:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Принципно виждане

Пътувайки и констатирайки: иди ми - доди ми, кацни ми - литни ми от подкрепата

Виктор Николаев, bTV: Защо властимащите се освобождават от хора чак когато това стане болезнено належащо. Имам предвид оттеглената вчера подкрепа към Кирил Йорданов, кметът на всички правителства и власти, а може би и бизнес...? Когато стана партията, подкрепила го, притисната от крясъка на улицата, тогава забеляза на какво прилича Варна? Нали сте ходили във Варна скоро?

Лиляна Павлова: Нека да започна с това, аз съм регионален министър, макар и в оставка вече.

ВН: И пътувате?

ЛП: И пътувах много. Пътувам много и познавам всички кметове и работя с всички кметове. В работата си никога не съм делила кметовете на партийна принадлежност. Но пътувайки и виждайки, се вижда разликата. Пак казвам, от политическата окраска, кога един кмет като личност е успешен кмет и добър лидер, мениджър и успява да преобрази своя град и кога не.

ВН: Видяхте ли как е преобразен Варна?

ЛП: За мен е най-лесният пример, макар че някои се сърдят. Това не е, че кметът на Бургас е от ГЕРБ, но защото кметът на Бургас е уникален лидер. Изключително добър кмет, казвам, един от най-добрите кметове, който успя да промени града. Искам да ви кажа, изключително обективни критерии ще ви дам. Еднакво количество и вид средства сме дали по програмата "Регионално развитие" на тези две общини. По пет милиона за градска среда, по пет милиона за ремонт на енергийна ефективност, на училища, детски градини, културни и социални сгради. Няма нужда да казвам за разликата.

ВН: Има, защо да няма нужда?

ЛП: Не, потвърждение е на това, което казахте. Видимо е как изглежда Бургас - прекрасен град!

ВН: Но това не стана сега, за да се забележи по време на протеста, това се вижда от години.

ЛП: Моето мнение за това, какво се случва във Варна, не е от вчера и не е от днес. То е, откакто се занимавам с регионите, с програмата за регионално развитие и с това резултатът от финансирането и инвестициите, които сме предоставили.

ВН: Какво се случва във Варна?

ЛП: Моето мнение винаги съм го казвала. Във Варна проектите, които се инвестират, нито са интегрирани, нито са съгласувани с това какво иска обществото, нито променят облика на града, както биха могли и би трябвало да бъде. Моето, пак казвам, успокоение оттук нататък е, че сега предоставихме средства Варна да има един интегриран план. Варна да получи изключително добро финансиране следващата година в новия програмен период и това да не зависи от кой го управлява. Ще има една насочена инвестиция.

ВН: Управлението на Кирил Йорданов се виждаше какво е, понеже имаше три мандата преди това и преди последните местни избори. Цената каква беше на тази сделка, която ГЕРБ очевидно сключи тогава?

ЛП: Дали ГЕРБ е сключвал или не сделки, аз не мога да кажа, но...

ВН: Подкрепата за точно този кандидат, за когото вие имате констатации, очевидно точни.

ЛП: Аз имам констатации, но защо е взето това решение към онзи момент? Преценено е, че това е правилното решение и този човек е подкрепен, а и го подкрепиха гражданите на Варна. Нека да кажем, той не е спуснат с парашут. За него са гласували мажоритарно жителите на града. Те са го избрали. Независимо. Той е бил подкрепян от много политически сили, но нека да не забравяме, това е прозрачен мажоритарен вот за него и той е получил своите гласове. Сега същите или различни, но пак жителите на града казаха: ние вече не го искаме и оттегляме своята подкрепа. И аз не случайно казах: когато оттеглят от теб своята подкрепа, трябва да имаш честта и доблестта да си тръгнеш, защото явно не си оправдал очакванията на хората.

5
1561
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
04 Март 2013 19:58
Във Варна бизнес и наука вървят "ръка за ръка".
Освен,че учи и преподава във Варненския свободен университет, мин. Л.П. става един от учредителите на сдружението на магистрите по публична администрация и социални дейности"Академика-Магистър-Интелект".Съучредители са още баща и проф.Павел Павлов, проф.Дончо Конакчиев,а почетен член -кметът на В. Кирил Йорданов.
Съединението прави силата !В името на (все)общото благо.
04 Март 2013 19:58
През 2009 някои медии писаха,че неуспелият ни кандидат за еврокомисар Р.Ж. била "принцеса" на ТИМ.Имат ли Тим и други "принцеси"?

"Тайна,майна!"Или не чак до там,ако се разбули числото 666.
05 Март 2013 07:01
Преценено е, че това е правилното решение и този човек е подкрепен, а и го подкрепиха гражданите на Варна.

И тая не е от тука, а е само за борбите (преценено е...). А иначе "Където народът, там и ние".
05 Март 2013 10:12
Ние не делим кметовете и във Варна отпуснатите средства са както за Бургас! Да бе!
05 Март 2013 10:51
Но пътувайки и виждайки, се вижда разликата. Пак казвам, от политическата окраска, кога един кмет като личност е успешен кмет и добър лидер, мениджър и успява да преобрази своя град и кога не


Сложете Tzv под карантина, щото явно жестокото отношение към изреченията е заразно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД