:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БОК вече не ще да поеме олимпийската подготовка

Капацитетът ни е малък, за да се занимаваме с парите от държавата, призна председателят на олимпийския комитет Стефка Костадинова
"БОК няма как да поеме олимпийската подготовка. Трябва да се сменят много закони, а и ка­пацитетът ни е малък, само 10 човека сме. Министерството има кадри, отдел, дирекция. Нашата функция е представителна. Ние не можем да се занимаваме с парите от държавата. Издържаме се от парите на спонсори и на МОК."

Това заяви пред bTV председателят на БОК Стефка Костадинова. В края на октомври тя организира среща с представители на федерациите, на която бе оформено становище да се настоява БОК да се грижи за олимпийската подготовка и да разпределя парите за нея. Костадинова се присъедини към решението, но това ядоса спортния министър Свилен Нейков и той реагира гневно с думите, че федерациите търсят вратички, защото вече се отнема възможността за безконтролно харчене на държавни средства.

45 дни по-късно Костадинова е на противоположно мнение: "Скандалът беше много изкуствен. Със Свилен сме от една гилдия, от 25 години се познаваме, семейни приятели сме и скандал няма. Това събиране на някои от федерациите беше по повод стратегията на БОК за 2013-2020 г. Исках да чуя мнението на специалистите, треньорите, док­торите, защо не взехме злато. Между БОК и министерство­то на спорта няма напре­жение и скандали."

Костадинова не е оптимист относно представянето ни на олимпийските игри в Рио де Жанейро`16. "Не е нужно да се сравнява новото поколение с нашето. Това са коренно различни поколения, расли в много различна среда - заяви тя. - След 1992 г. спортът не беше приори­тет на държавата, забрави се. Това поколение, което в мо­мента взима медали, е останки от миналото. Сегашното е интернет поколение. Аз лично съм скачала и в студена зала, без тoпла вода. Ho тези деца сега, аз също съм майка на 18-годишен син, са малкo по-разглезени. Разковни­чето е много просто.Спортна материална база и специалистите, които ни направиха №1, да бъдат в България. Защото при смяната на системата много заминаха в чужбина и направиха съответната държа­ва водеща. Надявам се, че те ще се върнат в България."
608
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД