:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 350
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Полицейски синдикат заведе дело срещу МВР

Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР), която е единственият полицейски синдикат, противопоставящ се на действията на вътрешното министерство, е подала иск във Върховния административен съд (ВАС). В отворено писмо, цитирано от "Медиапул", синдикалистите обявиха, че ръководството на МВР им пречи да осъществяват дейността си, което е незаконно, и затова са предприели действия за защита на правата си по съдебен ред.

Жалбата е срещу мълчаливия отказ на вътрешния министър Цветан Цветанов да започне процедура по сключване на ново споразумение с федерацията. Той престана да си комуникира с нея в началото на октомври. Останалите професионални организации в МВР стоят на негова страна и са напълно лоялни.

Успоредно с това СФСМВР ще оспори пред съда документи, регламентиращи дейността на служителите в МВР, например инструкция за разпределение и отчитане на работното време. Синдикатът се е обърнал и към европейските си партньори "и отговорните европейски институции за взимане на адекватни и спешни мерки относно това безпрецедентно нарушаване на европейското и националното законодателство", се казва в писмото.

Освен това са сезирани президентът Росен Плевнелиев, председателят на парламента Цецка Цачева, депутатите, премиерът Бойко Борисов, омбудсманът Константин Пенчев, и.ф. главният прокурор Бойко Найденов с молба да сезират Конституционния съд по текстове от Закона за МВР, регламентиращи извънредния труд на униформените полицаи.

1
1285
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
05 Декември 2012 10:22
Това е един от 6-те полицейски синдиката. Нормално е да не им се обръща внимание.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД