:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шефът на ДАНС не разсея мъглата по случая с френските парашутисти

Парламентарната комисия за контрол на ДАНС се зае да повдигне мъглата около случая с петимата френски парашутисти, заловени в нивите на плевенското с. Коиловци преди месец. Вчера депутатите обаче не останаха доволни от изслушването на шефа на агенцията Константин Казаков.

"Мъглата остава. ДАНС не иска да сподели какъв е случаят, какви са тези хора и защо са били тук и приема позиция на неутралност, все едно не я засяга, че чужденци нападат хора от село, опитват се да ги прегазят, извършват нападение спрямо български полицай", коментира след заседанието ротационният председател на комисията Волен Сидеров от "Атака". Според него ръководството на спецслужбата знае, но не иска да обясни какъв точно е случаят.

В средата на октомври петима чужденци бяха пребити от местни жители, които ги свариха в нивата си. Впоследствие вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че това са френски туристи, любители на екстремния парашутизъм, които са се заблудили. От френското посолство потвърдиха тази версия. По-късно обаче френските медии разкриха, че става въпрос за операция на френски спецчасти.

Сидеров обяви, че ще пита френския посланик защо, ако действително става дума за операция на френските служби, българските им колеги не знаят. На следващи заседания комисията ще изслуша вътрешния министър и окръжния прокурор на Плевен.

Кметът на с. Коиловци Красимир Иванов, който също бе изслушан вчера, сподели, че не е получил отговор от ДАНС що за хора са били французите. В коридора обаче шефът на агенцията му казал, че "нашите хора в чужбина са правили много по-големи поразии от това, което французите са направили в Коиловци".

Румен Петков съобщи, че полицаят, прострелял двама от "парашутистите", е наказан. Заради присъствието на Петков и кмета на Коиловци Иван Костов напусна демонстративно заседанието, тъй като не било редно изслушването да става в присъствието на външни хора.
15
3803
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
15
 Видими 
21 Ноември 2012 19:59

...че полицаят, прострелял двама от "парашутистите", е наказан


Мо-о-о-ля???
Това истина ли е? Наказан, вместо награден?
А, стига, бе!
21 Ноември 2012 20:19
Впоследствие вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че това са френски туристи, любители на екстремния парашутизъм, които са се заблудили

Това е наистина култово!Вероятно са скочили от борда на самолет на Ер Франс...
21 Ноември 2012 22:49
Тоя е пълен некадърник и не само той. В агенцията останаха само блюдолизци и страхливци. Няма кой да свърши работа за 2 ст., а взимат заплати по 3000 лв. Голямо чистене на тази утайка ще става след изборите, ама да сме живи и здрави до тогава!
21 Ноември 2012 23:09
Аз все още настоявам на мястото където се е състояла битката да се сложи паметен знак.
21 Ноември 2012 23:56
"ДАНС не иска да сподели какъв е случаят, какви са тези хора и защо са били тук и приема позиция на неутралност, все едно не я засяга, че чужденци нападат хора от село, опитват се да ги прегазят, извършват нападение спрямо български полица..."
това изчерпва въпроса кой кой е на територията, защото също така е ясен знак, че държава няма.
21 Ноември 2012 23:59
Обаче при ... поразиите все още водим в резултата. Това може би ще ви даде известна утеха.
22 Ноември 2012 05:37
При кои поразии? И кой ти каза? Поразията на бате Йошката ли? Или на убууту Наде? Ели пък на оня Ке д'Орсе?
22 Ноември 2012 07:26
Малко им е било на "туристите" и нека Цв Цв да отиде да потренира "екстремен парашутизъм" на същата ливада, ДА МУ ЧЕСТИТО
22 Ноември 2012 09:06
Значи излиза че ДАНС се смята над НС след като не желае да сподели информация с представителите на суверена, каквото се явяват в случая народните представители. ДАНС си е една приятна синекура за наши хора, каквато е и измислената от Бокича БОРКУР. Трябва да бъде разформирована, то ние държава нямаме, откъде-накъде ще хрантутим някакви отрепки-връзкари в тази синекура.
22 Ноември 2012 09:24
Нека да е ясно на разни чужденци, че за разлика от държавните органи, оторизирани за тази работа, неорганизинаното "българското опълчение" не спи!
22 Ноември 2012 10:27
Преди няколко дни ви казах, че това, което се случи при Коиловци никога няма да ни стане ясно. Явно не е за казване. Вижда се, че се извъртат нещата с цел да мине време и всичко да се забрави.
22 Ноември 2012 10:50
Чичо Петко има право. Случаят е съвършено различен от това , което ни представят. Четете Express , там с недомлъвки описват случая. Но ще потулят и тази срамна страница ... няма парашутисти, има само доктори взимащи продадени органи. А това че двама братя и приятелят им полицай са забъркали недоразумението, случайно е, но сега им е забранено да говорят. Да не би Истината да излезе наяве ... А иначе процесуални процедури с лопата да ги ринеш.
22 Ноември 2012 10:54
Лъжат като комунисти за Чернобил.
22 Ноември 2012 12:04
Как за толкова години в МВР не разбраха, че колкото повече обясняват, толкова повече се заплитат. Те каквото можаха сътвориха до тук- да млъкват... какво още има да обясняват и да се дозаплитат?
Работата е ясна едни елитни командоси на НАТО бяха пребити от мирни селяни.
Никой от властта не знаел за "посещението", но веднага разпознаха любители на екстремни спортове... И понеже са екстремни спортовете си носили и малка полева болница... за всеки случай. Ама не случили на посрещачи... И все пак да се благодарят, че не са налитнали на селските бабаити... е тогава жална им майка...
На елитните натовски бойци им стига присмеха на цялата френска преса, че сега и ДАНС да се включва във водевила... от какъв зор? Те какво искат да се мерят с френските хумористи ли?
22 Ноември 2012 22:19
Това е наистина култово!Вероятно са скочили от борда на самолет на Ер Франс

От покрива на космоса, ама ги фанал вятъра на промените...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД