:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Внимавайте в картинката!

Политиците са тези, на които сме доверили да ни пазят от връщане към първобитното. Но хората вече подозрително често започват да се разбират без тях
Бойко Ламбовски
Две ярки картинки ми се запечатаха в главата от последните дни.

Едната е как разни чичета - някои шкембелии, други белокоси, но всички добре костюмирани и вратоовързани, ритат, мушкат и бият с пестници вече поваления и неутрализиран пишман атентатор на Ахмед Доган. Бият със злоба и настървение, а един, промъкнал се изотдолу, почти му сваля панталоните. С първоначална цел обиск, предполагам, но беше потресаващо зрелище. Още се чудя какво точно се опитваше да направи този последният активист впоследствие, при условие че не е негова работа обискът. Посрамване на нападателя чрез демонстрация на гениталиите му пред камера? Подготовка за някакъв вид зверовито ретронаказание (скопяване, набиване на кол)? Други първични садо-содомитски интенции? Неизвестно, но незабравимо.

Во истина днешният човек гледа и вярва повече на картинките, а не на писанията, колкото и дълбокомислени да са, твърди един израелец, Рони Едри, пред камерите на TЕDtalks". TED (Technology, Entertainment and Design) e серия от конференции по различни теми, организирани от Sapling Foundation, със съответните телевизионни варианти, с награди и т.н. - поради големия интерес. Нещата се правят от близо четвърт век, а изложенията на тези конференции траят задължително не повече от 18 минути. Смята се за достатъчно и за най-важната идея. Свои концепции в тях са излагали Клинтън, Гордън Браун, Бил Гейтс и кой ли още не. Рони Едри е далеч по-скромен като позиция човек - занимава се с компютърен дизайн, женен, с две деца, живее в Израел.

Та ето втората картинка - на въпросния Рони Едри, показана по TEDtalks, на която ми обърна внимание един умен мъж. Става дума за следното: Рони професионално прави различни плакати. Това му е работата. Веднъж, полу на майтап, се заснел как държи щерка си на ръце, а отдолу пише: -



"Иранци, ние няма да ви бомбардираме! Ние ви обичаме!"



И качва картинката в социалните мрежи. Последствията надминават всичко, което можел да си представи. Хиляди отклика - от Израел, но и от Иран. За седмица два милиона души се включват в инциативата му, започнала като шега.

Първоначално му написала жена от Иран - викнах семейството си пред компютъра, казва тя, всички гледахме плаката и плачехме. Рони пък викнал своята жена, която четяла какво пише жената от Иран, и също се разплакала.

Нека кажем, че въпросният Рони не изглежда сладникав лигльо и добре си дава сметка как лесно инициативата му може да бъде наречена наивна. Той е бивш войник от израелската армия, човек със склонност към ирония, всъщност съвсем нормален тип, без претенции за изключителност. Бурята, която последвала опита му обаче, така го изненадала, че превърнал дома си в офис за тази инициатива и събрал хора, които да правят плакати със себе си и да ги качват в мрежата.

Хиляди най-обикновени хора - продавачи, учители, войници, градинари, инженери, безработни, студенти, домакини - при това не само от Израел и Иран, а и от други страни, се включват в обмена. Почти всички твърдят същото - израелци или иранци, няма да ви бомбардираме! Ние ви обичаме! Това е придружено със снимки на деца и семейства. Рони започнал да прави плакати с безброй лица и да ги качва в интернет. Понеже, както вече казах, смята, че хората днес предпочитат картинките, а не думите. На думи е пестелив, написал е ей това: "Към иранския народ. Към всички бащи, майки, деца, братя и сестри. За да има война между нас, първо трябва да ни е страх едни от други, трябва да мразим. Мен не ме е страх от вас, аз не ви мразя, аз дори не ви познавам. Никой иранец не ми е направил нищо лошо. Дори не съм срещал иранец освен един в Париж, в музея. Готин пич... Понякога виждам тук по телевизията някой иранец. Как говори за война. Сигурен съм, че не представлява целия ирански народ. Ако вие видите във вашия телевизор някой, който казва как ще ви бомбардира, бъдете сигурни, че не представлява всички нас. Нека всички, които чувстват същото, препращат това ми съобщение и помогнат то да стигне до иранския народ."

Жена от Иран му отговаря: "Искам само да ви уверя, че всички иранци чувстваме същото, че искаме само мир и красота на земята. Ние всички мразим войната и убийствата, ние всички сме части от едно тяло и боли еднакво като видиш човешко страдание, защото той или тя са части от твоята душа. Винаги съм се съмнявала, че вие, момчета, ни мразите, защото бях сигурна, че истинското лице на иранците не е стигнало до вас. И искам да ви благодаря за красивото ви съобщение и да кажа, че всички ви обичаме,



защото сте наши братя и сестри..."



Тези две картинки ме карат да мисля. В първата видях политици, които реагират като озверяла тълпа, линчуваща жертва. Във втората уж анонимна тълпа от обикновени хора, които реагират като свободни, просветени, доброжелателни индивиди. В първия случай виждам гневен изблик на люде, дължащи благополучието си на политическата си обвързаност и сякаш усетили инстинктивна заплаха за него. Във втория виждам хора, живеещи нормален трудов живот и почувствали заплаха от инсинуациите на политиците, чиито кариери и бизнес се дължат тъкмо на умело разпалваните страхове и митологемата: онези са ви зли врагове, аз ще ви защитя от тях, само ме дръжте начело!

Всъщност политиците са тези, на които сме доверили да ни пазят от връщане към първобитното, към деленето на враждебни тълпи, към зверството. Ако не вършат добре тази работа, по-добре да се заемат с истинска работа. Хората подозрително често започват да се разбират без тях.
Снимка: Юлиян Савчев
-----------
 Веднъж, полу на майтап, Рони Едри се заснел как държи щерка си на ръце, а отдолу пише: "Иранци, ние няма да ви бомбардираме! Ние ви обичаме!". Снимката добива невероятна популярност в мрежата.
80
15743
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
80
 Видими 
21 Януари 2013 19:41
Автора!
21 Януари 2013 19:55
Авторе, какво толкова се чудиш?! Оня искаше да накаже нападателя "изодзадзе"....
21 Януари 2013 19:58
"...Бай Милан
тури на козата
и погледна ореха
Ала орехът
не погледна бай Милан..."
Б. Ламбовски

21 Януари 2013 20:02
Бойко Ламбовски
21 Януари 2013 20:06
Г-н Ламбовски, благодаря Ви!

21 Януари 2013 20:13
"Фокус" пише, че манафите щели да дават пресконференция утре. Ако съм журналист - пълен бойкот. И обществена непримиримост към тия маймуни.
21 Януари 2013 20:17
И от мене
21 Януари 2013 20:17
Картинката с Рони Едри е истински прекрасна.
И е чудесен контрапункт на "политиците" преди нея. Доколкото грабливите номенклатури от тройната... всичките... могат да се нарекат "политици"
21 Януари 2013 20:36
За Рони, Бойко и изобщо за хората.
21 Януари 2013 20:38
Едната е как разни чичета - някои шкембелии, други белокоси, но всички добре костюмирани и вратоовързани, ритат, мушкат и бият с пестници вече поваления и неутрализиран пишман атентатор на Ахмед Доган. Бият със злоба и настървение, а един, промъкнал се изотдолу, почти му сваля панталоните.... беше потресаващо зрелище. Още се чудя какво точно се опитваше да направи .... Посрамване на нападателя чрез демонстрация на гениталиите му пред камера? Подготовка за някакъв вид зверовито ретронаказание (скопяване, набиване на кол)? Други първични садо-содомитски интенции? Неизвестно, но незабравимо.

Така и не проумяхте, нали. Все се надявах ...
Мислиха го за българин.
И показаха беса си към българите -- показаха същността * си
Ако знаеха че е турчин нямаше да правят такива неща.
Имаше един българин -- Хр. Бисеров и точно той го пазеше -- явно кръвта вода не става
-------------------------------------------------------------------------
* същност -- Вътрешна основа, съдържание, най-важна част, най-главното в нещо. Човешка същност.
(същ.) същина, естество, природа, живец, същество, ядка, зародиш, есенния, съдържание, център, ядро, сърцевина
(същ.) истина, действителност, реалност
(същ.) натура, характер, нрав, душа
(същ.) значение, важност
(същ.) поанта, смисъл, цел
http://rechnik.info
21 Януари 2013 20:41
Фабриката на мира Натисни тук
21 Януари 2013 20:46
ablepsia 21 Януари 2013 20:41, такива трябва да бъдат Човеците. Добронамерени и обичащи
21 Януари 2013 21:07
Така и не проумяхте, нали. Все се надявах ...
Мислеха го за българин.

Гладиатор- е

Въпреки, че според мен лично не това им бе мотивът
21 Януари 2013 21:13
Ламбовски - за статията и усета ви

Гладиатор - чест и почитания за това, което ми се върти в главата от дни. `Похитителя` въобще не беше `турски` изглеждащ. Напротив. Черно кожено сако. Видимо интелигентен. Без отличителната плоска част на задната част от главата. За примитивите там, той беше българин !!!
21 Януари 2013 21:16
Meto ot Interneto от 21 Януари 2013 20:13, ,
Забравяш, че родната журналистика отдавна е "пазарна", да не говорим за едрите собственици на "медии"...
21 Януари 2013 21:17
"Ур,ур бакалъм !" - с нечовешка злоба, това се чуваше в ефир , когато делегатите на конференцията налитаха върху вече хванатия за ръце от двете момчета на НСО атентатор.
Неволно си спомних клипа с подхвърления от американските командоси Кадафи след удара с дрон на подобни либийски либерал-демократи.....
Спомних си и за материалите в тубата с разправа с жители на Хомс и Алепо от носещите демокрация в Сирия "бунтовници", подготвяни в лагери в Турция ......
Прави чест на Лютвито и Карадалъ, че се опитаха да възпират нашенските либерал-демократи.
Подобен род действия , като тези на Октай, заслужават тежко наказание , но те ни показаха , че Доган е на светлинни години дори от обкръжаващия го елит, а представяте ли си , недай Боже, някой краен ислямист да запали фитила на нашите най обикновени мюсюлмани ?
Затова доклада на Доган беше знаменателен в частта си , когато под сурдинка ни напомняше да не допускаме грешките на предците ни- царе, които след заиграването със Султана , ни върнаха 5 века назад.
21 Януари 2013 21:21
Избирателите заслужават политическите си представители във властта.

http://bulgaria-mmt.blogspot.com/
21 Януари 2013 21:22
Народът сега гледа сеира на политици, ченгета, прокурори и журналисти.
21 Януари 2013 21:25

"Иранци, ние няма да ви бомбардираме! Ние ви обичаме!"
И качва картинката в социалните мрежи. Последствията надминават всичко, което можел да си представи. Хиляди отклика - от Израел, но и от Иран. За седмица два милиона души се включват в инциативата му, започнала като шега.
Първоначално му написала жена от Иран - викнах семейството си пред компютъра, казва тя, всички гледахме плаката и плачехме. Рони пък викнал своята жена, която четяла какво пише жената от Иран, и също се разплакала.

Няма нищо чудновато.
От хилядолетия се знае че думите обичам, любов са най голямата магия. Без значение на езика на който са казани . Те са носители на сила , която все още не разбираме. Писали са това много, но малко го вярват
Пробвайте, за всяко нещо да казвате обичам те, дори и на това което не ви се нрави във вас и около вас. Казвайте го, дори не от душа, а просто така ... и усетете, усетете какво се случва ...
21 Януари 2013 22:04
Срам ме беше да го пиша, но като го четох .... и аз се разплаках ....
21 Януари 2013 22:36
Между писането, говоренето и действителните действия разликата е като между емоциите и прагматизма. Той автора си е писач, но Вие читателите май забравихте "перестройката"!?
21 Януари 2013 22:57
Между писането, говоренето и действителните действия разликата е
Разлика не би трябвало да има.
Всичко е проява на мисълта -- на чистата мисъл.
21 Януари 2013 23:55
Само да ви попитам, ако ви нападне стръвница в гората, не ще ли поискате първо да я обездвижите с всички възможни средства, а после да си помислите, какво би си казала Бриджит Бардо?
Обвинението за линча е откъснато от реалния контекст на събитието. Нека не забравяме, че преобладаващото мнозинство от възмущаващите се гледат озаптяването на атентатора на видеозапис. Те вече знаят, че пистолетът е газов, че патроните са само за сплашване, че в залата все пак е имало хора на НСО, макар и със забавени реакции. Но питате ли, как изглеждат нещата в онези секунди, когато някаква горила с пистолет в ръка успява да стигне чак до трибуната. Когато в началото няколко души не могат да го усмирят. Когато още не е ясно, разполага ли този тип с друго оръжие и, недай си боже, дали не е атентатор-самоубиец. И накрая - не се намира никой да щракне белезниците. Защото юнаците от НСО имат дори фенерче, ако изгорят бушоните. Но белезници нямат. В такива случаи ударите за обездвижаване са оправдани от гледна точка на инстинкта за самосъхранение.
Друг е въпросът, че в предните редици на догановата партия явно преобладава башибозукът. Но аз не мисля, че ако същото се беше случило на герберска конференция, щяха да оставят Искра Фидосова сама да се справи с атентатора и техният си башибозук нямаше да наскача. Но такива са си тукашните политически реалности. Или, ако перифразираме една христоматийна реч, аз ви питам, господа съдебни заседатели, в коя българска партия башибозукът не се е разположил на първите редове...
22 Януари 2013 01:03
Ауу, ред сълзи, ред сополи, но накой наистина трябваше да го каже, for the sake of sanity
22 Януари 2013 01:13
Гладиаторе, изгледай записа още веднъж и ще видиш и чуеш, че Октай вика на турски към тези , които го нападат откъм залата. Мноого добре разбраха, че е турчин, но депесарската върхушка винаги е била надменна и е презирала собствения си електорат.
А на Б.Ламбовски - благодаря !
22 Януари 2013 02:26
Хулигане, гледай още веднъж записа, подробно, и ще отличиш действията на тия дето го обезоръжаваха и бесовските удари и поведение на другите. Гледай, и кажи -- на хора ли ти приличат.
Повечето е от бяс .

Слава, виж добре -- кога вика, колко вика, кой го чува и кой го удря.
22 Януари 2013 02:41
zdran 22 Януари 2013 01:03
Ауу, ред сълзи, ред сополи, но накой наистина трябваше да го каже, for the sake of sanity
... добре че беше Ти някой, да го каже ... и то на ингилизки ... що ли пък на чужд език ? -- от някаква вътрешна необходимост ще е -- зор някакъв, да се покаже нещо с тоя английски ...да се попъчим, май ...
Иначе казано -- кой не мисли като zdran е без здрав разум
Към тази самооценка на форумния другар, повече няма какво да добавим...
22 Януари 2013 03:10
"Защото юнаците от НСО имат дори фенерче, ако изгорят бушоните. Но белезници нямат. В такива случаи ударите за обездвижаване са оправдани от гледна точка на инстинкта за самосъхранение."
***
Хулигане, трудно е да опонирам от разстоянието на което се намирам, още повече, че не съм гледал записа. Не знам тия от НСО защо нямат белезници и защо нямат право да задържат. НО, ударите върху вече неутрализиран нападател нанесени от тълпа нямаща нищо обща с правохранителните органи НЕ‌ се връзва с инстинкт за самосъхранение, още по-малко самозащита. Пак се налага да повторя анти-примера на Проф. Попвасилев за законната самозащита: "Един ударил шамар на друг, пък оня го заклал в самозащита."
***
Гладиаторе - ти забрави ли перестройката или тогава още не беше планиран? И там беше една чиста мисъл, докато не я попи мръсната пяна.
22 Януари 2013 03:19
Гладиаторе, аз не случайно завърших с башибозука и такава е реалността. В екстремна ситуация се вижда кой колко струва. Но да се стоварва сега акцентът върху прекомерната употреба на сила ми се струва твърде удобна димна завеса, за да се отклони вниманието от пълното безхаберие на службите за сигурност. За което милиционерите могат да бъдат само благодарни...
22 Януари 2013 03:21
Почти се разплаках, като четях постингите под статията. Искам да кажа, почти се разплаках от инфантилността на постингите.
Никоя държава не може без политика. Политиката е призвана да разрешава проблемите на хората в държавата, да осигурява просперитета на тази държава и да я пази от външни опасности. Тази политика трябва да се провежда от политици (не вярвам да сте привърженици на тезата на Ленин че доячките трябва да управляват държавата - толкова е тъпа че даже Ленин не я прилага). Тези политици, в най-добрия случай, се избират на избори (в други случаи просто ги поставят или те сами вземат властта). Та тези политици, ако наистина искат да бъдат политици, трябва да мислят по по-различен начин от обикновенните хора. Дори много пъти са длъжни да тръгват срещу желанията на обикновенните хора. Примери от историята мога да ви дам много.
Така, "хората да се обичат като братя", както е казал поетът, е възможно само ако хората фотосинтезираха на слънцето, нямаха нужда от дрехи, къщи, по цялата земя беше вечно лято и т.н. Но тъй като хората имат нужди, тези нужди трябва да бъдат задоволявани. В този момент се сблъскват интересите на отделните хора, или на групи хора. Този сблъсък може да се разреши с преговори (ако може) или с война (по-често).
Така че войната е присъща и неотменима черта на човечеството. Така че по-реално е да се напише: "Иранци, ако имаме интерес, ще ви бомбардираме".
22 Януари 2013 03:45
Drug 22 Януари 2013 03:10
Гладиаторе - ти забрави ли перестройката или тогава още не беше планиран? И там беше една чиста мисъл, докато не я попи мръсната пяна.
Не знаеш с каква мисъл е зачената перестройката. Да не си я правил ти. А когато делата се разминават с действителността, това е проблем на пресмятанията, пак на мисълта -- на този който е започнал делата -- не е от действителността, а от сбърканите сметки. Ма лесно и удобно -- "искахме да направим еди кво, ма реалностите са такива" ... и така нататък мрънкане .
Приказките ти са обикновено заяждане, ти си знаеш какво те е подразнило.
22 Януари 2013 03:52
Drug, намери и виж записа! Един престъпник, при това с внушителни габарити, който само преди секунди е държал пистолет (тогава никой не знае, че пистолетът е газов!) може да се счита неутрализиран, само когато е обездвижен или омаломощен, ако няма с какво да го вържат. Този тип е извадил късмет, че издържаните от данъкоплатците бодигардове на Доган са си бъркали в носа и не са го гръмнали, но тъй като няма пълно щастие, отървал кожата срещу як пердах. "Младежът", както сега свойски го наричат по кабеларките и във Фейсбук, и след някой друг ден сигурно ще го номинират за Нобелова награда за мир, случил на отнесени, великодушни бодигардове с нежни души и на сурови, първични, корави делегати с варварски пориви. Понякога е полезно, че всичко в България е наопаки. Все пак по-добре бит, отколкото застрелян...
22 Януари 2013 04:00
babajaga2-2 22 Януари 2013 03:21
хората имат нужди, тези нужди трябва да бъдат задоволявани. В този момент се сблъскват интересите на отделните хора, или на групи хора. Този сблъсък може да се разреши с преговори (ако може) или с война (по-често).
Ами да се самозадоволяват, като имат нужди. Ненормално е някой да се грабне от страната си, да прескочи океана и да си задоволява нуждите като трепе други народи и руши държавите им. Това е зло
Така че войната е присъща и неотменима черта на човечеството.
Войната не е присъща за нормалния Човек. Присъща е за откачалките и комплексарите. И е неотменима част на злото човечество. Никой човек със сичкия си, не може да отдава заповеди за убийства и да праща хора да убиват други хора.
Така че по-реално е да се напише: "Иранци, ако имаме интерес, ще ви бомбардираме"
Снимай се и се пусни в интернет ... с такъв плакат на шията ..
22 Януари 2013 04:14
Хулиган, никой не е казвал да му се лигавят. Дори ако беше нужно и беше разстрелян на място или убит, даже, с един удар е естествен отговор на простотиите му.
За друго иде реч. В напълно безпомощно състояние се блъска и рита от хора с бесовска неестествена злоба. Повален на земята почти му скочиха с краката отгоре. Такива бясни хора, ако го мислиш за нормални ... Това беше неестествен бяс, злоба, омраза, само им виж мутрите... Прав е Ламбовски, а и много хора, да се възмущават. И много точно е сравнил два разнопосочни начина на мислене и поведение. Наред с бясното поведение, Ламбовски показа и примери за човешко поведение.
Показа човешка низост и човешко величие
Показа Бесове и Човеци
22 Януари 2013 04:32
Гладиаторе, там е работата, че лигавенето сега продължава по форумите. Което пак повтарям, е много изгодно за милиционерите. И за тези, които не биха имали нищо против да ни организират една Босна върху тукашната територия...
22 Януари 2013 05:17
Гладиаторе, "Ненормално е някой да се грабне от страната си, да прескочи океана и да си задоволява нуждите като трепе други народи и руши държавите им."
Кой казва какво е нормално и какво не? Ти ли? Обикновенно се смята, че нормално е това което се среща по-често. Като се има впредвид, че цялата история на човечеството е низ от войни, това е нормалното му състояние.
"Никой човек със сичкия си, не може да отдава заповеди за убийства и да праща хора да убиват други хора."
Значи всичките пълководци от всички времена и от всички държави са луди.
22 Януари 2013 05:29
Гладиатор
21 Януари 2013 20:38
22 Януари 2013 05:31
Таман се връщам от кино, където даваха точно такъв филм-за любовта на иранците към американцитеНатисни тук
22 Януари 2013 07:06
Гладиаторът е от тези които искат да хранят вълците с трева. Втори Махатма Ганди.

22 Януари 2013 08:48
Ченгетата да си отварят очите. Щото не е невъзможно някой отвън да е бутнал фитил на юнака, за да ни пробва реакциите. Зачестиха издънките, което никак не е добре.
22 Януари 2013 09:05
Хулиган и Гладиатор - каква компания?! Оставете настрана надприказването и празните приказки, а обърнете внимание на факта, че заради поредния турски примитивизъм и ориенталска наглост страда България! Някакъв ДПС-ар решил да заплаши пожизнения си защитник и поборник за турски права и слободия, после други ДПС-ари го пребили необезпокоявани от никого. Нито едното, нито другото прави впечатление на г-да либералите от ЕП. Вместо това - България трябва да бъде отново под наблюдение?! И докато хулигани и гладиатори си чешат езиците една противоконституционна партия върши мръсната работа на туркие. И кой легитимизира ДПС, продажници с мълчаливата подкрепа на хулигани и гладиатори.
22 Януари 2013 09:28
Пурфесорът от Монтегей, дето пише "впредвид", да фане да се скрие, че осмърдя околността.
22 Януари 2013 09:34
Това с ритането е наистина грозна картина. След екшъна с пистолета, последва истинска разправа. Правим се на изненадани, защото в този случай са заснети депутати, а колко убийства се случиха пред дискотеки, в студенски общежития и къде ли не. И там тълпата е деиствала по този начин, но няма записи...
22 Януари 2013 10:20
Разпищолените биячи трябваше МОМЕНТАЛНО да бъдат изгнани от обществени и държавни постове, а наказателната отговорност - по-подир.
Ако тези изроди не бъдат лишени от всякакви постове и предадени на Прокуратурата, тези които ги управляват са още по-лоши.
22 Януари 2013 10:25
Удивително скудоумни коментари. С малки изключения...
22 Януари 2013 10:43
Не знаеш с каква мисъл е зачената перестройката. Да не си я правил ти. А когато делата се разминават с действителността, това е проблем на пресмятанията, пак на мисълта -- на този който е започнал делата -- не е от действителността, а от сбърканите сметки. Ма лесно и удобно -- "искахме да направим еди кво, ма реалностите са такива" ... и така нататък мрънкане .

както казват нашите советские друзья - "хотели как лучше, получилось как всегда!" . това се отнася и за нас си
п.п. евреите обичали иранците - най-готиния виц а обратното - иранците(мюсюлманите) обичат евреите - е още по готин!
разбира се иранци(иранки) могат да се любят с еврейки(евреи) - ама то е друга бира....
22 Януари 2013 11:04
Тов. върлаков, това са думите на тов. Черномирдин / бившият руски премиер при пиянката Елцин /, който свали от власт Виденов.
22 Януари 2013 11:20
Големият пропуск на гардовете от НСО е не толкова ,че допуснаха момъка да стигне до Доган а ,че не успяха да го опазят(не Доган) от действията на тълпата,която им иззе функциите.Твърде възможно беше, ако Доган беше пострадал наистина, някой от най-яростните биячи да се окаже с оръжие ,което да използва срещу похитителя в "състояние на афект", с което много добре ще се заличат всякакви следи от организирано покушение..
Гладиатор
22 Януари 2013 11:23
Цел свят се разплакал от умиление от посланието на ийудеина, че обичал раята на аятоласите. Особено американците, които задавяйки се от горещи, искрени сълзи, с подхълцвания и подхлипвания модернизират масивния оръжеен пенетратор (massive ordnance penetrator) GBU-57, така че отскоро същия доставя 14-тонно послание за световен мир, братска любов и нежни чувства през 72 метра армиран бетон. Като го изпедепцат докрая и произведат около 200 броя, ще почне едно обичане на аятоласите ум да ти зайде. Мани ги тези песни любовни - любов на гол задник си е живо ......
А онбашиите на Доган ага показаха колко си обичат тяхната рая. Иликторато на ДПС-то да се готви за въвеждане на диш-хакъ и ежеседмична проверка на гащи и шалвари - да не би някой да крие животозастрашаващо агата средство.
22 Януари 2013 11:40
Хулиган
Вреди при задържане на престъпник – чл.12а НК. Ал.1 – предпоставки за прилагане на института. Ал.2 – кога са превишени необходимите мерки.Вреди: имуществени и неимуществени, само на лицето, което е осъществило престъплението. Цел: предаване на органите на властта, предотвратяване възможност за осъществяване на друго престъпление. Крайна необходимост: - срещу всяка опасност извън чл.12 - вредите трябва да са по-малко значими от предотвратените; Неизбежна отбрана: - срещу непосредствено противоправно нападение; - допустими са всички начини за защита; - вредите могат да са по-големи от предотвратените; - не се дължи гражданско обезщетение. Прилики: не са общественоопасни; има вреди; непосредственост на заплахата; насочност към предотвратяване на вреди. Може да има едновременно наличие на КН и НО. 7.Сравнение между крайна необходимост и оправдан стопански риск. Крайна необхонимост: - реално съществуваща опасност; - допустимост застрашаването на живота или здравето на другиго; - допустими са вреди.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД