:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 616
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Но не там е въпросът

***
До госпожа кмета

Госпожо кмет,

Пред нашия блок има голямо кръстовище, което ежедневно пресичаме, за да стигнем до спирката, до хипермаркета за продукти или до църквата за кръщене или опело - както дойде! То е добре обезопасено, има светофар (дори два!) и от общината го асфалтираха вече четвърти път от зимата, за да запълнят дупките. А транспортът позволява да се опознаем по-добре, натъпкани един до друг сутрин и вечер. Ние сме доволни от благоустройствените мероприятия и грижата на градските власти, но не там е въпросът! Видите ли, от общинския кучкарник заселиха наскоро около двадесетина кучета зад спирката, вероятно по ваша инициатива. Която също намираме за навременна. След като земеделският министър обяви държавата за страната на щастливите кокошки, вие сигурно желаете столицата да се превърне в градът на веселите кучета? И това е наистина така, защото глутницата ни забавлява, като гони колите с весел лай, опитвайки да отхапе я калник, я табелата с номера в движение. Но не там е въпросът. Аз съм самотна и отрудена жена и като вас обичам животните. А тези - новите кучета се оказаха доста интелигентни. Те чинно пресичат заедно с нас светофара на зелено и бродят по целия квартал по техните си кучешки дела в свободните си от представление на кръстовището часове. Но не там е въпросът. Днес по обед се наложи да отида до хипермаркета за кило кренвирши. Купих и тръгнах обратно към къщи. Но на кръстовището пред мен изтича едно от кучетата, клекна на задните си лапи и ме погледна с едни такива очи... И аз му подхвърлих един кренвирш - вие ще ме разберете като жена. Песът завъртя радостно опашка, подскочи и го захапа още във въздуха. Но го изплю веднага на земята и ме залая яростно, като в лая му ми се струваше, че дочувах и по нещо членоразделно като "мърша" и "ирландско". Това привлече и другите кучета. Те зарязаха колите на кръстовището и ме наобиколиха. Свирепият им лай огласи квартала. Зъбеха се и ръфаха краищата на роклята ми, докато ме бутаха упорито обратно към хипермаркета. Осъзнах, че на кучето не се е харесал вкусът на соя в кренвиршите, реших да купя някакъв по-качествен салам, което и направих. Но случката се повтори и с шпековия салам, вурстчетата, дебърцините, наденицата, луканката и останалото от асортимента. Глутницата не миряса и около двадесет пъти ме влачеше обратно до магазина, докато не купих три кила пържоли от врат. Те заръфаха суровото месо, а аз вече бях източила дебитната си карта. Свършиха дори парите, които някои граждани ми подхвърляха, защото мислеха, че това е част от шоуто на кучетата. Легнах без сили на тротоара, целия осеян с трайни и нетрайни колбаси, които случайни пенсионери и цигани разграбваха прилежно. Та въпросът ми е следният - не може ли ръководството на общинския кучкарник да намери начин та кучетата вътре да се научат да ядат и колбаси родно производство? То хората свикнахме, та кучетата ли няма? С уважение - Ценка Иванова.



От кабинета на госпожа кмета до госпожа Ценка Иванова

Бързаме да ви уведомим, че съвместно със санитарните власти сме издали наказателно постановление на управителя на хипермаркета за продажба на колбаси с превишено съдържание на соя. Радваме се, че оценявате усилията на сегашното градско ръководство за сближаване на съкварталците чрез общинските транспортните услуги в района. С оглед подобряване на тази инициатива ще намалим автобусите по вашия маршрут с десет бройки, да се опознавате още по-плътно в пиковите часове. Вие сте жена и ще ни разберете. Но не там е въпросът. Нашата Партия и Правителството имат политическата воля да реализират един мащабен и иновационен европейски проект, както обяви госпожа кметът - национална програма за уличните кучета. Ние планираме да съберем до края на мандата всички улични кучета от страните членки на Европейския съюз и да ги разселим из нашите градове. Този амбициозен проект ще донесе нови европейски пари в бюджета. Засега сме стартирали само пилотната фаза - пренасянето на уличните псета от Букурещ в София. Вие вероятно сте попаднали на такава представителна група. Тези кучета са свикнали да ядат само чисто месо поради по-високия стандарт на живота в Румъния и затова са отказали родните колбаси, но общината работи по въпроса. Предвиждаме увеличение на бюджета на нашия кучкарник с пет милиона лева за по-нататъшното социализиране на вносните кучета на местна почва с отделно бюджетно перо за по 3-4 телешки пържоли, лично донесени от Цецоу. Но Народната власт - в лицето на госпожа кмета, разчита и на подкрепата на съвестните като вас граждани. С уважение - кабинетът на госпожа кмета.
3
1220
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
19 Юни 2012 14:49
Ето, това е научна фантастика, а не фентъзи!
Още като юноша бледен четох една в една книжка повестта "Отарки". Там някакви примаати бяха взети под законова закрила и така са еволюирали и размножили, че повели война на живот и смърт с хората, които ги съхранили като вид. А на хората било иззето дори законното право да се отбраняват с подходящи за целта оръжия.... Повестта завършваше с това, че хората се организираха и тайно изровили скритите оръжия на дядовците си, тръгнаха на война с приматите - в битка за оцеляването на човешкия род.
Дали пък, авторът не ни предупреждава, че е време да се изправим срещу приматите, които успяха да овладеят властта в България и са път да ни пожертват в името на щастливите кокошки, кучета и разни мутренски творения а,ла д-р Франкенщайн Иноземен, за радост на мутантите от Рода Миро, Рода Цецо, родовете Искра, Цветелина, Бойко и Плевньо и прочие... !? Ако е така - за Михайл .
19 Юни 2012 16:16
"Отарките" бяха следствие на научен експеримент,доказващ,че при подходящо обучение могат да изпреварят човека/в новелата-в математиката/
19 Юни 2012 17:44
"Денят на гнева"
Север Гансовски
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД