:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕП постави условията си за преговори по бюджета на ЕС за 2014-2020 г.

В навечерието на срещата на върха на ЕС, която би трябвало да постигне споразумение за бюджетната рамка на съюза за периода 2014-2020 г., ЕП постави условията си за преговори.

Евентуалното постигане на споразумение по бюджета на ЕС за 2014-2020 г. на срещата на върха на страните членки, която започва утре вечер в Брюксел, може да бъде само позиция за преговори с парламента, заяви Ивайло Калфин, който е съдокладчик на Европейския парламент по дългосрочния бюджет на ЕС в Страсбург вчера.

"Всички сигнали, които получаваме, както и европейският Съвет през ноември, ни дават силно негативна картина за споразумението, което вероятно ще се постигне в Съвета. Въпреки това би трябвало да има споразумение и то би трябвало да се преговаря с Европейския парламент", каза той.

Според Калфин ЕП ще преговаря със страните членки по бюджета само при определени условия: бюджетът да е достатъчен, за да подпомага публичните инвестиции, които създават работни места, да бъде затворена пропастта между плащанията и бюджетните кредити, за да не се стига до неплащане на фактури за европейски проекти, както се случи през последните две години, гаранции за достатъчни собствени приходи в бюджета, както и единство за бюджета. Европейската комисия е внесла проект за бюджет на ЕС за 2014-2020 г. в размер на 1,033 трилион евро.
1
619
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
06 Февруари 2013 21:09
Така наречените "прогресивни" в цял свят са в плен на 7-те измами наикономическата политика. Докато не осъзнаят, че в съвременните парични системи националната валута е обществен монопол, те не могат да предоставят истинска алтернатива на нео-либералите идеология на орязване на разходите по социалните правителствени програми. В България пък БСП е тотално дискредитирана и няма очи да предложи премахването на валутния борд дори и да искаше (не че тя иска).
Решение има и то не изсква орязванве, а дори напротив - намаляване на дзнъците, увеличаване на правителствените разходи, програма за пълна заетос и т.н.

http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/01/blog-post_19.html
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД