:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Под диктовката на ЕС ГЕРБ прие абсурден закон за престъпните имоти

Мафията едва ли ще пострада, но съдът в Страсбург ще бъде засипан от дела за нарушени човешки права
Управляващите от ГЕРБ успяха да счупят поредния парламентарен рекорд с експресното приемане на закона за конфискация на престъпното имущество, но и с него едва ли ще решат основната задача, поставена от Брюксел - да преборят мафията. Затова пък новият закон със сигурност ще доведе до множество дела в Европейския съд за правата на човека. Това категорично мнение се споделя не само от юристите на опозицията и представителите на неправителствения сектор, но и от депутати на ГЕРБ.

Изключително спорният закон бе приет под силен натиск от ЕК. Посланиците на страните от ЕС лично проследиха дебатите в парламента, а премиерът Борисов ги свика на специална среща вчера, на която да им рапортува, че поставената задача е изпълнена. Законът бе приветстван и от посланика на САЩ Джеймс Уорлик в специално изявление.

Всичко това обаче не премахва заложените в закона капани. Най-сериозният проблем пред ефикасността на закона е, че голяма част от имотите на мафията отдавна са прехвърлени в офшорни зони, които не дължат обяснения кой е действителният им собственик. Освен това самият закон ще влезе в сила едва през ноември, т.е. има достатъчно време онези, които се опасяват, че ще ги засегне, да предприемат превантивни мерки, за да избегнат ударите му.

Процедурата по гражданската конфискация ще се задейства, ако срещу проверяваното лице е повдигнато обвинение за тежко престъпление - наркотрафик, тероризъм и др., както и ако има издаден акт за извършено административно нарушение, донесло облага в размер на 150 000 лв.

Прясно приетият закон създаде многобройни правни абсурди. Така например никой не знае какво се крие зад формулировката "престъпно имущество", тъй като в закона липсва дефиниция за това. Липсва процедура кой и как ще определя размера на облагата от административни нарушения, което на практика значи, че самата комисия трябва да го прави. Изключително голяма е опасността да се наруши синхронът между различните разпоредби в нормативния акт, тъй като много текстове бяха добавяни или махани в движение.

Законът дава възможност в продължение на 1.5 г. попаднало в полезрението на комисията лице да бъде разследвано, без да подозира за това. Под прожектора обаче ще попаднат и близките му, бившите му любовници, децата му, ако не са навършили пълнолетие, роднини и бизнес партньорите му. Всички те ще подават декларации, в които ще обясняват произхода на имуществото си. Четири месеца преди започването на самото дело имуществото, банковите сметки у нас и в чужбина, дялове във фирми, ценни книжа, превозни средства и пр. ще се запорират. Срокът, в който проверяваният има право да докаже законността на доходите си, е един месец. Докато текат съдебните процедури обаче, той няма да разполага с пари, няма да може да погасява кредитите си, да се разплаща с работниците си и да внася данъците си. На практика цялата му дейност ще бъде блокирана за повече от 1-1.5 г. при най-благоприятно развитие на нещата въпреки обещанията на ГЕРБ, че ще направят всичко възможно да се ускори процедурата. В закона няма предвидени никакви обезщетения за хората, които са претърпели вреди, докато са доказвали своята невинност.

Законът ще удари трети лица, които може да нямат нищо общо с престъплението на разследвания, но са имали неблагоразумието да купят имот от него. Според закона те е трябвало да предположат незаконното му придобиване от предишните му собственици. На практика това няма как да се докаже и така кръгът на засегнатите се разширява още повече.

Не са безпочвени и опасенията, че прокуратурата ще мине под контрола на комисията за конфискация, тъй като държавното обвинение ще уведомява териториалните дирекции на органа не само за образуваните досъдебни производства, но и за постановленията, с които е отказано производство. В закона е записано още, че шефовете на териториални дирекции могат да отправят писмени искания до компетентни органи за разкриване на данъчна и осигурителна информация за проверяваните лица. Това означава, че комисията няма да признава резултатите от проверките на НАП, което обезсмисля работата на приходната агенция. Прието бе също, че местните шефове на комисията ще могат да искат съдействие и сведения от държавни и общински органи, търговците, кредитните институции, както от други юридически лица, от нотариуси и съдебни изпълнители. Продължителен спор предизвика въпросът дали органът трябва по време на проверката да събира сведения за пазарната стойност на имуществото към момента на придобиването му и за стойността в момента на проверката. Опозицията не без основание заподозря, че така ще бъдат подложени на репресия хиляди хора, които не са сключвали сделките по пазарните стойности, а по данъчна оценка, което не е незаконно.

ГЕРБ не пожела да елиминира и опасността комисията за престъпното имущество да се политизира. Напротив - в нея управляващите ще имат мнозинство. Органът ще е от 5-има души, като шефът му ще се назначава от премиера, а заместникът и двама от членовете ще се избират от НС. На един свой представител ще разчита президентът. Освен това остана възможността на изпълнителната власт да елиминира всеки неудобен, като гласува, че член на комисията може да бъде отстранен, ако му бъде отнет достъпът до класифицирана информация.

"Това е един много добър закон, ако има някъде нещо, което да уточняват, има бъдещи поколения, нека да го правят. Да, тежък, много лош закон за незаконно забогателите. От 22 години хората гледат палатите в подножието на Витоша, по морето, по язовирите и казват: "В края на краищата откъде тези пари?" Този закон се надявам да урегулира този процес", заяви премиерът след приемането на закона. Той бе заплашил, че ще подаде оставка, ако ГЕРБ не приеме закона във вида, в който той го е обещал на отговорни фактори от ЕС.--------Предупреждение----

Адвокатът Михаил Екимджиев прогнозира пред "Сега", че законът за конфискацията може да доведе до множество дела в Страсбург. Според него законът повтаря слабостта на предишния закон да не се разследва връзката между престъплението и имуществото, което се конфискува. Екимджиев обясни, че държавата не е длъжна да докаже, че конфискуваното имущество е придобито вследствие на престъпление. Изискването държавата да разследва гражданина 18 месеца, без той да има право на защита, също е сериозен проблем. Екимджиев разкритикува и текста, че гражданинът трябва да доказва, че е спечелил парите за имотите си почтено, което според него обръща доказателствената тежест.

604
9411
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
604
 Видими 
04 Май 2012 19:19
Сбита, точна, аналитична информация.
Натам ще е фарс и трагедия.
Защото ние ще плащаме за юридическите калинки от ГЕРБ...
----------------------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек
04 Май 2012 19:36
Под диктовката на ЕС

Вярно е, че сме изправени пред безпрецедентен натиск от страна на ЕС за приемането на този закон. Логичните въпроси са: защо ЕС си позволява да се бърка в националното законодателство на една суверенна държава-членка и защо, ако толкова му се ще на Съюза да има такива закони на негова територия, не прие Директива, която да задължи страните-членки да го въведат в националното си законодателство? Или ЕС държи този закон, в този му вид, да действа само на територията на нашата държава? И ако е така, по какви причини се налага това? Истината е, че България не можеше да бъде задължена да приеме такъв закон, ако това й задължение не й вменено съгласно условията на договора за присъединяване. А с този договор България се задължава да транспонира във вътрешното си законодателство само задължителните за целия съюз правни норми и изисквания. Отнасят се към нас като аборигени. Парламент с национално достойнство не би приел това. Време е в закон за бъде уредена отговорността на депутатите - ако техни решения са нанесли вреди на български граждани и те са установени с влезли в сила решения на ЕСПЧ, обезщетенията да се плащат не от държавния бюджет, респективно от нямащите си и хабер български данъкоплатци, а те да носят пълна имуществена отговорност
04 Май 2012 19:42
Територията става и ще става все по интересно място за живеене.
04 Май 2012 20:09
Адвокатът Михаил Екимджиев прогнозира пред "Сега", че законът за конфискацията може да доведе до множество дела в Страсбург

, и още отсега потрива доволно ръчички...
04 Май 2012 20:12
Това означава, че комисията няма да признава резултатите от проверките на НАП, което обезсмисля работата на приходната агенция.


За Цветанов успехът на ГЕРБ на следващите избори става жизненоважен.
04 Май 2012 20:20
жана -
Може би отговорът на въпроса ти "защо само в България" се крие във факта, че само у нас има премиер- мафиот
04 Май 2012 20:21
Отчайващо е, когато беззаконието се утвърждава в закон...
04 Май 2012 20:24
Калки, чел съм, че американците почнали да се пооправят, след като законите на дивия запад поработили някоя и друга година.А за да стартират подобни закони, може би ни е нужен един такъв.
04 Май 2012 20:25
Логичните въпроси са: защо ЕС си позволява да се бърка в националното законодателство на една суверенна държава-членка и защо, ако толкова му се ще на Съюза да има такива закони на негова територия, не прие Директива, която да задължи страните-членки да го въведат в националното си законодателство?
Жана, този закон е нужен, защото Уорлик се провали в опитите да получи влияние в съдебната власт.
А е толкова нужно да контролираш територията и с помощта на съдебната система - в България са се окопали сума ти вражески фирми, банки, нефтохими и т.н. свързани с враговете на Америка хора. Ако искат оттук да мине газопровод, който да пречи на плановете на Русия, трябват лостове за влияние над местните бизнесмени, политици, че и престъпници даже. Този можеш да вербуваш, онзи можеш да заплашиш и т.н. - полезен закон, безспорно, за контрол над завладяната територия.
Та затова всичките посланици и Уорлик са седели в парламента. Нищо, така пък смъкват маските и хората все повече разбират в какво са ни набутали под лозунгите за "демокрация", "приватизация" и "пазарна икономика"...
П.С. Я си представете - всички посланици на ЕС седят в Бундестага и Меркел им рапортува - приехме еди кой си закон, защото ЕС иска...
04 Май 2012 20:28
Мафията едва ли ще пострада, но съдът в Страсбург ще бъде засипан от дела за нарушени човешки права

Не ставаше ли въпрос за над 250 000 лв? Колко хора у нас имат такъв нерегламентиран доход? Съд в Страсбург, айде глупости!
04 Май 2012 20:33
Han, ама в германския Бундестаг не са творили 45 години комунисти!
04 Май 2012 20:34
Това означава, че комисията няма да признава резултатите от проверките на НАП

Така, чудесно. Ако комисията започне работата си с разследване на Цвък, тъщата и Андрей Иванов ще кажа "Браво, ГЕРБ, за закона". Въпреки, че има хипотеза след около година да се окаже, че комисията (както се очертава, 100% ГЕРБерастка) ги е разследвала и не е намерила данни за престъпнопридобити имоти.
.
Основният проблем не е в мракобесния закон. Основните проблеми идват с прилагането му на територията:
- или няма да заработи;
- или ще се използва в политически контекст срещу подходящи опоненти в подходящо време;
- липса на гражданско общество като коректив за използването му по предходната хипотеза.
Вярно е, че в няколко страни има подобни закони и те са действащи, но там си имат достатъчно спирачки срещу използването им за политически цели. А тук такива няма.
04 Май 2012 20:37
StefanST, слушай сега внимателно. Давам конкретен пример с мои клиенти - майка и баща искат да прехвърлят имота си на единия си син, но по такъв начин, че другият да не може да търси запазените си части. По какви съображения само те си знаят и не са длъжни да споделят. Имотът представлява къща с РЗП 180 кв.м. в широкия център на Варна, двор 200 кв.м. Данъчната оценка на имота е малко над 350 000. Къщата е строена през 1956 г. Най-сигурният вариант в този случай е покупко-продажба, защото при дарение другият син ще равали дарението с размера на запазените си по закон части. Правим фиктивна покупко-продажба. Дали старците са взели пари си е тяхна работа. Не е работа на държавата. Платени са всички такси - нотариални, местен данък, такса вписване... Този закон започва да действа. Правят проверка на сина - той не може да докаже доходи за цената, която е указана в нотариалния акт като продажна. И държавата му прибира бащината къщичка. Това как ти звучи, а?
04 Май 2012 20:37
...аз пък се кефя - законът влиза (евентуално) в сила през ноември т.г., ако го обжалват по реда, може и догодина - тамън, когато душата БойБор вече няма да е минпред - виж култовото интервю на солташака му КрасВълч във в. Преса - страх го било от необходимостта догодина да правят коалиция - та душата БойБор, който от 12 години е в управлението на различни нива (на некомпетентност) и даряваше заплатата си на генсек насам-натам, ще трябва да доказва имущество и доходи - аз лично с името си ще напиша донос=дружески сигнал за него (св. Манрико Черпаклийски, спокойно, съставът на комисията ще го сменят до тогава), та да доказва с какви доходи от последните 15 години е придобил това-онова (то е налично, дебилът няма как да го прехвърли), епохално .... дали някои ще ме похвали, а?
04 Май 2012 20:43
Правим фиктивна покупко-продажба.

Жанче! Ами ти си за панделата! А защо правите фиктивна продажба? То за това сме на това дередже у нас, всеки лъже и маже. После ББ им е виновен!
04 Май 2012 20:47
А защо правите фиктивна продажба?

Защото това не е забранено от закона. Привидните договори са нищожни и всяка заинтересована страна може да иска обявяването им за недействителни по съдебен ред, стига да може да го докаже, но не са забранени. Освен това говорим за сделки между родители и деца, те могат да ми кажат, че са взели парите, посочени като продажна цена в нотариалния акт. Това не е моя работа. Право на всеки е да твърди, че е взел едни пари от детето си, но всъщност да не ги е получил. Мотивите за това са си негова лична работа. Или ти твърдиш обратното?
04 Май 2012 20:55
Жанче, между пазарна цена и данъчна оценка има разлика.Не вярвам къща във Варна 180кв.м с 200кв.м двор строена 56 година да се оценява от държавата за 350к лева и на база на тази оценка да се плаща данък? Има хотели за по 7-8 милиона реални пари оценени за по 300-400к държавна оценка.
04 Май 2012 20:58
Правят проверка на сина - той не може да докаже доходи за цената, която е указана в нотариалния акт като продажна. И държавата му прибира бащината къщичка. Това как ти звучи, а?

Звучи ми като много глупав пример от твоя страна!
04 Май 2012 20:59
Жанче, между пазарна цена и данъчна оценка има разлика.Не вярвам къща във Варна 180кв.м с 200кв.м двор строена 56 година да се оценява от държавата за 350к лева

Що не допуснеш дори за миг, че ми е пределно ясна разликата между пазарна цена и данъчна оценка? И понеже често подготвям документи за имотни сделки, ще ти кажа, че в момента много често данъчната оценка надвишава пазарната. Колкото и да не ти се вярва това е факт. Не мога да ти представя доказателства, защото бих разкрила поверителна информация, на което нямам право. Остава ти просто да ми се довериш, или пък не.
04 Май 2012 21:00
Звучи ми като много глупав пример от твоя страна!

Като е глупав коментирай го де. Това е пример от реалния живот, не е някаква хипотеза. Глупав, умен, това е животът. Ти кажи какво правим?
04 Май 2012 21:01

Стефко , обуй си нещо .
04 Май 2012 21:20
Айде, другарите милиционери може да черпите.
може и парадните униформи и зелените чорапки да си сложите
И да продължите да се хвалите как сте преборили престъпноста и сте повишили продължителноста на живот
04 Май 2012 21:23
Освен това говорим за сделки между родители и деца, те могат да ми кажат, че са взели парите, посочени като продажна цена в нотариалния акт.

Ако са ги взели, значи действително синът трябва да доказва откъде ги има. Ако не са ги взели, ще свидетелстват, че не са вземали пари от сина си, ако го подгонят. Но тогава пък са лъжесвидетелствали по предишното дело, ако е имало такова, заведено от другия син (хипотеза на Жана). Не виждам какъв е проблема, и в двата случая поведението им е укоримо.
04 Май 2012 21:25
Жанче, ако не е тайна, колко струва квадратния метър жилищна площ в центъра на София?
Щото ми се струва, че доста бабички с по-големички апартаменти ше изгорят покрай този закон/ако може да се нарече закон/.
04 Май 2012 21:28
Болярче, мило умниче, поведението на никого не е укоримо, щом като законодателството го позволява. Намесата на държавата в личните отношения на гражданите трябва да е минимална. Родителите може да са взели парите и да са ги похарчили на екскурзия в екзотични места, а може и да не желаят да ги получат. Ти какво, насила ли ще ги накараш да вземат пари от децата си?
04 Май 2012 21:33
Жанче, ако не е тайна, колко струва квадратния метър жилищна площ в центъра на София

Ъъъ, не мога да помогна, за съжаление. Минавам сделки с недвижими имоти при варненски нотариуси, които имат район на действие района на Варненски районен съд. По изключение и в съседни съдебни райони. Тук ще се наложи да разчитаме на помощ на колегите от София. Имам предвид пазарната цена при реални сделки, не размера на данъчните оценки, ако правилно съм разбрала
04 Май 2012 21:38
Болярчето04

Май 2012 21:23

Ако са ги взели, значи действително синът трябва да доказва откъде ги има. Ако не са ги взели, ще свидетелстват, че не са вземали пари от сина си, ако го подгонят. Но тогава пък са лъжесвидетелствали по предишното дело, ако е имало такова, заведено от другия син (хипотеза на Жана). Не виждам какъв е проблема, и в двата случая поведението им е укоримо.


Чакайте сега, точно в това е проблема на тоя закон че той прави пътеки напреко през моравата на закона, а не върви по асфалтовите алеи! Болярче, ти искаш да ми кажеш, че някой може да ми разпореди за колко пари ще си продам моята ЧАСТНА собственост на някого!? Ще го продам за колкото си искам! Може за 500 хилки може и за 5 лв. Проблемът е, че държавата се е намесила и тук нескопосно и ми казва, че трябва да платя такси по данъчна оценка, а не по реалната стойност на сделката! Е, айде юристите да се разберете кво всъщност искате, защото всички тези закони накуп не работят бе.
04 Май 2012 21:42
Е, айде юристите да се разберете кво всъщност искате, защото всички тези закони накуп не работят бе.

Ади сега, не набърквай всички юристи. Кой ме пита мен, а? Защо законите не работят питай не юристите, а законодателите - народни представители. Аз съм от потърпевшите
04 Май 2012 21:47
Съгласен! Законодателят е виновен, ама нали него го съветват една камара юристи!
04 Май 2012 21:49
Съгласен! Законодателят е виновен, ама нали него го съветват една камара юристи!

Абе, като глеам в последните години какви юристи са попаднали в НС хич не се учудвам на законите, които приемат. Ако приемаш Фидоска за юристка, това си е на твоя отговорност
04 Май 2012 21:50
Данъчната оценка на имота е малко над 350 000.

Жано, никой не го бие да купува къщата по данъчна оценка. Не манипулирай публиката.
А освен това и в момента има закон за деклариране на доходи над 30 бона, така че и по тоя закон човеко го ловят за същото, сега какво го правят?
Или да го махнем и сегашния закон за удобство на клиента ти?

Впрочем в София клиентите ходят по такива въпроси директно при нотариус, никой не се вре при адвокат да го оскубе допълнително...

За закона
Интересно, ЕС иска, САЩ иска, форума не иска, ще вземе да излезе пълен с мафиоти...
04 Май 2012 21:52
...ако правилно съм разбрала.

Явно не си.
Затова въпросът ми си остава същият, но този път за апартамент у центъра на Варна.
Щото по нашенско се менкат на цени около 600-700 Евро/кв.метър, в зависимост от разгънатата площ и разположението.
Както казва Маршала, бабичката може го шитне и за пет кинта, нейна си работа!
Все пак по Конституция, Частната собственност още не е Държавна, или?
04 Май 2012 21:53
Отнасят се към нас като аборигени

А как да се отнасят с материал дето 3 пъти в сравнително свободни избори избира да го управляват мафиотите от бившата комунистическа партия ? С произтичащото от това криминализиране и корумпиране на всички институции. Много меко действат и ЕС и Бойко, ама парите заедно със сериозни властови позиции основно в съдебната система са в мафията и е трудно ...
04 Май 2012 21:53
Жано, никой не го бие да купува къщата по данъчна оценка.

Що ма
И кво като никой не го бие да купува, като го бие да плаща на по-високата измежду двете?! И като ще плаща на над 300 000 лв., що да не пише близка цена, и тъй и тъй плаща на по-високата?
04 Май 2012 21:55
Затова въпросът ми си остава същият, но този път за апартамент у центъра на Варна.

Последната данъчна оценка, която ми е под ръка, е - апартамент 82 кв.м. широк център Варна - 92 000 лв., панел, построен през 1982.
P.S. Има и стотинки, ама ме мързи да ги напиша всичките
04 Май 2012 21:57
Първо - казах ти, че и сега има закон за деклариране на доходи над 30000.
Т.е. примерът ти изобщо не е в час, защото за него новина с новия закон няма.
И второ, може да се купи фалшиво къщата и за 5 лева. Би требвало да знаеш това.
04 Май 2012 22:00
И второ, може да се купи фалшиво къщата и за 5 лева. Би требвало да знаеш това.

А не бе, само ти го знаеш. Допълних предния си постинг с въпрос. Там е и отговорът на въпроса ти /ако има такъв де/.
04 Май 2012 22:00
kaily04
Май 2012 21:50
За закона
Интересно, ЕС иска, САЩ иска, форума не иска, ще вземе да излезе пълен с мафиоти...

Винаги са ми били интересни усилията на територията, вместо да направи така, че да работят вече приети закони, с хвърлят сумА ти усилие да се сътвори нещо ново и модерно, с надеждата, че то ще проработи. Нема такава държава. А идиотите дето ни ръкопляскат... вие убедени ли сте, че тези дипломати познават собственото си законодателство!?
04 Май 2012 22:04
Не ставаше ли въпрос за над 250 000 лв?
-И аз мисля, че ставаше дума за такава сума, която напълно обезсмисля приетия закон..
04 Май 2012 22:04
Жано, човек може да продаде имота си за колкото си иска, но е длъжен да плати данъци и такси върху по-високата от двете цени - продажна или данъчна оценка.
И това го знае всеки нотариус, за адвокатите не знам.
04 Май 2012 22:05
вие убедени ли сте, че тези дипломати познават собственото си законодателство!?

А ти?
04 Май 2012 22:07
И това го знае всеки нотариус, за адвокатите не знам.

Е, как да не знаеш? Написала съм ти го - що да не пишат близка до данъчната оценка цена, след като и тъй и тъй плащат на данъчна? Кайле, мила, ти ще станеш юрист тогава, когато аз стана икономист. Що не се примириш с това
04 Май 2012 22:08
проф. дървингов

И аз ще пусна едно рапортче (доносче) за същото...

И вече като има две потвърждения ...
04 Май 2012 22:09
Закона за конфискацията, приет с гласовете на ГЕРБ, е най-сериозното посегателство върху правата на българските граждани за последните 20 години независимо от това, че ни се внушава че това било изисквано от ЕК. Закона за конфискацията, приет с гласовете на ГЕРБ, засяга най-вече интересите на хиляди честно работещи в чужбина български граждани, които със спечелените с кървав пот пари са пооправили или не дай си боже закупили някакъв имот; на тези хора целенасочено се вменява чувство за вина, те живеят в несигурност вместо да получат ясен статут и да се радват на плодовете на труда си. Все повече и повече мислещи български граждани проумяват, че единствения спасителен ход е "всички срещу ГЕРБ", ако искаме България да оцелее.
04 Май 2012 22:10
Този Закон можеше да стане безспорен само върху казуса "Ал Капоне" , но къде Чиста воля в днешните ни бунища ...
04 Май 2012 22:11
Абе, рожбо, разбирам че си адвокат, ама поне във форума не склерозирай.
Нали твоята теория почна с един пример, в който на милия ти клиент му дирят доходи заради фиктивна покупко-продажба.
1. Доказах, че и без новия закон си му ги дирят тия доходи, така че новият закон с нищо не му влошава положението.
2. Че ако е толко уплашен, има измъкване и по новия, и по стария закон.
3. Че клиентите по недвижими имоти требе се обръщат към брокери и нотариуси, но никога към адвокати.
Нищо лично.
04 Май 2012 22:20
3. Че клиентите по недвижими имоти требе се обръщат към брокери и нотариуси, но никога към адвокати.

Кайли, и без да съветвам клиентите си, те сами са достигнали до извода, че на брокери на недвижими имоти, като теб, никога и при никакви обстоятелства не бива да се доверяват. Нямат нито нужните знания, нито квалификация. Ако си икономист по образование, работи си като такава. Там ти е силата, там са ти знанията. За друго нито си учила, нито си узряла.
Нищо лично
04 Май 2012 22:24
чел съм, че американците почнали да се пооправят, след като законите на дивия запад поработили някоя и друга година.А за да стартират подобни закони, може би ни е нужен един такъв.

Олд-е, как ще се чувстваш, ако си подсъдим по тия закони ?
04 Май 2012 22:27
клиентите по недвижими имоти требе се обръщат към брокери и нотариуси, но никога към адвокати.

Добре, обръщам се.
Колко е данъчната и пазарната оценка на апартамент от 120 кв м. в идеален център на София (на 200 м от съдебната палата) ? Масивен строеж, от 1935-а.
04 Май 2012 22:28
Вярно е , че този закон го приеха ударно /по стахановски/под въздействие на ЕС , но по български е сложен, мъртво роден и в полза на престъпниците /държавните служители/ , а не в полза на държавата/гражданите/!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД