:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кораби на НАТО патрулират край Сирия

Три бойни кораба на НАТО патрулират от вчера в средиземноморското крайбрежие на Сирия в района на границата с Турция. Заявената цел на присъствието им е да не допуснат проникване на терористи. Експерти обаче свързват появата на натовската флотилия във водите на Източното Средиземноморие със ситуацията в Сирия.

Според турските медии в източната част на Средиземноморието от Мраморно море ще пристигнат три военни кораба на НАТО - турски, френски и немски, с 545 моряци, противокорабни и противовъздушни ракети, хеликоптери, артилерийски установки и торпеда "Марк46", предназначени за унищожаване на подводници.

Командващият натовската мисия, германският контраадмирал Торстен Калер заяви, че корабната група ще бъде в постоянна готовност в района за противодействие на тероризма, писа руският в."Комерсант". Вестникът обаче цитира мнението на експерти, според които появата на натовски кораби до сирийското крайбрежие увеличава вероятността от военна операция срещу Дамаск.
35
1852
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
35
 Видими 
08 Юли 2012 19:45
И трите кораба ли трябва да ги думнат, че да се сезира НАТО по чл. 5, или един-два са достатъчни? Да очакваме ли потопени в международни води натовски кораби, но теченията да им закарат останките в сирийски териториални води?
08 Юли 2012 20:40
Това което трябва да очаквате Е дръжалето.
08 Юли 2012 20:57
Нема ли я арийската ахмакдамаджанска флота от 50-годишни английски ръждиви корита да им изпие мозъка на тез?
За другите ръждиви корита разбрахме, че са на ходови изпитания в Черно море, ако не ги е утопил дъждът...
08 Юли 2012 20:59
Щом командващият е германски адмирал -
нема лабаво.
Ще пусне маршове по радиото и пламенните алавити ще почувстват таквозто...
08 Юли 2012 21:14
Ми, веке 2 години Асад използва здраво дръжалето. А разходите за провала на либийския сценарий ще ги вземат включително и от емигрантчетата, еничарчета и подобни. Да не се окаже , че са сбъркали страната на емиграция ?
08 Юли 2012 21:28
Те ти работа за "Дръзки".
08 Юли 2012 21:33
Le Monde: "Кофи Анан лети на 09.07.2012 срочно за Дамаск. Кофи Анан признава , че мирният му план ще претърпи провал, ако Русия и Иран не се намесят активно "
Ми, те Русия и Иран намесят ли се активно, бая ритник ще отнесат терористите в Сирия.
Ама, май подполковника го устройва огиня да тлее тихо и Асад да раздава ритници ритмично , че 10 % спад на цената на барела води до 600 млрд дол загуби за руския бюджет. А бюджета е изчислен за 2012 на цени около 100- 110 дол.
08 Юли 2012 21:54
Да очакваме ли потопени в международни води натовски кораби,....

Очаквайте. Сектата "Адвентисти от 1917" също очаква.
08 Юли 2012 22:37
Ами щом казваш - да очакваме. Само да не се изненадат някои, ако случайно дочакаме.
08 Юли 2012 23:13
Всичко върви по план.
Изненадани могат да бъдат само тези които не са запознати с него.
Затуй сега тука ви открехваме - чакайте дръжката на ... абе какъвто инвентар ви роди фантазията.
08 Юли 2012 23:30
Ако , има доктори в форума да ни просветлят, хора с какви отклонения се радват на войни и природни бедствия?
08 Юли 2012 23:44
08 юли 2012
Президентът на Сирия Башар Асад обвини Саудитска Арабия, Катар и Турция за провала на мирния план на специалния пратеник на ООН и Арабската лига Кофи Анан. Това съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на интервю на Асад за германска телевизия.
„Ние знаем, че Анан среща множество препятствия, но неговият план не трябва да бъде оставен да се провали, това е много добър план... Основното препятствие се състои в това, че много страни дори не искат той да се реализира успешно, и затова те предлагат политическа подкрепа и продължават да снабдяват терористите с оръжие и пари”, заяви Асад пред телевизия „Ерсте”.
Сред страните, „подкрепящи терористите”, президентът на Сирия назова Саудитска Арабия и Катар, които, по неговите думи, предоставят на бунтовниците оръжие, и Турция, която „оказва материално-техническа помощ за превоза на контрабандни стоки”.


08 Юли 2012 23:46
Воцката само някакви дръжки го гонят
08 Юли 2012 23:47
08 юли 2012 .
Сирийския военноморски флот проведе тестови изстрелвания на ракети от кораби и хеликоптери през почивните дни. Упражненията бяха предназначени да демонстрират способността на близкоизточната държава да „защити бреговете си” срещу възможна агресия.
Сирийската телевизия показа видеоматериали с ракети, които бяха изстрелвани от сушата или от кораби.
„Военноморските сили проведоха упражнения на живо вчера, като използваха ракети, изстрелвани от брега и морето, от хеликоптери и плавателни съдове. Флотът симулира сценарий на отблъскване на внезапна атака от морето”, предава сирийската новинарска агенция САНА, като допълва, че манeврите ще продължат няколко дни.


08 Юли 2012 23:58
Берсерк 08 Юли 2012 23:46
Воцката само някакви дръжки го гонят


Правилно сте отбелязал колега! Някои форумци са развили странен фетиш към дръжки, действа им възбудително.
Натисни тук
09 Юли 2012 00:23
Не знам дали е фетиш или някакъв вид недостатъчност. Но дори да не е и изключим фиксацията в някаква си дръжка на нещо си, то все пак съм загрижен за менталната цялост - съгласете се, не е нормално да се лалят непрекъснато едни и същи мантри с жажда за кръв... Дано не се стигне до летален край при някоя по-тежка обсесия.

Инак, никой не трябва да се радва на чужда смърт, колелото на времето се върти и утре може всички ние да умрем по не най-приятния начин. Олтара на сатаната изисква все нови и нови жертви! И слугите му се стараят с все сили...
09 Юли 2012 01:30
А има доктори.Аз съм един от очните като Асад.Но разликата ни е в диоптърите с него.Той не вижда,че цел народ го мрази и затова искам да му отнемат дипломата докато не си възтанови зрението.Става ферично.Последен напън вече е настал..
09 Юли 2012 02:11
Забравяте какво постигна предишният ви фаворит Кадафи , уважаеми форумци.
Сегашният вместо да си обира крушите докато има време прави всичко възможно да седне на същото.
Така че - правете си сметка кой от каква обсесия е налегнат.
09 Юли 2012 02:33
Воци
09 Юли 2012 02:56
Мале, хич не му върви на Асад, сега ще трябва да се извинява и за кораб, а скоро може да му стане неудобно и от свален сателит ...
09 Юли 2012 07:49
Относно диагнозата:
тя не е медицинска, а социопатологична и винаги се обуславя от степен на личностова уродливост или еволюционна непълноценност.
ПП
Но нобелистът за мир няма диагноза. Пой просто е марионетка на полуделите банково-корпоративни тоталитаристи. Т.н. глобалисти - сто процентови поробители.
09 Юли 2012 09:47
profesionalist- a май ще да е доктор толкоз, колкото и космонаФт......Целия народ мразел Асад?....Именно факта ,че мнозинстовото от народа подкрепя Асад , вече над 1,6 месеца няколко държави ринат срещу него и пак не могат да го свалят от власт. Ако, целия народ беше срещу Асад - каквато е диагнозата на пишман доктора - аналитик , досега да беше утекал .
Джанъм, тез дипломи за доктор в чуждите посолства ли ги заработвате или в някой реститутски клуб?
09 Юли 2012 10:26
skele 09 Юли 2012 09:47
profesionalist- a май ще да е доктор толкоз, колкото и космонаФт......Целия народ мразел Асад?....Именно факта ,че мнозинстовото от народа подкрепя Асад , вече над 1,6 месеца няколко държави ринат срещу него и пак не могат да го свалят от власт. Ако, целия народ беше срещу Асад - каквато е диагнозата на пишман доктора - аналитик , досега да беше утекал .
Джанъм, тез дипломи за доктор в чуждите посолства ли ги заработвате или в някой реститутски клуб?

Колегата profesionalist е от тези припознали турската държава като своя и това обеснява позицията му.
09 Юли 2012 11:20
Заявената цел на присъствието им е да не допуснат проникване на терористи.

Интересно, терористите с плуване ли ще стигнат Сирия? Щото ако е с кораб, както са се накорАвили сирийските военни и както ще са събрани на кораб всичките терористи на купчинка и каквито "дебели" противокорабни ракети са им приготвили... направо няма и да ги търсят!
09 Юли 2012 12:38
Кораби на НАТО патрулират край Сирия


А на брега има едни "Яхонти", на които очетата им гледат Натисни тук
09 Юли 2012 14:06
Мдаааа. В бравурните песньовки на прогресивните сили взеха да се прокрадват минорни ноти
09 Юли 2012 14:38
Такова чудо като НАТО и Запад съществуват единствено в тиквите на няколкото емигранта с индженерно образование от тоя форум.
09 Юли 2012 15:14
А-садистчето хитлеристче е пътник !!! Който не го е разбрал, за негова сметка ...
09 Юли 2012 15:42
МОСКВА, 9 июл - РИА Новости. Представители делегации сирийской оппозиции считают, что встреча с главой МИД России Сергеем Лавровым, которая состоялась в понедельник в Москве, прошла успешно и в конструктивном ключе.

"Мы провели очень успешные встречи в российском внешнеполитическом ведомстве с главой МИД РФ Сергеем Лавровым и его заместителем Михаилом Богдановым", - сказал РИА Новости в понедельник представитель сирийской оппозиции.

ФАРНБОРО (Великобритания), 9 июл - РИА Новости. Россия не будет осуществлять поставки новых видов оружия в Сирию и заключать с ней контракты в этой сфере, пока там не стабилизируется ситуация, заявил журналистам заместитель директора Федеральной службы РФ по военно-техническому сотрудничеству (ФСВТС) Вячеслав Дзиркалн.

"РФ вместе с другим странами озабочена ситуацией в Сирии. О новых поставках в эту страну новых вооружений мы не говорим. Ранее мы выполняли старые контракты, в том числе по ремонту техники. До того момента, пока ситуация не стабилизируется, мы осуществлять поставки новых вооружений не будем", - сказал Дзиркалн.

Кинули?
09 Юли 2012 15:46
РИА Новости достатъчно надеждни, прогресивни и достоверни ли са? Да не се окажат рупор на сатанистите?
09 Юли 2012 16:18
Я що радост след местните атлантичета

Няма лошо да патрулират. Те и край Сомалия патрулират.
Като стана дума единствения риск е да на сгафят с проверките и да ги земат за пирати
10 Юли 2012 04:26
Атлантичетата пращат физкультпривет на каспийчетата.
10 Юли 2012 06:37
Саудитска Арабия обяви, че двама души са убити след арест на шиитско духовно лице
10 юли 2012
Саудитска Арабия обяви, че двама души са убити след ареста в неделя на известен шиитски духовник, предава Ройтерс. Арестът предизвика протести в източната част на богатата на петрол страна.
Говорител на саудитското вътрешно министерство обяви, че двамата души са загинали след протест в саудитско селище.
Шейх Нимр ал Нимр беше прострелян по време на ареста си и беше отведен в болница.
Шиитите в страната казват, че се борят за равни права в страната, отправяйки обвинения, че местата им за молитви често биват затваряни, а в населените с тях места не се правят инвестиции.
10 Юли 2012 10:22
Горе-долу това е ситуацията в Сирия - http://www.sofiapost.net/2012/07/11783/
10 Юли 2012 14:07
Група кораби на руския Северен флот се насочват към Сирия
10 юли 2012
Корабът за борба с подводници „Адмирал Чабаненкно” и три големи десантни кораба напуснаха пристанището Североморск и се насочиха към Средиземно море, където е планирано посещение в сирийското пристанище Тартус, съобщи военно дипломатически източник, цитиран от Интерфакс.
„В програмата на похода е планирано посещение в сирийското пристанище Тартус, където е разположен пунктът за материално-техническо обезпечаване на руския военноморски флот”, допълни източникът. По неговите думи в този поход към корабите на Северния флот ще се присъедини стражевият кораб на Балтийския флот „Ярослав Мудрий”, както и плавателни съдове на спомагателния флот.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД