:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Треньорът на Димитров призова за търпение

Най-добре да не очакваме нищо от него, отсече тенис специалистът Патрик Муратоглу
"Мисля, че към Григор Димитров има прекалено много очаквания. Според мен е най-добре да не очакваме нищо от него, а той да дава всичко от себе си и да се бори за всяка точка", заяви личният треньор на най-добрия български тенисист - Патрик Муратоглу. Французинът коментира изявите на своя възпитаник след отпадането му от турнира на клей в Бастад (Шв, $410 000 евро). На 1/2-финалите в събота 21-годишният хасковлия отстъпи с 3:6, 5:7 пред световния №5 Давид Ферер (Исп), който впоследствие спечели титлата с 6:2, 6:2 срещу сънародника си Николас Алмагро във вчерашния финал.

"Григор е много талантлив и знае как се изпълняват почти всички удари - добави Муратоглу. - Той показва най-доброто от себе си и е много концентриран, а освен това се бори, което е най-важното. Мисля, че е на прав път. Просто трябва да е по-постоянен, а клеят е перфектен и ти дава възможност да изграждаш самата точка."

И тази седмица Димитров ще играе на червена настилка - на турнира в Гщаад (Швейц, 358 000 евро), което ще е генералната репетиция преди дебюта му на олимпийски игри в Лондон. Жребият за I кръг определи съперник на българина да е поставеният под №6 в схемата Жулиен Бенето (Фр). Двамата досега не са се срещали на корта. При евентуален успех нашият ще си осигури 20 т. за световната ранглиста и във II кръг ще срещне или Серхий Стаховски (Укр), или квалификант.

В Бастад пък тази седмица ще се проведе женски турнир, в който ще участва Цветана Пиронкова. На старта на основната схема 24-годишната пловдивчанка ще премери сили с Луси Храдечка (Чех), а потенциални съпернички във II кръг са й Леся Цуренко (Укр) и Карла Суарес Наваро (Исп). За Цвети това също ще е последно участие преди олимпийския турнир в Лондон, който стартира на 28 юли.
689
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД