:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,003,334
Активни 375
Страници 1,257
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Над фотопечата

Една от досадните черти на вестникарите е, че смятат словото за единствена сила на изразяване. И колкото и фотографите всеки ден неуморно и упорито да ги опровергават, пишещите не отстъпват.

Цялата понеделнишка преса се забавлява с ромите, опитали да горят прасе с горелка, потопена в топла вода, и пратили 3 деца в болница. "Монитор" дори прилага възмутен коментар за "невежеството" им, припомняйки, че ако бяха ходили на училище и учили физика, щяха да знаят, че горелка се слага в студена, а не в топла вода. И макар че истината е, че явно твърде рядко им попада прасе за пърлене, та затова не са открили още по емпиричен път физичните закони, най-изразителното сред цялото това приказване е фотото, събрало проснатото прасе, горелката и унилите роми околовръст. И без намек за физика (освен физическата погнуса от изображения на скотове и трупове).

"Стандарт" пък показва как здравният министър Десислава Атанасова "изигра две партии шах" с деца, поне според написаното. Издайническото фото обаче изобразява друго - как децата, в най-оптимистичния случай, учат министърката да играе шах, а в по-логичния - как да държи фигурите.

И понеже имаме най-фотогеничния и фотообичан премиер, прелетът над фотопечата закономерно стига до него. В "24 часа" Бойко просто си стои в центъра на кадрото с жълта тениска. Интересният е земеделският министър Мирослав Найденов до него, който небрежно е облякъл абсолютно същата тениска, макар и в червено. В интерес на обективността ще отбележим, че здравната министърка Атанасова е на сесията шах в риза, която по никакъв начин не наподобява Бойковата одежда и съответно не може да се твърди, че в правителството еднолично е въведена униформа. По-скоро общението с премиера подпомага министър Миро в избора на тоалет.
897
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД