:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 225
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ИНТЕРВЮ

Борисов управлява еднолично, но двулично пред хората

Сходното между ГЕРБ и проекта на Кунева е, че зад тях стоят хора, за които ще разберем чак след няколко години, казва специалистът по политически пиар Арман Бабикян
снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Арман Бабикян
- Какви размисли предизвика у вас пробудилата се напоследък гражданска активност? Дали протестите на "Орлов мост" са само спонтанен порив за запазване на българската природа, или са знак за по-дълбоки социални процеси?

- Просто опазването на природата в България винаги се е считало за равно отдалечено от всички политически страсти и затова облъченото българско гражданско общество смята, че това е идеалната кауза, около която да се обедини, без значение кой е ляв, кой е десен и кой центрист. Което, разбира се, са глупости, защото в края на краищата опазването на българската природа е акт, свързан със законодателство в дадения случай и с развитието на туризма, от друга страна. Така че ако човек се задълбае, пак може да намери ляв или десен подтекст. Но за съжаление всички намират лобистки подтекст, затова може би толкова спонтанно излязоха.

- Стана модерно да се правят аналогии между днешните протести и онези на "Екогласност" срещу обгазяването на Русе, от които тръгнаха промените през 1989 г.?

- Там също беше ползван един невинен екоповод, който обаче засяга битието и здравето на гражданите и висшите интереси на управляващите. И за да продължим с аналогиите, ако тогава не трябваше да се развалят отношенията на др. Тодор Живков с др. Чаушеску и да се руши дружбата между народите, то сега не трябва да се развалят отношенията между Първа инвестиционна банка и министър-председателя Бойко Борисов.

- Вие вярвате ли в искрените намерения на премиера да поправи скандалните текстове в закона за горите, при условие че с едната ръка се здрависва с природозащитниците, а с другата подклажда контрапротестите срещу тях?

- Дълбоко вярвам не в това, което ме попитахте, а в това, че Бойко Борисов е склонен винаги да се уплаши, да направи крачка назад, когато има риск да загуби част от народната любов, концентрирана пряко към него и към собственото му его. Нищо друго не се крие зад тази мотивация. А иначе само на него и само на човек като него хората са склонни да простят безсмислици, струпани в едно изречение, от типа на "преместете се на друго място, протестът е незаконен, но ако полицай посегне на протестиращ, на другия ден ще бъде уволнен". Преведено на български, това значи: "Протестът ви е незаконен, но ако някой полицай реши да приложи закона, ще бъде уволнен, затова идете да протестирате незаконно другаде". Разбира се, всички масово подминаха това. На никого вече не му прави впечатление какви глупости се ръсят. Същото стана и със закона за съдебната власт. ГЕРБ вкара промените, след което добрият министър-председател отиде и спря ГЕРБ. Нали никой няма илюзията, че парламентарната група на ГЕРБ е решила по собствено хрумване и без волята на лидера на партията да вкара промените в закона за съдебната власт? Всичко това е станало с неговото одобрение и съгласие, но негативите трябваше да останат в парламентарната група, а той като един енергичен политик да разпореди на президента да наложи вето. След което целият в бяло да се появи и да каже "ето ме на, аз взех мерки".

- Какви рискове крие този модел на еднолично управление, изцяло по волята на премиера?

- Борисов управлява еднолично, но двулично пред хората. И по-горните примери, за които стана дума, го доказват съвсем ясно. Само преди два месеца Борисов беше изключително горд, че е спестил огромни разходи на България със спирането на "Белене". А сега, ако човек чуе доводите му за промените в закона за горите, че "не щете да печелим от Бургас-Александруполис, не щете да развиваме ядрена енергетика", излиза, че той е направил някаква жертва, спирайки "Белене". Да се чуди човек за един и същи Борисов ли става въпрос? За този, който се хвали, че е предотвратил това финансово крушение на държавата, или за този, който продължава все пак да съжалява, че е спрял "Белене"?

- Изглежда "гражданите от Орлов мост" изпревариха "България на гражданите" на Кунева, която заявява претенции към този граждански терен, но остана дистанцирана по проблема?

- Това с гражданския терен е доста голяма глупост, честно казано. Ние една година слушахме от Меглена Кунева как гражданите били честни хора, а пък политиците и партиите били отвратителни. Сякаш в партиите не членуват граждани, а марсианци или селяни. Грамотен човек и юрист, каквато е г-жа Кунева, прекрасно знае, че партиите също са сдружения на гражданите. За всички остана неразбираемо това нейно говорене, очевидно с популистки цели, колкото да се отграничи от тези, които битуват в някакви партии. А в същото време тя самата беше в НДСВ. След това пък се оказа, че не ставало въпрос въобще за партиите, а за политическия картел у нас, който бил лош. Нека отговори тогава чий министър беше самата тя и тези партии част ли са от политическия картел? Но тези въпроси обикновено не се задават и политическият картел се разглежда като някакъв идеален лабораторен субект, който просто се коментира. Като се предполага, че коментаторът няма нищо общо с това.

- "България на гражданите" също като ГЕРБ избра да се разположи вдясно и да лекува дясното с някакъв нов вид дясно. И за по-голяма автентичност прожектира кадри от многохилядните митинги на СДС от зората на демокрацията при представянето на инициативния комитет за учредяване на партията. Как ще се отрази това паразитиране върху седесарската символика на рейтинга й?

- Знам ли? Това е нещо като дядото на Бойко Борисов, който постоянно бива въртян в публичното пространство, когато е необходимо. Остана малко лош дъх в устата след прожектирането на тези кадри. Така и не разбрах защо Меглена Кунева не използва кадрите от огромните митинги и шествия при посрещането на Негово Величество в България. Не знам, това е може би някакъв вид неудобство, останало недоизказано. Честно казано, нов вид дясно така трудно ще се създаде. Все пак хората не са чак толкова късопаметни. Може би тъкмо за да маркираш физиономия на десен, е добре да подходиш малко по-сериозно, а не да припознаваш нечия чужда история. Бих очаквал с много голям интерес да чуя от г-жа Кунева и хората около нея какво е тяхното виждане за развитието на образованието в България, имайки предвид, че г-н Даниел Вълчев като министър в предишното правителство има пряко отношение към въпроса. Видяхме печалните резултати от матурите през 2012 г., а всички знаем, че поколенията не тръгват от вчера или от мандата на Бойко Борисов. Ще бъде любопитно за всички да чуем и оценката на "дясната" г-жа Кунева за тройната коалиция, за политиците на ДПС, на НДСВ, на БСП. Ето на тези въпроси ще е интересно да получим отговор, преди да ни прожектират филмчета от миналото на други партии.

- Как мислите - тези "филмчета" ще привлекат или ще отблъснат разочарованите десни симпатизанти?

- У някои ще предизвикат тъга и съжаление, у други - ентусиазъм. На трети нищо няма да им говорят, защото са били малки. Сигурно кадрите ще предизвикат смесени чувства. Така или иначе, ще бъдат използвани като знак, който трябва да обозначи принадлежността на една формация, която в момента няма лице. Има много лица, дошли от различни партии, обединени от нещо. Но тепърва трябва да кажат от какво. Защото е лесно да си кандидат за президентски избори, на които предлагаш личността си и нейните качества. Но друго е, когато правиш партия и трябва да предложиш платформа, кауза, проект за управление. Когато демонстрираш претенции за публичен морал, би трябвало първо ти да си готов да дадеш отговор на въпросите. Нямам предвид евтините въпроси на премиера за "снахите". Това са нискокачествени политически заяждания, които са под достойнството на всеки. Но като бивш преговарящ, например, тя трябва да отговори защо евросубсидиите за българското земеделие са в пъти по-ниски от тези в съседни страни и защо огромна част от българските производители бяха доведени до фалит?

- То и Иван Костов се присети със седемгодишно закъснение за този проблем, но чак когато Кунева тръгна да му краде кадрите.

- Преди година и нещо имаше голяма подписка на няколко партии в цялата страна във връзка със земеделските субсидии и тогава гласът на бившия премиер Иван Костов въобще не се чу. Винаги е подозрително, когато на някой политик му се появи гражданската съвест със закъснение.

- "България на гражданите" новият ГЕРБ ли ще бъде?

- Зависи дали ще се направят такива инвестиции в партията. Дотук инвестиционната програма върви добре.

- По какво съдите?

- По броя на публикациите, по броя на медийните изявления, качеството на презентациите.

- Разпознавате ли похватите, които бяха използвани и при създаването на ГЕРБ?

- Прекалено добре. Сходното е, че има няколко души, за които хората ще разберат чак след няколко години. Както е сега при ГЕРБ. В момента им викат имената по площадите и ги причисляват към кръга на този или онзи. Подозирам, че около Кунева ще научим името на нов кръг. Не казвам, че участниците ще са нови лица, но ще се казва по друг начин. Ще бъде интересно да се вземат интервюта от Светослав Божилов, Атанас Тилев, Бриго Аспарухов и Спас Русев по този въпрос. На доста хора могат да се направят интервюта преди този проект да се е развил.

64
7407
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
64
 Видими 
20 Юни 2012 20:13
Борисов управлява еднолично, но двулично пред хората

Така е ,когато премиер и баш мафиот са в един сурат...
20 Юни 2012 20:35
Арман Бабикян
20 Юни 2012 20:58
Интервюто
20 Юни 2012 21:25
Тавагишчи, независимо, че вестникът е пропуснал да го спомене, интервюираният май е основен пи-ар-аджия на БСП. Вдигнете му повече пръстчета - за 2 часа 2 пръста са малко.
20 Юни 2012 21:26
авагишчи, независимо, че вестникът е пропуснал да го спомене, интервюираният май е основен пи-ар-аджия на БСП. Вдигнете му повече пръстчета - за 2 часа 2 пръста са малко.


Май.
20 Юни 2012 21:31
Теле на пъpжолки за Бабикян! !!! Бабикян - посланик в Нагоpни Каpабах !!!
20 Юни 2012 21:37
Бабикян разтресе храстчето. Малце. Да видим СЕГА какво откъде ще изпълзи
20 Юни 2012 22:03
Виждам, че Манрико не коментира твърденията на господин Бабикян. Значи е съгласен.
20 Юни 2012 22:05
Манерко, черпака ти удря в погрешна посока.
Неразпознаването на посоката е недопустима за форума на "Сега". Да беше друг форум- иди - дойди.
Жокер : Бабикян- буля Купон / Марето от Филибе/ , общи личностни и политически разбирания. Макар, че Мара от Филибе ги обикаля като майска пчеличка партиите.
През тях нещо като ток минава .....Да са живи и здрави.
20 Юни 2012 22:09
интервюираният май е основен пи-ар-аджия на БСП.

Ами значи БСП трябва да бъде поздравена за изборът си.
Поне на мен пиар който се опира на истината и повдига завесата пред задкулисието ми допада.
20 Юни 2012 22:11

Арман Бабикян тръгна като политически коментатор в радио Канал Ком - Варна. Въобще не беше с БСП, а си беше най-твърдо син, тъмно син. При него да споменеш с лошо Иван Костов означаваше втори път да не получиш ефир.
Мисълта ми е, че в цялото си развитие Бабикян би могъл да е рупор на когото и да е, но не и на БСП. Манрико просто приема желаемото за действително.

20 Юни 2012 22:14
Когато човек не разбира разговора, си избира "ЦСКА" или "Левски"
20 Юни 2012 22:19
Манерко, стягай се , бе. От жегите ли, що ли ?
В БСП, ако имаха PR, мозъчен тръст или нещо подобно, нямаше да я докарат до преизбирането на Станишев, което им гарантира още по-голямо пропадане и тежка загуба на следващите избори.
А знаеш, че в арменския театър има само един ред....
Бабикян, като всеки арменец, не обича да губи и никога няма да се хване с БСП с това й безлично ръководство .
Арменския черпак не е по -малък от твоя.
20 Юни 2012 23:16
Хубаво интервю.
Да се 'изцепя' малко à la Фичо - доста от нещата, казани от Бабикян съм ги писал тук. Не се удържам да цитирам "облъченото българско гражданско общество смята, че това (екологията - к.)е идеалната кауза, около която да се обедини, без значение кой е ляв, кой е десен и кой центрист. Което, разбира се, са глупости" - вчера го писах
20 Юни 2012 23:18
И отбелязвам, че както винаги, когато се изкажат малко по-нестандартни мнения, коментарите се отплесват на тема кой червен, кой - зелен.
21 Юни 2012 00:53
Ще бъде любопитно за всички да чуем и оценката на "дясната" г-жа Кунева за тройната коалиция, за политиците на ДПС, на НДСВ, на БСП.


Добра идея! Сигурен съм, че Кунева няма да е във възторг от нея...Все едно да я накарат да се разсъблече пред камера "в ефир".....
21 Юни 2012 03:19
За г-н Бабикян! Ако и да е или да е бил тъмно син...На мен отдавна ми е все едно, син ли е, червен ли е или какъв друг цвят е интервюираният, стига да говори смислено и вярно. За пример - интервю на Валентин Вацев ( безкористно червен) и д-р. Михаилов ( безкористно син) за българските елити на прехода. До сходни изводи стигат и двамата...
21 Юни 2012 04:59
Прекрасен аназиз и много истини!Да..новия ГЕРБ/на Кунева/ е на линия!Пак ще има:Пременил се Илия,погледнал се-пак в тия!След експеримента със СДС,което уж беше движение,но после стана партия,после проекта на царя и ГЕРБ се видя,че има мнооооооооого баламурници,дето да се хванат на въдицата!Олигарсите пак са заделили милиончета за нашия човек,този път дама!Нема лошо,ама е гнусно да ни пробутват политик втора или трета употреба,че и за капак да ни излиза с някакви граждански позиции?!Бря!Царистка за гражданите?!Това ще е да е само в Абсурдистан и никъде другаде!И верно,нероден Петко вече има "рейтинг" без да има програма?!Ама парите какво не правят...

Борисов кво да го коментирам?Ако го оставим,и Кадафи,и Садам ще сложи в малкия си джоб!
21 Юни 2012 06:47
Бибиян наистина възбуди червените палчета и те с готовност щтръкнаха нагоре.И дори историко-терапевт си намери в лицето на Dонка. Громете, громете товарищи, пък после приседнете и вземете отдих на онази прочутата маса...
21 Юни 2012 07:00
да не харесваш борисов щото американците не го харесват, не е смело а заблудено гражданско поведение, и има хора нежадни за пари а за власт, и проблем е дали я потребяват на ползу родина, оценят се не думи а дела, и след делата си предател на българските интереси, кунева, и с океан пари ще е предател, и на граждани и на родина,
странно ми е друго, що държави на тезгяха и никой не ще да ги изкупи, ни българия, ни гърция, испания .... значи по евтино е да накупиш продажни политици,
21 Юни 2012 07:45
живот ни се паднал в сложно време, на политически свободи и сложни избори в съдба, и ако хората що годе са свободни, без ико независимист, природата не се е освободила, подтиска се и се насилва, с деградирала околна среда, изтощени природни ресурси, растат неравенство, социално напрежение, в неопределена перспектива човешко развитие, проекта устойчиво развитие фалира, някои промени в околната среда са не само пагубни а катастрофални и необратими,
кой вариант живот ще избираме, ако го спасим, запазим, на сдържана икономика, ограничено потребление .... до банкови фалити и некапитализъм, той трябва да произведе излишъци, или западния свят ще се интегрира с източната култура, и след китай напред, де да зная, битката за природата е първа, неотложна, живоспасителна
21 Юни 2012 08:20
десна политика дрън, лева политика дрън, дрън дрън, има българска политика и небългарска, за излишните веке хора народ, спасихме с десна политика убита ико и селско производство западния свят, а без поминък хората станаха излишни, що се чудите на геноцида, той е следствие не причина, и имал ли спонсори младежкия протест, и да има той е най доброто от всички простотии дето сме създали,
мда, млад съм в душата щом съм на земята да се уча, младост, ново ми приляга, информацията мая що ми вели, иде богът разрушителсътворил, дрън дрън пляс, добре дошли тръгнали назад
21 Юни 2012 08:29
а у лево, а у десно-яяяяя, то все на едно и също място попадаме-БКП,БСП,СДС,ГЕРБ,ГРОБ-мимикрията не върви вече...или да..
браво за статията!!
21 Юни 2012 08:47
или да или не, де да зная ако съм отговорен за отговори, какво ще иде Господ ще мълчи, щото измекяри лицемери ще го прегърнат, и ще ме заспасяват, пак, моята е лесна, дал какво можал, българия ще обичам и след кога ме няма, и младостта е сила, право ми е съм с тях в оптимизмът
21 Юни 2012 09:08
Толкова много празни приказки и глупости накуп.
Пиар. Тъжно.
21 Юни 2012 09:12
Дали ще дойде ден тази мутра да изпълнява нормата си в Белене?
21 Юни 2012 09:28
опазването на природата в България винаги се е считало за равно отдалечено от всички политически страсти и затова облъченото българско гражданско общество смята, че това е идеалната кауза, около която да се обедини, без значение кой е ляв, кой е десен

ТОВА, разбира се, са глупости.
Илюзионистите на политическото говорене въртят сучат - да вкарат хората в схема ляво/дясно. За да могат да претендират, че правят "наука", като търкалят из устат си разни наукоподобни думички.
Българската обществена реалност, Армане, не е политическа, от батя си да го знаеш.
Проблемите на хората не са политически, и техните решения, както виждаме, идват по неполитич(ен) начин.
Цели за развитие на държавата няма, план за действие няма, "партиите" имат имитация на платформи, хората не могат да гласуват с парите си,
уж колективните упр. органи парамент и правителство си сменят мнението за една вечер, ...
Той тръгнал да търси ляво дясно. Ми няма.
Затуй и нямаш работа, политпиарчик, дръж ма дън падна.
Метранпаж в свинеферма, ама ЕВРОПЕЙСКА
21 Юни 2012 09:34
Бабикян беше дълго време ПР и ПРочие стратег на следкостовото СДС. Мисля, че Надка го доведе там.
Къде пиарства сега не ми е известно, но надали може да бъде упрекнат в искрени симпатии към позитанците.
21 Юни 2012 09:37

- Прекалено добре. Сходното е, че има няколко души, за които хората ще разберат чак след няколко години. Както е сега при ГЕРБ. В момента им викат имената по площадите и ги причисляват към кръга на този или онзи. Подозирам, че около Кунева ще научим името на нов кръг. Не казвам, че участниците ще са нови лица, но ще се казва по друг начин. Ще бъде интересно да се вземат интервюта от Светослав Божилов, Атанас Тилев, Бриго Аспарухов и Спас Русев по този въпрос. На доста хора могат да се направят интервюта преди този проект да се е развил.
Добре е, че вече се цитират имена. На някои имената дори им ги викат по площадите, както казва интервюираният. Така постепено ще започне да излиза истината за партийното строителство у нас още от времето на дирижираните протести пред "Кристал", та до ден днешен. Политинженерите поне малко трябваше да сменят репертоара за тези 25 години, защото съвсем се изтърка.
21 Юни 2012 09:47
Политинженерите поне малко трябваше да сменят репертоара за тези 25 години, защото съвсем се изтърка.

Не се съмнявай - опитват различни варианти.
Изпробваха Янето и женския му вариант Т. Донч.
В момента изпробват Кунева.
И съм твърдо уверен, че по някое време ще изберат някой благ и мъдър човек, като например Валери Петров (когото дълбоко уважавам!), за да се опитат да баламосат и него, и хората.
21 Юни 2012 09:51

Валери Петров (когото дълбоко уважавам!)

Помним, помним...
21 Юни 2012 09:53
В момента изпробват Кунева.

За съжаление, отново човек, а не партия, не идеи, не икономическа и социална програма. Синдромът "незнаен юнак", нищо, че Кунева нито е юнак, нито е незнайна. И, разбира се, смешно е да се мисли, че зад нея не стои някакъв кръг. Името Спас Русев ми се вижда много на място.

Следващият опит, Сократе, вероятно ще е Кристалина.
21 Юни 2012 10:14
Борисов управлява еднолично, но двулично пред хората. И по-горните примери, за които стана дума, го доказват съвсем ясно. Само преди два месеца Борисов беше изключително горд, че е спестил огромни разходи на България със спирането на "Белене". А сега, ако човек чуе доводите му за промените в закона за горите, че "не щете да печелим от Бургас-Александруполис, не щете да развиваме ядрена енергетика", излиза, че той е направил някаква жертва, спирайки "Белене". Да се чуди човек за един и същи Борисов ли става въпрос? За този, който се хвали, че е предотвратил това финансово крушение на държавата, или за този, който продължава все пак да съжалява, че е спрял "Белене"?

А от кога по отношение на АЕЦ Белене се говори да се проведе референдум? Какво толкова му е страшното на тоя референдум? Само един глас народен, глас божии....Само един начин българите сами да определят по-добра съдба за себе си и децата си.
21 Юни 2012 10:14
За съжаление, отново човек, а не партия, не идеи, не икономическа и социална програма. Синдромът "незнаен юнак", нищо, че Кунева нито е юнак, нито е незнайна.
Именно защото Кунева е позната (и донякъде компрометирана), следващото управление ще е под формата на нова тройна коалиция, а не от месиански тип, като сегашното. Политическият цикъл в България твърдо влезе в схемата "Месия-Тройна коалиция". Нов месия ще имаме на следващите избори.
21 Юни 2012 10:15
"За съжаление, отново човек, а не партия, не идеи, не икономическа и социална програма."
.
Ами като няма...
21 Юни 2012 10:17
Политическият цикъл в България твърдо влезе в схемата "Месия-Тройна коалиция".

Досега е имало само една тройна коалиция, така че да се говори за "твърда схема" е малко прекалено.
21 Юни 2012 10:20
Метранпаж в свинеферма

21 Юни 2012 10:26
Досега е имало само една тройна коалиция, така че да се говори за "твърда схема" е малко прекалено.
Ок, догодина по това време ще е вече ясно
21 Юни 2012 12:27
"Нека отговори тогава чий министър беше самата тя и тези партии част ли са от политическия картел?"

Много пъти съм го казвал тук - Кунева бе и е част от картела на бандитския преход, другото си е мимикрия и бла-бла-бла в брюкселски нищо-не-казващ стил. Всички управлявали, управляващи и които ще управляват (ГЕРБ в някаква коалиция) са неотделима част от Системата и мутренския модел, при който Мафията си има Държава, а партиите и лидерите им са кукли на конци в ръцете на създателите му - "сивите кардинали", които плащат масрафа. Моделът на прехода е генетично обременен от създателите му и затова страната отива от зле на по-зле над 22 години. Само с една дълбока масова революция отдолу, в стил "арабска пролет", тази мръсна сган може да бъде прогонена, съдена и вкарана в затвора, където й е мястото. И понеже това (скоро) няма да стане, перспективите са доста мрачни, за най-голямо съжаление.
21 Юни 2012 12:54
"Така или иначе, ще бъдат използвани като знак, който трябва да обозначи принадлежността на една формация, която в момента няма лице. Има много лица, дошли от различни партии, обединени от нещо. Но тепърва трябва да кажат от какво."
Хайде холан, има една турска дума която е точния отговор: келепир.
21 Юни 2012 12:56
За съжаление, отново човек, а не партия, не идеи, не икономическа и социална програма.

Това не е случайно и май Ноам Чомски (може и да греша) го беше обяснил.
-
Олигарсите имат нужда от един тип политика (политическа платформа, политическа програма) в свой интерес. Друга или "не дай боже" срещуположна й не трябва да бъде допускана. Но пък демокрация и плурализъм трябва да бъдат имитирани.
-
Това става най-лесно, когато обявиш "краят на историята", "краят на идеологиите", дори "края на партиите" и вместо върху идеология, политическа платформа, политически намерения и действия, базираш "политическата" и изборната борба, единствено върху личностите. При това по модела на развлекателните телевизионни шоута за домакини.
На един му пипат мускула и рита мач, друга се усмихва миловидно, трети бил на лов и т.н.. Можеш да го направиш и криминална хроника, (като с Янето). В криминалната хроника също няма нищо собствено политическо.
---
Нито идеологиите, нито политиките са изчезнали или някога ще изчезнат. Това твърдение просто обслужва утвърждаването само на едни от тях и практическата забрана на всички останали. Затова и днес в българският парламент в собствено-политическият смисъл на тази дума имаме само една партия. Затова и ще ни говорят за мускули, усмивки, криминални хроники, битови пикантерии, но не и за политика.
21 Юни 2012 13:12
Брайтман мили , ,
Като затуй се нуждаем от втората фаза на прехода подир смяната на системата , към модерна Политическа демокрация . Всички дописки по разпада на днешния ни Модел , в тази "стена" ни блъскат, но според както се случва , галят дебата ни и с ... особен патос ...
21 Юни 2012 13:17
Фокусник, хирург, пъдар или... просто Бойко Борисов


И 2011 бе обилно огласена от изявленията на премиера Борисов, без чиято гледна точка картината би била бледа и непълна. Следва малка част от цитатите, зад които стоят някои от най-паметните събития и теми на годината.


В началото бе словото
Година на градеж: "Във всяко сако имам лентички. Като фокусник съм"

"Аз не съм човек, който като свърши някаква работа, трябва да се вдига голям шум.”

"Мойта работа е да строя. Тези 20 години тухла върху тухла не е сложена. Един камък не е пренесен."

"Желание имам да видя България с магистрали, зали, метрото и след това хората ще станат по-богати. Магистралите ще отпушат всичко и тогава ще се вдигнат доходите."

"Ще предложа на щаба на ГЕРБ девизът ни да бъде: “Върху пепелта от БСП и тройната коалиция градим магистрали."



Година на избори: "Който и да бяхме посочили, щеше да стане президент"

"Нашите усилия и цел са местните избори, но за съжаление трябва да се борим и за президентския пост."

"Президентският пост изобщо не е нужен на партия ГЕРБ и ни идва вповече."

"Президентският пост за ГЕРБ е важен и ние ще положим всички усилия да излъчим достоен кандидат."

"99.99% съм казал, че няма да се кандидатирам за президент. Вече ми омръзна година и половина да обяснявам едно и също."

"За медиите искам да кажа отсега - да знаят, че ще се кандидатирам за следващите президентски избори. Ще изкарам този мандат и половината от следващия и тогава."

"Когато Плевнелиев победи, победата е за Плевнелиев и Попова. Ако бяха загубили, загубата щеше да е за мен."

Повече магистрали = по-високи доходи



На сложни дилеми и мъчителни реформи: "В момента моята роля е като на хирург"

"Ако трябва да платим цена от 8-9-10 милиарда евро за АЕЦ "Белене" - аз няма да я платя. Който иска, следващият да я плати. При сегашните условия централата не може да стане. Ще си играем на нерви с руската страна."

"Ще строим "Белене", как няма да строим. Поставили сме две условия – да не даваме пари и 51% държавност.”

"В момента моята роля е като на хирург. Идва пациент, който умира. Той умира. Железниците, вече са на близо 800 милиона, близо милиард задължения. Всяка година те продължават да генерират задължения, сиреч този организъм умира."

"Погледнато реално – и президентът Първанов трябваше да ни благодари, че ние от 1 януари вдигаме пенсионната възраст. И ако един ден той стане премиер, каквито са му амбициите, няма лошо, той трябва да го направи. Сиреч ние и на него му свършваме мръсната работа."



Година на протести: "Мъча се цял ден ... и става въпрос само за пари"

"Не искам да съм премиер на държава, където народът се бунтува и не иска да разбере мерките... След като не искат, даваме оставка, влизаме в политическа криза. Нито ми е целта да съм премиер, нито с това, че ще ми искат оставката, могат да ме уплашат."

"За кое протестират? Че правим магистрали, детски градини, че градим България, че всеки ден това, което правим, е факт? Искат да ни върнат във времето – да се бият по улиците, а държавата да е в състоянието, в което я взех. Какво повече да направим? Ако това си желае народът, това да направи."

"Аз не съм пъдар всеки ден някой да ме пита, какво става, защо жена ми избяга, върни ми групата."

"Ако искат хората да чакат магистрала и метро – нека чакат, въпрос на няколко месеца е, ако не искат – Станишев чака за властта."



СРС-та, флашки и взривове: "Добре подбрани истини” и "ченгеджийски номера"

"Всички други правителства не са имали куража да бръкнат в раната на т. н. Държавна сигурност, а ние го направихме и реакцията е светкавична на всички засегнати хора."

***

Натисни тук
21 Юни 2012 13:21
Много лош и загубен този Бойко, много бе! А Сергей Украински беше един добър, добър! Мъдър, мъдър! Па от Гоце каква мъдрост струеше, каква харизма европейска, със запазени национални елементи от Сирищник!

Но последните двама не присъстваха всекидневно на страниците на вестниците, дори и на в."Сега". Не знам защо не ги отразяваха така активно и на всяка им крачка? Ако бяха...може би щяхме да имаме своевременен репортаж от ловните подвизи да речем, или пък от мига на подписването на така необходимия за българите договор с Хохегер. Язък!
21 Юни 2012 13:25
Но последните двама не присъстваха всекидневно на страниците на вестниците, дори и на в."Сега". Не знам защо не ги отразяваха така активно и на всяка им крачка?


Щото дрънкаха по-малко. А този дрънка в пъти, в пъти повече от всички досега, взети заедно и умножени по 20.
21 Юни 2012 13:27
Само с една дълбока масова революция отдолу, в стил "арабска пролет", тази мръсна сган може да бъде прогонена, съдена и вкарана в затвора, където й е мястото. И понеже това (скоро) няма да стане, перспективите са доста мрачни, за най-голямо съжаление.
Революция няма да има, освен ако не изчезне хлябът, както по Жан-Виденово време, ама кликата точно това се страе да не допусне от онова време насам. Алтернативата е външна намеса, а потенциални кандидати за нея са само Турция и Русия (докъде стигнах - да допускам въшна намеса във вътрешните ни работи, за да се изчистят собствените ни изроди).
21 Юни 2012 13:27
съвсем "офф топик", ама: понеже съм по тия форуми даже преди началото им;
Манрико изпревари проф. Поповски
21 Юни 2012 13:41
Бойко Борисов управлява, защото може.
Това е Божи дар.
21 Юни 2012 13:56
Бойко Борисов управлява, защото може.
Това е Божи дар.


21 Юни 2012 13:57
Бойко Борисов управлява, защото може.
Това е Божи дар.


Господ няма нищо общо. Един от неприятните странични ефекти на представителната демокрация е, че всеки може да стане министър-председател.
Рапонът е ходещо, режещо ленти и неспиращо да дрънка доказателство за това.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД