:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 180
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ГЕРБ богатее, докато останалите партии в парламента отчитат загуби

С 5 млн. лв. повече са приходите на управляващите за 2011 г., сочи отчетът им пред Сметната палата
ГЕРБ е увеличила приходите си за миналата година с 5 млн. лв. в сравнение с 2010-а, докато всички останали парламентарни партии отчитат загуби. Това се вижда от отчетите им пред Сметната палата.

ГЕРБ е приключила финансовата 2010 г. с приходи от 18.2 млн. лв. През 2011 г. постъпленията набъбват до 23.5 млн. лв. Само от държавната субсидия в касата на формацията са постъпили 22.2 млн. лв. Останалите й приходи са от членски внос - 155 хил. лв., от лихви по депозити - 1 млн. лв., от нестопанска дейност - 24 хил. лв. Управляващата партия е отчела разходи за 19.4 млн. лв. през 2011 г., от които 2.1 млн. лв. са за направени дарения. Миналото лято ГЕРБ дари 1.2 млн. лв. от субсидията си на фонда за лечение на деца.

Счетоводните сметки на всички останали в парламента са на минус. Най-внушителна е загубата на "Атака". Партията е на загуба от 1.6 млн. лв. в сравнение с предходната година. Държавната й субсидия за м.г. е 4.4 млн. лв. Точно толкова партията е разходила за външни услуги и материали. Отделно за заплати са отишли 1.5 млн. лв., с 650 000 лв. повече в сравнение с 2010 г.

Близо 1.4 млн. лв. са загубите и на ДПС. Партията е отчела приходи от 8.2 млн. лв. и разходи за 9.6 млн. лв. Най-значителни са приходите от държавната субсидия - 6.9 млн. лв. От членски внос движението е събрало 708 хил. лв., а от лихви по парични депозити 585 хил. лв. Най-много пари - повече от 3.9 млн. лв., са платени за консумативи и рекламни материали. Голямо перо в разходите е и това за външни услуги - повече от 3 млн. лв. Над 70 хил. лв. са отишли за три "Мерцедес"-а.

С 205 хил. лв. на минус е и БСП. Наличните пари на столетницата са се стопили от 1.66 млн. лв. в края на 2010 г. до 1.45 млн. лв. през 2011 г., показва отчетът. За м. г. социалистите са отчели приходи от 9.9 млн. лв. и разходи над 12 млн. лв. Парите от държавната субсидия са над 8 млн. лв., а от членски внос са се влели 1.3 млн. лв. Най-големи са били харчовете на левицата за изборите "2 в 1" миналата есен, които са глътнали 3.6 млн. лв. БСП е декларирала и заема от 2 млн. лв., който изтегли за кампанията.

СДС също е на минус със 175 000 лв. Разходите на посестримата й ДСБ надвишават приходите с 66 000 лв. Държавната субсидия за сините е 1.9 млн. лв., а за костовистите - 1.1 млн. лв. РЗС също е загубила 27 хил. лв. от парите си в сравнение с предходната година.

----------ДАРЕНИЯ

Най-много дарители има БСП - 449, тези на ГЕРБ са само 7. Благодетелите на соцпартията са я дарили с общо 370 хил. лв., като най-малкото дарение е в размер на 35 лв., а най-голямото - 10 хил. лв. Сред най-щедрите дарители са пловдивският бизнесмен Георги Гергов и негови роднини, както и евродепутатът Илияна Йотова. Само 9319 лв. е получила ГЕРБ от дарители. Най-щедър е Христо Дечев с 2600 лв. В СДС са приети дарения в размер на 111 хил. лв. от 123 души. 64 са дарителите на ДСБ, дали общо 126 309 лв. Всички депутати, с изключение на Евгени Чачев, са се отчели с по 10 хил. лв. От ДПС не са получили нито лев от дарения. "Атака" е взела от трима дарители по 10 000 лв.

19
3852
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
12 Април 2012 20:42
Разбира се,че ГЕРБ ще имат най много богатства. Те получиха капиталите на външно-търговските дружества от Луканов и от Костов - приватизираните предприятия като подарък...Още ли се чудите...Милите те...
12 Април 2012 20:42
Само от държавната субсидия в касата на формацията са постъпили 22.2 млн

Аз не съм член и не желая да бъда такъв на никоя партия . Не желая с мои пари , прибрани по един , или друг начин от държавата , да бъдат спонсорирани партии - особенно ГЕРБ .
12 Април 2012 20:44
Има си хас да не са.За управление не стават,но за врътки и далавери ги бива много.
12 Април 2012 20:45
Ех , Власт , само прочит на описаното да биваше , всяка партия би се "подложила" , да те има , има , има ...
12 Април 2012 21:02
Ами тъй е/следва цитат/-"Който играй пичьели......"
12 Април 2012 23:18
Не смятат ли Управляващите и МОжещите да коват и променят закони, че държавните субсидии за партиите са доста тежко бреме за данъкоплатците в момент на криза, когато хората нямат заплати, събираме помощи за лечение на болни, дарители строят къщи на пострадали от БЕЗСТОПАНСТВЕНИ язовири...а държавата - субсидира партиите по закона за политически партии, който - бил от предишните...
13 Април 2012 02:55
"Най-много дарители има БСП - 449, тези на ГЕРБ са само 7. Благодетелите на соцпартията са я дарили с общо 370 хил. лв., като най-малкото дарение е в размер на 35 лв., а най-голямото - 10 хил. лв. Сред най-щедрите дарители са пловдивският бизнесмен Георги Гергов и негови роднини, както и евродепутатът Илияна Йотова. "

значи обръчите от милиони останаха в бесепето.даряват хората мислят за бъдещето когато отново ще лапат.
13 Април 2012 04:24
"Най-много дарители има БСП - 449, тези на ГЕРБ са само 7. Благодетелите на соцпартията са я дарили с общо 370 хил. лв., като най-малкото дарение е в размер на 35 лв., а най-голямото - 10 хил. лв.


Хм...Което значи,че подкрепата на хората и родния бизнес към управляващите е доста под очакваното.ОБАЧЕ това са само парите,дадени на светло.Тези под масата,получени с изнудване,сигурно са в пъти повече!
Аз също не съм съгласна някаква управляваща партия,за която дори не съм гласувала,да получава милиони от моя и вашия джоб!Обяснява ни се,че това се прави,за да не крадат..?!Браво бе!Че като крадат няма ли прокурор,няма ли полиция и съд за тях?!Защо трябва да ги хрантутим допълнително,това ще ги накара ли да спрат и как?!С тези милиони само даваме храна на тарикати и кариеристи,дето да се набутват в партиите за келепира.Достатъчно е за спечелилата партия да сложи на добри заплатки депутати,министри и чиновници.Няма резон да им плащаме да издържат и апарата си,това трябва да го правят от членски внос,да ги видим тогава как ще си купуват коли,как ще си правят концерти и ще плащат на медии и социолози да ни лъжат!
13 Април 2012 06:48
Кога най-сетне ще спре това безумие - данъкоплатците спонсорираме партиите. Ако те започнат да зависят от членския внос, ще започнат да уважават мнението на членовете си и най-важното: ще работят да имат истински такива. А 22млн "по трънския курс" са 440 000 купени гласа...
13 Април 2012 08:07
До началото на следващите избори ГРОБ ще стане още по-богата. Не е случайно, че стават непрекъснато обири, пък било то и на банки. Не е случайно, че всички такси и глоби, събирани по банков път се събират от Си банк и още за каквото се сетите. И това и още много други случки ще ни се случват, докато си гледаме и се примиряваме, а не се вземем в ръце. Разберете, докато не се организираме сами нищо няма да се получи. Народът трябва да разбере, че Месия няма и работата трябва ние да си я свършиме. Друг никой няма да ни я свърши.
13 Април 2012 11:35
Столетницата имала най-много спонсори. Че това новина ли е? По принцип партиите не трябва да се субсидират от бюджета. Но такъв е законът. Приеха си го и си го тачат. Кой го е приел може да се провери. Със сигурност ГЕРБ не е участвал в приемането на този шибан закон. Но ГЕРБ спечели изборите и управлява,а парите(даже и да не ги иска или да ги дарява) й се дават по закон. Дренките криво да седят,право да съдят. Дали ще се намери политик който да промени закона а,вие как мислите? Въпросът е риторичен. Не се е родил(а за България абсолютно)още този политик който ще откаже държавните субсидии. Затова изглежда ще трябва народа да вземе нещата в свои ръце. Искаме референдум за промяна на закона за политическите партии. И да влезе в сила още за следващите парламентарни избори.
13 Април 2012 17:49
ГЕРБ богатее, докато останалите партии в парламента отчитат загуби
Как няма да богатее, само от джоба на бедната Атака измъкнаха милион долните джебчии клептомани от ГЕРБ. Да им приседнат крадените пари и Бог да ги накаже! Това им пожелавам на този светъл празник, а на всички останали българи пожелавам весели великденски празници!
14 Април 2012 09:44
Цинк плюс Олово - просто без слово ....
Бойко Борисов помага на хората в Горубсо и ОЦК !Овладява човешката трагедия. Месия, меси я...., меси ...... КАК ??? Гони своя спонсор Валентин Захариев, малката мутра, за да даде Горубсо на едно бивша, заслужила мутра МУЛТАК - др. Вълканов. Малко вълчо звучи точно около Възкресение....., но какво да се прави. При толкова много "божи овце" у нас, всичко изглежда нормално. То не бяха картофи, бири, овце, яйца, козунаци.......
Работниците стачкуват и искат смяна на собственика. Или ТЕ имат прозрение, или някой им го внушава, нали ??? Бил нужен НОВ собственик и за ОЦК ?
На бас ! Пак ще е от МУЛТИГРУП !
Мутра на мутри слугува !
Ала бала - а ла комунала. Бойко Борисов форевър. Съдба.
14 Април 2012 11:45
С министри като Тотю Младенов, може и милионери да станат!Човекът завидя на работещите инвалиди и реши, че заплата и пенсия/120 лв/ ще им дойде много!Но първо да накара Инспекцията по труда да заработи по членове 315 и 316 от КТ,че шуробаджанащина тресе общините!И да знае, че един работник от Разград още чака Неда Танева/от същото министерство/да изпълни разпорежданията му,но явно и самите служители на Тотю много много не го ........
14 Април 2012 16:55
Извод - ГЕРБ е най-крадливата и корумпирана партия досега!
14 Април 2012 17:15
Нещастници, кретени, червеи и гниди! Богатеят на гърба на хората, крадат като за последно и превръщат милата ни родина в кочина! Докато мрънкаха за "лошото наследство" и хвърляха калчища по тройната коалиция изядоха резерва, натрупаха 2 млрд. лв. дългове, сега ще натрупат още два, а за капак ще изядат и пенсиите на хората. Да не говорим, че оставиха народа не на хляб и вода, а на фотосинтеза, докато те самите се ширят по шест апартамента и живеят в абсолютен разкош! Следващата стъпка вероятно е фалит на държавата! Истината е, че към днешна дата само това, до което не са се докоснали мръсните им лапи още шава някак. За съжаление остава още година и кусур от мандата, което е напълно достатъчно да разкапят и малкото останало читаво в тази държава. А, ако случайно хората им гласуват още един мандат, по-добре просто да закрием държавата. Както и да го сучем и да го извъртаме днес във всяко едно отношение нещата са по-зле, отколкото когато ГЕРБ дойде на власт. При това много по-зле! Толкова по-зле, че държавата вече е вредна за хората. А това е толкова неоспорим факт, че просто няма как да се спори по него. А гербаджиите, вместо да се засрамят и да си заврат грозните чутури в пясъка, не само спорят и се обясняват, но и светло бъдеще чертаят! Все едно имат едно нещо, което да са казали и да се е сбъднало! Всъщност, истината е, че цялото това миризливо правителство се крепи основно на обещания, откровени лъжи и празни приказки, които обаче никога не се реализират, но пък в замяна на това хранят надеждите на хората и те гласуват без да мислят! Другите неща, на които се крепи са образи, клишета, стереотипи, митове, продажни медии, фалшифициране на избори, прехвърляне на отговорност, липса на елементарна политическа и гражданска култура у народецо, а черешката на тортата дори и за слепеца е видно, че е замеряне с помия по всичко живо, което е достатъчно неблагоразумно да им се изправи на пътя! Лайнометите просто са им заредени до зуко! Всичко е толкова нелепо, парадоксално и вредно, че си нямам на идея какво да кажа и въобще как да го формулирам! Тези хора, особено примитивът, се поддават само на психоанализа! Но дори и психологията вероятно няма да може да отговори на фундаменталния въпрос как е възможно да съществуват толкова нагли и грозни типове! Те излизат не само извън абсолютно всички възможни рамки на допустимото поведение, но и извън всички невъзможни рамки на недопустимото!
14 Април 2012 18:43
Субсидирането на партиите ще трябва да се прекрати,но едва ли някоя партия ще гласува за прекратяването.
14 Април 2012 19:58
Да гледаме позитивно - то ако ГЕРБ обедняваше, другите веке да са ритнали бакърчето.
15 Април 2012 12:11
drenski
14 Апр 2012 18:43
Мнения: 14
От: Bulgaria
Субсидирането на партиите ще трябва да се прекрати,но едва ли някоя партия ще гласува за прекратяването.
Субсидиите са най-белия кахър за момента, защото ако субсидиите на всички партии са в границите до 100 млн. лв, докато щетите на всяка партия или коалиция, дошла на власт поради порочната ни избирателна система и бетонирала мандата си поради абсурдния ни вот на доверие, нанася щети за милиарди на държавата. Следователно многократно (стократно) по-важно е да се въведе електронно и през Интернет гласуване и да се промени парадоксалното гласуване на вота на доверие от парламентарно на обществено, за да могат тези, които избират, те да прекратяват мандата, при неспазване на предизборни обещания и програми. Тези две порочни системи са причина за тоталното разграбване на България от комуноидите и докарването и до катастрофално съсътояние.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД