:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 261
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лавров обвини Запада, че шантажира Русия със Сирия

Недопустимо е да се използва мисията на международните наблюдатели като разменна монета, предупреждава дипломат №1 на Москва
Сергей Лавров
Москва вижда елементи на шантаж в позицията на Запада относно продължаване мандата на международните наблюдатели в Сирия, заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция в Москва.

До края на седмицата Съветът за сигурност на ООН трябва да гласува дали да продължи мисията на международните наблюдатели в Сирия, чийто мандат изтича в нощта на 21 юли. Пред СС на ООН са представени два проекта - максимално мекият руски проект и западният, което е санкциониращ. Общото в двата проекта е, че се предлага продължаване на мисията.

Коментирайки западния вариант, Сергей Лавров заяви, че неговите автори се опитват да сведат обстановката в Сирия до член 7 на Устава на ООН, който разрешава използването на сила спрямо държава, чиято политика застрашава международния мир и сигурност.

"За голямо наше огорчение се наблюдават елементи на шантаж. Казват ни, че ако не се съгласим с приемането на резолюция по член 7 от Устава на ООН, ние ще се откажем от продължаване на наблюдателската мисия", заяви Лавров, цитиран от РИА "Новости".

Първият руски дипломат смята този подход за "абсолютно контрапродуктивен и опасен, защото е недопустимо да се използват наблюдателите като разменна монета". Той припомни, че мисията на наблюдателите на ООН в Сирия е да дадат обективна оценка на случващото се там, а също разследване на инциденти като този в Треймса.

По думите му, ако западните партньори блокират руския проект на резолюция, мисията на ООН ще трябва да напусне Сирия. "Това ще бъде тъжно", каза той и добави, че "първоначално не е имало такъв замисъл у нашите западни колеги или да създадат условия за приключване на тази мисия."

Сергей Лавров смята за нереалистично сирийският президент Башар Асад да сдаде поста. "Това изобщо не е въпрос на наши пристрастия, симпатии или антипатии. Той няма да си отиде, но не защото ние го защитаваме, а просто защото зад него стои твърде значителна част от населението на Сирия".

ОБСТАНОВКА

Сирийската правителствена армия възобнови артилерийския си обстрел над квартал "Тадамон" в Дамаск. Там са влезли и танкове, предадоха агенциите, позовавайки се на очевидци. Ожесточени боеве между редовната армия и Свободна сирийска армия се водят и в кварталите "Кафар Сусе" и "Джобар". Наблюдателите на ООН заявиха, че при клането в селището Тремса на 12 юли е убит един от лидерите на антиправителствените въоръжени сили в Сирия. Става дума за Салех ал Субаи, който е бил застрелян. Според правителствени източници в селището са били убити общо 37 въоръжени противници на режима. При акцията на правителствената армия в Тремса загинаха 200 души.



112
2509
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
112
 Видими 
16 Юли 2012 20:10
Естествено, че ще искат отегляне на наблюдателите от ООН. Те нямат сметка от обективна оценка на ситуацията, защото тогава ще лъсне какво творят там US-касапите и техните протежета. Впечатляваща е и наглостта с която искат отеглянето на Асад - не искат свободни избори а отегляне на Асад. Откъде на къде Вашингтон ще решава кой ще ръководи Сирия? При едни напълно свободни избори ще лъсне истината и тя няма да се хареса на US-касапите.
16 Юли 2012 20:11




Мутродемокрация!! И КофТи Анан е един стар въжеиграч и мошеник.
16 Юли 2012 20:26
Плутокрация ми се струва най-точно...
16 Юли 2012 20:29
"За голямо наше огорчение се наблюдават елементи на шантаж. Казват ни, че ако не се съгласим с приемането на резолюция по член 7 от Устава на ООН, ние ще се откажем от продължаване на наблюдателската мисия", заяви Лавров, цитиран от РИА "Новости".


Доста объркана и песимистична позиция за опитен дипломат като Лавров. Още повече като се има в предвид че той винаги е декларирал „Русия не взема страна в конфликта, но винаги ще бъде опозиция на евентуална западна интервенция в него”.
А сега да видим чия е интервенцията всъщност /по факти от последното денонощие/:
1. Генерал Аднан Силу, бивш ръководител на Сирийската програма за химическо оръжие, е дезертирал. Подобно на други негови колеги-генерали от Сирийската Републиканска гвардия.
2. Мароко помоли официалния Сирийски посланник да напусне страната. Сирия отговори със същото.
3. Представителя на Световнта организация, а вече и на Арабската лига Кофи Анан ще се срещне с Руския Президент Вл. Путин утре.
Е, господа, дали „интервенцията” е само западна? И дали изобщо е „интервенция” или дипломатически натсик от страна на:
1. Световната организация /поне на повече от 100 страни, включая нашата/.
2. Арабската лига
3. Сирийската опозиция
4. Съседите на Сирия.
16 Юли 2012 20:33
Гледах пресконференцията на живо по Россия24. Лавров им го входира във всички отвърстия.
16 Юли 2012 20:35
НВК, имаш умопомрачаващи аргументи.
16 Юли 2012 20:36
Тов. Лавров е изключителен дипломат. При него руската дипломация стигна нивата при легендарните товарищи Молотов и Громико.
Ясно е, че е абсолютно изключено в ООН да бъде приета резолюция по Сирия съдържаща член 7. Де факто за първи път Русия директно застана зад Башар Асад като каза, че мнозинството сирийци го подкрепят!
16 Юли 2012 20:39
Световната организация /поне на повече от 100 страни, включая нашата/.


Много силен аргумент, особено ако 80% са сателити като нашата.

Де факто за първи път Русия директно застана зад Башар Асад като каза, че мнозинството сирийци го подкрепят
оТ

То това и US-касапите го знаят, затова не смеят и дума да кажат за свободни избори...
16 Юли 2012 20:47
Да добавя че боевете вече втори ден се водят и във столицата Дамаск. При това, по сведения от самото население, те са едни от най-интензивните от началото на сирийското „ВЪСТАНИЕ” против режима.
16 Юли 2012 20:50
Тов. Лавров е изключителен дипломат
- в Русия още ли са на "тов."?
При него руската дипломация стигна нивата при легендарните товарищи Молотов и Громико.
- наистина стигна нѝвата. Ha легендарните товарищи Молотов и Громико
16 Юли 2012 20:53
Мутродемокрация!! ... Плутокрация ми се струва най-точно...
- не сте ли патриоти??? Ругаете родината си...
16 Юли 2012 20:54
Наблюдателите от ООН не допускат в Треимса екипа на военния репортер на Россия24, несравнимата Настя Попова. Въпреки това, тя е успяла да интервюира някои от пленените "бунтовници". Те казват, че са привлечени на станата на бандитите чрез шантаж. На един убили брат му, казали му, че ще му запалят къщата, ако не се присъедини към тях. През нощта той прерязал гърлата на няколко свои познати-военнослужещи (очевидно пленени), като им казал, че са предатели на страната си. Друг разказва, че през нощта бунтовниците изкарвали от къщите им тези, които отказвали да се присъединят към тях и ги екзекутирали. Той лично бил участвал в такива разстрели, събирали труповете в някоя стая и чакали да дойдат наблюдателите от ООН и да представят труповете за жертви на правителствените сили.
Треимса не е освободено. По настояване на наблюдателите сирийската армия прекратила операцията по освобождаване.
16 Юли 2012 20:55
Ругаете родината си...
И твоята не е по-добра.
16 Юли 2012 20:55
НВК, имаш умопомрачаващи аргументи.


Недейте така майсторе, това тука е тежката артилерия, не са ви това гари и кръглия. Виждате, че почти и Лавров го сложи на място... Прагматизъм и никакви сополиви глупости за демокрация, свобода и прочее...

- не сте ли патриоти??? Ругаете родината си...


Гари пак не сте в час, учете се от HBK...
16 Юли 2012 21:07
Гари план има да изпълнява. Няма време за учене. Пък и то , за да се учиш, трябва да се освободиш от опеката на някои, даващи указания и линия на поведение във форума как да амбразурничиш правилната демократична линия.
16 Юли 2012 21:21
Планът на Кофи Анан от 6 точки /който беше приет, но неизпълнен от Башар/ цели най-спешното и най-важното: спиране на кръвопролитията в Сирия. Следващото, което се предвижда е сформиране на преходно правителство, което да подготви страната за избори в условията на мир, а не под дулата на танковете и тежката артилерия. Нещо алогично, или анти-хуманно в този план? Ако няма възражения, то тогава как може да се квалифицира позицията на тези, които блокират тази „интервенция” ? А ето го и планът.
6-point peace plan
The text of the six-point plan: [4][11]'
(1) commit to work with the Envoy in an inclusive Syrian-led political process /почертаването е мое/ to address the legitimate aspirations and concerns of the Syrian people, and, to this end, commit to appoint an empowered interlocutor when invited to do so by the Envoy;
(2) commit to stop the fighting and achieve urgently an effective United Nations supervised cessation of armed violence in all its forms by all parties to protect civilians and stabilise the country.
To this end, the Syrian government should immediately cease troop movements towards, and end the use of heavy weapons in, population centres, and begin pullback of military concentrations in and around population centres.
As these actions are being taken on the ground, the Syrian government should work with the Envoy to bring about a sustained cessation of armed violence in all its forms by all parties with an effective United Nations supervision mechanism.
Similar commitments would be sought by the Envoy from the opposition and all relevant elements to stop the fighting and work with him to bring about a sustained cessation of armed violence in all its forms by all parties with an effective United Nations supervision mechanism;
(3) ensure timely provision of humanitarian assistance to all areas affected by the fighting, and to this end, as immediate steps, to accept and implement a daily two hour humanitarian pause and to coordinate exact time and modalities of the daily pause through an efficient mechanism, including at local level;
(4) intensify the pace and scale of release of arbitrarily detained persons, including especially vulnerable categories of persons, and persons involved in peaceful political activities, provide without delay through appropriate channels a list of all places in which such persons are being detained, immediately begin organizing access to such locations and through appropriate channels respond promptly to all written requests for information, access or release regarding such persons;
(5) ensure freedom of movement throughout the country for journalists and a non-discriminatory visa policy for them;
(6) respect freedom of association and the right to demonstrate peacefully as legally guaranteed.

16 Юли 2012 21:27
Ей, не случиха прогресивните сили на организации... Червеният кръст - сатанисти, защото казаха очевидното - в Сирия има гражданска война. ООН - сатанисти, щото не оставят асадистчетата да си колят необезпокоявани несъгласните с управлението им...
16 Юли 2012 21:33
Планът на Анан всеки си го тълкува както му е изгодно. Не успяха да наложат своите си текстове, но се правят, че точно тях съдържа. Всъщност, западът иска да наложи покрай текстовете пълна и безусловна капитулация на режима на Асад и завземане на цялата власт от бунтовниците. Е, няма да стане. Тук не става въпрос за печелене и губене на избори, за управляващи и опозиция, пък след изтичане на срока - обратното. Тук става дума за живот и смърт. Ако сунитите вземат властта в Сирия, шитите и християните ги очаква геноцид. Е, чакайте някакви точки, при това превратно тълкувани, да ги накарат да се предадат доброволно.
16 Юли 2012 21:42
Позицията на Лавров вече я коментирахме във форума - форумът на "Сега" е винаги напред с инфото и затова се радва на редовен преглед от чуждите дипмисии в България. Тук работата е ясна. Подполковника ще реши какво става с Асад . Засега ,чрез Лавров, казва: как е дренкобера ?
Има много по-интересна разгърната кампания на Русия срешщу Саудитска Арабия- нещо, което предсказвахме ,че ще случи, след като подполковника даде указания битката срещу уахабитите да се изнес извън Русия. Сирия само наля масло в огъня.
Сергей Демиденко, Институт за стратегически оценки и анализи: " Най-болният въпрос между Москва и Рияд е Сирия.Острата саудитска реакция е следствие на това ,че Москва засегна една от най-чувствителните точки на СА. В източната част живеят основно шиити, а там е и основния нефтодобивен регион.Wikileaks в 2011 доказа , че реалните запаси на нефт на СА са всъщност с 40% по-малко. Вълнения в тези региони ще попречи на нефтодобива и финансовото състояние на СА.Шиитите искат част от нефта да остава за тях . Крал Абдула вече похарчи 130 млрд дол за потушаване на недоволството."
Според редица западни наблюдатели не Сирия, където Путин може да реши въпроса много бързо, а една нова и неочаквана външнополитическа цел - СА е в дългосрочния план на Русия . Скандалът с побоя на руския посланик в Катар беше само предизвестие за това , че в тези монархии предстои не арабска пролет , а здрава руска зима.
16 Юли 2012 21:46
Подполковника ще реши какво става с Асад
- вкара кумира си в беля... Като обесят Асад - полковникът така решил... трудно се намира добра прислуга тия дни....
16 Юли 2012 21:52
Gare_aux ..., като гледам тебе, вуйчовото, хич не си прав.
Ама, хич.Туй - за прислугата ти , де.
Как си сложил наколенките само.....Поне потупване по рамото от водещия офицер получаваш ли ?
16 Юли 2012 22:02
Поне потупване по рамото от водещия офицер получаваш ли ?
- опитвам, ама ми е неудобно - зает съм с клавиатурата - как да се потупвам...
16 Юли 2012 22:08
За пръв път видях Лавров силно напрегнат-едва не счупи клечката в ръцете си.ПРЕДСТОЯТ В МНОГО СКОРО ВРЕМЕ СЪДБОНОСНИ РЕШЕНИЯ И ОТ ЕДНАТА И ДРУГАТА СТРАНА В КОНФЛИКТА!
16 Юли 2012 22:12
а пръв път видях Лавров силно напрегнат-едва не счупи клечката в ръцете си.ПРЕДСТОЯТ В МНОГО СКОРО ВРЕМЕ СЪДБОНОСНИ РЕШЕНИЯ И ОТ ЕДНАТА И ДРУГАТА СТРАНА В КОНФЛИКТА
- "за първи път виждам толкова метал в очите ти" (Велева към Доган)... Впр. какво общо има Лавров (освен че ще си загуби работата, де) с решенията, които страните в конфликта ще вземат? Страните нали са в Сирия?
16 Юли 2012 22:17
Може би току що са ви спуснали на земята вас?
16 Юли 2012 22:23
ЕДНАТА И ДРУГАТА СТРАНА В КОНФЛИКТА
- ама Лавров бил страна в конфликта? Прощавайте - той досега си траеше за това си качество - и аз му повярвах...
16 Юли 2012 22:38
Мдаа, пергел/скеле се разтрои със Zande. Явно като те напъва отвътре прогресивната мисла и няма задържане... Требе да излезе.
16 Юли 2012 22:43
Обличкият вече се е дефокусирал. До къде може да доведе прогресивната демократска подозрителност.
А може и да е от горещините ?
16 Юли 2012 22:52
Мдаа, дори ако не бяха скудомните шаблони, повтаряни като радиоточка през три ника, ИП-то ти лъсва като въшка на чело - като скриеш единия ник, и изчезват и мненията на останалите....
Ама ти си пиши де, щом те напъва отвътре...
16 Юли 2012 22:58
Объл - сега да видим как пергел, скеле и занде си се хвалят един-друг и си подават реплики - mutual admiration club...
16 Юли 2012 23:02
Сирийската седерастия требе да биде унищожавана у зародиш.
Както кажуваше др. Попокатепетъл - удри по зурлата с качамилкята!...
Лавров е големец!
16 Юли 2012 23:11
Не били тюрко-татари - латино-тюрки били...
16 Юли 2012 23:11
Чудя се кой е мъжът в така оформилото се дуо.
16 Юли 2012 23:14
Лавров e дипломат №1 не само на Москва, но и в световен мащаб.
16 Юли 2012 23:25
От галактически мащаб.
Утре-другиден ще почне евакуацията на базата в Тартус.
16 Юли 2012 23:37
Глупости, вече започна. Кинули.
16 Юли 2012 23:49
А и добър певец е тов. Лавров:
Натисни тук
17 Юли 2012 00:00
Острата саудитска реакция е следствие на това ,че Москва засегна една от най-чувствителните точки на СА.


Zande, това е много интересна линия за анализ. Саудитците направиха доста мизерии на СССР и Русия и последната може да реши да действа. Едва ли и ще бъде толкова глупава, че да допусне пак петрола да стане 60 долара. Мисля, че се поувлякоха в ролята си US-пионка и може скоро да го отнесат. Такава примитивна средновековна държава да се мъчи да изнася западна плутокрация е почти комично. Така или иначе като изнасяш "демокрация" трябва да си готов и да ти внасят такава, или като играеш в атака може да дойде момент да минеш и в отбрана...

А за Сирия тези думи на Лавров са точно в десятката:

He characterized Western foreign policy in Syria as naïve and dangerous and said it failed to take into account the vulnerability of Christian and Muslim religious minorities and the presence of terrorists among the armed opposition.


Истината е, че запада тези нещо изобщо не го вълнуват. Важното е само да се постигнат набелязаните цели в съответния срок защото икономическата криза ги притиска...
17 Юли 2012 00:28
Цял един хор алчен за кръв, "Пиндостанска смяна", е в акция. С писклив фалцетен дисонанс се мята и хвърля в защита на колачите подчинени на Станинско-банкерският интернационал. Известно е, че точно тази шайка поклонници на Мрака е петима за кървави жертвоприношения. А войните предлагат точно това - много кръв, реки от жертвена кръв пред божеството им. Но... картите им нещо се объркаха...

Това е ясно и на руското ръководство и макар, че паяжината на фед се е опнала и в Русия, все пак тоталната му власт, т.е. тази на Интернационала, остава непостижим блян. Воят и квиченето на цялата банда начело с най-усърдните лакей са все по-силни за да прикрият смута им. Има сериозно забавяне на плановете и то не за друго, а защото господарите им не са готови да жертват всичко, включително и себе си. Пък и времето им отлита, тяхна власт е обречена - все повече хора проглеждат... Рано или късно ще си получат заслуженото, като този път няма да има милост... С паразити не се преговаря - те чисто и просто се изчистват от гостоприемника.

Най-добрата защита е настъплението - така сега вниманието на Русия се насочи към най-ретроградната и субверсивна арабска монархия, опора на пиндостанската агресия в Близкия изток. Атаката към нея, над 90% извън полезрението на публиката, тепърва ще донесе плодове. Ще има и други бумерангови ходове...
Не бива да забравяме и изпускаме от погледа едно друго Бойно поле и как вече там, всред банкстерите, се разпространява паниката...

Ще е вълнуващо и феерично!
17 Юли 2012 00:53
Ще е вълнуващо и феерично!


Боя се, че недооценявате ситуацията. Съвременните оръжия не признават граници а извергите, които тласкат света към следващата голяма война не се вълнуват от човешката й цена - охотно жертват не само другите но и своите (двете кули...). Тази "феерия" по един или друг начин няма да подмине и нас.
17 Юли 2012 01:17
Ситуацията днес в Дамаск.
Опишу вкратце то,или чему сами свидетели или что знакомые и родня,раскиданные по Дамаску говорят.До сих пор хорошо сильная и не только автоматная стрельба продолжается в Нагэр Аэше,это пригород в сторону Дараа,на юг. Тудамон тоже чистят,там стоят армейские блокпосты,пропускают всех по паспортам.Палестинский лагерь граничит по основной улице с районом Тудамон и там очень много разбитых магазинов,почти никто и не работает ,а сегодня бандиты перешли на такси,крушили все машины,занимающиеся частным извозом.Народ толпами выходил из домов(район Тудамон),сейчас там остались только те,кому некуда идти.Сестра оказалась свидетелем наезда бандитов на продавца оптовой лавки,пришли и потребовали закрытия и продавец в суете заноса своих мешков с крупой попросил сестру деньги в следующий раз за продукты занести.В этом Тудамон есть целая улица жителей или выходцев из Идлиба,а они очень и очень забитые,женщины их ПОЛНОСТЬЮ закрываются ,таких в Сирии называют мусорные мешки-они и правда на них смахивают внешним видом smiley.gifТак вот бандиты,базирующие именно в ЭТОМ районе и в этой улице, предварительно своих женщин отправили и себе этим руки развязали.Везде в фейсбуке да и по телеку говорят о десятках уничтоженных боевиков.Сегодня днем было 43 градуса в тени и мы видели такую картину-у древней стены ,окружающей старый Дамаск,у старых ворот Баб Шарки сидит семья и обедают на природе.Рядом припаркован грузовичок с матрасами и газовым баллоном-это люди,сбежавшие из своих домов и ночующие на улице,пока не закончится зачистка в их районе.Сестра рассказывала что покинувшие свои дома спят в школах и мечетях.Конечно эти бандиты собирались не день и не два,и армейские проводят чистку этого нарыва,который как раз уже созрел для вскрытия.Носители "демократии и свободы"показывают свое истинное лицо-убийства,сейчас уже и жители Дамаска видят работу снайперов.У знакомого пять пуль застряло в машине в ходе проходившей рядом с домом перестрелке.Но у военных все под ПОЛНЫМ контролем,дорога Дамаск-Хомс тоже нормально работает,хотя в фейсбуке писали о полуторачасовой блокировке якобы на 70-м километре около Касталь.А у нас племянница с детишками сегодня ехала и НИЧЕГО не видела и даже не слышала cheesy.gif
В ОБЩЕМ-военные и силовики работают и дело свое знают.
17 Юли 2012 01:48
Очередная антисирийская акция сорвалась.

15 июля в Дамаске были слышны взрывы и стрельба. Под прикрытием "мирной демонстрации" банды террористов пытались дестабилизировать ситуацию в южных пригородах и на окраине сирийской столицы.

После того, как в начале июля крупное бандитское гнездо было разгромлено в пригороде Дамаска Думе, часть уцелевших террористов сумела перебраться в район Аль-Тадамон (южная окраина Дамаска), а также в соседний район, где живут палестинские беженцы, которых тоже безуспешно пытаются вовлечь в конфликт с законной властью.

Вечером 15 июля, пока кучка подкупленной молодежи жгла покрышки, отвлекая внимание органов безопасности, группа хорошо подготовленных боевиков т.н. "Свободной сирийской армии" начала обстреливать блок-посты правительственной армии.
Армия в ответ начала контртеррористическую операцию. Местное население помогало солдатам. Также и часть палестинцев оказывала помощь силам законной власти, которая, собственно, и дала им приют в Сирии.
В результате несколько десятков боевиков было убито, более двухсот взято в плен, часть разбежалась.

В это время по враждебному Сирии телеканалу "Аль-Арабия" начался мощный поток дезинформации. Говорили о том, что якобы "аэропорт закрыт", "в столице Сирии более 30 тысяч оппозиционеров", "скоро Дамаск будет провозглашен столицей революции". Одновременно с этим подвергся хакерской атаке сайт сирийского информационного агентства "САНА".
Выходит, что это было спланированной спецоперацией против законной власти Сирии. Но усилиями армии и местного населения она провалилась, как уже проваливался не один план против Сирии, с провокациями и ложью, убийствами и атаками на сирийские СМИ, мировой истерикой и фальсификациями.
К сожалению, террор против народа Сирии и ее героической армии продолжается. Так, ранее, утром 15 июля, был совершен террористический акт - взорван автобус с сотрудниками полиции, несколько человек получили ранения.
В пятницу 13 июля трагедией закончилось антиправительственное выступление в Алеппо - там на так называемую "мирную демонстрацию" собралось несколько десятков агрессивных молодчиков. Они останавливали машины, заставляя водителей и пассажиров присоединяться к их "демонстрации". Водитель одной машины категорически отказался подчиниться требованиям бесчинствующих, тогда водитель и пассажир были убиты, а машина сожжена. Вот за такую "демократию" и борется радикальная оппозиция, а вместе с ней и Запад, подстрекающий этих "свободолюбцев".
Елена Громова, Дамаск

http://natostop.pl.ua/syria/ocherednaja-antisiriiskaja-akcija-sorvalas.html
17 Юли 2012 01:50
Вече трети ден сайтът на агенция САНА е недостъпен. Ясно е кой е отговорен за неспиращите атаки към него.
17 Юли 2012 02:26
С писклив фалцетен дисонанс се мята и хвърля в защита на колачите подчинени на Станинско-банкерският интернационал.
- ах... стилистично това е на висотата на "Юда Тито точи гнойни лиги". По-неграмотно е, разбира се, но чувствата са също толкова силни.
17 Юли 2012 02:31
За да падне този режим най лесно е да бъдат ограбени складовете с химическо оръжие.Така само за неколко часа се решава проблема с Асад.Верно ще има много невини жертви но и сега има такива,Така със своите камъни по своята глава.Благодарение на химическото оръжие което използва Садам срещу Иран които е три пъти по голем от Ирак стояха 9 години на границата без да могат да напреднат повече от 5 км.Най са ми смешни некои които се опитват да искарат Иран като некаква непобедима сила.Ако беха такава защо не победиха Ирак?
17 Юли 2012 02:56
/:/ "...Става дума за Салех ал Субаи, който е бил застрелян..."
..............................................................................
Като Муамар Кадафи ли е бил застрелян?!
Ей тъй, просто пленен и застрелян?!
17 Юли 2012 02:59
PROFESIONALIST,
/:/ "..За да падне този режим най лесно е да бъдат ограбени складовете с химическо оръжие.Така само за неколко часа се решава проблема с Асад..."
............................................................................
Тихо, бе!
Да не те чуе Б. Асад- и да се сети, че може да използва химическото си оръжие против превратаджиите, преди те да го откраднат и да го използват против правителствените сили и Б. Асад!!!
17 Юли 2012 04:33
profesionalist 17 Юли 2012 02:31
За да падне този режим най лесно е да бъдат ограбени складовете с химическо оръжие.Така само за неколко часа се решава проблема с Асад.Верно ще има много невини жертви .....

Някои хора имат нужда от спешна помощ и психолог, ако не и пребиране в специализирано медицинско заведение.
17 Юли 2012 04:43
Башар Асад ще използва химическо оръжие, смята дипломат, преминал към опозицията
17 юли 2012
Сирийският президент Башар Асад ще използва химическо оръжие срещу силите на опозицията и може би вече разгръща това въоръжение, заяви Науаф Фарес, който бе първият сирийски дипломат, преминал на страната на опозиционните сили, предаде АФП.
... „Убеден съм, че ако режимът на Башар Асад бъде поставен в безизходно положение, той ще използва подобно оръжие”. „Има непотвърдена информация, че в Хомс е използвано химическо оръжие”, допълни бившият сирийски посланик в Ирак.
Западните медии не изключват, че Западът може да разиграе иракския сценарий, но този път САЩ и Великобритания ще търсят не абстрактно оръжие за масово поразяване, а напълно конкретно химическо такова, което е доставено в страната през 80-те години на миналия век от СССР (става дума за отровни вещества с нервно-паралитично въздействие). През миналата седмица според източници в американското и британското правителство властите в Сирия са започнали да извозват запасите от химическо оръжие от своите военни складове. Експертите не изключват това оръжие да бъде използвано от Асад в борбата с бунтовниците. Освен това то може да попадне в лоши ръце, например при военизираната ливанска шииткска организация „Хизбулла” или при въоръжените екстремисти, свързани с „Ал Кайда”.
17 Юли 2012 04:47
В други вестници прочетох, че Кофи Анан и Лавров не са успели да се договорят и утре Анан щял да се среща с Путин.
Не знам защо в такива сериозни преговори са пуснали провален политик на ООН, като Кофи Анан. Кофи Анан и ООН се провалиха съществено преди да започне войната на САЩ срещу Ирак по лъжливи обвинения , че Ирак притежавал ОМП.
ООН многократно се провалят в преговори и мисии и е време да ги закрият да не харчат грешни пари в кризата.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД