:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Холандия ограничи наркотуризма за чужденци

В Холандия встъпи в сила забраната за продажба на марихуана на чужденци. Ограничението важи за заведенията, притежаващи разрешение за свободна продажба на марихуана и нейните производни, съобщава Би Би Си. С това си действие правителството на страната се надява да ограничи т.нар. наркотуризъм. Мнозинството от холандците обаче не мислят, че мярката ще даде очаквания резултат. Те смятат, че по този начин единствено ще се увеличи броят на уличните наркодилъри и дребната престъпност. Заради това властите в много градове на страната, сред които и Амстердам, са изявили намерение да не спазват забраната.

В края на октомври управляващите в Холандия се отказаха от плановете за въвеждане на т.нар. "карта за трева". Предишното правителство предвиждаше документът да се издава само на холандци, като по този начин се ограничи притокът на чужденци заради наркотуризма. Търгуването с марихуана е незаконно в Холандия, но хората не могат да бъдат съдени за притежаването на малки количества, като тя доскоро дори се продаваше открито в специалните кафенета.
875
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД