:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 348
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лагард и Саркози са разследвани за корупция

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Никола Саркози като френски президент приветства през януари т.г. ръководителката на МВФ Кристин Лагард пред Елисейския дворец. Шест месеца по-късно двамата са обвинени в машинации при определянето на компенсацията, която през 2009 г. правителството на Саркози трябва да изплати след фалита на застрахователната компания "Итеа".
Бившият френски президент Никола Саркози и ексфинансовата министърка Кристин Лагард, която в момента оглавява МВФ, са разследвани за корупция, писа британският в. "Дейли телеграф". Двамата са заподозрени в машинации при определянето на компенсацията, която през 2009 г. правителството на Саркози трябва да изплати след фалита на застрахователната компания "Итеа".

Твърди се, че финансовият експерт Ксавие Мюска препоръчал на Лагард да направи всичко възможно колегата му Морис Нюсенбон да получи Орден на почетния легион, за да се произнесе в полза на правителството по търговския спор. По-късно Нюсенбон изготвя доклад, според който загубата на собственика на "Итеа" Кристиян Лоран е равна на нула, а не на над 400 млн. евро, както той твърди. Парижкото полицейското звено, разследващо корупция, е започнало предварително разследване, след като Лоран е внесъл жалба срещу Муска, който бе шеф на кабинета на Никола Саркози. Кристиян Лоран заяви, че ще заведе дело срещу Лагард, въпреки че искът му ще трябва да бъде разгледан от специална правна комисия, която се занимава с обвинения, предявени на бивши министри. Ксавие Муска, който в момента е изпълнителен директор на "Креди Агрикол", категорично отрича обвиненията и дори се закани да заведе контраиск срещу Лоран за "набедяване".
1
1039
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
16 Юли 2012 19:40
Малкият авантюрист не водеше ли войни и проля кръв на хиляди невинни именно в борба срещу "корумпираните режими ".
Тепърва започват проблемите му.
Господ забавя , ама не забравя...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД