:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Атина: България е важен транзитен пункт за опиати

България е важен транзитен пункт, през който преминават наркотици във всички посоки, се посочва в годишния доклад на гръцкото министерство на обществения ред във връзка с вноса и употребата на наркотици в страната през 2001 г.

В цитирания от в. "Елефтеротипия" доклад се отбелязва, че Гърция е заобиколена от държави, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици. Т. нар. балканска ос играе изключително важна роля в разпространението на наркотици и по-специално на хероин, чийто произход е от Югозападна Азия, се казва още в документа. Южната балканска ос включва Турция, Гърция, Албания, Македония и България.

През България се пренасят главно химически съставки за производството на хероин, както и суров хероин от и към Азия. Същото важи и за кокаина, една част от който се поглъща от местния пазар, а другата се прехвърля по море в Западна Европа, отбелязва докладът.

В България се произвеждат амфетамини в незаконни лаборатории и съществува много сериозен проблем с употребата на екстази от студентите.

След началото на военните операции срещу талибаните трафикът на наркотици от Афганистан през България се е увеличил, се сочи в доклада.
396
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД