:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 258
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гърция контраатакува ЕС

Германският финансов министър Шойбле постави условия кой може и кой не да управлява страната
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Млади гърци ядат пред кухня за безплатно хранене в центъра на Атина, организирана от благотворителната организация "Каритас". При сегашната тежка криза все повече местни жители и имигранти в гръцката столица и други градове разчитат на подобни кухни за изхранването си.
Гръцките политици поведоха словесна война с ЕС, след като гръцкият президент Каролос Папуляс остро нападна германския финансов министър Волфганг Шойбле и колегите му от Холандия и Финландия, предадоха агенциите. До нападките се стигна, след като Шойбле поиска да бъдат отменени предсрочните избори, планирани за април, както и в Гърция да бъде назначено надпартийно, експертно правителство по модела на Италия. Идеите са били подкрепени от финансовите министри на Финландия и Холандия по време на конферентен разговор между финансовите министри на страните от еврозоната. Папуляс заяви, че трите страни се "подиграват" с усилията, които родината му полага, за да избегне фалита и да остане в еврозоната. "Кой е господин Шойбле, за да напада Гърция? Кои са холандците? Кои са финландците? Винаги сме били горди да защитаваме не само нашата свобода, но и тази на Европа", ядосано обяви Папуляс. Той избухна, след като Шойбле определи наскоро Гърция като "бездънна яма", в която се наливат пари, а Хелзинки и Хага настояха за по-строг контрол.

Вчера холандският финансов министър Ян Кеес де Ягер предупреди, че изплащането на финансовата помощ на Гърция може да бъде забавено след изборите през април, защото еврозоната иска да се увери, че правителството ще спази дадените обещания. Министърът на финансите на Люксембург Люк Фриден дори заплаши Гърция, че трябва да избира между "реформиране на икономиката или напускане на еврозоната". Според него трябва да се приложи система за наблюдение и гръцкият парламент трябва да приеме още мерки до края на февруари.

Гръцкият финансов министър Евангелос Венизелос пък обвини "силите от Европа" , че се опитват да изтласкат страната от еврозоната. Той обяви, че правителството е изпълнило условията, поставени от европейските партньори за отпускането на спасителния пакт. "Мнозина в еврозоната не ни искат там повече. Ние постоянно получаваме нови условия и срокове", оплака се Венизелос.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Рейтинговата агенция "Мудис" предупреди, че може да намали кредитния рейтинг на 17 глобални и на 114 европейски банки, предадоха агенциите. Това е поредното доказателство, че дълговата криза в еврозоната се разпространява и върху глобалната финансова система. Сред застрашените банки са UBS, Credit Suisse, Morgan Stanley, Вarclays, BNP Paribas, Credit Agricole, Deutsche Bank, HSBC Holdings и Goldman Sachs. Според "Мудис" дълговите проблеми намаляват доверието в кредитоспособността на правителствата в Европа.

84
5810
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
84
 Видими 
16 Февруари 2012 19:41
Гърците нямат никакво намерение да връщат пари, играта е да заблудят ЕС и опънат 110 милярда Евро и да спренат избори с нова партия спечелила ги и правителство, което нищо не е обещавало на ЕС

ЕС, ще пие една студена вода, за здравето на елените борците за свободна Европа!!
16 Февруари 2012 20:34
Не можеш да третираш една нация като престъпна и да я критикуваш толкова остро заради това, че не е постигнала своите икономически цели. ... Възмутен съм от тона, с който се обсъжда Гърция и гръцкият пакет. Имам чувството, че пожарникарят вместо да гаси, е започнал да подклажда огъня.

Гюнтер Ферхойген, бивш еврокомисар.
16 Февруари 2012 20:54
"Кой е господин Шойбле, за да напада Гърция? Кои са холандците? Кои са финландците?"

Правилно!
16 Февруари 2012 20:58
това което правят гърците е върховна наглост. направо не знам как западна европа имат търпение да се занимават с тях. приети са разни мерки, но докато минат изборите няма да има възможност да се реализират много от тях, после ще мине време за образуване на правителство, след това новите има голяма вероятност да кажат " аа сори ние не сме давали тези обещания и няма да ги изпълняваме....." а през това време гърция ще е получила новите 130 милиарда евро и ес ще пие една студена вода на стойност 130 милиарда.....
гърците и сега са зле (имам предвид 20%ната безработица в момента) въпреки вече дадените им помощи от 100 милиарда, а ако не им се дадат още пари ще фалират. т.е. те нямат изход, ако фалират и излязат от еврото никой няма да им дава повече заеми и ще настане нещо като у нас в средата на деветдесетте години...... за да им се дадат пари обаче трябва тези които ги дават да са сигурни че ще могат да ги върнат и нещата ще вървят в правилната посока.
гърциет обаче искат хем да им дават пари, хем да ги харчат както си знаят и никой да не им се бърка в работите.......
16 Февруари 2012 21:07
Византийци срещу евреи - изходът неизвестен.
16 Февруари 2012 21:12
"Мнозина в еврозоната не ни искат там повече. Ние постоянно получаваме нови условия и срокове", оплака се Венизелос.


Кво прозрение....

Тенджерата е празна. Черпаклиите обидени, че няма кой да я напълни.

16 Февруари 2012 21:22
"Кой е господин Шойбле, за да напада Гърция? Кои са холандците? Кои са финландците?"

Ами това са хората, от които искате пари. Ако не искахте, да питате. Ама искате, при това като изнудвачи, а не като просители.
16 Февруари 2012 21:25
Туй "просители" не лепне ли повече на Фрау и целото брюселско воинство наскоро в Пекин
16 Февруари 2012 21:25
Гърците започват да ми приличат на човек, затънал до уши в собствените си л@йна, който се чуди откъде мирише кофти
16 Февруари 2012 21:25
Който плаща, той поръчва музиката. Проблем ?
16 Февруари 2012 21:31
kaily 16 Февруари 2012 21:07
Византийци срещу евреи - изходът неизвестен.

Бе знам ли? За вторите все става така: "Къде отида майно ле, все мене бият"...
Още от Вавилон и Египет, та до ден днешен.
16 Февруари 2012 21:33
Аз се изморих да го повтарям, не ми е ясно не чувате ли, не мислите ли - тоя проблем е много стар и е формулиран отдавна -
Ако САЩ даде 100 милиона на Мексико, това е проблем на Мексико. Ако САЩ даде 100 милиарда на Вексико, това е проблем на САЩ.
Гърците немат проблем, кредиторите имат.
А вие за какво виете, това вече не знам.
16 Февруари 2012 21:33
Манрико, това са хората, които:
- Ще нарисуват едни нули в компютрите си;
- Ще ги преместят от една клетка в паметта (собствената си сметка) в друга (сметката на Гърция);
- След което ще преместят обратно нулите в своята сметка (Гърция ще "плати" част от задълженията си).
Срещу тия велики премествания на нулички въпросните хора ще получат:
- Истински активи, които досега са били собственост на щастливи гърци (да не се бърка със щастливи прасета) напр. Глобул;
- Правото да определят кой да провежда политиката на Гърция (и думата каква точно да бъде).
Естествено никое прасе не подозира защо добрият му стопанин го храни грижливо цяла година, но... накрая рано или късно разбира!
16 Февруари 2012 21:36
Не ги мислете гърците, казах ви го и преди. Гърците се ..бават със системата и немците го знаят.
Знаят, че ще дават пак пари бъдева и никой няма да им ги върне, но няма на къде, иначе ЕС се компрометира и изтича в канала. ЕС немое да стигне СИВ , като замисъл и организация, даже да тича срещу него.
16 Февруари 2012 21:40
Гърците още не искат да сетят , че в последиците от нашата и тяхната Капитулация няма съществена разлика , освен отежняващия размер на краденото от тях и откраднатото ... от нас . И двата народа ще сетят това по необходимост , когато гърците тръгнат да реформират Политическия си модел , а ние , след като вземем да си обясняваме нашият , вече и като катастрофно престъпен . Като тъй , подир Сърбия и Гърция ще се "оправи" по-бързо от нас ...
16 Февруари 2012 21:47
Кой е господин Шойбле, за да напада Гърция? Кои са холандците? Кои са финландците?

Вярно бе! Какви са тия та да питат къде им отиват парите вместо да ги дават веднага при поискване?
16 Февруари 2012 21:56
A хер Ферхойген да не се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. По негово време Европа проспа голямото лапане на гърчолята.
16 Февруари 2012 22:13
Хиляди са се оплакали в Холандия от сайта срещу източноевропейци.

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2012/02/16/1768027_hiliadi_sa_se_oplakali_v_holandiia_ot_saita_sreshtu/
16 Февруари 2012 22:39
Айде появи се мазникът.
16 Февруари 2012 22:42

Farage: Globalist Troika Driving Greece Towards Violent Revolution
Натисни тук

Милички другарчета цървуланчета простиращи си краченцата според печката да не настинат - вие не правите една сметка, не виждате ясно и спите дълбоко - гърците не са българи! И няма да търпят това, което вие, български мъже и жени, търпите, търпяхте и ще търпите!
Всяко живо същество се бори за живота си, а патилите знаят да не притискат котката плътно в ъгъла, щото като не и оставят място за маневра, котката скача върху тях и им дере очите.
Само българските мъже като ги притиснат в ъгъла ,се снишават, снишават, снишават, омекват, олекват, потичат, губят форма и изчезват. Затова и с тях се гаврят. А от гърците ще се страхуват.
16 Февруари 2012 22:47
гърците не са българи! И няма да търпят това, което вие, български мъже и жени, търпите, търпяхте и ще търпите!
Съгласен, гърците бойко грухтят от ъгъла на уютната кочинка.
Но Коледа иде, с гол в ръката ...
16 Февруари 2012 22:54
Capital: "Молбите за безработни в САЩ спаднаха до 4-годишно дъно": "Други данни днес също потвърждават устойчива скорост в икономиката,"
А вие у Еуропата стягайте коланите, и чакайте да излезете от кризата.Май възхода и "щастливите времена" на ЕС и еврото приключиха и дойде време да се плаща сметката за поредния неуспешен политико-икономически експеримент.
16 Февруари 2012 23:06
Но Коледа иде, с гол в ръката ...

Коледа винаги е идвала за домашните свине в кочината, за дивите прасета нема коледа.
Познай кой е мирно грухтящо в кочина.
16 Февруари 2012 23:07
Гърция прилича на комунистическа страна от началото на 90-те години.
Това заявява чешкият премиер Петър Нечас в интервю за германския в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитирано от гръцкия в. "Етнос".
Министър-председателят на Чехия вижда три възможни варианта за излизане на Гърция от кризата: дълбоки реформи, подобни на тези, извършени от комунистическите държави през 90-те години, бюджетен надзор от Европейската комисия или оттегляне от еврозоната.
Ето, че не само немци, холандци и финландци, но и чехите плачат за гръцки юмрук в зъбите
16 Февруари 2012 23:25
Ако видите брутния вътрешен продукт на Гръция и покупателната способност на гърците, може да установите, че Гърция е само на една малка крачка пред Чехия, но между нашите заплати и пенсии има драматична разлика. Минималната заплата в Гърция е 750 евро, а в Чехия 320 евро. Това е нещо, което трудно мога да разбера, изтъква чешкият премиер.
Г-н Нечас се изразява дипломатично, но има предвид следното: "Приземяването" на Гърция ще протече на три етапа:
1. Сваляне на минималната заплата на 600 евро; това вече е решено
2. Сваляне на средната заплата до 600 евро; как така? ами спомнете си колко хора у нас в края на 1990-те работеха на половин минимална
3. Сваляне на минималната заплата до 400 евро; към 2015-2017 г. това ще изравни ППП на минималната им заплата с българската.
16 Февруари 2012 23:27
това ще изравни ППП на минималната им заплата с българската.

Натискай мръсните гърчоля в тинята, натискай ги, със се сила!
Белким се сринат надоле да се изравните що немаш акъл ти да се извисиш нагоре за същата цел. Ама сила имаш да натискаш. Надолу.
Българи! Юнаци!
16 Февруари 2012 23:31
dvama_drugari ,
Там накъдето са тръгнали Чехия и България, Гърция от там се връщат.
Много ти е ниска летвата , приятел.
Гърците да не са луди да се мерят с ниските стандарт и заплати на България и Чехия, нормалните хора се борят за по високи.
16 Февруари 2012 23:44
Всъщност, бъдещето на Гърция е такова дежа вю, че е чак скучно.
Всеки източноевропеец с капка мозък в главата си може да го прогнозира с точност до 1-2 години.
Имаше голем и дащен брат, имаше и парникови условия.
Големият брат спира подаянията, почва "преходът".
Аритметика за трети клас. Останалото са подскачания и революционен патос.
16 Февруари 2012 23:44
"Щастливите дни" на ЕС и еврото под "мъдрото" немско ръководство, и с незначителна френска помощ /пази Боже от такава подкрепа/ приключиха с "древногръцка трагедия"....Германия се опита да захапе по-голям " политико-икономически кокосов орех" отколкото са и възможностите, без да спази традиционната маймунска процедура, първо да го премери на г...а си, дали ще мене отзад, а после да го слага в уста...
Между другото,същата грешка с " прекалено големия залък" направи и Русия през 1945 г., като окупира и Прибалтика, и Източна Европа, а после се оказа, че в действителност няма ресурс да ги задържи в орбитата си...просто историята се повтаря безжалостно логично , но преди на гърба на нашите родители, а сега на наш гръб...
17 Февруари 2012 00:06
dvama_drugari
mao
17 Февруари 2012 00:14
В грешка си Мао.
СИВ беше няколко нива над това, което налага сега ЕС, даже не може да се сравнява. Извън политическите демагогии,
Докато в СИВ , държавите участнички наистина имат взаимна изгода и бяха равноправни, то в днешен ЕС системата е на "разруши и пре...би другарче".
На кредиторите, които са отпускали огромните заеми на Гърция им е било ясно предварително, че Гърция няма да може да ги върне с приходите им от туризъм и селско стопанство. Може и да използваха Гърция , като примамка на "измамени камилчета" , като нас.
Цещам се сега, как лъжеше д-ря велик икономист Костов в "Зората на Демокрацията" да сме ставали и ние , като Гърция и да я караме на туризъм и селско стопанство. Макар, че седерастията разплака майката и на селското стопанство. Паднали сме толкова, че чакаме на фондове и помощи от Европа. Това обаче е една много дълга тема и нямам време сега.
17 Февруари 2012 00:20
И аргументи нямаш. Само заклинания.
17 Февруари 2012 00:26
До Kotka
Разбирам носталгичния ти опит да митологизираш отминалите "добри" времена...но знаеш, че съм прав..Русия наистина не успя да задържи в своята орбита тези страни, защото просто нямаше достатъчен /всякакъв / ресурс за това...Същата грешка направи и Германия и събитията днес го доказват еднозначно...
17 Февруари 2012 04:06
За съжаление Германия тази грешка я повтаря три-четири пъти в историята си.
17 Февруари 2012 04:21
ърците да не са луди да се мерят с ниските стандарт и заплати на България и Чехия, нормалните хора се борят за по високи.

Борят се... с белата мечка у зоологическата градина
Ами и вие се борете де, кой ви пречи?
Само дето заплати само с борби не се дигат - бачкане требе, а тука е слабото место и на гръчолята, и нашето.
17 Февруари 2012 05:34
Двама другари е прав - освен това гръцкият БВП (30 хил долара на глава, когато нашият беше 12 хил - според ЦРУ) е бил надут до три пъти, сега е спаднал до 40% от равнището си в 2008 г., но това е само началото, защото всеки гръцки държавен служител издържа трима работника в частния сектор (същото се казва и за финансовия сектор в Ню Йорк - един банкер плаща за трима облужващи). А предстоят големи съкращения в държавната служба. Логично е гърците да слязат за няколко години до равнището на бълг. доходи сега. Това отговаря на икон. реалности. Обратното, бълг. доходи са изкуствено занижени, особено сега от Герб, и това е катастрофално за икономиката в условията на криза на търсенето.
17 Февруари 2012 06:02
ситуацията с гърция е горе долу следната. представете си че вие (вие сте ес) имате съсед алкохолик (това е гърция). вместо да работи усърдно той яде и пие по кръчмите и щрака с пръсти. вече сте му давали няколко пъти заеми (или безвъзмездно помощи), защото иначе семейството му (гръцкия народ) ще гладува, трябва да проси или краде и пр. вместо да използва парите разумно (напр. да си купи четки и боя и да стане бояджия, да купи разсад и да посади зеленчуци, с които да изхранва семейството си и пр.) той продължава да ходи по кръчмите и идва на края на всеки месец при вас за още пари. вие като видите, че той не се вразумява му казвате: другия път пари ще ти дам само ако вземеш мерки (напр. бояджия, зеленчуци или да си намери работа ....)(а ситуацията е такава, че ако той фалира всичките ви пари, които сте дали изгарят, ако се задържи обаче има поне минимален шанс да си получите част от парите обратно).
тогава той излиза и започва да нарежда:
- ти върл капиталист, със твоите заеми целиш да ме заробиш
- кой си ти и за какъв се мислиш, че да ми казваш какво да правя с парите си (които ти си ми дал... )
- никой не ме обича мене, само си измислят разни причини да не ми дадат пари (карат ме тука да работя, да садя домати.... )
- аз съм приел пакет от мерки (т.е. тържествено обещавам, че ако ми дадеш още пари ще ги харча разумно) но ти ми дай парите сега а пък ние другия месец ще проведем референдум в семейството и ще видиме, каквото покаже референдума такова, после ще му мислиме....
а семейството му (т.е. гръцкия народ) излиза "мъжествено" на стачка да защитава правата си с лозунги "ти дай парите и недей много да знаеш"......
не знам в една такава житейска ситуация на чия страна бихте застанали......

а примера с прасето на заколение по коледа е много неподходящ и няма връска с настоящата ситуация. явно тоя, който е писал е виждал прасе само под формата на пържола в чинията......
преди да изконсумираш прасето са необходими много труд и разходи:
- първо да го купиш от пазара (малко прасенце) или да си развъдиш сам
- иска се инфраструктура (свинарник, кочина, хамбар за фуража, кладенец за вода, хранилки, мелница за фуража и пр.)
- фураж (или сам да си отгледаш или да купиш от пазара)
- много време за хранене, чистене на кочината от л.ната, чесане на прасето по гърба (за да е щастливо)
- ветеринари и прегледи (не дай си боже да пипне някаква зараза, отидоха всичките разходи до тука).....
- за заколението само нож и желание не са достатъчни, иска се и много майсторлък, разфасоване и съхранение във фризер.....

в крайна сметка и стопанина и прасето имат изгода от цялата работа: стопанина има на края на годината прясно месо (без химия, антибиотици и пр.), на цена по ниска от цената на пазара. прасето поне една година е живяло мирно и щастливо и за него са се полагали много грижи. дивите прасета в гората едва ли всеки ден ядат по три пъти фураж наготово..... а и съм чувал че дивата свиня е почти изчезващ вид, докато домашни свине под път и над път....
тука по подходящ пример би бил да доиш чужда крава наготово, ама ми се струва, че май гърците доят ес а не обратното....
17 Февруари 2012 07:13
Плиткият номер с предсрочните "избори: изгърмя.
Гърците се вкараха в собствения си капан.
Партиите ще играят за да НЕ СПЕЧЕЛЯТ "изборите".
Нанадолнището става все по стръмно...
17 Февруари 2012 07:13
"Молбите за безработни в САЩ спаднаха до 4-годишно дъно": "Други данни днес също потвърждават устойчива скорост в икономиката,"

Ъхъ! Мириканците сложиха още един-два етажа на пирамидата си. Могат, защото долара все още е доминираща световна валута. Обаче тежестта се увеличава. Експоненциално. Което ще се разбере в 12 без 5, а тогава ще е късно.
17 Февруари 2012 08:36
Не знам гърците за какъв фалит мислят, че става дума? Ако си мислят че държава може да фалира, като обикновена фирма и да се закрие, а не нейно място да се основе нова, която няма нищо общо с първата и нейните дългове, леко са се самозаблудили. Държавите не могатда фалират, след което да кажат ами ние вече не носим отговорност за предишния дълг. Докато държавата с название Гърция в тези териториално граници съществува, тя ще дължи това което е обещала на другите субекти, а дали вътрешната й валута е евро, драхма или монголски тугрици си е нейн вътрешен въпрос. Ако пък реши да твърди, че не дължи това което е обещала, я следва икономически изолационизъм, който ще я съсипе, защото икономиката й е зависима от външни фактори - туризъм, селско стопанство субисидирано от ЕС. Така, че всички следва да се замислят, над библейската мъдрост - " Богатият властва над сиромасите, И който взема на заем е слуга на заемодавеца" Притчи Соломонови 22 глава стих 7
17 Февруари 2012 09:01
Ако Гърция е все още независима държава не трябва да допуска да стигне до положението на съвременна колония. Примерът от сляпото изпълнение на всички изисквания на ЕС е до тях. И решението им за бъдещето им е все още в техни ръце.
17 Февруари 2012 09:25
Само дето заплати само с борби не се дигат - бачкане требе, а тука е слабото место

Още един неузрел
17 Февруари 2012 09:36
Всъщност Европа би трябвало да е благодарна на Гърция за нагледния пример докъде води икономическия социализъм. Но май са малко тези, които си вземат поука. Вчера например имаше новина, че в Германия Конституционният съд (!) е излязъл с решение, че професор Не_знам_кой_си трябва да получава по-висока заплата, защото сегашната не съответствала на положението му в обществото (???). Накъде отива този свят ...
17 Февруари 2012 09:45
Винаги сме били горди ......

Ами много е просто : плащате си борчовете и с гордо вдигната глава може да покажете среден пръст на цяла Европа и специално на ЦиЦките финанЦови министри дето така нагло не искат да ви дават пари ....
17 Февруари 2012 10:01
а примера с прасето на заколение по коледа е много неподходящ и няма връска с настоящата ситуация
Ми по-горе съм написал - фуража ти безплатен, прасето само дошло у лъскавата кочината, която си спретнал за такива като него, наддавало добре и си мислело че светът е прекрасен.
А ако се съмняваш, че стопанина е и добър касапин, само почакай...
17 Февруари 2012 10:46
Преди 10 години Аржентина се намираше в такава ситуация, след години лишения за населението по рецептата на МВФ, обявиха фалит и нещата се оправиха,почнаха да се лишават и да реват кредиторите.В момента са доста по богати и живеят в пъти по добре от средното за Европа.Хората са го казали , ако ще е гарга да е рошава , всяко зло за добро, няма смисъл от икономии, така никой не се е оправил още, фалит и алчните лихвари пак да вият!
17 Февруари 2012 10:52
Напролет ще видим развръзката. Европейците все пак са милостиви и няма да изхвърлят гърците при тези минусови температури да спят навън. А иначе натискът на тройката за намаляване на заплати и пенсии е горчиво самопризнание за надуването на гръцкия балон, допуснато съзнателно от същите тези институции години наред. Гърците от своя страна в продължение на цяло едно поколение свикнаха с тези благинки и сега си мислят, че са някаква даденост и им се следват по право.
17 Февруари 2012 11:00
мисля че бъркаш, mao.
В оценката на 80-те и деветдесетте.
Ако не беше "Белязания", сега ролите щяха да се разменени.

е горчиво самопризнание за надуването на гръцкия балон

Ако се погледнат данните примерно за пет години преди "кризата" ще се види че няма нищо особени и необичайно в тези на Гърция и ред други страни, поне за модните напоследък "финансови", "дългови" и т.н. критерии. Което не значи, че не е имало проблем, но нито е там където се "осветява", нито предлаганите решения за адекватни.
17 Февруари 2012 11:09
В момента (аржентинците) са доста по богати и живеят в пъти по добре от средното за Европа.

Бих се радвал да е така, но не е.. В най-новото издание на UN Human Development Report, Аржентина е на 45-о място в света, като пред нея са 30 европейски страни, а след нея само 8, между които само две членки на ЕС - Румъния и България. Проверете тук:

http://hdr.undp.org/en/media/HDR_2011_EN_Table1.pdf
17 Февруари 2012 11:27
Гръцката политическа класа е принудена да лавира между нагласите на електората и реалността. Затова и такива реакции. Ще има други завои, а и ченгето ще стане добро, после пак лошо... докато електората в Гърция най-накрая не схване реалността и спре да търси изкупителни жертви. Само дето не е ясно дали реално разполагат с толкова време...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД