:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 358
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Израел е готов на всичко, за да спре ядрен Иран

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Американският президент Барак Обама (вдясно) посрещна в Белия дом израелския премиер Бенямин Нетаняху. След срещата стана ясно, че двамата лидери не са успели да изгладят различията си по въпроса как да се попречи на Иран да разработи ядрено оръжие.
Израел ще попречи с всички средства на Иран да се сдобие с ядрени оръжия, които могат да се използват за унищожаване на еврейската държава, заяви премиерът Бенямин Нетаняху по време на среща на Американо-израелския комитет по обществени отношения във Вашингтон, където е на визита. Малко преди това, на среща с Барак Обама в Белия дом, премиерът обяви, че Израел не е взел решение дали да атакува ядрените обекти на Иран. Двамата лидери са се разбрали да координират действията си, но различията върху това как да се попречи на Иран да разработва ядрени оръжия не били изгладени. Иранските власти пък обещаха да допуснат инспектори на Международната агенция по атомна енергия в ядрения център "Парчин".

Американският сенатор Джон Маккейн призова Вашингтон да предприеме въздушни удари срещу Сирия, за да защити мирното население.

Американският правосъден министър Ерик Холдър обяви междувременно пред студенти в Чикаго, че властите в САЩ имат право да елиминират американски граждани при "непосредствена заплаха" за сигурността на страната. "Нашето правителство има правото и дори бих казал - отговорност в някои случаи да използва сила, за да защити САЩ", обясни той. Правозащитни организации поискаха да бъдат публикувани секретни документи, разрешаващи елиминирането на американски граждани без процес. Пример за това е ликвидирането през 2011 г. с безпилотен самолет в Йемен на радикалния имам Ануар ал-Аулаки.

112
2621
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
112
 Видими 
06 Март 2012 20:24
(снимка: натиснете тук)
(снимка: натиснете тук)
06 Март 2012 20:27
Как се подиграват с човечеството!
06 Март 2012 20:29
Бениамин Натаняху е политикът с най-високия коефициент на интелигентност.
06 Март 2012 20:43
Един престъпник колкото и да му е висок коефициента на интелигентност си остава престъпник.
06 Март 2012 20:55
Война ще има. Преди бях на кантар, но миналата година Иран направи борса за продаване на петрола и в други валути, освен в долари. А доларът няма златно покритие а има нефтено - то е основното. Преди войната в 2003, Садам тръгна да прави такава борса - и затова го обесиха публично. Кадафи, не вдяна ли или се надцени, тръгна и той да прави такава борса. Който е взел да се еб_ава с долара хубаво не е видял. Кенеди, преди да го гръмнат, пробва да ги национализира т.н. Федерален резерв - Централната банка, Фед му викат на галено, дето наужким е на САЩ. Иначе е частна организация, която управлява всичко в САЩ. И без значение дали президента ще е демократ или републиканец - тва са трикчета за пред света, и щоу за балъците дето се палят. САЩ армията и службите е във владеене на Фед - тя им служи да държат реда около долара и да си събират заемите. И Клинтънката затва скочи на Орбан, дето реши държавата да си вземе за ползване Централната банка - сега Централните банки играят по скоро от към Банковата система на света, дето я държи Фед. За САЩ, на тези от Фед, им пука дотолкова доколкото САЩ са инструмент на Фед. а т.н. демокрация е идеологията им и козът за цакане. Демокрацията е виртуалност набита в податливи лекоерни глави, неуспели да се ориентират, въпреки Интернет. Много хора взеха да вдяват за кво иде реч (в САЩ сега има патриотично движение срещу Фед, но още са слаби) - и затова са атаките срещу Интернетнета. Т.н. защита на авторски права са само поводът.
Иран миналата година направи борса за продаване на петрол във всякакви валути. Най напред предложи на ЕС. Пуделите на САЩ, продажните европейски политици отказаха. Европа щеше да дръпне нагоре. Но се страхуват. Един американски политик, не си спомням, разправяше че САЩ, ако интереса им налага ще бомбят и ЕС.
Заради долара войната вече е в кърпа вързана. Онез от Лукойл просто следват тая логика и постепенно дигат горивата ....
Иначе фантазиите за използване ядрено оръжие срещу Израел... не ми се коментират. (Пакистан има около 500 бойни глави. Израел има около 200, по данни от пресата , иначе никой ги не знае) Ако една ядрена бомба падне в Израел. Иран ще бъде изтрит от лицето на земята - и от Израел и от САЩ.
Мисля че Иран подраниха с тая нефтена борса. И ще си изпатят.
06 Март 2012 21:10
Касапине, с какво Натаняху е престъпник? Понеже се грижи да му не думнат държавата разни откачалки ли? Че с какво, я ми кажи, Израел е навредил на Иран?
Ама честно.
Между другото братът на Натаняху е национален герой. През 1976 като командир на специалните части освободиха граждански самолет отвлечен от палестински и гедерейски откачалки чак в Уганда. Загина при акцията но спасиха заложниците.
Не че има връзка с темата, просто за сведение.
06 Март 2012 21:15
Другари, я кажете сега къде е изконото право на Израел да се защити от друга държава искаща да го изравни със земята?
Или такова право има само ма'да Раша?
06 Март 2012 21:18
Раша си е Раша, Гарамеле, не е тръгнала да затрива Израел, напротив руския е втори държавен език там, не гледай на мечката в канчето.
06 Март 2012 21:44
Преди бях на кантар, но миналата година Иран направи борса за продаване на петрола и в други валути, освен в долари. А доларът няма златно покритие а има нефтено - то е основното.

Другарите както винаги са зле осведомени.
Няма никакво значение кой каква борса е направил, къде, кога и защо.
Докато САЩ потребява 1/4 от световният нефт, дотогава нефта ще се търгува основно в долари.

***

@ rashkoff_04,
хубавец, къде съм писал, че Раша: "е тръгнала да затрива Израел"?
Другари, вие съвсем сте се ошашавили от конспирации и информационни сводки от руски блогове.
Вече не е даже забавно да се лафи с вас.

Къде е Зипо? Баре с него си имаме лаф.
06 Март 2012 21:52
rashkoff_04,
Ония другите "откачалки" от1976 г. не са били "гедерейски" , а "геферейски", което ще рече западни немци от групата на Майер-Бендхов.
Това също не е по темата, ама вече стана дума за това и е добре да бъде точно.
Това, второто за официалния руски език в Израел все още не е прието от Кнесета (парламента), но рускоезичните там са доста, и току виж станало.
Руски, украински, белоруски и прибалтийски еврейски емигранти в Израел около 2.5 милиона или една трета от населението могат и да си го извоюват.
06 Март 2012 22:03
"Няма никакво значение кой каква борса е направил, къде, кога и защо.
Докато САЩ потребява 1/4 от световният нефт, дотогава нефта ще се търгува основно в долари."
И така трябва да бъде.
06 Март 2012 22:04
Гарамел
Вече не е даже забавно да се лафи с вас.... Другари, вие съвсем сте се ошашавили от конспирации и информационни сводки от руски блогове.
Другарю, вапцан демократе, трикчетата ви ги знайм - когато няма какво да кажете - айде, козовете: комунизъм, конспирация, руски сводки.
Срещу истински факти е трудно, колкото и да си креслив - комуни--зъз--зъм , конспираци-и-и-и-и, руснаци -и-и-и-. Такива истерии впечатляват невежествата - неориентирани като тебе. С какво руските сводки са по-различни от американските сводки - едва ли ум като твоя знае. Напротив, американските медии работят подобно банките - те вземат информация от няколко информационни банки Ройтерс, СНН и без да я проверяват, я разпространяват. До всички балъци из целия свят дето не си правят труда да я сравнят с другата гледна точка и да я проверят. За справка и подробности прочети евреина Ноам Чомски, ако твое главо е чувала за него
Така че по-добре изчезни, не си интересен с плоските си и щампи и невежеството ти. И ей ти нещо за ограмотяване по Палестинския проблем Натисни тук
06 Март 2012 22:07
Гарамел: "Къде е Зипо?"
Напсувай веднъж Русия и той веднага ще се появи и като Матросов ще се хвърли на амбразурата.
06 Март 2012 22:09
lukcho2 06 Март 2012 22:03
Гарамел 06 Март 2012 21:44: "Няма никакво значение кой каква борса е направил, къде, кога и защо.
Докато САЩ потребява 1/4 от световният нефт, дотогава нефта ще се търгува основно в долари."
И така трябва да бъде.
Бихте ли двамата умници - Гарамел и lukcho 2, разяснили логиката щот нещо я няма никва... ма тя сий ваша де, ползвайте си я и си вдигайте пръстчетата ... може и да си ги заврете у ... .................................. логиката
06 Март 2012 22:10
То че Израел ще нападне Иран, и УСА ще го подкрепи (за пред света с голямо неудоволствие) - е ясно. Само кажи ми, рашковче, как ще се оправите с големите разстояния? Самолетите не могат да идат и да се върнат с едно зареждане.
06 Март 2012 22:10
"Няма никакво значение кой каква борса е направил, къде, кога и защо.
Докато САЩ потребява 1/4 от световният нефт, дотогава нефта ще се търгува основно в долари."
И така трябва да бъде.


Ами ако междувременно свърши лукът в САЩ, които са потребители на 1/4 от световното(китайското) производство на лук, к'во правим Лукчо

Лукът и лукчовците ще се търгуват основно в долари.
И така трябва да бъде
06 Март 2012 22:12
Гладиаторче, стой мирно, бъди полсушен когато говорят големите хора
06 Март 2012 22:12
Само кажи ми, рашковче, как ще се оправите с големите разстояния? Самолетите не могат да идат и да се върнат с едно зареждане.


Въъйй, по бургаски, гениално!!!!!
06 Март 2012 22:13
никола, и за теб същата забележка като към Гладиаторчето
06 Март 2012 22:14
Гаргамел, не разбрах само кой се кани да изравнява Израел със земята, не, че не са го заслужили де. И все пак кажи и ние да знаем.
06 Март 2012 22:16
"Ако една ядрена бомба падне в Израел, Иран ще бъде изтрит от лицето на земята - и от Израел и от САЩ."
Ако една пакистанска ядрена бомба падне в Израел, Пакистан ще бъде изтрит от лицето на земята - и от Израел и от САЩ. Индия ще помага.
06 Март 2012 22:20
lukcho2 06 Март 2012 22:12
Гладиаторче, стой мирно, бъди полсушен когато говорят големите хора
Мирно към големи на знания, ама към големи невежества... послушанието е в неосведомени невежества, подобни тебе. Ти освен ТВ нещо друго послушваш ли. Четеш ли нещо, поне веднъж годишно, или само квото кажат по ТВ-то - туй за тебе е верно
06 Март 2012 22:20
касап ефенди: не разбрах само кой се кани да изравнява Израел със земята

Натисни тук
06 Март 2012 22:23
Гладиаторче, непрекъснато чета Маркс, Енгелс, Ленин, други книги не ми трябват
06 Март 2012 22:24
lukcho2 06 Март 2012 22:13
никола, и за теб същата забележка като към Гладиаторчето
Към други имаш ли забележки, г-н Лукчо II ? Или викаш, като няма кво да кажа, барем някоя забележка - който е слаб във фактите е силен в забележките. И в истеричните бойни викове - комунисти--и-и, конспиратори-и-и-, руснаци-и-и-и
06 Март 2012 22:24
Лукчо, обърни се към барон Портокал, той е голЕм, а не ти
06 Март 2012 22:26
Касапин,

не разбрах само кой се кани да изравнява Израел със земята

Ама , ти сериозно ли говориш (пишиш), или само се майтапиш
06 Март 2012 22:28
Той пише сериозно, понеже чете само "Правда"
06 Март 2012 22:30
lukcho2 06 Март 2012 22:23
Гладиаторче, непрекъснато чета Маркс, Енгелс, Ленин, други книги не ми трябват
Четеш грънци - само ТВ слушаш. Колкото и маймунки да викаш на помощ, и да се маскираш със смях, май не ти е до смях .... умът ти е такъв и е за реване Натисни тук
06 Март 2012 22:31
Само да подчертая, че мантрата "Докато САЩ потребява 1/4 от световният нефт, дотогава нефта ще се търгува основно в долари" е абсолютно скарана с логиката. С какво ще се купува нефта (въглищата, крушите, компотите, компютрите и пр.) решава само и единствено ПРОДАВАЧА! Той е в позицията (особено когато търсенето е голяма, а предлагането не толкова, примерно ако стане война...) да определи срещу КАКВО ще продава СВОЯТ НЕФТ...
06 Март 2012 22:33
Всичко е ясно, само пак питам как израелските самолети ще долетят до Иран (натоварени) и ще се върнат, без да ги зареждат УСА цистерни? Ако се разберат с кувейтците, може да стане.
06 Март 2012 22:39
Доси, за въглищата, компотите,... е така, за нефта не е така. Виж Гладиаторчето как правилно се е ориентирало: ПРОДАВАШ в каквито си искаш пари (освен долара) и скоро падат от небето гости от УСА - засега само с обеднен уран, а в бъдеще може и не-толкова-обеднен.
06 Март 2012 22:40
Ето едно интересно мнение на на германския експерт по атомна технология и оръжия Ханс Рюле.
"В Иран има 25 до 30 съоръжения, които работят само или преобладаващо за атомната програма на страната. Шест от тях са с приоритетни цели: комбинатът за обогатяване на уран в Натанс, преработвателният център в Исфахан, реакторът за тежка вода в Арак, оръжейният завод в Пархин, комбинатът за обогатяване на уран „Форду“ и реакторът за лека вода в Бушехр. Разположение, мащаби, защитна броня и типът на зенитните системи са в общи линии непознати.
Най-разрушителната бомба на разположение на израелската армия е ГБУ-28 (тегло 2,3 т), която пробива 7 метра стоманобетон и 30 м пръст. В Натанс, чиито халета са частично окопани, израелците би трябвало да използват две от тези бомби - втората ще увеличи кратера от първото попадение, което със сигурност ще донесе успех. Това се нарича бомбена секвенция.
За разрушаването на всички центрофуги ще са достатъчни само няколко бомби, може би дори една-единствена на хале. Защото тези ултрацентрофуги, които правят по 1500 оборота в секунда, не търпят и най-малък трус. А пръсването на една центрофуга има ефекта на няколко ръчни гранати. За да бъдат разрушени всички сгради, ще са необходими поне няколко ГБУ-28 - но само, ако не се наложи бомбена секвенция. От вида на бомбардировката зависи колко самолета Ф-15Е (единствените, които могат да носят тази чудовищна бомба) ще са необходими; във всеки случай най-малко 20 и най-много 40.
Съоръженията в Исфахан и Арак представляват най-малък проблем за израелските ВВС. Те са разположени над земята и почти не са подсилени с бронебойни материали и системи.
Основен елемент на иранската ядрена програма е комбинатът за обогатяване на уран „Форду“, чието съществуване дълго бе пазено в тайна. „Форду“ изправя израелските сили пред най-трудната задача. Комплексът е вкопан в една планина и е защитен от 70 м скална маса, следователно е и непробиваем с въздушните средства на Израел. Единственият вариант е в началната фаза на операцията входовете на двата тунела да бъдат ударени с ГБУ-28 и по този начин запушени за известно време. Алтернативният вариант е проникването на специални части в комплекса, които да унищожат намиращите се там съоръжения. Дори американците нямат конвенционална бомба, която би могла да срине „Форду“: ГБУ-57 А/Б пробива скала до 40 м и стоманобетон до 60 м.
Тук спират почти всички публично достъпни анализи за военните възможности на Израел. Само че от израелска гледна точка би било грешка, ако не бъде разрушен комплексът за производство на бойни глави в Пархин. Той се състои от над 100 постройки, под някои от които има тунели - повече не се знае. Първо обаче Израел трябва да концентрира целия си потенциал срещу Натанс, Исфахан, Арак и „Форду“, а може би и срещу реактора в Бушехр. Едва тогава ще дойде ред на Пархин, където в последна сметка иранската ядрена сила придобива ударна мощ в произвежданите там бойни глави.
Израел разполага с достатъчно самолети със съответното въоръжение, за да унищожи трайно иранската атомна програма. Известен проблем представлява обстоятелството, че всички израелски самолети трябва да бъдат презареждани с гориво на отиване и на връщане от мисията. А Израел няма достатъчно въздушни цистерни. Що се отнася до възможностите на иранската въздушна отбрана, те са ограничени: всички самолети са стари и ако изобщо успеят да излетят, те ще бъдат лесна плячка за модерните израелски изтребители.
Израел може да се довери на своите въоръжени сили. Специално ВВС са първокласни, а моралът на пилотите е много висок. Така че Израел би могъл да нанесе успешен военен удар срещу иранската атомна програма, макар и с много рискове. Можем да си позволим следната предпазлива прогноза: ако Израел успее да неутрализира основните елементи на иранската атомна програма, тя ще бъде извадена от строя за едно поколение."
06 Март 2012 22:43
lukcho2 06 Март 2012 22:39
Доси, за въглищата, компотите,... е така, за нефта не е така. Виж Гладиаторчето как правилно се е ориентирало: ПРОДАВАШ в каквито си искаш пари (освен долара) и скоро падат от небето гости от УСА - засега само с обеднен уран, а в бъдеще може и не-толкова-обеднен.
И като си взел да обясняваш, умнико, обясни кво толкова се кефиш на това ??
06 Март 2012 22:59
Когато преди време пишех същите работи като немеца относно разрушаването на пещерите, много от "всичко-знаещите" във Форума ми се присмиваха. Даже един ми развиваше тезата, че този завод бил автономен за една година - имали запаси от всичко, даже и от въздух!!!
Но да не обръщаме внимание на такива ...
Немецът е писал политкоректно. Аз писах не-политкоректно, че най-резултатно в случая ще бъде да се разрушат вратите и да се взривят вътре химически оръжия. Те са много ефективни в затворени пространства. Или миниатЮрни ядрени заряди (цел заразяване). Иди после търси в разрушен ядрен завод откъде е дошла радиацията. Може по спектрометричен път да се докаже къде е произведен заряда, но ще бъде "битият бит....".
Но немецът подценява трудностите с голямото разстояние.
А реакторът в Бушехр не може да бъде разрушен, но може да бъде ликвидирано всичко около него и тогава иранците сами ще го спрат.
06 Март 2012 23:01
"кво толкова се кефиш на това"
Плащат ми в песо, което е силно свързано с долара.
06 Март 2012 23:04
а на дъщеря ми направо й плащат в долари.
06 Март 2012 23:08
Е няма как самолетите да стигнат до Иран (и да се върнат) без да си "поемат дъх" на УСА самолетоносачи на връщане. Пък и нали са празни (без боеприпаси), като кацат на самолетоносачите - няма риск. Или УСА да ги зарежда във въздуха на връщане. Друго не виждам.
06 Март 2012 23:13
а на дъщеря ми направо й плащат в долари

... О, времена! О, нрави!
06 Март 2012 23:14
lukcho2 06 Март 2012 23:01
"кво толкова се кефиш на това"
Плащат ми в песо, което е силно свързано с долара.
lukcho2 06 Март 2012 23:04
а на дъщеря ми направо й плащат в долари.
Има ли нещо дет да не продадеш за пари ? Ил викаш, кво да искаме от хора в цивилизация. дет основната движеща сила са парите - таквиз хора освен пари у главо, кво друго да има
06 Март 2012 23:19
Има много неща, които няма да заменя за каквато и да е сума: всичките роднини и приятели, здраве... Но Иран ще го дам без пари.
06 Март 2012 23:22
Нали никой от вас не е в Иран? Тогава ви пожелавам лека нощ, да сте живи и здрави.
06 Март 2012 23:25
За многознайковците които с лека ръка преповтавят чуждите пропагандни лъжи: какво казва Ахмадинеджад в прословутата си реч A World Without Zionism or America, Oct 27, 2005

Imam [Khomeini] said: 'This regime that is occupying Qods [Jerusalem] must be eliminated from the pages of history.


Като се прочете речта ще се види, че с думата режим, аятолах Хомейни цитиран от Ахмадинеджад обозначава управляващите в Израел. Записвайте, да не се налага пак да припомям.

Хората даже са описали случая в уикипедията, ама кой да чете, чукчите писатели.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mahmoud_Ahmadinejad_and_Israel#Interpretation_as_call_for_genocide
Many news sources repeated the Islamic Republic of Iran Broadcasting statement by Ahmadinejad that "Israel must be wiped off the map",[5][6] an English idiom which means to "cause a place to stop existing",[7] or to "obliterate totally",[8] or "destroy completely".[9]
Ahmadinejad's phrase was "بايد از صفحه روزگار محو شود" according to the text published on the President's Office's website.[10]
The translation presented by the official Islamic Republic News Agency has been challenged by Arash Norouzi, who says the statement "wiped off the map" was never made and that Ahmadinejad did not refer to the nation or land mass of Israel, but to the "regime occupying Jerusalem". Norouzi translated the original Persian to English, with the result, "the Imam said this regime occupying Jerusalem must vanish from the page of time."[11] Juan Cole, a University of Michigan Professor of Modern Middle East and South Asian History, agrees that Ahmadinejad's statement should be translated as, "the Imam said that this regime occupying Jerusalem (een rezhim-e eshghalgar-e qods) must [vanish from] the page of time (bayad az safheh-ye ruzgar mahv shavad).[12] According to Cole, "Ahmadinejad did not say he was going to 'wipe Israel off the map' because no such idiom exists in Persian." Instead, "he did say he hoped its regime, i.e., a Jewish-Zionist state occupying Jerusalem, would collapse."[13] The Middle East Media Research Institute (MEMRI) translated the phrase similarly, as "this regime" must be "eliminated from the pages of history."[14]
Iranian government sources denied that Ahmadinejad issued any sort of threat. On 20 February 2006, Iran's foreign minister Manouchehr Mottaki told a news conference: "How is it possible to remove a country from the map? He is talking about the regime. We do not recognize legally this regime."[15][16][17]
06 Март 2012 23:28
И по колко взема дъщеря ти?
06 Март 2012 23:35
lukcho2 06 Март 2012 23:19
Има много неща, които няма да заменя за каквато и да е сума: всичките роднини и приятели, здраве... Но Иран ще го дам без пари.
И кво ти е направил Иран и хората дето ще ги изтрепят ??
И защо трябва да има войни ?? За кефа на дебелогъзи банкери от Фед ?? Кажи, бe, lukcho2 ...
06 Март 2012 23:43
Имаше преди време тук един мегаолигофрен, на име бабавияга , който демонстрираше тук с чувство на превъзходство безчовечните си и цинични схващания за света... не знам защо ли се сетих за него?
07 Март 2012 00:29
За малко се завърнах във Форума преди едно събрание, и отговарям на Гладиатор: единственият грях на иранците е че са се завъдили над американски нефт. И не го дават евтино на американците, пък и искат да го продават в някаква си валута (различна от долара), пък и подучват другите да не го дават. Пък и искат да получат ядрено оръжие, за да са недосегаеми за УСА. Това всичкото за УСА е непростимо, понеже може да подкопае икономиката й - какво е УСА без долара като интернационална валута? Нищо. А моята лична икономика е свързана с икономиката на УСА. Затова всички иранци са виновни пред мен.
07 Март 2012 00:41
Една държава, която не се е подписала под договора за неразпространение на ядрено оръжие иска друга да го изпълнява.
От друга тук един пише за правото на Израел да се защитава. Има - никой не му го отрича, само че Иран не е нападнал Израел, нито е тръгнал да напада.
А превантивното нападение е агресия по международните норми.
Ако се приеме правото на превантивно нападение, то Иран има същото право - Израел е заявил, че ще удари Иран. Е - с условие, което самия Израел не изпълнява.
07 Март 2012 00:43
А моята лична икономика е свързана с икономиката на УСА. Затова всички иранци са виновни пред мен.
Значи те чакат кофти дни...
07 Март 2012 03:42
Иде краят на Ерата на петроДОЛОРИТЕ- иде началото на Ерата на петроЮАНИТЕ!
"Всичко тече, всичко се променя...!"! Всяко нещо, което има начало, има и край!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД