:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
СУМО

Японец разчисти пътя пред бъдещия йокозуна Харумафуджи

СНИМКА: AJW.ASAHI.COM
Озеки Харумафуджи (вляво) е засилил 9-и маегашира Такаясу към пода при вчерашната си 10-а поредна победа от началото на "Аки Башо" в двореца Риогоку Кокугикан.
Японският 5-и маегашира Точиозан поднесе най-голямата изненада от началото на есенния сумо турнир за Купата на Императора. В 10-ия ден на "Аки Башо" в Токио (Яп) 25-годишният борец победи йокозуна Хакухо и нанесе първо поражение на единствения действащ "велик шампион". Така японецът практически разчисти пътя пред кандидата за йокозуна Харумафуджи, който вчера постигна 10-а поредна победа и остана еднолично начело в класирането.

Условието монголецът да бъде провъзгласен за 70-ия "велик шампион" в хилядолетната история на сумото е или да спечели турнира, или да постигне 13 победи. По всичко личи, че роденият като Бямбадорж Давааням борец няма да има проблеми поне за второто, понеже ще срещне единствените си сериозни съперници едва в последните 3 дни - озеки Кисеносато (9-1), озеки Какурю (8-2) и йокозуна Хакухо (9-1). Днес Харумафуджи (10-0) ще се бори с 8-и маегашира Окиноуми (8-2).

Същевременно българският комсуби Аоияма (2-8) надви 1-ви маегашира Шохозан (2-8) и взе едва втора победа от началото на турнира. Днес Даниел Иванов, който вече няма шанс да запази ранга си, ще премери сили с 2-ри маегашира Гагамару (3-7).
1
745
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
19 Септември 2012 07:22
Силно се надявам това да не стане - Харумафуджи е по-голям разбойник от АсашьорЮ - доста агресивен с цел да нарани противника си в схватките и често прилага прийоми на границата на позволеното. Да не говорим, че тези акне по тялото му, за мен лично, говорят, че не разчита само на храна, за да подобри тялото си. Двама идиоти ще дойдат твърде много на репутацията на спорта. Също не вярвам, че ще го издигнат със само 13 победи без турнирна купа. Въпреки че не остана противник, който да му се противопостави вече.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД