:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 480
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДПС иска международно разследване на атентата срещу Ахмед Доган

Сокола формално се оттегли от поста си, но на практика остава пожизнен председател на партията
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Ахмед Доган показа завидно хладнокръвие и успя да отбие ръката с насочен пистолет на Октай Енимехмедов.
Ръководството на ДПС ще настоява за международно разследване на опита за "ритуално политическо убийство срещу Ахмед Доган". Според новия председател на партията Лютви Местан това е показно покушение срещу българската демокрация. В събота, докато изнасяше доклада си пред националната конференция на движението Доган бе нападнат от 25-годишния Октай Енимехмедов. Малко след това младежът бе съборен на земята и пребит от делегати на форума.

От ДПС се съмняват, че българските компетентни органи ще разследват случая истински. Те припомниха, че прокуратурата първоначално е квалифицирала случая като опит за убийство, но впоследствие след изказване на вътрешния министър Цветан Цветанов, че пистолетът на Енимехмедов не може да убие човек, е променила позицията си. Местан настоя да се стигне до политическия поръчител на атентата, а обратът в мнението на прокуратурата нарече "месианска основа за подмяна на демокрацията". Местан напълно оневини нападателите на младежа и заяви, че те трябва да бъдат поздравени за постъпката си.

Анализатори на политическите процеси пък провидяха в случилото се изгода за ДПС. Движението отдавна е в абсолютна вътрешна и международна изолация, но покрай това събитие стана център на вниманието у нас и по света. Лидерите на европейските либерали се обявиха в защита на Доган, родните политици изказаха нееднозначно мнение по въпроса, а конференцията на ДПС влезе в обмена на "Евронюз".

Въпреки че формално Сокола сдаде лидерския си пост, той бе избран за пожизнен почетен председател на партията. Според приетите изменения в партийния устав, като почетен председател той ще може да участва във всички форуми и заседания на движението. На практика няма да има почти никаква промяна в начина, по който се ръководи ДПС. От няколко години именно Местан е човекът, който е лицето на партията пред обществото. Той бе посочен от Доган и бе избран с пълно единодушие.

В доклада си Доган отправи остри критики към ГЕРБ и премиера Бойко Борисов. Нарече го "идентифициран летящ обект от подземния свят". "Виждайки как реагира медията на поведението на един мачо като герой спасител, ти става тъжно и мъчно", обяви пожизненият лидер пред делегатите, сред които бе и медийният магнат Делян Пеевски. Доган изрично изтъкна, че в борбата си срещу ДПС Борисов иска помощ от турския премиер Реджеп Ердоган и според него това са "странни отношения, които имат аналогични модели в историята на Балканите". ДПС отдавна не се ползва с авторитет в Анкара, а Ердоган на няколко пъти подкрепи официално партията на бившия заместник на Доган Касим Дал. Според Доган предстоящият парламентарен вот има за основна цел спасяването на демокрацията. Той се обърна към европейските либерали с идеята да се изработи концепция за даването на статут на европейско малцинство на рисковите малцинства в ЕС, особено на тези в Югоизточна Европа.

---------НАСЛЕДНИКЪТ

Лютви Местан се смята за диалогичен и умерен политик. За разлика от Доган той може да седне на една маса с почти всички партийни лидери. Аргументите на Доган да го посочи за наследник са в няколко посоки - респектиращ парламентарист, има опит във вземането на политически решения, родом от Кърджали. Местан обаче страда от синдрома "Държавна сигурност". Преди време Комисията по досиетата извади миналото му на агент Павел.



СНИМКИ: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Лидерът на ДПС получи отново аплодисменти от делегатите на националната конференция.
Снимка: Юлиан Савчев
Делегати на ДПС неутрализират Октай Енимехмедов
118
6213
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
118
 Видими 
20 Януари 2013 19:10
Турско - това ли означава международно?
"Обезвреждат" - това синоним на пребиват и линчуват ли е?
---------------------
Блогът на Генек

20 Януари 2013 19:14
да си плати и да си разследва
20 Януари 2013 19:15
/:/ "...Сокола формално се оттегли от поста си, но на практика остава пожизнен председател на партията..."
............................................................................
НЕ е само това!
С вчерашната "случка" в НДК, политикът-хидролог и порционист на финансови потоци Доган-"Сава" май си осигури БЕЗплатна доживотна охрана от НСО(за сметка на българските данъкоплатци)!
Ашколсун! Аферим!
20 Януари 2013 19:19
Липсва по-задълбочен анализ на брилянтния доклад...
20 Януари 2013 19:22
Сокола формално се оттегли от поста си

СоколЪТ?
20 Януари 2013 19:28
Липсва по-задълбочен анализ на брилянтния доклад...

Няма нужда - те възторгващите се от доклада го усещат със сърцето, с пеперудки в стомаха и с други органи по-надолу.
20 Януари 2013 19:28
Диньо, прозвище /прякор/ не се членува с пълен член. Питай Правописеца !
20 Януари 2013 19:29
От ДПС се съмняват, че българските компетентни органи ще разследват случая истински.

Според мен - напълно основателно се съмняват.
20 Януари 2013 19:30
Така е, Мето. Яз преди даже се вързах на Геновева, че иронизира, она па се била разчуствала от Докладо.
Не ми го побира акълот как може да има ора, дека благоговеят пред некъф крадлив дръндарски калъф, понеже бил "умен", имал висок наратив, знаел, че томизмот е гносеологическо францисканство и бил по-изискан от люпещ семки пожарникар...
Жалка работа!
20 Януари 2013 19:30
Това престъпление следва да бъде разкрито , независимо кой е неговият подбудител .
Когато бъде направено това , виновните ще получат каквото им се полага.
20 Януари 2013 19:30
Сокола ... на практика остава пожизнен председател на партията

Не само на практика, но дори и на теория!
20 Януари 2013 19:31
СоколЪТ?

Тц, "Сокола"...
20 Януари 2013 19:32
Щех да дигна палче и на фалцето, ама се сетих, че дръндарскиот кьопек и Бокаса са като дупе и гащи...
20 Януари 2013 19:36
Мдаа. Не е лесно, да ставаш за посмешище на стари години. Лоените мозъци на движението, продължават да са в шок. Всеки следващ ход е абсурден.
20 Януари 2013 19:46
Няма проблеми. Ще има международно разследване... Но в Страсбург, когато България бъде осъдена от родителите на момчето, че ДПС депутати са му нанесели побой, а България е отказала да ги съди.
20 Януари 2013 19:47
Той се обърна към европейските либерали с идеята да се изработи концепция за даването на статут на европейско малцинство на рисковите малцинства в ЕС, особено на тези в Югоизточна Европа.


Ето докъде може да стигне една етническа партия, създадена от "службите" за текущи и бъдещи тъмни цели.
20 Януари 2013 19:48
Беев, стегай колана и слагай тиранти, оти некой каймакамин с висок наратив и другост ше ви прати либерали да ви събуят гащите.
Зехте ли вече Балотели на Герена?
20 Януари 2013 19:49
DINAIN,
/:/ "Сокола формално се оттегли от поста си
.........
СоколЪТ?
.............................................................................
Нанай!
Прякори в българския език НЕ се членуват с пълен член!
Нали НЕ вярваш, че Доган-"Сава" е жива птица-сокол, законспирирана(дегизирана) като шеф на турците и турската ДПС в България?!
20 Януари 2013 19:54
ДПС иска международно разследване на атентата срещу Ахмед Доган

ДПС освен това иска да се заснемат и 2 филма, по "действителен" случай от важно "международно" значение:
- единиот у Холивуд, игрален, пълнометражен, с Чък Норис у главната роля на турскиот нинджа - сокол, как като една малка Йода-джадай жертвата на вероломното нападение отбива пушкалото на тъмните сили, а другите джадаи отсетне довършват същите тези тъмни сили със събуване на гащи и малко шутове тук-таме. За аFтентичност на сцените могат да се вмъкнат и кадрите от телевизионните камери от мястото на събитието.
- другиот да е турски сериал в традициите на османското великолепие и освен златниот век, пардон, златното двадесетилетие на Хидролог Великолепнио, да има и малце лИбоF. Народна. Или международна... Зависи от състава на харема.
20 Януари 2013 19:57
Аекс, вече е разкрито: виновникът, който е поръчал театрото си е самото ДПС! Само на децата не им е ясно, макар че, знам ли...
20 Януари 2013 19:57
Методи, чорбар ниеден, откак гледах "G.O.R.A." знам, че у Анадоло и железни гащи не помагат. Там некакоф онбашия се израдва на един робот. Манафско племе!
По точка 2 - апенински роми не ни требват, имахме си ломски такива. Вие купихте ли обещаващото халфче Курзалески от полската Първа Лига?
20 Януари 2013 20:03
Стайнбек 20 Януари 2013 19:57
Аекс, вече е разкрито: виновникът, който е поръчал театрото си е самото ДПС! Само на децата не им е ясно, макар че, знам ли...

Ако това е доказано , те трябва да си понесат последствията от този цирк . Ако не - да се намери кой си го позволява .
20 Януари 2013 20:10
Братът на Октай иска присъди на делегатите – биячи. Метин Енимехмедов търси подкрепа във "Фейсбук"
Натисни тук
20 Януари 2013 20:18
Едно фтиче ми каза, че ше даваме оферта на Меси, по долу нема падаме. Ама ако не стане, има един изцъклен пащун от немското депесе в Бундеслигата.
20 Януари 2013 20:34
Талибанското отношение на тия другаря дето ритаха Октай си заслужава затвор. Ето това е демокрация според разбирането на ДПС. Браво Остай!!! Ти показа, че на всички ни е напищяло от 20 и косур годишния геноцид на българския народ - българи, турци, арменци..... и т.н. Справедливостта изисква съд не само за Остай, но и за натегачите на Доган. Новият лидер (фюрер) на ДПС умело използва ситуацията за да демонстрира твърдост. Работата е ачик ясна. Проблемът на ДПС е в траха, който насажда на собствените си избиратели. Впрочем, къде има подписка в подкрепа за съд на на биячите на Октай?
20 Януари 2013 20:42
атентатьт срещу папата на бьлгарска територия
20 Януари 2013 20:46
ал джазира трябва да разследва има ли врьзка с турските депутати в европарламента от ДПС и бьлгария
20 Януари 2013 20:57
Беев
20 Януари 2013 22:16
Ръководството на ДПС ще настоява за международно разследване на
опита за"ритуално политическо убийство срещу Ахмед Доган"
Според новия председател на партията Лютви Местан това е
показно покушение срещу българската демокрация

джелезни. И тия от ДПС изтрещяха, хептен
20 Януари 2013 22:28
Преди няколко дни спор за паркомясто в Пловдив завърши със стрелба от газов пистолет и нараняване. Доколкото разбрах стрелецът ще бъде съден - обвинението е причиняване на лека телесна повреда и особено дръзка и цинична хулиганска проява, не опит за убийство. Моля юристите да коментират имали разлика между това което е извършил Октай и този от Пловдив.
20 Януари 2013 22:46
Уважаеми форумци,
Ако, тази случка се беше случила на изборен партиен форум (на парламентарна партия за която гласува 12% от населението) в УСА, въобще нямаше да се обсъжда побоят над младежа. Просто, преди това (преди побоя), той щеще да бъде труп, проснат на подиума, с куршум точно в десятката.
20 Януари 2013 22:57
Глупав театър. В година преди избори, бг турчин прави опит за покушение срещу друг бг турчин, председател на опозиционна етническа партия, по време на официално подаване на оставка от председателското му място. След като нападателят е обезвреден, депутати, също бг турци, извършват линч срещу падналия и вързан нападател техен сънародник.
Е, къде е логиката от цялата тази театрална постановка. Първо, човек който е достатъчно интелигентен, завършил с отличие техникум, и при това студент по архитектура, с ръст над 1,85, ако действително би решил да убие някого, никой не би могъл да му попречи да стори това. Нападателят не е аматьор, а е боксьор и бивш юношески шампион по бокс, а на видеото изглеждаше като вцепенен, дрогиран и неадекватен. Като боксьор, той можеше с един удар да убие Доган, но той не го направи, даже не се опита. Абсолютна пародия за убиец. Моето лично усещане е, че Октай не искаше да убива, това е.
Второ, личната охрана на Доган бездействаше и допусна всичко това да се случи, а Доган се правеше, че не вижда Октай, до момента, когато нападателят застана срещу него и му каза нещо. Което ме кара да мисля, че Доган и личната му охрана са били наясно какво предстои да се случи.
Трето, нападателят използва газов пистолет, което е странно.
И сега преди избори тия политици от ДПС искат да ни заблудят, че търсели истината. Тя истината е ясна, че това е вътрешна тяхна работа, както беше вътрешна работа убийството на А.Емин. Иначе, политиците от ДПС не търсят никаква истина, ами играят за твърда изборна победа и за дискредитиране на България.

http://rodopi24.blogspot.com/2013/01/blog-post_7231.html

Брат на съсед на извършилият покушението срещу Ахмед Доган е написал на стената на Симеонов следното :
Г-н Симеонов, по повод вчерашната случка споделих една публикация от вашата стена. В отговор брат ми, който живее в Бургас каза следното:
„17.01.2013г. – 17:55ч. – Прибирам се от работа….. минавам да взема едно шоколадово яйце – Киндер на малката… и виждам Октай Енимехмедов. Питам го какво става, че е така кахърен… да няма проблеми с ченгетата… отново…. отговора беше: " бат Гого карат ме да правя нещо, което не искам" изводите оставам за всички, които прочетат това!!!"
Информацията е пусната от Петко Симеонов

20 Януари 2013 22:59
Странно, как пък нито една медия не засне и публикува сънимки или видео - какво се случва с обекта на терористичния акт. Видя се само, че падна на подиума. Никакъв медиен интерес. Боже, Боже! Егати, злобата и омразата!
20 Януари 2013 23:00
17.01.2013г. – 17:55ч.
Октай Енимехмедов: " бат Гого карат ме да правя нещо, което не искам."

Изводите оставям за всички, които прочетат това!!!"
20 Януари 2013 23:01
Какво нахалство.Не било опит за убиство понеже пистолета бил газов.Тия са 100% малумни.Защо не ми дадат да им стрелям в устата и след това в очите па после ще говориме.Дори нож да извадиш се смета опит за убиство.Абе убедих се,че думата закон съществува само в речника за чужди думи в бълхариа.А това копеле платено от атака трбва да си изкара кариерата в пандиза!
20 Януари 2013 23:04
Професионалиста, всеки изстрел с газов пистолет ли трябва да се смята за опит за убийство? В случая даже нямаше изстрел.
20 Януари 2013 23:08
bisdatquicitodat
Доколкото си спомням този, който простреля Рейгън не беше застрелян, няколко агенти и полицаи се хвърлиха върху него и го събориха на земята. Не се видя да го бият след това.
http://www.youtube.com/watch?v=UoZeZprXnDg
.
20 Януари 2013 23:14
От ДПС се съмняват, че българските компетентни органи ще разследват случая истински.

Я, а когато Ахмед Емин се самоуби - тогава нямаха ама никакви съмнения. Макар много други да имаха. Но ДПС тогава не поискаха международно разследване.
P.S. Интересно, как ли си го представят ДПС това международно разследване?
20 Януари 2013 23:29
В ДПС нищо няма да се промени..от един агент на друг но това нашите пасивизирани мозъци не възприемат.
20 Януари 2013 23:30
Пистолета е газов, двата патрона халосни, а третият с пипер. Първите два само гърмят, т.е. произвеждат само звук, а третият най-много да опърли косата, ако изстрелът е от много близо. Твърдят, че Енимехмедов имал два ножа, но не използва никой от тях. Категорично бе ясно още непосредствено след нападението, а и след това официално се потвърди, че Енимехмедов нито е могъл с пистолета, нито е искал да убива Доган. Видно, дори не е искал, да го нарани, което, като трениран боксьор не би му представлявало никакъв проблем.
-
Ако Енимехмедов или който и да е бе искал да убие Доган, то вече той да е мъртъв. Видно, трябва да се помисли за пропуските в охраната, но това е друга тема.
-
Та, какво виждаме на този фон ? Една абсолютно политически неадекватна реакция на Местан с престорен истеризъм. Тръгна от това, че едва ли не, който говори срещу ДПС е подбудител на убийство, мина, че Конституцията не била демократична (вероятно щото забранява етническите и религиозни партии и прогласява България да еднонационална държава, и свърши днес с недоверие към професионализва и морала на органите и нареждане към тях да обвинят Енимехмедов в убийство, въпреки, че на всички е ясно, че той е хулиган, но не и убиец. Дори заплаши, ако не му уйдисат с "международно разследване" (каквото и да значи).
-
Значи първо, Местан поставя под съмнение българската конституция, после открито обвинява държавните органи в умишлена лъжа, трето показва, че истината и закона не го интересува, а иска обвинение в убийство, въпреки, че няма основание за такова.
-
Дотук, само за един ден, като председател Местан си вкара поредица от автоголове. Даже и бъдещи. След, като днес документирано от хиляди е видяно, че няма опит за убийство, а той настоява, че има и обвинява МВР, следователите и прокурорите, че лъжат, то утре, на изборите, като почне да реве, че са фалшифицирани, то кой ще му повярва ?
20 Януари 2013 23:34
Weed361
Прав си точно така стана. Но! Има няколко разлики. Първо, американецът стреля и си продължава пътя. Нашият, тича 20-30 метра, вади огнестрелно оръжие, насочва го към главата на строго охраняваната от НСО персона, натиска спусъка на пистолета, почти опрян в главата на жертвата. Пистолетът засича. Презарежда и пак насиска спусъка на пистолета, отново насочен към тила на жертвата. Пистолетът пак засича. След малко, отново натиска спусъка и пистолетът пак засича. Личната охрана... слуша унесено доклада... Второ, Седем човека с извадени пистолети и един с автомат повалят американеца, веднага му закопчават белезниците и го претърсват, като същевременно го пазят. В нашия случай - един (дето прилича на Путин) се появява край вече съборения нападател един век след събитието и половин час се мъчи да му извие едната ръка. Същевременно в джобовете на терориста има два ножа. Въргалят се като любовници няколко минути. След един век извеждат терориста-боксьор със свободни за действие ръце (без белезници)
и го качват културно в една линейка... Има и още, ама и това стига...
20 Януари 2013 23:39
Brightman

Няма и коментар за реакцията на псевдоновоподопечните му! Не е ли редно председател на партия да осъди подобни действия.
20 Януари 2013 23:44
кифла,
би ли се пояснила ?
20 Януари 2013 23:51
Mенте Сокол, пипер авджия..
Ама за електората голям сеир.
20 Януари 2013 23:51
Нарече го "идентифициран летящ обект от подземния свят"


Този "идефециран летящ обект", ако беше чел ЗЗД от 1934г.щеше да ти стъжни живото,ама не е късно,де.
21 Януари 2013 00:00
Brightman
2013-01-20 23:44:44
кифла,
би ли се пояснила ?


Напълно съгласна съм с мнението ти. И освен това не е ли редно лидерите на политически партии /вкл. новоизбрания/, да имат мнение и за нелицеприятната гледка, последвала "покушението"? Защото досега никой нищо не казва за гледките на линч /от полит. партии/.
21 Януари 2013 00:11
да имат мнение и за нелицеприятната гледка, последвала "покушението"?

Местан изрази позиция с която европейските либерали могат да се "гордеят" - напълно одобри линча над Енимехмедов.
-
Не че дотук Местан е блестял с нещо друго, освен с правилен български език и засукани празни нищонеказващи клишета (следствие на образованието му по Българска филология), но от вчера се показва в пълната си политическа неадекватност. Трябва наистина да си пълен неадекватник, за да можеш само за един ден да си вкараш толкова автоголове.
21 Януари 2013 00:14
Един истински българин се намери и той турчин. Че и аматьор.
Егати късмета.
21 Януари 2013 00:15
Да всеки истрел или замахване с нож се смета опит за убиство.Понеже не ви е симпатичен се чудите как да омаловажите това криминално престъпление.В САЩ само да насочиш пистолет срещу некои без да стреляш е опит за убиство втора степен.Което означава в най добрия случаи 3 години условна присъда + глоба.
21 Януари 2013 00:19
Да всеки истрел или замахване с нож се смета опит за убиство.

Къде видя изстрел или замахване с нож ? По скоро Енимехмедов пази да не нарани Доган. Гледай Натисни тук .
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД