Стоев е охранявал приятеля на сестрата на Мирослава Борис Чолев, който е син на главната архитектка на миньорския град - Маринела Чолева. Сестрата Елеонора потвърди, че той е бил близък на семейството, а след отвличането идвал често и съдействал на полицията. Майката Емилия Николова пък заяви, че по време на разследването от полицията едва ли не са я обвинявали, че сама крие дъщеря си.

Вчерашните обяснения за убийството потвърждават версията за изчезването на Мирослава, на която близките държаха от самото начало, но която беше категорично отричана от полицията - отвличане с цел откуп. Момичето изчезна на 7 ноември 2011 г. след тренировка по таекуондо. МВР не съобщи официално за случая, информацията беше разпространена от медии, на които се обади сестра й Елеонора. Още тогава се говореше, че Борислав Чолев е получил голямо наследство и Мирослава е отвлечена, за да се изтръгне от него откуп.

Но дори и когато призна за изчезналото момиче, МВР поддържаше други версии. Основната беше, че то е избягало от дома си, защото не е харесвало живота си. В края на миналата година шефът на ГДБОП Станимир Флоров дори заяви, че това е версията, която МВР "желае" да е вярна. "Не говорим за отвличане, независимо от това какво се говори, какво се тиражира и т.н. Версията, която желаем да бъде вярна, е, че тя не е харесвала начина си на живот и е решила да живее извън пределите на България", каза той. Без коментар бяха оставени твърденията на сестра й Елеонора, че в деня на изчезването й е получила телефонно обаждане с гласа на Мирослава, което гласяло "Отвлечена съм, има замесена полиция, моля те, спаси ме". Вчера Елеонора разказа, че разследващите я убеждавали, че сестра й е в Германия и си "пие коктейли". Момичето се издирваше чрез Интерпол и чрез Шенгенската информационна система. Шефът на пернишката полиция съобщи вчера, че през цялото време са работили и по версията отвличане.

Според неофициалната версия похитителите са решили да организират отвличане с цел откуп, като първоначално се спрели на брата на Борис Чолев. После обаче се отказали от него, тъй като бил с "непостоянно поведение". Така се спрели на Мирослава, която и двамата познавали. Планът им бил да я убият още в самото начало, тъй като нямали условия да я крият. Поискали 500 000 лв. Според вчерашните изявления на полицията и на Цветанов и Борисов момичето е убито час след отвличането. Преди това двамата мъже я накарали да напише писмо и да се обади на родителите си, за да им каже, че е отвлечена. Месец по-късно похитителите написали шаблонно писмо, отново с искане на пари.



Черен хумор

Премиерът нито веднъж не изказа съболезнования на семейството на убитото момиче. Нещо повече - позволи си неуместни шеги с широка усмивка. Според него кучето на БЧК, открило тялото, трябва да бъде наградено с телешки пържоли. "Три-четири телешки пържолки да прати Цветанов, като вземе заплата, на кучето, освен да награди водача. Кучето свърши много работа. Заслужава и то, като, разбира се, и всички, награда", заповяда Борисов.

Темата за "пържолките" и кучетата е устойчива при него, независимо от контекста. В интервю за "Труд" през 2002 г. по повод издигането му в генералско звание тогавашният главен секретар на МВР разказва следното: "Онзи ден, като ме направиха генерал, вечерта отидохме с Цветелина в Банкя при баща ми. Майка, бог да я прости, не можа да ме види такъв. Но татко много се радва и сестра ми също. Бях взел много хубаво месо. Нахраних хубаво кучетата. Изкарах ги в полето да се изтичат в снега. Беше късно вечерта,11-12 часа. Беше великолепно! Красиво! Така ги нахраних - да разберат как генерал храни!"
 Мирослава Николова
СНИМКА: БГНЕС
Екипи на полицията още работеха в апартамента на ул. "Тунджа" 13, където се самоуби Стоев. Съседи разказаха, че дори вчера на влизане с полицията в дома си той им се усмихнал.
186
12471
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
186
 Видими 
12 Януари 2012 20:01
Аман от бизнесмени , че и от охранителите им . Под строй ги кръщавате , без свян . Демократично "пишещи" журналя ...
12 Януари 2012 20:06
Този павиан съвсем е изтрещял!
12 Януари 2012 20:08
Едно просто "извинете" не е достатъчно! Курбан трябва, че и дарение за МВР-то! И организиране на концерт на Веско Маринов в Перник - да попее как полицията ни пази
12 Януари 2012 20:15
Оставка!!!
P.S.
Впрочем някой обърна ли внимание как стои рекламата против бръчки точно над днешните статии за убитото дете. Ало, дизайнерите, "открит е убиецът на бръчките" да си го бяхте прибрали поне днес, поне над тези заглавия!
12 Януари 2012 20:15
......
12 Януари 2012 20:20
Малко провокативно звучи заглавието.

Бог да прости детето.
12 Януари 2012 20:23
Гнусна изтрещела мутра!
Случила се е трагедия, а тоя миризлив павиан се "шегува"...
12 Януари 2012 20:29
Кофти работа отвсякъде.
12 Януари 2012 20:34
отново забравяте,
"този" е само симптом.
По страшни и много по опасни са "тези" които са изглупяли и озверяли до степен съзнателно да гласуват, да го подкрепят и да оправдават подобно поведение.
Без тях, този палячо щеше да си остане един клоун от последната страница на вестника и да си седи на банкя.
12 Януари 2012 20:36
Лека и пръст!Какъв абсурд!
12 Януари 2012 20:41
Ей, такъв наглец до сега не съм виждал.
Дано почива в мир това дете- мъка.
12 Януари 2012 20:45
И като каза за кучето - взе да се хили неадекватно...Наистина, не е ли време за специалистите?
-----------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек
12 Януари 2012 20:46
Край! Трупът е намерен. Убиецът е самоубит! Делото да се прекрати. Още едно "разкрито" убийство!
12 Януари 2012 20:50
Каквото и да си говорим това е трагедия за момичето. Неадекватните изказвания на МВР шефове и примиер министъра също няма да коментирам.
Питам се само едно. Защо ще отвличаш някой за откуп и го убиваш веднага???
Аз ли съм прост, тия от МВР ли си наместват логиката???
Оставям на вас да решите.
12 Януари 2012 20:51
Горкото дете...горките и родители, ..... горките ние, че живеем в Мутростан... май следващата Катуница е само въпрос на време....
12 Януари 2012 20:51
Това което трябва да се направи е случаят да се наблюдава от прокурор от чужбина.
Някой знае ли възможна процедура.
Прекалено невероятни са всичките МВР-ски версии. И за отвличането и за откупа и за "самоубийството".
12 Януари 2012 20:52
Нямам думи, всъщност имам, но ако ги напиша, коментара ми моментално ще бъде изтрит за неспазване на добрия тон... Ами, това, което може да се очаква от една мутра... и нищо повече.... Натисни тук
12 Януари 2012 20:54

И на багера да се извинят.
И на кучето също.
На кучето пържолки да купят.
А на багера - грес.

12 Януари 2012 20:54
Жалко за момичето!
Все се надявах, че този случай ще завърши благополучно, уви, не!
Не зная дали сме прави да обвиняваме покрай Цвъцко цялата полиция, но някои от тях са свестни хора и преживяват тежко този слуай.
Директорът на полицията в Перник комисар Валентин Димитров се разплака на пресконференцията, дадена непосредствено след разкриването на зверското убийство на 17-годишната Мирослава.

Виж тук
12 Януари 2012 20:55
Всичко има граници ! 17-годишно дете е удушено, но министър председателя е загрижен дали някакъв помияр ще получи пържоли !!! Нямам думи да опиша колко съм омерзен ....
12 Януари 2012 21:00
Тия гербаджийски клоуни все по-зловещо изглеждат. Може би защото гримът им се е износил.
12 Януари 2012 21:05
До Cruella de Vil
Страдал е, че неговите подчинени полицаи-бандити не могат да му изплатят полагащите му се проценти от престъплението...ти сериозно ли мислиш, че на тоя потънал в корупция и измами дръвник, който обслужва от години местните мутри му пука за живота на едно нещастно дете !?!?!?
12 Януари 2012 21:14
Мога да кажа само, че всеки започнал да работи като пожарникар не го прави заради парите (знаете много добре колко са мизерни заплатите им в България), а го прави защото иска да помага на хората. Призовавам Ви да не упоменавате името примиерско като бивш пожарникар.
Като работих извън страната първо ми се смееха, че имаме за премиер бивш цар, после бивш пожарникар.
12 Януари 2012 21:17
Наричам го от самото начало Мутропожарникар. Има значителна разлика.
А гюбре има навсякъде. И при нас -докторите, и при вас - пожарникарите.
Нищо лично. Бъдете здрав!
12 Януари 2012 21:24
До Cruella de Vil
http://novini.dir.bg/news.php?id=10298855....съвсем за друго е бил този театър...
12 Януари 2012 21:42
Е, Мао, криви ги пишеш!Директор е от година, не от години
12 Януари 2012 21:42
Лека му пръст на момичето...и какво още трябва да стане за да разберем, че ни управлява нагъл и малоумен кретен?!
12 Януари 2012 21:43
Такааа...
Натисни тук няма какво повече да се каже
12 Януари 2012 22:01
По линка на Cruella de Vil - директора на полицията в Перник е човек, а ББ - по реакцията му не докарва много.
12 Януари 2012 22:12
До Селим
За да стане директор доста мутри са плаща ли, тези длъжности се купуват, а не се получават за почтеност и професионализъм, в който всички се убедихме, нали....
12 Януари 2012 22:28
До сега не написъх нищо за този самовлюбен и самозабравил се павиян но вище му извинението:
“В интерес на истината за разкриването на престъплението изключително спомогна работата на следовото куче. Затова, като човек, привързан към кучетата, заявих, че то трябва да получи най-любимата си награда в храната. Съжалявам, ако съм бил разбран неправилно и нека да бъда извинен от близките, както и от всички, които са се почувствали засегнати”, допълни премиерът.
Не ни си извинен защото не ти е за първи път нито ще ти е за последен и никога няма да спреш с просташките си изцепки.
Защото мислиш, че си голям отворко, ама си един самооверен простак с цървули както
и по-вечето от заобикалящите те придворни
12 Януари 2012 23:27
Няма да коментирам думите на премиера.Изказалите се над мен са казали всичко.За мен най- необяснимото е , защо се вършат такива изродски престъпления?Нима интелектуалното ниво на нацията ни е толкова ниско??
12 Януари 2012 23:32
най- необяснимото е , защо се вършат такива изродски престъпления?Нима интелектуалното ниво на нацията ни е толкова ниско??
Влез в дискотека в Студентски град, в училище, при седмокласници в Пазарджик, например и после в кръчма в Благоевград в разгара на купона.И няма да задаваш повече такива наивни въпроси.
12 Януари 2012 23:37
НЕРВЕН, какво интелектуално ниво бе, приятелю?!
Та ние си избрахме нагла мутра за премиер, избрахме си и дебил хвалипръцко за президент. Ние понасяме какви ли не извращения от властта и се кефим, че били мъжкари, харизматични, преуспелци и не знам какво още. Жалки, слаби и скудоумни сме, а ти ниво търсиш.
13 Януари 2012 00:17
Първата дума, която ми идва в главата е Пезевенг.
13 Януари 2012 00:34
Малко ме съмнява това, че отишъл в тоалетната взел скрит пистолет и се самоубил.Аз на негово место бих убил полицаите и избягвам завиниги от БГ.Нема логика.По всека вероятност е убит от полицията можеби при опит за бегство или с цел да се замаже групата възможно и полицаи които са искали парче от откупа.Но като не им е даден и има опасност да бъдат разкрити го убиват и така се замазва конспирацията.
13 Януари 2012 00:36
Един трагичен случай, който всъщност не трябва да бъде толкова коментиран, освен изказвания за съжаление, но уви, езикът и стилът на премиера подтикват хората. Освен това, чудя се дали има една нормална държава, където премиерът толкова много се впуска в обяснения и коментари при подобни криминални случаи? Мисля, че неговото изказване не би трябвало да бъде нещо друго освен изразяване на съчувствие и отправяне на съболезнования към близките. Какви кучета, какви награди? Но, именно защото:
По страшни и много по опасни са "тези" които са изглупяли и озверяли до степен съзнателно да гласуват, да го подкрепят и да оправдават подобно поведение.
Без тях, този палячо щеше да си остане един клоун от последната страница на вестника и да си седи на банкя
13 Януари 2012 00:55
Бойко е такъв простак, че един път погребва майка си, друг път баща си. Как можеш пред живи роднини да говориш, че си израснал като сирак?
13 Януари 2012 01:18
Поиска, ама не получи. И за това като пич, даде!
А иначе поздравления на затегача на първа страница. Да доизцеди..
13 Януари 2012 01:58
Ювелирна акция откъдето и да погледнеш.
13 Януари 2012 02:20
Това е решението: Натисни тук
13 Януари 2012 02:57
Мирослава загина, защото???

Много е тъжно и много е трудно да мисля за тази смърт. Защо хората на България умират? За какво? Какъв е смисълът на всичко това? Какво е обяснението? Каква е утехата?
Често четем за смърти. Обикновено успяваме да си обясним защо се случват. Този имал лоши приятели. Тази ходела на дискотеки до късно. Този имал много пари. Тези имали безхаберни родители. Какво е търсил/търсила там? Все някак успяваме, страдайки по малко, да си намерим утеха, обяснение, в което убитият носи някаква отговорност, и в което това не може да се случи на нас.
Хора умират заради религията си. Заради убежденията си. Заради работата си. Заради бедствия. В повечето случаи можем да си кажем: да животът й бе прекъснат, защото... Той умря – като християнин, като свободен човек, като миньор, или просто така е решила съдбата. За съжаление, да умреш като българин, днес значи да умреш без никакъв смисъл. Защото, какво можем да кажем за смъртта на Мирослава? Можем да обвиняваме – ламтежа за пари, човешката жестокост, некадърността на полицията, отчуждението на хората, разложението на обществото. Но в крайна сметка, стигаме до самоубийствено заключение – тя умря, защото живееше в България. Ужасно е. Нима единствената ни алтернатива пред безсмислието е да си кажем – ние сме убийци?
13 Януари 2012 03:57
БУЛГУРОВ,
Според информацията в медиите, Мирослава е била убита само час след като е била отвлечена?!
А е нямало през този един час Сигнал до Полицията за отвличане на Мирослава?!
При това положение, се изчаква известно време(дни), преди да се задейства Полицията по посока евентуално(?!) отвличане!
Така че, в този случай, за каква "некадърност" на Полицията, във връзка със смърта на отвлечената Мирослава, твърдиш?!?
13 Януари 2012 04:25
Премиера превърна една трагедия в грозно шоу! И най-неадекватното беше, че иска извинение от пострадалите близки?! Правилно са възмутени всички, но се питам:до кога ще търпим подобно поведение?!България заприлича на една клиника за душевно болни!Единия си вярва, че е Наполеон, другите гледат сеир и му пляскат И журналистите продължават да си мълчат и да се правят на улави!Не само това:канят "Наполеон" да обяснява колко е велик и колко всички сме прости Писна ми!
13 Януари 2012 04:26
Според информацията в медиите, Мирослава е била убита само час след като е била отвлечена?!

Пара, това много бързо го "установиха", не мислиш ли?
Така че, в този случай, за каква "некадърност" на Полицията, във връзка със смърта на отвлечената Мирослава, твърдиш?!?

Ами нали най-висши МВР шефове твърдяха, че не е отвлечена, а доброволно е заминала в чужбина заради проблеми в семейството.
13 Януари 2012 04:46
Ами нали най-висши МВР шефове твърдяха, че не е отвлечена, а доброволно е заминала в чужбина заради проблеми в семейството.
-То бива да се правите на глупави и луди, но минавате всякакви граници.Много ясно, че МВР ще твърди точно това-това е от арсенала на криминалистиката с цел да се заблудят похитителите, че им се е разминало и не ги разследват с цел да се отпуснат и да направят някоя грешка!Да в съвремения свят не толкова опитноста на разследващите е важна, не толкова новите технологи на съдебно-медецинските анализи, а е важно престъпниците да направят някаква грешка и така да бъдат заловени!Това е целта на това изказване нарича се дезинформация!Все експерти се навъдихте специалисти по отвличания и убийства в тоя форум, вместо да благодарите на съвестната работа на разследващите, които успяха да го завършат вярно с трагичен край, но все пак успяха!!!
13 Януари 2012 04:46
Престъпният капитал нарежда пионките във властта, а властимащите правят всичко възможно, тa мафиотите да трупат още по-голямо богатство, докато междувремeнно народа тъне в мизерия. Това е България с три думи. Кадърни и умни хора - истински държавници, скоро няма да има по върховете на властта. Най-добре ще бъде добросъвестна и хуманна военна групировка да направи преврат, след което незабавно да обяви война на Германия (също така може и на САЩ или Япония) и също толкова бързо да се предаде, преди да са ни намерили на картата. Като немска провинция, USA щат или японска префектура имаме къде, къде по-добри перспективи от сега.
13 Януари 2012 05:15
Що ли ми се чини, че детето правилно е казало, че полицията е замесена...
И този...самоубития, сега както не може вече да свидетелства...доста удобно...не мислите ли???
И другият задържан вече знае какво ще му се случи ако не даде правилните показания...
13 Януари 2012 05:47
вместо да благодарите на съвестната работа на разследващите

Благодарности се изказват само към Тиквоча, и то след указание от Калин Георгиев.
13 Януари 2012 05:54
И нека си припомним прегазеното дете в Катуница и реакцията на същите тези хубостници тогава - по-скоро липсата на реакция. Колко още деца трябва да бъдат убити в мамковината, за да ги разкараме!!!!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД