:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 341
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Варна ще има нов областен



управител най-късно до месец, съобщиха източници от ГЕРБ. Смяната на настоящия губернатор Данчо Симеонов се обсъжда отдавна. Най-напред като негов наследник бе завъртяно името на зам.-кмета на Варна Коста Базитов, а тези дни се заговори, че постът ще заеме вицеадмирал Пламен Манушев, който на последното правителствено заседание бе освободен от длъжността заместник-началник на отбраната. До 2011 г. той бе командващ ВМС. Преди месец стана ясно, че през 2011 г. Данчо Симеонов се е пробвал да реализира скандална сделка край морето в община Аксаково. Той се е опитал да продаде малко над 5 декара земя за 17 000 лв., което прави по около 3 лв. на кв.м. Купувач след проведения търг се оказа фирма, в чиято управа влиза общинският съветник от ГЕРБ във Варна Станислав Иванов. Губернаторът обясни тогава, че не е знаел, че съпартиецът му е свързан с купувача. Прокуратурата обаче внесе протест срещу сделката, а Варненският административен съд я обяви за нищожна. Причината е, че теренът е част от поземления фонд и областен управител не може да се разпорежда с нея.



Нарушения за едва 160 000 лв.



откри здравната каса с проверки през юни и юли в 172 лечебни заведения. Касата предлага да не им се изплатят суми за общо 160 000 лв. Отделно ще бъдат наложени санкции за 33 500 лв., а 8000 лв. ще трябва да бъдат възстановени, тъй като са взети от пациентите неоснователно, съобщиха от НЗОК. Толкова малък размер на санкциите говори, че или болниците спазват правилата, или контролът не е на ниво. Болниците най-често нарушават правилата - като искат да се плаща за изследвания и събират потребителска такса от пациенти, освободени от нея. На болни не са правени изискваните от касата изследвания или процедури. В 13 болници е установено, че липсват пациенти, които в момента на проверката по документи се водят на лечение. Общо 29 такива болни не са открити от проверяващите, като само за два случая е изяснено, че са напуснали болницата по собствено желание.
1
1083
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Октомври 2012 10:40
Данчо-оооо, ... бегаи да слухтиш кои с коя се натиска, щото само това можеш...

кога дойде демокрацията и Данчо стана баш ухото на флота (ВКР-ето) един полковник (хубав човек беше) ми рече:
- Занеш ли че сега ВКР (ВеКеРе), ще го прекръстят на МКР (МеКеРе) - от Морско Контара Разузнаване.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД