:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

4 години затвор за подкупен преподавател

Бившият преподавател от Шуменския университет "Константин Преславски" Христо Желязков Христов бе осъден на 4 години лишаване от свобода. Окръжният съд го призна за виновен за вземане на подкуп от студенти.

Бившият главен асистент по химия беше заловен с белязани пари през юни 1999 г. при спецакция на местните антимафиоти. Тогава студентка се оплакала в службата, че Христов й искал 300 долара за "тройка" по органична химия. Делото се гледа при закрити врата по искания на подсъдимия, за да не се уронвал авторитетът му. В съдебната зала са свидетелствали още 3-ма студенти на университета, от които бившият преподавател също вземал пари - на обща стойност 1400 долара, 500 германски марки и 300 лева.

Христов беше освободен от поста с единодушно решение на членовете на академичния съвет в Шуменския университет. Подсъдим по това дело беше бившият студент Мустафа Мустафов, който създавал условията за предаване и получаване на подкупа. Мустафов получи условна присъда от година и половина затвор при изпитателен срок от 3 години. Присъдите могат да се обжалват до месец пред Варненския апелативен съд.
860
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД