:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 427,330,442
Активни 87
Страници 17,524
За един ден 1,302,066

Брюксел иска ревизия на още неприетия НПК

Правната комисия в парламента се опитала да заобиколи евроизискванията за наказателния процес
Ударното приемане на новия Наказателно-процесуален кодекс (НПК) не успя да заблуди евроекспертите, които отблизо следят как България изпълнява най-спешния си ангажимент, свързан с приемането й в ЕС.

Европейската комисия настоява за ревизия на току-що гласуваните текстове, които се разминават с указанията, дадени от Брюксел. Това се разбра вчера от специалните изявления на шефа на парламентарната правна комисия Янаки Стоилов и представители на правосъдното, вътрешното и външното министерство.Ден по-рано те се завърнаха от Брюксел и Страсбург.

Става дума за няколко текста в НПК, които, ако не бъдат приети, със сигурност ще доведат до негативни последици в доклада на ЕК за напредъка на България. Евроекспертите настояват да има ясно разпределение и разграничение на делата, които ще се разследват от следователи и дознатели, да се предвидят реалистичните срокове за задействане на кодекса и невъзможност за връщане на дела от прокурор. Това означава задължително въвеждане на наблюдаващ прокурор, ограничаване до минимум на разследването на дела от следователи и само 6-месечен гратисен период за влизане в сила на НПК. Всичко това бе записано в кодекса, изработен от правителството "Сакскобургготски". Но между първо и второ четене в правната комисия документът претърпя сериозни промени, заради които евроекспертите недоволстват.

Само преди два дни правната комисия гласува на второ четене текст в НПК, според който прокурорите ще имат право да връщат дела за доразследване, въпреки че в първия вариант това не бе предвидено. Вчера Янаки Стоилов обяви, че се надява това становище да бъде ревизирано в пленарна зала. Освен това хем бе прието да има наблюдаващ прокурор, хем с последващи промени понятието на практика беше изпразнено от съдържание. Правната комисия оряза делата, които ще гледат следователите, но им даде право да разследват престъпления на служителите от МВР.

До този момент в пленарна зала са приети на второ четене 52 от общо 450-те текста на кодекса. Останалите още се обсъждат в правната комисия. Очаква се окончателното приемане на НПК да стане до средата на октомври. Янаки Стоилов е помолил в Брюксел новият кодекс да бъде отчетен в мониторинговия доклад. Евронаблюдателите са обещали, че ще направят всичко възможно да изпълнят тази молба.

България ще разбере дали отлагателната клауза ще бъде задействана чак през април догодина. Сегашният доклад, който ще бъде публикуван в края на октомври, само ще посочи сферите, по които трябва да се работи още.

От всичките 49 приоритетни закона за членството ни в ЕС 17 са приети окончателно, 15 - на първо четене, а 17 все още се бавят. Седем от 14-те най-спешни за приемане закони вече са приети на второ четене, 5 - на първо четене, а 2 се четат в момента - НПК и законът за ветеринарномедицинската дейност. Депутатите трябва да започнат второто четене на законите за МВР, за защита на личните данни, за биологичното разнообразие, за рибарството и аквакултурите и Кодекса на труда.
47
901
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
47
 Видими 
01 Октомври 2005 00:01
По стар навик или кокошкарско хитруване или, при нужда - снишаване. Но номерата вече не вървят - всички ги знаят. И тук - вътре и на вън по света.
01 Октомври 2005 00:20
Днес по радиото чух, че от Брюксел били казали, че са готови да помагат на място на нашите тикви.
Сега ще ревнат, че им се бъркат във вътрешните работи, а ние сме били суверенна страна.
Ми то ако нема ни приемат 2007, барем имаме време да направим една революция и да им отрежем главите, щото сега нали бързаме, после нема да има закъде, розовите очила ще паднат и ще дойде видов ден.
Как ни увеличават ударно цените при народ, вече отдавна гладуващ.
Някой вече писа, че ни взеха всичко, което имахме, сега искат да ни вземат и нямането.
.
Значи хем правен недопрван НПК, хем сега пак са го орязали иизпразнили от съдържание, хем после и това се канят да не изпълняват.
Това е ментална заразна болест бе, всички са се изпонатръшкали от нея в горните нива.
Тук вече отдавна няма мисъл, няма мозък, той е изяден от вируса, има само воля да взимаш.
Дай, дай, дай, дай...бе я историци тук да кажат имало ли е подобни периоди в историята на света с такова чак чудо.
01 Октомври 2005 00:24
Имаше една приказка преди време - номера от селски вечеринки...
01 Октомври 2005 00:41
Да-а-а-а, оказва се, че евроекспертите не са пенсионери от село или мангали. Не можеш така лесно да ги заблудиш!
01 Октомври 2005 01:40
"Но между първо и второ четене в правната комисия документът претърпя сериозни промени, заради които евроекспертите недоволстват. "
---------------
И как така ги претърпя тея промени "от само себе си"? Не ги ли направиха коминисчетата БСП-ари тя удобни промени тихомълком, надявайки се да им мине номера? Ей затова трябва да се спрат бабичките и старците да не гласуват повече, щото ние ще теглим заради тях с това управление на истинската мафя .. Още не почнали, и хитро попромениха (неприетя) НПК. Иначе между другото казват "ако си мислите че соцялизма ще се върне, не сте познали"... Бабичките и старците да лапат мухите ..
-----
Тъмно пиво
01 Октомври 2005 01:52
Брюксел иска ревизия на още неприетия НПК- И са напълно прави в това си искане!!!Сама по себеси говри тази реплика- Нямаме информация, че Софиянски има имунитет и като евронаблюдател, лаконични бяха вчера от Върховна касационна прокуратура!!!Тя сама по себеси говори за Българското правораздаване и в Парламента как стоят реално нещата в България!!!Тотално неподготвени в много отншения да изпълняват догворите които са подписали към присъденяване на България към ЕС !!!Пълно незнание или нежелание за налагащите се реформи във всяко едно отншение във всички сфери на живота!!!Колкото до репликите на някои че България е суверена държава е вярно но ако се присъдени на 1 януари през 2007 година България загубва реално своя сувернитет и трябва да прилага нормите и законите гласувани от Европейския Парламент колкото и да не и се иска това!!!Ето затова трябваше да има Рефередум за членството на България в Еропийския Съюзили България да не членува в ЕСи след това да се започнеха да се променят и закони и норми!!!Това е самта истина!!!Колкото до Брюксел иска ревизия на още неприетия НПК- само защото така са преправини нормите в него че фактически корупцията остава ненаказана реално дори и да бъде доказана!!!Това е самата истина изказана от близки хора до Еврокомисаря-Франко Фратини [който е много мой добър познат] на Съда и Вътрешните Работи на ЕС!!!
01 Октомври 2005 06:42
Доган се е снишил здраво. Очаква бкп и царот в съюз да бръмчат в мъглата около ЕС. Като излезат от мъгла, той ша думне тъпано за правата. Ако иска сега може да помогне с неколко рейса турци, да приемат тоя пусти НПК.....
01 Октомври 2005 06:55
Или аз много греша, но наблюдаващ прокурор имаше още по татово време и той даваше санкции за немалко действия и мерки на следователите. Ако пак го въведат бандюгите ще трябва да бутат рушвет и на прокурора.
01 Октомври 2005 07:05
И Брюксел, и Окснер искат преиграване на мача. Като приемем, че Левски се е класирал (дано!) то съгласни сме да преиграем мача с Брюксел.
01 Октомври 2005 07:18
Крайно време е кухите лейки в Парламента да разберат, че само с фасонни промени никой не могат да заблудят на Запад.
01 Октомври 2005 09:36
Европейската комисия настоява за ревизия на току-що гласуваните текстове, които се разминават с указанията, дадени от Брюксел

Еи големи тарикати бе... Ако не беше този чатал от Брюксел на връта на нашите мързеливи тарикати , ако не ги ритаха системно по г..а за да направят нещо смисленно, България щеше да забрилича на Афганистан.
Много се радвам и благодаря на Бог, че решенята вече се вземат от Брюксел, а не от сулю и пулю в парламента, дето гледат да си напаснат законите, както на тях им е удобно.Пак си оставили вратичка в закона, прокурора можел да връща делата... въпреки, че в предварителния НПК не е било предвидено.
Преработили го мафиотите му недни.
Да разтурят направо тази криминална организация.
01 Октомври 2005 10:18
Toзи път, Chicho Dr. хитро се дистанцирал на безопасно растояние от буламача на Александров и последвалите го кухоглави ревльовци – разбрали-не доразбрали (както винаги), но се насрали.
01 Октомври 2005 10:21
В гъжъ, в гъжъ


На чайчето - лимончето (a.k.a. инж. химик Сапунджиев).
01 Октомври 2005 10:39
СултанБг, единственото нещо от което се дистанцирам, когато успея разбира се, е конформизма или още по-ясно еднокалъпността. Пиша така както аз ги виждам нещата като винаги гледам да е от друг ъгъл, незабелязан от другите. Който го харесва - добре, който не - негов бизнес. За това е форум, а не партиен клуб. Жив и здрав!
01 Октомври 2005 10:57
На нас като хора от древността ни е известен т.н.Сократов метод-най простият като технология -състоящ се от ясни и разбираеми въпроси , търсещи още по ясни отговори.
Примерно.
-какъв е политическият момент , завършил лие прехода и какво е станало
-какви са резултатите от работата на правозащитната система , до този момент.
-през този период защо многократно са реформирани МВР , следствие , съд , прокуратура
-при вилнеещата 16 години престъпност защо точно сега когато сме пред прага на евро съюза се правят тези промени .До сега на евро проститутките това не беше ли ясно , не го ли виждаха.
-какви промени се предлагат .
Демократичните кръчмари , знаят да точат и преточват и затова отново по пиянски се провикват.Интелектуално увредени мозъци.Вместо така разгащено да го дават на сред селският мегдан , да вземат и да отговорят на ето такива въпроси.Стига да могат и при положение , че криминалните им тенджери не са загорели от многото крадене.


01 Октомври 2005 11:31
Chicho Dr., не се впрягайте, интересно пишете, разказвайте повече...
01 Октомври 2005 11:38
Редник, в чудесно настроение съм приятелю! При нас вече е 3:30 съмбалем, така, че само "развеселен" човек може да стои по това време пред компютъра. Благодаря ти много за оценката. Желая ти здраве и щастие! Останалото се купува.
01 Октомври 2005 11:43
Aшколсун редовой.
Така, дай му бол кураж за да е сербезин
нашиот Амуджа така както му се полага по дух
01 Октомври 2005 11:53
има ли още някой, който да си мисли, че последните избори имаха КАКВОТО И ДА БИЛО значение???
01 Октомври 2005 12:05
Не само и не толкова НПК, конституцията плаче за промяна...
Сега действащата даде възможност на едни лица да узурпират за собствена употреба част от суверенитета на държавата, един от "стълбовете" на държавността - съдебната власт. Такова чудо - сами себе си назначават, сами себе си контролират и сами на себе си се отчитат - няма никъде. Най-тежкото наказание на очевидно престъпил клетвата си съдия или прокурор досега е ...пенсиониране. А най-често срещаното - преместване/временно/.И какво ти "често" - случаите се броят на пръстите на двете ръце.
Независима съдебна власт означава независима от другите власти, не независима от суверена, т.е. от народа. Не става въпрос присъдите да се гласуват эот тълпата, пази , Боже! Но:
Суверенът трябва да има механизъм, по който да оказва контрол върху съдебната власт и да изисква максимална публичност при работа и. Варианти разни - като се почне от пряк избор на съдии и прокурори на определено равнище... Няма да давам рецепти и да се правя на всезнайко, но очевидно е, че така системата не работи и сама създава идеални условия за корупция.
Казаха ни го и от ЕС , и от САЩ и откъде ли не. Казват ни го ежедневно и нашите съграждани, останали за тяхно нещастие в Милата ни Татковина.
01 Октомври 2005 12:14
Султанчо ли си Седефчо ли си-няма ли вече да изкажеш свое мнение или ше продалжаваш само да оплюваш останалите във форума.Уважваи мнението на останалите или го обори но с обосновка а не само с хулене.Много слаба култура и вазпитание, много.На всички им е писнало от тебе.Аи сектир от тука.Надявам се ме разбра.
01 Октомври 2005 12:14
KAЙЛИ ПРАВИЛНО КАЗВА:
ОСТАВАНИ САМО РЕВОЛЮЦИЯ!
ДОСЕГА СЕ НАТПРЕВАРВАХА ДА КРАДАТ МАТЕРИАЛНИТЕ ЦЕННОСТТИ, СЕГА ВЕЧЕ ИСКАТ ДА НИ ВЗЕМАТ И НАДЕЖДИТЕ КОИТО ИМАМЕ!
ХАЙДЕ ДА ПОМИСЛИМ ЗА РЕВОЛЮЦИЯ< КОЛКОТО И ДА МИ Е ПИСНАЛО ОТ ТАЗИ НАТРАПЕНА ДУМА
.
01 Октомври 2005 13:39
Хайде, революционери, почвайте я тази революция, де! Че откакто чета този форум все за революция агитирате, но ако може някой друг да ви я направи. По-лесно щеше да е да я направите на изборите, но тогава май ви няма. Но и сега може - изведете като начало 100хил. на площада, после 1 милион - и хоп, ще стане. Ако не можете да изведете толкова, излезте вие самите!
01 Октомври 2005 14:48
Манрико
"И под мустаците провиснали живота псувахме сърдито"
01 Октомври 2005 15:38
Не бива да ревем за социализна, но доброто от него трябва да се вземе, т.е. без да се възражда бившата ДС, методите й за защита на бившия режим да се приложат в новите условия за защита на международния престиж на страната ни. за какво става въпрос. Тук може да се използва в комбинация опита на подведомствените на всепризнатия Гешев до сетпември 44 и шефа на РО 2, който от царски армейски разузнавач № 1 се е пенсионирал като ген.-лейтенант от ДС.


За какво става въпрос?
1. въвежда се желязно разузнаване и контраразузнаване на всички административни нива;
2. Всичко което пречи на Европолитика, евро интереси и всички държавни интереси се води на разузнавателен отчет.
3. вземат се мерки за саниране на лица, органи и структури, които влиаят негативно на благоприятната за българското население политика.
Например - сега с НПК, НК и ремонта на съдебната система, чиито сегашен статус защитават корумпираните и правят бандитите по-недостижими. значи, доказва се коя пасмен: я депутатска, я съдийска, я някаква тъпа администрация пречат на процеса. разузнавателните органи се задействат, събират доказателства, според които да е достатъчно на гадовете да им се случи случка: катострофа при шофиране в пиято състояние, пиян каубой гръмнал корумпиран съдия или подкупен от мафията депутат - да скача от прозореца.
Ако това не помогне на помощ идваме ние, обикновените хора и с тояги и много кютек превъзпитаване тези които са ни излъгали в очакванията ни когато сме ги избирали.
А какви са нашите очаквания?
Прости!
1. да бачкаме и труда ни да бъде защитен,
2. тези които не бачкат а са мафия да вървят по дяволите въз основа на действаща съдебна система и добре защитаващи ни закони - хармониращи на Еврозаконите.
Е, ако това не стане нема нужда да се пънем да одим у Европата, на тоз чист свят такива като нас са излишни, ако не се научат да управляват правителствата си, път ако ще с методите на Пиночет!
01 Октомври 2005 15:51
Не бива да ревем за социализма, но доброто от него трябва да се вземе, т.е. без да се възражда бившата ДС, методите й за защита на бившия режим да се приложат в новите условия за защита на международния престиж на страната ни. за какво става въпрос. Тук може да се използва в комбинация опита на подведомствените на всепризнатия Гешев до сетпември 44 и шефа на РО 2, който от царски армейски разузнавач № 1 се е пенсионирал като ген.-лейтенант от ДС.


За какво става въпрос?
1. въвежда се желязно разузнаване и контраразузнаване на всички административни нива;
2. Всичко което пречи на Евро политика, евро интереси и всички държавни интереси се води на разузнавателен отчет.
3. вземат се мерки за саниране на лица, органи и структури, които влияят негативно на благоприятната за българското население политика.
Например - сега с НПК, НК и ремонта на съдебната система, чиито сегашен статус защитават корумпираните и правят бандитите по-недостижими. значи, доказва се коя пасмен: я депутатска, я съдийска, я някаква тъпа администрация, пречат на процеса.
Разузнавателните органи се задействат, събират доказателства, според които да е достатъчно на гадовете да им се случи случка: катастрофа при шофиране в пияно състояние, пиян каубой гръмнал корумпиран съдия или подкупен от мафията депутат - да скача от прозореца.
Ако това не помогне на помощ идваме ние, обикновените хора и с тояги и много кютек превъзпитаване тези които са ни излъгали в очакванията ни когато сме ги избирали.
А какви са нашите очаквания?
Прости!
1. да бачкаме и труда ни да бъде защитен,
2. тези които не бачкат а са мафия да вървят по дяволите въз основа на действаща съдебна система и добре защитаващи ни закони - хармониращи на Еврозаконите.
3. да влезем в Европата с гордо вдигнати чела!
Е, ако това не стане нема нужда да се пънем да одим у Европата, на тоз чист свят такива като нас са излишни,
Да се научим да управляваме правителствата си, път ако ще с методите на Пиночет!
Ако и
Изхвърлянето в кофата с боклук на няколко хиляди управленци, ако е добро за Суверенът Народ, просто трябва да се случи, пък било и с методите на уважаемия у нас ген. Пиночет, чиито методи биха хармонирали с познатите у нас методи на уважаемия доктор по социология – Проф. Цанков
01 Октомври 2005 16:07
Ех, Валекс, Валекс. Да ги избием, казваш. Със спецгрупи да ги избием. Ей така - щото знаем, че са виновни.
Че нали и друг път така се е почвало. И в други държави, и в други времена...
И винаги е свършвало с много кръв, диктатура... после подгонване на всеки опозиционер, после на всеки със собствено мнение и наглосттта да го каже на някого, после - преследване на "врага с партиен билет" /Робеспиер, Троцки/, после - просто на неудобните, понеже имали хубава къща или жена, после... Ама какво да ти обяснявам. Пий един коняк и чети история...
01 Октомври 2005 16:19
Chicho Dr, приятно е да се четат постингите Ви. На Султанчо
01 Октомври 2005 17:22
Нашето законодателство, в това число и НПК, трябва да е хармонизирано /уеднаквено/ с тези на страните в ЕС. Такова хармонизиране в ЕС още не е завършено, но се върви в тази посока. Все пак основните моменти вече са уеднаквени. Ще останат малки разлики, който ще отразяват спесификата на отделния щат /държава/. У нас представителите на мафиотските организации в Парламента /БСП(бкп) и ДСП/ – спъват хармонизирането на законите, те ги "хармонизират" /разтягат хармониката/
съобразно техните бандитски интереси – а те са: беззаконие в България и възможно най–дълго отлагане на влизането ни в ЕС. Мафията не може да живее в регламентирано общество. Тя вирее само там където действат нейните бандитски закони. Тук не трябва да се бъркат обикновените комунисти и социалисти /прости и заблудени хора вярващи в митично равенство на всички хора от селския идиот до парламентарната проститутка–мафиот/ , както и българските турци с мафиотските формирования БСП(бкп) и ДСП. Масовата политическа неграмотност, инертност на българи и български турци вече дават своите горчиви плодове. Нищо, някои го обичат горчиво.
01 Октомври 2005 17:23
Как се е почвало и друг път, бе риж?
С избиване ли?
.
А какво е ставало, като се е почвало с разграбване, историята казва ли?
01 Октомври 2005 18:19
Нямат им доверие ни народ ни наблюдатели, но са на власт и т'ва е!
Друго не съм и очаквал!
01 Октомври 2005 19:51
Не мога да разбера защо се задават тези въпроси сега? И защо до сега не се задаваха?! Явно на всички до сега управлявали не им се е занимавало с ремонта на доста сбъркани неща в нашата държавица - НПК, съдебна власт и какво ли още не! А рецепти има колкото искаш, само че ги няма хората, които да ги изпълнят! Не виждам светлина в тунела, даже и от влака от среща!
01 Октомври 2005 20:03
"Необходимо е БСП да се подготви солидно за предстоящите президентски избори, каза днес лидерът на БСП и премиер Сергей Станишев на заседанието на Висшия съвет на партията, който обсъжда подготовката за 46-ия конгрес на БСП."
Пука му на сър Гей за ЕС – колкото по късно толкова по добре за мафиотската партия. Педерастът за конгреси и избори се готви, за ЕС въобще не мисли..
01 Октомври 2005 20:28
Не минавам от тук, благодаря ти за оценката мили/а! Обективността прави някои хора злобни, или по-скоро те са си природно такива и тя само им сваля маските на добросъвестност. Но ние с Вас/теб сме над тези дребни, дребнави нешица. Жив/а и здрав/а!
01 Октомври 2005 21:40
Кайли, пиши пак "кървавото писмо"... на оружие , братя. Да живей Е С !
Вече сме в UEFA.
01 Октомври 2005 22:03
Kaily ма, стига си го обиждала това полезно растение, влязло в нашата литературна класика /"Печената тиква" на Елин Пелин/. Па и наши братски народи Празник на тиквата организират. Тъй де! Пиши си го "кратуни" и не ни обърквай! Щото ний се чудим, как така "тикви", пък ненужни и вредни?
02 Октомври 2005 05:54
Янаки, ти не им ли обясни на господа европийците, че няма време за ревизия. Я що още проектозакони чакат да бъдат по Стахановски, ударно приети?


02 Октомври 2005 07:01
Има, има време за ревизия. Когато ги направим. Когато проличи, че се борим с престъпността. ЕС ще ни изчака. Година, две, пет.
Отлично е предложението да се отнеме правото на прокурорите да връщат дела за доразследване. С това връщане на дела прокуратурата направо запушва провораздавателната система. Как прокурора досега си използва това право? Първо- когато иска да оправи престъпника, ще връща делото до второ пришествие. Второ- когато делата го затрупват и той не може да се справи с тях, започва конвейрно да ги връща за доразследване. Винаги се намира някаква закачка, за да върне делото или преписката. Нека да отлежава другаде, а не в прокуратурата, а и да има движение. Трето- когато прокурорът не знае какво да прави с някакъв случай, например, за някакво междусъседско самоуправство, или за някакви закани и заплахи, или за нещо друго пикливо, започва едно безкрайно връщане на преписката- разпитай този, разпитай онзи, и така скъсват задника на полицаите, на дознателите, да обикалят, призовават и разпитват по сто пъти едни и същи хора. В България има просто патологични, щатни жалбоподатели. Прокуратурата идеално им пасва на желанията цялата полиция да се занимава само с тях.
Та така, с многократно връщаните преписки прокуратурата изяжда повече от половината работно време на полицаите. И после чакаме от тях да работят.
Правилното е, каквото е направено, направено, да отива на съд. Стига със Сергей Антоновски разследвания, които се точат с години. Накрая заподозряният предпочита да е влязъл в затвора и да е излежал присъдата си, и да е забравил. Точенето на разследването на практика е налагане на неправомерно наказание, с години психически, морален, а и финансов тормоз над заподозрения.
02 Октомври 2005 14:49
Да, така е - на практика който отказва съд, отказва правосъдие...
02 Октомври 2005 14:59
Някои другари тук все още бъркат правосъдието с правораздаването.
02 Октомври 2005 17:42
Само като видиш снимката на комсомолеца Стоилов, и ти става ясно -в БГ нещо не е наред.
02 Октомври 2005 17:50
Брюксел иска ревизия на още неприетия НПК

Да не би да искате да ви правят метани я ?!?!?
02 Октомври 2005 18:14
Всичко, което е искал Брюксел е било записано в кодекса, изработен от правителството "Сакскобургготски". Защо между първо и второ четене в правната комисия документът е претърпял сериозни промени, които са предизвикали недоволството на евроекспертите е ясно - правителството "Станишев" не иска това, което иска Брюксел. Въпросът е защо? Защото се страхува, че при едно законодателство близко до европейското комунистическите кражби ще изплуват на повърхността или просто защото не иска България да бъде част от Европа. Или може би и двете.
02 Октомври 2005 19:19
Управляващата коалицйонна секта не разбра ли, че тези номера минават само в България.И то все по-малко вече.
02 Октомври 2005 19:27
Дали управляващите ще разберат това: в-к "Стандарт" 2.10.2005г.

Италианските депутати си намаляват заплатите

В Италия президентът, депутатите и кметовете ще получават с 10 % по-ниски заплати от догодина, след безпрецедентното решение да съкратят силно бюджетите си. Намалението на заплатите ще засегне италианските депутати както в националния, така и в Европейския парламент. Икономиите ще засегнат и заплатите на кметовете, областните управители и общинските съветници и дори на Висшия съдебен съвет. Президентът Чампи обяви, че ще съкрати 49 млн. евро от бюджета на президентството за следващите 3 години.
[/b]

Редактирано от - редник на 02/10/2005 г/ 19:34:38

02 Октомври 2005 22:23
Правната комисия в парламента се опитала да заобиколи евроизискванията за наказателния процес
т.е. Оти да си пра`им сепукУ като мо`е да се пра`им на куку.
02 Октомври 2005 22:50
Тиа, като че ли тоа път да ги излъжеме нема да е толко лесно. ( в едната ръка държат салама - в другата ножа )
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД