:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Когато шоуто излезе от телевизора

Започва новият сезон на „Първична сила” и „Разбиване”. Този път на живо
Колаж "Сега"
Предизборните страсти подраниха и вече не знаем шоуто сериозно ли е или само на ужким.
Зимата още не си е отишла съвсем, а в медиите вече категорично се настаниха темите на политическото лято, при това не идното, а лятото на 2013 година, когато се очакват следващите парламентарни избори. Изглежда странно, че предизборният маратон започва толкова рано, но е факт. Освен анализи и коментари вече личат и реални стъпки за предстоящото пренареждане на политическия пейзаж. Някои части от ландшафта изглеждат ясни, но за други се очертава ново нагъване и това подхранва любопитството на вечно жадната за зрелища публика.

Каква е причината за



ранното начало на маратона?



И дали може да се очаква нещо по-различно от преподреждане на мебелите на борда на "Титаник"? На първо място причина за ранния старт е усещането, че всъщност никой не управлява. Текущите скандали в държавната администрация (с. Бисер, бонуси, лекарства, полицейско насилие, АСТА, калинки в "Напоителни системи" и т.н.) създават усещане за необратим хаос и това усещане допълнително се подхранва от ставащото по света. Българският премиер чете по устните на Ангела Меркел своите политически ходове, гаси политически пожари и спасява удавници, извинява се лично и в ефир за свои и чужди гафове и от ден на ден предизвиква повече съчувствие, отколкото доверие. След есенните протести на железничари, синдикати, зърнопроизводители и учени почти сигурно ще последва и пролетна вълна на недоволство от различни посоки. Причината е в отнетия или силно стеснен житейски хоризонт на огромната част от българските граждани. Няма значение дали точно това правителство носи най-голяма вина, щом е на власт, ще трябва да преглътне плодовете на омразата. Политиката освен всичко друго е изкуство да се организира и насочва омразата.

Социологическите сондажи засега очертават четирипартиен парламент с ГЕРБ, БСП, формацията на Меглена Кунева и ДПС. Възможно е да влязат и други, ако се съди по някои нови проекти в сферата на политическото инженерство.

Най-интригуваща засега е картината в лявото пространство. Когато през януари Първанов каза, че



неговият сблъсък с Борисов предстои,



той всъщност ясно заяви амбициите си да оглави БСП. Само като лидер на партия той може да му бъде реален политически опонент. Без армия зад гърба си е като генерал в оставка - може да пише спомени и публицистика. Станишев обаче явно не смята да изиграе ролята на Медведев около Путин. Тъй че преди да се сблъска с Борисов, Първанов ще трябва да елиминира някогашното си протеже. Очаква се това да стане на конгреса през май, но не е сигурно. Изборът между Първанов и Станишев е в известен смисъл избор между миналото и бъдещето. Първанов е най-доброто, което произвеждаше някогашният комсомол. Колкото и да е скучен Станишев, той носи повече европейско излъчване, а освен това вече има и силна позиция като председател на ПЕС. Но в БСП винаги са обичали миналото повече от бъдещето, поради което разсичането на този политически възел предизвиква особен интерес. Възможно е и трета компромисна личност да оглави БСП, но такъв резултат само привидно ще изглежда като реми. В действителност това ще е по-скоро поражение за бившия президент, особено ако до май той продължи все така енергично да плете политическото си бъдеще, както го правеше през февруари. Впрочем самата идея, че на лидерството трябва да се противопостави друго лидерство, а не друг тип, различна от лидерската политика, прави Борисов и Първанов да изглеждат по някакъв начин близки. Освен това до така желания идеен сблъсък може да не се стигне и заради Яне Янев. До май, т.е. до конгреса на БСП, неговата парламентарна комисия ще разследва помилванията на бившия президент и като зъл разбойник с криво ножче ще го ръга в слабините. На малки порции в медиите ще излизат мними или реални, но със сигурност пискливо поднесени скандали. Това може да помогне на Първанов, като го държи в светлината на прожекторите, но може и да го елиминира. Зависи какво ще излезе от папките.

В центъра засега най-стабилно стои Кунева. Според социологически проучвания нейната формация би получила около 8% в бъдещия парламент. Избирателите й са предимно млади, образововани и живеещи в по-големите градове. Сондажите показват също, че около една четвърт от тях са разочаровани от ГЕРБ, почти половината са негласуващи и малка част са от НДСВ, БСП и "Синята коалиция". Което означава, че през идните месеци й предстои да бъде залята с кал и помия в медиите, особено в контролираните от Борисов.

В дясното пространство се очертава най-зрелищното



пренагъване на политически пластове



Предстои война за наследството на СДС, ДСБ, НДСВ, "Атака" и РЗС. Тези формации вече са напълно изчерпани, но апетитите на техните лидери не са. Някои от тях със сигурност ще търсят поле за изява в нови формации, други ще се подслонят било в ГЕРБ, било при Кунева, а трети ще изчезнат и само от време на време ще се обаждат в медиите, както наскоро Софиянски се обади, за да каже, че "код червено не грее, време е за код синьо". Един вид - тука съм и още мърдам. За Яне Янев е почти сигурно, че очаква да получи нещичко от Бойко Борисов.

Явни амбиции за дясното наследство има архонтът Слави Бинев. Новосформираното от него Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД) представлява пъстра компания от готини пичове - бивши политици, бизнесмени, журналисти и издатели, хора от службите за сигурност, тамплиери от УБО плюс малко академична и художествена интелигенция за красота. Политическата им програма засега е кратка и ясна - "Некадърниците да си ходят", но сигурно ще обраства с детайли. Другият кандидат за наследството е Мони Паси, който вече обяви, че ще прави партия. Сигурно е, че ще има още мераклии, като част от тях ще участват в мача, колкото да подават топката на по-големите играчи.

Задава се интересен, зрелищен, а вероятно и доста продължителен политически сезон. Ще бъде нещо като кечмания по комедийния канал на Би Ти Ви. С много бой, ритници, падания и премятания, ефектни обиди и задъхани коментатори около ринга, които да обясняват ставащото между въжетата. На българския политически ринг, също както в шоуто "Първична сила" или "Разбиване" всеки е по-голям бабаит от останалите, има зад гърба си славни победи и поражения, както и собствен репертоар от специални удари и хватки - "тръшване за лека нощ", "вратотрошач", "надгробен камък" и др. Предстои да видим политическа проекция на спиращи дъха двубои с Гробаря, Кейн Червеното чудовище, Ранди Ортън-Пепелянката, Скалата, Джон Сина, Шеймъс, Грамадата и други. Всеки срещу всеки. Битка в клетка без правила и без ограничения.

Интересно е, че за един странно продължителен период немалка част от българското общество не възприемаше "Разбиване" и "Първична сила" като пародии, каквито те са, а като нещо малко на ужким, но все пак истинско и сериозно. Преди десетина години, когато тези програми се появиха на екран, се наложи СЕМ (тогава НРСР) да се намесва, за да бъдат изместени в късните часове. Чак след като влязоха в комедийния канал, съмненията относно естеството на битките отпаднаха. Поради което и българският политически ландшафт с неговите многобройни лидери и дефицит на политически идеи може би не е чак толкова странен.

Според популярния афоризъм на лорд Чалфонт може да се очаква, че политиците ще вземат мъдри и интелигентни държавнически решения едва след като изчерпят всички останали възможности. Но у нас животът предлага все нови и нови възможности. Липсва само умоляващият дикторски глас: "Моля ви, не правете това у дома!"

78
9062
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
78
 Видими 
02 Март 2012 19:27
Не може да се отрече, че автора на монтажа е имал най-малко проблеми с напасването на телешката физиономия на тиквата към бичместото тяло на кечиста от снимката. Лепват се като найлон за кремвирш (по Удхауз).
Виж на Гоце партийната мутра изпъква като свински мъдя в аптека на останалия фон...
02 Март 2012 19:53
На първо място причина за ранния старт е усещането, че всъщност никой не управлява

Неправилно формулиране на ситуацията.
Никой не управлява, защото единственият интерес на управляващите е да си осигурят втори мандат. Т.е. - единствената смислена цел за тях е да се готвят за следващите избори.

И, междувременно, да загребат дълбоко с черпаците (цитирам Е.Дайнов, не манерко ) и да се запасят с 'подкожни сланини' за поколения напред.

02 Март 2012 20:12
Историята се възприема от разстояние. Ще бъде пресилено, ако още днес обявим Бойко Борисов за гений и го поставим редом до великата фигура на Тодор Живков. Лично аз вярвам на преценката на „Комарницки”... кавичките, с цялото ми преклонение към маестрото, са от уважение към целия екип, вдъхновяван от Нейно Превъзходителство Миряна Башева... в чиито творби един нос става все по-емблематичен 
бщото между Живков и Борисов е
- Изключителното умение да се намери и оцени главното в обществените процеси. Социолозите го наричат „интуиция”, и правилно. Мисленето започва от разпознаването на проблема.
- Непоколебимата решимост да бъдат част от решението. Има риск в такова поведение, съгласен съм с доста от критиците му. Но нали затова е създаден многоетапния демократичен процес?
- Железният ред в администрацията. Има ли друг начин да се вреди по-малко на хората?
- Знанието, че всички ние сме хора, само хора и преди всичко хора.
- И двамата са част от нас.
Честит Трети Март! За много години!
02 Март 2012 20:20
Претоплени манжи, прокиснали салати, предъвквани локуми.
02 Март 2012 20:42

В центъра засега най-стабилно стои Кунева. Според социологически проучвания нейната формация би получила около 8% в бъдещия парламент. Избирателите й са предимно млади, образововани и живеещи в по-големите градове. Сондажите показват също, че около една четвърт от тях са разочаровани от ГЕРБ, почти половината са негласуващи и малка част са от НДСВ, БСП и "Синята коалиция". Което означава, че през идните месеци й предстои да бъде залята с кал и помия в медиите, особено в контролираните от Борисов.


Тц! Кунева е американски проект за подкрепа на Борисов в "европейска" опаковка. Опитват се да го контролират, предоставяйки му това, което му липсва най-много - стратегически съюзник. Президентските избори бяха демонстрация на сила. Кунева съвсем очевидно можеше да препъне Плевнелиев в полза на Калфин - с малко, но завинаги, както се казва. Но кукловодите и решиха да насочат пистолета, без да си гърмят патрона. Дори поемайки риска да разобличат Кунева като застъпник на гражданското и европейско начало. Нейната зависимост пролича ярко точно чрез отказа и "да вземе страна". Вместо да даде урок на цветановщината, отнемайки и нечестната победа, тя предпочете да се ... сниши по живковски. Става все по-ясно защо.

Не че няма да има помия. Но най-вероятно тя ще лети откъм батареите, контролирани от ... ДПС. Защото ако съм прав с горното, ДПС загубва пространство за маневри. А силата на малкия е в ... повратливостта. По парадоксален начин ДПС и Кунева се надпреварваха и ритаха по кокалчетата под масата на президентските избори - в борба кой да отърка балдъри о бойковите баджаци. Такива ми ти едни блудствени действия.

Младите, образовани избиратели на Кунева, част от съвременната градска култура имат недостатъка (или преимуществото) да им липсва социален и политически опит. Това от една страна изкривява преценката им за това какво всъщност е Кунева. От друга страна, прави ги податливи на въздействия с методите на американската политическа технология - често прилагани и проверени на практика. Кодовете на тази технология са с източник и приложно поле точно този тип култура, на която са представители избирателите на Кунева. Ще е интересно да видим как и тази ниша ще бъде своена политически.
02 Март 2012 20:44
Нейно Превъзходителство Миряна Башева


Ами ако тука е само за ония от аристокрацията, ние гаучосите за какво се навираме тука? Да си се радват на царско спокойствие, но лошото е, че не всяко превъзходителство има дворец в Баня, карловско...
02 Март 2012 20:50
Кунева е американски проект за подкрепа на Борисов в "европейска" опаковка.

Ако си посегне Центърът (интелектуално, де) след прочитане на това, на твоята съвест ще тежи. Не че ако е вярно, ще ти остане много време да страдаш за него - ще ти е заето още един мандат с опозиционно жалене.
02 Март 2012 20:53
Toва в средата Станишката Съселчето ли е? Много възмъжал бе
02 Март 2012 21:05
Centur е зает. Пратих го да медитира върху сложните отношения на Кунева с ... НДСВ. Това вероятно ще претовари съзнанието му и той ще изпадне в транс. А това състояние го прави уязвим за ... как да се изразя ... интелектуални посегателства
02 Март 2012 21:16
Задълбочени форумни разсъждения върху невярна фактологическа основа. Позовавате се на "социологическо проучване"- фалшификат, имащо задачата да формира обществено мнение. Поживем - увидем!
02 Март 2012 21:22
Когато шоуто излезе от телевизора , наште ще бият ваште . Мислете следващия мач ....
02 Март 2012 21:29
Ми добре тогава, макар че обикновено не правя прогнози, да ти кажа как виждам аз продължението на твоя сценарий:
2013 - избори, Боко сформира коалиционно правителство с куневаците, Кунева - зам-мин-пред. Станишев и Първанов се борят за председателския пост в БСП.
2016 - Боко се кандидатира за президент и печели, Кунева довършва мандата като министър председател. Станишев и Първанов се борят за председателския пост в БСП.
2017 - избори, Кунева сформира коалиционно правителство с ГЕРБ. Станишев и Първанов се борят за председателския пост в БСП.
2021 - Боко се кандидатира за втори президенстки мандат. Станишев и Първанов се борят за председателския пост в БСП.
02 Март 2012 21:35
Beagle, а когато телевизора излезе от Шоуто, ше ги бием сите... кат' манерка у дувар!
Тъй рече навремето Джимо!

02 Март 2012 21:36
Задълбочени форумни разсъждения върху невярна фактологическа основа. Позовавате се на "социологическо проучване"- фалшификат, имащо задачата да формира обществено мнение. Поживем - увидем!

Уважаеми г-н Змей!
Категорично възразявам да бъда свързван със "социлогически проучвания"
Стремя се скромните ми анализи да се основават единствено на факти.
Преди малко в "Панорама" чух как лицето Заяков-"Пирински" обяснява защо БСП следва да притежава нелегални игрални зали.
Фактът, г-н Змей, е че за лекуването е нужен много бой.
До посиране
02 Март 2012 21:47
Manrico, прогнозата ти издава слабост към простите решения. В простите решения силно вярва и Борисов.
Аз предпочитам да основавам преценката си на ... сложността.
02 Март 2012 21:52
странно мълчание за посещението на А. Милер и енергийните теми.
вместо това отново (за кой ли път) се редят политически пасианси за Бибитко, разни идиоти като архонта и трабанта, латино драми в бсп, развяват вмирисаните кюлоти на кунева.
егати и журналистиката
02 Март 2012 21:59
Нейно Превъзходителство Миряна Башева
Ами ако тука е само за ония от аристокрацията, ние гаучосите за какво се навираме тука? Да си се радват на царско спокойствие, но лошото е, че не всяко превъзходителство има дворец в Баня, карловско...

И какво му е "лошото", Марадона
02 Март 2012 22:17
***
02 Март 2012 22:27
Manrico, прогнозата ти издава слабост към простите решения.

A, това само щото нек'ъв уманитар Окам бил казал Numquam ponenda est pluralitas sine necessitate.
02 Март 2012 22:28
И какво му е "лошото? Лошото му е, че има шоумени, а няма публика и затова си пускат аплодисменти на запис и се радват на "отзвука".
02 Март 2012 22:32
Искаме си Кунева и Сулейман ...
02 Март 2012 22:33
странно мълчание за посещението на А. Милер и енергийните теми.
вместо това отново (за кой ли път) се редят политически пасианси за Бибитко, разни идиоти като архонта и трабанта, латино драми в бсп, развяват вмирисаните кюлоти на кунева.

Няма нищо странно, Софтуинд.
Посещението на Милер е коментирано преди около година... да припомня: досегашните договори определят цената на газа по формула, в която участват цените на "лек" мазут, "токсичен" мазут и дизел, в съотношение 35/35/30. Е, сернистият мазут вече е забранен за употреба в ЕС; има "спот" пазар на газа /цената му в новата формула ще влезе с тегло 15%/, следователно формулата ще се предоговори...
Всъщност, голямата международна новина от днес е правземането на Хомс и ликвидирането на "Ал Кайда" в Сирия.
Но горните неща, Софтуинд, си вървят така или иначе. Единна европейска политика му казват.
Бибитко е нещо друго, много наше.
Но най-нашето е Честит Трети Март! Честито Освобождение!
Вечна признателност на дедите ни
и на нашите руски, украински, белоруски, румънски, финландски и братя от други националности на Русия!


02 Март 2012 22:55
Бигъл,
Сулейман безумний ли?
02 Март 2012 22:59
A, това само щото нек'ъв уманитар Окам бил казал Numquam ponenda est pluralitas sine necessitate.

Не ве, оръжието на научната критична мисъл - "бръсначът" на Уйлям Окам е формулирано още от Аристотел
Ако не е било така, сигурно още щяхме да правим кремъчни сечива и да дълбаем по камъните "Б", "С", "П"
02 Март 2012 23:07
Мдааа, ще трябва да споделя мнението на КБ - много винцок е лочен за изглаждане на мислите...
02 Март 2012 23:22
... sine necessitate.
02 Март 2012 23:23
***
02 Март 2012 23:55
Брей , каква възхвала за мадам " Yes"- избирателите й , разбираш ли, били млади , образовани и живеели в града .....И редовно консумират витамин "С" ? Избирателите на мадам "Yes" са една константна прислойка в БГ ,която се люшка на всички избори и чака поредния спасител . Това са и типа избиратели, които виждат в мистър Клийн европееца , който на практика слушка това ,което устройва корпоративния капитал, представен през брюкселските чиновници.За което си монотонно и безлично каканиджене такива като Станишев получават званието "европеец" . А ако пък ,недай Боже за тях , се опита да отстоява националния интерес - веднага го чумосват като ретрограден, консервативен, националист. Около мадам " Yes" са някогашните дечица , които не можеха да припкат в лукса на ЦК и се задоволяваха с не по-лошите номенклатурни почивни станции. Днес те искат пак да са във влака , без значение дали ще спре на гара 800 дни или някоя друга уйдурма, на която кълве българина.
03 Март 2012 00:00
Социологическите сондажи засега очертават четирипартиен парламент с ГЕРБ, БСП, формацията на Меглена Кунева и ДПС

Г-н Бориславов е прав,
но бихте ли ми казали, братя българи, дали има по-голям ужас от четирипартиен "парламент"?
Колко време трябва да мине, за да разберете, че "парламентът" е истинско Народно Събрание само тогава, когато е БЕЗпартиен?
И кога ще разберете, че партиите са единствената причина за катастрофата на България?

03 Март 2012 00:04
Кали ще се казва партийката на Монката Паси и Гергана Грънчарова ? Ибрик ?
03 Март 2012 00:05
Нейната зависимост пролича ярко точно чрез отказа и "да вземе страна".

Точно обратното. Вярно е, че Калфин очакваше това, даже и изрази разочаровнието си. Но ако беше взела страна, веднага щеше да бъде да бъде обвинена, че се е поставила в услуга на едната страна. Освен това когото и да беше подкрепила, част от поддръжниците й щяха да са недоволни, защото едните я виждаха като алтернатива на БСП, а другите - на ГЕРБ.

03 Март 2012 00:08
- Ало камериерката, искам да ми изгладите капата, викнал туриста и си подал шапката на служителката.
- Виждам шапката ви е добре, но главата ви има нужда от ютия, оставете я, ако обичате.
03 Март 2012 00:22
Кру, проблемът беше да се даде отпор на цветановщината. Ако Кунева бе или е автентично гражданска кандидатура, то тя трябваше да го разпознае. Веднъж разпознат, този проблем те задължава да вземеш страна. Като гражданин, като европеец, като демократ и разбира се като българин.

Което ме сеща, че вече сме в новия ден, а той е Трети март.

Честит празник на всички! Да имаме сили и мъдрост да сме свободни граждани на страната си! Дължим го на толкова много читави люде - преди нас, с нас, след нас също.
03 Март 2012 00:32
Ако Кунева бе или е автентично гражданска кандидатура, то тя трябваше да го разпознае. Веднъж разпознат, този проблем те задължава да вземеш страна. Като гражданин, като европеец, като демократ и разбира се като българин.

Хайде, хайде! В Европа не видяха опасност за демокрацията в България, това са си ваши интерпретации. Нито разпознаха в лицето на другия кандидат индивид с ясно изразени фашистки наклонности.
И Кунева го е усетила, тя се меша из тези среди.
03 Март 2012 00:39
3-март е вече ,както казва Firmin.
Да споменем с почит хилядите знайни и незнайни българи, паднали за тази пуста България , която все й намираме кусур, ама няма по красива страна като нея / за държавата не говорим / . И къде и да се пилеем по света , кога виидш байряка български да се вее - все едно нещо като че те хваща за гръцмуля, мамка му.
Да живей България!
03 Март 2012 00:52
Хайде, хайде! В Европа не видяха опасност за демокрацията в България, това са си ваши интерпретации.

Това не са интерпретации, Крюелла.
"Опасности за демокрацията!"
са предплатени услуги. Нещо като кетъринг
03 Март 2012 00:53
softwind

Към прогнозата на Манрико за България 2020 малко има за добавяне при условие, че Станишко и Гоце не бъдат разкарани. Две изречения само: "През 2021 едва 45% от българите са готови да емигрират. Останалите 55% вече са напуснали страната."

03 Март 2012 01:33
Две изречения само: "През 2021 едва 45% от българите са готови да емигрират. Останалите 55% вече са напуснали страната."

Изказът е несвързан, но идеята, ако я разбирам правилно, е че през 2021 г. 45% от днешните българи ще живеят в България?
Това са около 3.5 милиона...
Твърде много
03 Март 2012 01:57
Не са чак толкова много.
Ако вземем предвид че трмилиона от тях ще са в два-три града в апартаменти по 150-200 души.
Останалата територия ще си отдъхне от простотията и ще почне да се съвзема .
03 Март 2012 01:58
***
03 Март 2012 02:20
Не са чак толкова много.
Ако вземем предвид че три милиона от тях ще са в два-три града в апартаменти по 150-200 души.
Останалата територия ще си отдъхне от простотията и ще почне да се съвзема

Съгласен съм, с изключение на повдигнатото.
"Толкова" е при положение, че междувременно започнем да стерилизираме мангалите.
Апартаменти по 150-200 души ме навежда на мисълта, че се разхлаждаш с нещо много специално
Щото, днес апартаментите у нас са с по 1,5-2,0 души
03 Март 2012 02:39
Воци,
Исках да те поздравя с два такта и четири думи от хубава песен.
"Не се карай, стара ле мале (Ne se karai, stara le male)".
Съжалявам
П.С. И гадостта "ю-туб" ли тръгна от вас?
03 Март 2012 02:45
Изказът ми бил несвързан... Дан съм министър на финансите, че да се изказвам свързано!?
03 Март 2012 03:13
Изказът ми бил несвързан... Дан съм министър на финансите, че да се изказвам свързано!?

Не се обиждай, Фанта, моля.
Казвам само на всички емигранти, че ги отплакахме. Обичахме ги и сега ги обичаме, болеше ни и сега ни боли, всеки ни е дал частица и от всекиго сме взели,
но нали трябва да продължим да живеем
03 Март 2012 04:33
Фалцет, таа неделя ша са чипнеш ли у виенската баня?
03 Март 2012 08:15
Кунева е поредния балон. Обаче - ако ББ имаше разпознаваем вид /мутра, бияч, допада на кратункьовците и кастратите/, Пръмова е сива, семпла, скучна женичка.
Липсва й не само оригиналност - липсва й тактическа и стратегическа мисъл. Тя е човек на мига. Говори, сипе думи без смисъл...а после пак говори...
Отделно, че зад гърба си има купчини тор - лично производство.
Младите хора не се ловят на сухи административни лафове. Искат и огън. В изгнилото клонче на Пръмови подобен няма. И да свети нещо - то е от гъби.
А статията съвсем явно е политическа реклама.
И, както всяка реклама, се опитва едновременно да покаже приемливи неща и да скрие недостатъците. Тоест - да се лъска само лицето, да не се вижда задникът...Ама той голяяяяям...Като мерака на дрънчаща манерка...
-----------------------------------------------
Блогът на Генек
03 Март 2012 08:49
От всичко познато дотук, най-много харесах финта с отпращането на борбите в комедийния канал. Де да можеше и в битието тъй...
03 Март 2012 09:22
собствен репертоар от специални удари и хватки - "тръшване за лека нощ", "вратотрошач", "надгробен камък" и др.

Всичко това са невинни закачки в сравнение със специалитета на ГЕРБ - stinky face delivered by grandmaster Fidooshy. Enjoy:
Натисни тук
03 Март 2012 10:31
Само да припомня някои моменти от докладте на американските посланици, изнесени от Уикилийкс:
Номинацията на Меглена Кунева за еврокомисар е подробно отразена в грама на посланик Байърли от ноември 2006 г. [06SOFIA1518]
Меглена Кунева била твърде несигурна за номинацията си и изтощена от лобистките борби в правителството. Поради това потърсила посланика, за да получи американска подкрепа за кандидатурата си. Байърли не уточнява дали се е намесил пред българския премиер, но тълкува, че номинацията на Кунева е "своеобразен обрат", след като Станишев е разгледал “по-широката стратегическа картина на нещата”. Това било ход, за да си осигури лоялността на коалиционния партньор Симеон и за да се хареса на Брюксел, който също подкрепял Кунева.
Първоначално считана за технократ, Кунева е спечелила признание като политик и дипломат в процеса на преговорите за присъединяване към ЕС, прокарвайки реформи и подготвяйки общественото мнение за бъдещото членство. Посланикът не пести суперлативи за качествата на Кунева и подробно изброява точките от “впечатляващата” биография на “българското европейско лице в Брюксел”.
Той специално подчертава "дълбокият афинитет" на Кунева към американците и САЩ. Говорейки за “фантастичните” години на следването си в Джорджтаун, очите на Кунева се навлажнили - разказва посланикът. Подчертавайки този тънък психологически момент Байърли обобщава, че в лицето на Кунева американците печелят съюзник в Европейската комисия.
Байърли познава добре Кунева и от предишни разговори, в които като европейски министър, а по-късно главен преговарящ за присъединяването, тя подробно е коментирала европейските доклади, плана за действие, трудностите и постиженията на страната в преговорния процес [05SOFIA137],[05SOFIA1785], [06SOFIA827].
В един от разговорите Кунева е признала, че НДСВ се нуждае от тройната коалиция, за да оцелее и няма да напусне властта след присъединяването през 2007, защото предсрочните избори биха били катастрофални за партията.
Името на Кунева се спряга и сред потенциалните кандидати да заместят провалилата се номинация на Румяна Желева, подкрепяна от “хитрия политически играч” Борисов. Поради подозренията, че Кунева е участвала в кампанията за дискредитиране на Желева нейните шансове изглежда не са големи, пише в началото на 2010 г, зам.-посланик Сюзън Сатън [10SOFIA26]
-------------------------------
Не е задължително непременно да имаш картонче в някоя специална картотека за да служиш като агент на някого, шпионирайки българското правителство и ЕК.

03 Март 2012 10:42
***
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД