:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 219
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Накратко

Победа



Известен румънски журналист бе оправдан по обвинение в клевета и това съдебно решение се оценява като победа за свободата на медиите в Румъния, предаде АП. Димитру Тину бе обвинен във връзка с редакционна статия от март 2001 г. във в. "Адевърул", в която той описва водача на няколко миньорски протеста Мирон Козма като отявлен терорист.



Наказания



Гръцкият парламент прие единодушно законопроект, целящ да сложи край на детската проституция и трафика на жени чрез налагане на строги наказания, предаде МПА. Според новия закон присъдите за трафик на жени ще бъдат от 1 до 10 години затвор, а за лица, принуждаващи малолетни да проституират - от 10 години до доживотен затвор, като клиентите на подобни "услуги" също ще бъдат наказвани.



Тайфун



След като вилня в Япония, тайфунът "Игос" достигна руския о. Сахалин и източния бряг на Сибир, където взе 8 жертви, предаде Ройтерс. Други 7 души засега се смятат за безследно изчезнали. Стихията се насочва на север към полуостров Камчатка.
324
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД