:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 333
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВСС заподозря шефката на съдийския съюз в престъпление

Кадровиците заявиха, че ЕК ги критикува неправилно за назначенията
Мирослава Тодорова
Въпреки че официално приключи казуса с шефката на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, като я уволни, Висшият съдебен съвет (ВСС) очевидно не желае да загърби темата. На вчерашното си заседание кадровиците решиха да изпратят на прокуратурата материали за забавените от Тодорова дела, тъй като заподозряха, че тя може да е извършила престъпление срещу правосъдието.

ВСС заседава в намален състав от 17 души, без тримата големи - главния прокурор Борис Велчев и председателите на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев и на Върховния административен съд Георги Колев. Нямаше го и правосъдния министър Диана Ковачева, както и Анелия Мингова, които бяха на Консултативен съвет по национална сигурност при президента.

Кадровиците получиха писмо от председателя на Софийския градски съд (СГС) и семейна приятелка на вътрешния министър Цветан Цветанов Владимира Янева. В него тя ги уведомява за резултатите от нова проверка на делата на съдия Тодорова. Най-прясната инспекция вади наяве още едно дело, по което тя е забавила мотивите си. "Считам, че сме длъжни да изпратим всички материали на главния прокурор, тъй като в събраните материали има категорични данни за осъществяване на престъпления против правосъдието от страна на съдия Мирослава Тодорова", заяви Вельо Велев. Предложението му бе прието.

Иван Колев пък се възмути от критиките в последния доклад на ЕК по отношение на непрозрачната политика при назначенията. "Не знам откъде се вади това заключение или по-точно на всички ни е известно откъде, тъй като още от първия ден на нашия ВСС работим в една враждебна среда, по понятни причини - поради обстоятелството, че хората, които искат да владеят съдебната система и да я ръководят, не можаха да вкарат техни представители във ВСС. И впоследствие, когато искаха да минават техните фаворити за назначаване, ние не се поддадохме на това нещо", заяви той. Колев допълни, че безпрецедентните съдийски протести срещу уволнението на Тодорова били организирани от една адвокатска кантора и няколко НПО-та, които искали да кадруват в съдебната власт. По думите му медиите критикували ВСС само за три случая - "Красьо Черния", "Приморско" и "Мирослава Тодорова". Той припомни, че протестиращите срещу уволнението твърдят, че съдийката е освободена, защото критикува действията на вътрешния министър Цветан Цветанов. "По този начин съдебната система и нейният ръководен орган - ВСС, бяха вкарани в някакви политически интриги, които нямат нищо общо с тяхната дейност. Възниква въпросът кой разработи този сценарий и каква беше неговата цел, дали не се преследваше възможността да не се търси дисциплинарна отговорност от тези магистрати, които не изпълняват служебните си задължения", заяви Колев.

















 Владимира Янева
22
1998
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
22
 Видими 
26 Юли 2012 20:10
.
"ВСС заседава в намален състав
от 17 души, без тримата големи..."
.
Важното е, че Цецо Тъпия е
присъствал, поне духом.
Тези милиционер-демократи ще
осмърдят цялата държава.
.
26 Юли 2012 20:18
На вчерашното си заседание кадровиците решиха да изпратят на прокуратурата материали за забавените от Тодорова дела, тъй като заподозряха, че тя може да е извършила престъпление срещу правосъдието.
Цецоу, озапти малко простотията си. Ако това стане, то веднага може да се даде на прокуратурата и семейната ти приятелка с абсолютно същите доводи.
медиите критикували ВСС само за три случая - "Красьо Черния", "Приморско" и "Мирослава Тодорова".

И за назначението на семейната приятелка също.
26 Юли 2012 20:30
Помощ, Пааниковского бьют!

Преди темата да бъде налазена от адвокати, изнисам се.
26 Юли 2012 20:31
Даааа...Благодарение на тияв ще плащаме още обезщетения чрез Страсбург...
И като гледам коя е докладвала за "нарушения"...
------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек

26 Юли 2012 20:48
То пък защо ли се внисА!
26 Юли 2012 21:03
хората, които искат да владеят съдебната система и да я ръководят, не можаха да вкарат техни представители във ВСС

а дали е така
звучи достоверно
и ша се разбере при следваштите въсъсъ
чак
26 Юли 2012 21:50
Дълги години ще сърбаме чорбата на некадърняците.... ще ни върнат векове назад....
Жална ни майка.....
Смешен и жалък народ, застава зад смешен и жалък водач.........
„”Ако един смешник забавлява народа - това е комедия,
но ако същия този смешник води народа - това е трагедия.....
Гьоте””
26 Юли 2012 22:10
Не съм очаквала, че Румен Петков ще ми изглежда като образец на приличие, здрав разум и правосъзнание. Но очевидно за ГРОБ-арската власт няма нищо невъзможно . ВВсеки крадец, бандит и наглец преди тях придобива имиджа на пионерче/скаутче в сравнение с настоящия ГРОБар.
Проблемът е, че има нормални хора, които не искаме да живеем тожлкова шибано в нашата държава.
В този смиксъл, моля дежурният Цвъков служитгел към форума на Сега да отбележи, че наша милост, с приложено айпи което е установено, е ескалирала към екстремизъм, изразяващ се в готовност за пребиване с камъни на партийтни и държавни ръководители.

26 Юли 2012 22:20
налазиха
26 Юли 2012 22:25
Ако не я опандизят, ще е чиста случайност и проява на "малодушие". Мисля, че няма да се стигне до там. Тези и без това ще се пръждосват, що да не изкарат нещичко за зимата?
26 Юли 2012 22:40
***
26 Юли 2012 23:02
интеле, много ще се учудя, ако все още некой те чете
Аз те бях турила в игнор, пуснах те, ама гледам - изчерпал си се
А време нема, не остана да губя с теб
Потапям те пак, след време може да те извадя да видя има ли развитие или все още не
26 Юли 2012 23:53
Аз го чета. Теб също, нищо че изпростя напоследък.
27 Юли 2012 09:04
Точно така ! Какво означава "въпреки , че случаят с Тодорова официално приключи." ? Нещо като ефрейторската нашивка в армията - за престъпление, за което се лежи една година в "дисципа", се разминаваш с една отрязана нашивка и мъмрене пред строя ! Иначе и съдиите ще почнак като лекарите да си раздават взаимни опрощения на греховете !
27 Юли 2012 09:06
Е то си е ясно, че тия дела дето ги е забавила, не ги е забавила току тъй.
Една проверка на имущественото й състояние ще покаже, убеден съм, интересни неща!
27 Юли 2012 09:10
Ma много определения в тази статия, бе! "Кадровици", "семейна приятелка"...
Работата, че е за прокурор, за прокурор е. Въпросът е, че нищо няма да излезе от това нещо. Едва ли съдийката е бавила тези дела по свое собствено усмотрение, най-вероятно е изпълнявала поръчка на някой свой шеф. Така излиза, че е била употребена два пъти - за да се измъкнат определени хора, и сега да изпълни една политическа поръчка. За нейно съжаление не може да се оправдае, защото ще разкрие кой стои зад далаверата, а също така - че не е била независима.
27 Юли 2012 11:26
най-вероятно е изпълнявала поръчка на някой свой шеф

Най-вероятно?
Ми тя Е шеф!
Най-вероятно се е облажила сама, защото ТАКА ПРАВЯТ ВСИЧКИ
27 Юли 2012 12:50
Тя не е най-големия шеф.
27 Юли 2012 14:48
Моята надежда за съдебната система са двете умни и почтени съдийки - МИРОСЛАВА ТОДОРОВА и НЕЛИ КУЦКОВА. Само те се противопоставиха на недоразумението “ЦВЕТАНОВ“. Повечето от мъжкия състав в т.н.ВСС, според мен, са си едни путьовци и слагачи.
27 Юли 2012 16:51
Тя не е най-големия шеф

Да не се опитваш да кажеш, че само най-големият шеф крадне?
27 Юли 2012 18:27
Не мога да разбера връзката между Цветар и Тодорова. Цветаров е образец за тъпотия, простотия и малоумие, но... Омразата на Цветар към Мирослава Тодорова не я прави умна, интелигентна и добър професионалист. Мирослава си е една корумпирана съдийка, неизненадващ факт. Да се защитава тая жена, защото се е противопоставила на самозабравил се министър на вътр. работи, е повече от глупаво.
Не всички действия на мръсник са неправилни, в този смисъл един омърсен ВСС може да взема и правилни решения.
27 Юли 2012 19:06
26.07.2012- MEDIAPOOL.BG
...Висшият съдебен съвет (ВСС) преди две седмици уволни дисциплинарно председателя на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова заради забавени дела. Решението, което вдигна на бунт редови съдии и граждански организации и бе определено от президента Росен Плевнелиев като "необосновано и необективно", намери място и в силно критичния мониторингов доклад на ЕК.
M. Тодорова обжалва уволнението си пред ВАС, но първо тричленен, а сега е петчленен състав на съда уважи решението на ВСС...

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД