:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 261
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бунтовници превзеха ключов сирийски град

СНИМКА: www.youtube.com
Местни жители ликуват след събарянето на статуя на бившия сирийски президент Хафез Асад в завзетия от опозицията град Рака.
Сирийските бунтовници заявиха, че са поели контрола над големия източен град Рака, който е административен център на едноименната провинция на река Ефрат, съобщиха агенциите. Очевидци съобщават, че бунтовниците са свалили в града от пиедестала паметник на бившия сирийски президент Хафез Асад. Те също така са заловили губернатора на провинцията Хасан Джалили, окачествявайки го като най-високопоставения задържан представител на режима на Башар ал Асад. Завземането на Рака означава, че въстаниците вече контролират значителни североизточни области до границата с Турция, част от предградията на столицата Дамаск, както и много райони в провинциите Алепо, Идлиб и Хомс.

Най-малко 33 сирийски войници и 7 иракчани загинаха при засада на въоръжени мъже срещу конвой, преминал от Сирия на иракска територия. Сирийците влезли в Ирак през граничния пункт "Ярубиех", където често има тежки боеве между привържениците на режима в Дамаск и бунтовниците. Представители на сирийската опозиция обвиниха иракското правителство, че увеличава нивото на "намеса" в Сирия и "напада сирийския народ", се казва в становище на Сирийския национален съвет (СНС). СНС призова Арабската лига и ООН да осъдят Багдад за нарушаване на "суверенитета на Сирия". Руското МВнР смята, че убийството на сирийските военни в Ирак свидетелства за разпространяване на конфликта извън пределите на Сирия. Досега в двегодишния конфликт са загинали над 70 000 души.



56
1831
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
56
 Видими 
05 Март 2013 20:50
"Сирийские войска выпустили по повстанцам 90 ракет «Скад»"
Натисни тук

"Сирийская правительственная армия за последние два месяца выпустила по городам северной Сирии до 90 тактических баллистических ракет «Скад», пишет газета Hurriyet со ссылкой на заявление министра иностранных дел Турции Ахмета Давутоглу. Вместе с тем, информацию о применении «Скадов» уже подтвердил Ирак, на чью территорию одна из этих ракет по ошибке залетела 1 марта.

... сирийская армия вынуждена идти на применение этого вида оружия, так как авиация уже не справляется со своими задачами из-за получения повстанцами современных ПЗРК.

В прошлом сирийская оппозиция многократно обвиняла официальный Дамаск в применении «Скадов» против мирного населения. Правительство страны, однако, опровергает эти данные, возлагая вину за мощные взрывы в жилых районах на «террористов».

Засега има двама кандидати да ритнат камбаната в скоро време: Лудото чаве във Венецуела и Асад в Сирия. Голяма скръб за прогресивните сили!
05 Март 2013 20:58
Не искам да съм лош пророк, но смятам, че в следващите няколко дни ще сме свидетели на невероятна касапница в Рака. Рака беше основния хъб на "вътрешни изселници".
Днес вечерта в подстъпите на града е пристигнала 17 механизирана дивизия на сирйската армия а "BBC" съобщи, че вече са започнали "ковровые бомбардировки"...


Syria crisis: Warplanes 'bomb Raqqa after rebel gains'

05 Март 2013 21:39
Раничко е за Сирия. Първо трябва да се избере последния папа. А падането на Сирия е началото на края. За България може и по рано да почне, ако през май БСП мафията вземе властта.
05 Март 2013 22:29
ЗИПе, УСА и Западът не искат победа нито на въстанниците, нито на Асада. Ако те искаха да дадат победата на въстанниците, просто щяха да им дадат малко по-модерно оръжие и СЕГА от Асада щеше да е останал само прах. Но и Асад, и въстанниците са врагове на Запада. Както съм писал преди като предположение, а СЕГА вече е сигурно: Западът има сметка от безкрайна война между неговите противници. Ако се очертава победа на въстанницте, ще увеличат помощта (вкл. оръжия) но само докато се закрепи ситуацията за да може да продължи войната. Ако Асада има успехи, ще подмигнат на руснаците да подхвърлят малко оръжия на Асада. И т.н.
Но стратегически погледнато, Асад няма никакъв шанс за победа. Докато бунтовниците имат. Просто Асад вече използва даже ракети "Скъд" срещу своите градове. Той няма никакво друго по-мощно оръжие (не може да използва хим. оръжие, понеже тогава ще го ликвидират моментално). И за килимните бомбардировки: никой не е използвал такива бомбардировки срещу своите градове. Той е първия в историята.
05 Март 2013 22:45
Западът има сметка от безкрайна война между неговите противници

Не е вярно. Имат нужда от Катарски газ и разработване на газовите находища край Кипър и Израел и трасетата по суша към европа.
И за килимните бомбардировки: никой не е използвал такива бомбардировки срещу своите градове. Той е първия в историята.

Това също не е вярно.
Въобще " хайде наще "
05 Март 2013 22:52
„Чикаго трибюн”: Поддръжниците на Уго Чавес страдат
05 март 2013 | 19:52 | Агенция "Фокус"

Венецуела: „Враговете” на Уго Чавес стоят зад неговата болест
05 март 2013 | 20:27 | Агенция "Фокус"
Мръсни империалисти!
05 Март 2013 22:54
Гоша, я кажи бе, душа, кой е използвал килимни бомбардировки срещу СВОИ градове.
Абе, май Русия беше използвала такива над Грозни. Ако за това ми говориш, прав си.
05 Март 2013 23:09
Е, как пък хем са "негови( на Б. Асад) градове", хем са в ръцете на "бунтовниците"?!? Ако са градове на "законната власт в Сирия", но са ги превзели и завладели "бунтовниците" срещу "законната власт в Сирия", значи тези градове вече НЕ са на "законната власт в Сирия"!??
05 Март 2013 23:15
/:/ "И за килимните бомбардировки: никой не е използвал такива бомбардировки срещу своите градове. Той е първия в историята.
.............................................................................
И "арабските пролети" са за първи път в историята!!!
Както са казали мъдри хора: "Винаги има първи път!" за нещо!
Например, "килимните бомбардировки" на градове на противника( и гр. София, също), извършени, за първи път в историята, от авиацията на САЩ и Великобритания през Втората световна война!

05 Март 2013 23:16
Разрови се в историята, където има операции за освобождаване на свои територии от окупанти с използване на авиация. Примери бол.
06 Март 2013 00:04
Абе, бунтът не беше ли окончателно смазан октомври 2011 г.?
Намотаха ги на веригите, ултранасилие, вълнуващо и феерично...?
06 Март 2013 00:06
Статията пропуска да спомене важен щрих - убитите сирийски войници в конвоя не са просто "преминали" границата, а са бягали панически от бунтовниците, надявали се да намерят убежище в съседен Ирак. Ама там местните клерикални сунити (нали така беше) направо са ги разпрали...
06 Март 2013 00:40
Гоша "Примери бол."
Абе, аз търсих много, ама нали съм си просто момче, не можах да намеря нищо, освен килимните бомбардировки на Руската Армия над Грозни. Тогава е нямало даже никаква инвазия от някаква чуждестранна армия.
И тъй като примерите са бол, за тебе няма да бъде трудно да посочиш 2-3 примера. Нали са бол!
06 Март 2013 00:41
Умря лудото Хуго чавес. Венецуела празнува.
06 Март 2013 00:41
Той си е умрял отдавна, де, ама СЕГА го признаха официално.
Ха тъй да продължава!
06 Март 2013 00:44
Dinain, по някои версии не са местните сунити, а са сили много верни на Асада - за да научат сирийските войници какво ги чака ако побягнат. Тъй де, нещо като заградителните отряди на НКВД при червената армия по време на Втората Световна Война.
06 Март 2013 00:59
Параграфе, от Юридическа гледна точка може да си прав.
Но мирното население в тези градове (което като число е много по-голямо от броя на бунтовниците) е най-голямата жертва на тези килимни бомбардировки. Та, ти би ли наредил да се направи килимна бомбардировка на такъв град, зает от бунтовниците? Асад го прави. Ако отговорът ти е "да", значи ти си същият негодник и престъпник като него. Ти би ли наредил да се изстрелват ракети "Скъд" по градове, в които има цивилно население и то твои сънародници? Асад го прави. Даже вече не го крие, понеже не може да го скрие. Ако отговорът е "да", значи ти си същият негодник и престъпник като него.
А от Гоша все още чакам такива примери. Дай ми пример кога УСА е използвала килимни бомбардировки върху свой град през цялата история. А може би Германия през цялата си история (вкл. хитлеризма)? А може би Франция? А може би Италия? Швеция? Норвегия? Дания?
06 Март 2013 01:06
"Армията на Венецуела обеща лоялност на вицепрезидентът Николас Мадуро
06 март 2013 | 00:47 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Каракас. Ръководителите на армията на Венецуела се появиха на живо по държавната телевизия и обещаха да бъдат лоялни на вицепрезидента Николас Мадуро след кончината на президента Уго Чавес, предаде Ройтерс.
Чавес посочи Мадуро като свой предпочитан наследник."
Няколко дни преди преврата в Чили ген. Пиночет е дал същата клетва на Алиенде.
06 Март 2013 01:26
LUKCHO 2,
Защо "бунтовниците" са влезли в тези градове- за да се крият там зад гърбовете и стените на домовете на НЕвоюващите срещу легитимната държавна армия на Сирия жители на тези градове ли ?!
И защо "бунтовниците" воюват ОТ тези градове срещу легитимната държавна армия на Сирия?!
И защо си сигурен, че НЕвоюващите срещу правителствената армия на Сирия жители на тези градове НЕ са избягали в съседни държави(нали се говори за милиони "бежанци" от Сирия!), а в тези градове да са останали само "бунтовниците"?!
Ако сте толкова загрижени за живота на мирните цивилни сирийци, нека(молете се на Господ) "бунтовниците" да напуснат завзетите от тях сирийски градове- за да не бъдат обстрелвани и бомбардирани от легитимната държавна армия на Сирия тези градове и мирните им цивилни жители!
П.П. От сигурен източник знам, че легитимната държавна армия на Сирия първо се уверява, че дадено населено място е опразнено(напуснали са го) от мирните му цивилни и НЕвоюващи срещу легитимната държавна армия на Сирия жители- и чак след това това легитимната държавна армия на Сирия започва обстрел и бомбардировки на съответното населено място, в което се крият и от което воюват срещу легитимната държавна армия на Сирия "бунтовници"! Нещо против?!

06 Март 2013 01:26
Патент на лукчовците хуманитари - во бери Натисни тук
Та, ти би ли наредил да се направи килимна бомбардировка на такъв град, зает от бунтовниците? Асад го прави. Ако отговорът ти е "да", значи ти си същият негодник и престъпник като него.

Виждам, че и за втората световна не си чувал. И за обединената европа също.
06 Март 2013 01:42
Гоша, въпросът беше не какво са килимните бомбардировки, а :
1. "Гоша, я кажи бе, душа, кой е използвал килимни бомбардировки срещу СВОИ градове."
2. "Дай ми пример кога УСА е използвала килимни бомбардировки върху свой град през цялата история. А може би Германия през цялата си история (вкл. хитлеризма)? А може би Франция? А може би Италия? Швеция? Норвегия? Дания?"
В туй, което си ми постнал, няма НИТО‌ ЕДИН пример за "килимни бомбардировки срещу СВОИ градове". Разбира се, изклЮчение е руската бомбардировка над Грозний.
06 Март 2013 01:45
Paragraf: "От сигурен източник знам, че легитимната държавна армия на Сирия първо се уверява, че дадено населено място е опразнено(напуснали са го) от мирните му цивилни и НЕвоюващи срещу легитимната държавна армия на Сирия жители- и чак след това това легитимната държавна армия на Сирия започва обстрел и бомбардировки на съответното населено място, в което се крият и от което воюват срещу легитимната държавна армия на Сирия "бунтовници"! Нещо против?!"
На това твое изказване може да се отговори само така:
Знаеш ли какво, гледай си Атаката, там си по-силен.
06 Март 2013 01:47
Гошата тръгнал да прекарва тръби през Сирия, ти го чакаш да ти дава примери...
06 Март 2013 01:53
"Гоша, я кажи бе, душа, кой е използвал килимни бомбардировки срещу СВОИ градове."

Какъв ти е проблема, когато в СВОИТЕ градове не са останали свои хора бе лукавчо? За сградите ли жалиш или за башибозука? Ти ли го финансираш та така жално скимтиш? И съм ти посочил линк - не какво е килимна бомбардировка, а къде и от кого се е използвала. Смущаващо е ако се зачетеш.
06 Март 2013 01:54
Гоша, предавам се. Имало е такива бомбардировки по СВОИ градове:
Натисни тук
"....ковровые бомбардировки Грозного в 1995-м"
Натисни тук
"Но это произошло только после ковровых бомбардировок Грозного..."
Естествено, такива бомбардировки по СВОИ градове могат да извършат само абсолЮтни психопати и дегенерати. Така че не търси, други такива идиоти няма да намериш. Не си губи времето.
06 Март 2013 01:54
Вицовете на параграфа от сигурни източници (касапина?) си ги бива. От сигурен източник знам че от първия ден на арабската пролет та до днес, "легитимните сирийски власти" не са докоснали нито един мирен жител на Сирия - само ислямисти, наемници и уахабити.
-
А точността на скъдовете е плюс-минус един квартал.
06 Март 2013 01:55
да прекарва тръби през Сирия

Ако подполковника разреши!
06 Март 2013 01:55
Гоша, според теб в Алепо няма цивилно население?!
Скрий се.
06 Март 2013 01:59
Ма то и в София има цивилно население бе. Я виж за какво си говорим все пак.
Не искам да съм лош пророк, но смятам, че в следващите няколко дни ще сме свидетели на невероятна касапница в Рака. Рака беше основния хъб на "вътрешни изселници".
Днес вечерта в подстъпите на града е пристигнала 17 механизирана дивизия на сирйската армия а "BBC" съобщи, че вече са започнали "ковровые бомбардировки"...
06 Март 2013 02:02
Вицовете на параграфа от сигурни източници (касапина?) си ги бива.

САЩ потвърдиха, че Дамаск използва ракети „Скъд”
13 декември 2012 | 03:35 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Сирийският режим е използвал ракети „Скъд” срещу бунтовниците, които се опитват да свалят от власт президента Башар Асад, предаде АФП, позовавайки се на източник от висшите политически кръгове на САЩ.
„Правителствените сили използват ракети „Скъд”, заявява високопоставеният служител, който е запазил анонимност.

Верно източниците са си компрометирани отвсякъде.
06 Март 2013 02:09
Гоша 06 Март 2013 01:53
Какъв ти е проблема, когато в СВОИТЕ градове не са останали свои хора



Бе я се си мислим че кога в СВОИТЕ градове не са останали свои хора си е коджа проблем.
06 Март 2013 02:14
Лукчо, май всеки момент ще ни постнеш линк към сайта на кавказцентър като потвърждение на тезата ти за килимните бомбардировки на Грозни. Без майтап, от теб разбирам за такова чудо. Вземи се в ръце и понамали фантазиите, че почваш да ставаш смешен.
06 Март 2013 02:16
Бе я се си мислим че кога в СВОИТЕ градове не са останали свои хора си е коджа проблем.

Така е! Вика му се гиноцид и се е наблюдавало в Чечня със славяните преди ковровые бомбардировки и в Сирия след като ислямистите почнаха да колят по площадите и си пускат деянията по " тубето ".
06 Март 2013 02:16
Оракълката, нямаш ли друга работа, че споменаваш ника ми без нужда?
06 Март 2013 02:21
Е как да е без нужда бе касапинке?
Стана дума за достоверни източници, все пак. Кого друг да спомена?
06 Март 2013 02:55
касап, е верно е че моите сайтове не могат да се сравняват с твоите - "моя мама врач", "Абхаз-центер". Но това е руски сайт, а не сайт на ЦРУ.
Натисни тук
"Но это произошло только после ковровых бомбардировок Грозного и гибели около 73000 чеченцев и 5700 российских солдат, пишет The Guardian.
О разрушении чеченской столицы, Грозного, Нагаевы узнали от беженцев и из репортажей местного телевидения. Асма рассказывает о том, как девочки из ее семьи плакали, увидев "наш прекрасный город" в руинах: "Мы видели происходящее своими глазами. Конечно, все злились, когда видели, что убивают простых людей".
06 Март 2013 02:57
Гоша, значи стана ясно защо в Алепо няма цивилно население: бунтовниците са ги избили!
06 Март 2013 03:07
Натисни тук
Натисни тук
Высота бомбометания составляла 6-7 тыс. м. Бомбы падали с большим разбросом, имея высокую вероятность поразить свои же войска, не говоря уже о мирном населении. УАБ, действительно способные поражать точечные цели, использовались в очень ограниченных количествах и лишь тогда, когда Грозный уже был превращен в руины обычными бомбами и снарядами
Натисни тук
Обладая большими возможностями, федеральные войска вели значительно более интенсивный огонь. При этом обстреливались и те районы, где не располагались значительные силы чеченских формирований и не было военных объектов. Так, например, 26 января 1995 г. представитель ПЦ «Мемориал» О.П.Орлов, находившийся в Черноречье (южная окраина Грозного), наблюдал артиллерийский обстрел многоэтажных домов в жилых кварталах в этом районе, где не было чеченских отрядов или их военных объектов, но оставалась значительная часть мирных жителей.
Руснаците явно са дегенерати, но Асад не е такъв: той по цивилни не стреля!!!
06 Март 2013 07:05
Бавно и мъчително сирийците осъществяват плана на Държавата
за Две Сирии.
Ако стане - свалям капа на Държавата!
06 Март 2013 07:10
Прогресивната световна общественост
тъгува по друга свидна загуба -
Уго Чавес.
После идат Фидел Кастро и
Башар Асад.
И остава челиченият тандем Ким-Ахмакдамаджан.
06 Март 2013 07:19
Да, това също е вариант. И даже е по-добър от моя - вечна война. Просто понеже войната не може да бъде вечна. А две държави, враждебни една на друга, много лесно се държат в подчинение.
Но има един недостатък: базата в Тартус остава за руснаците.
06 Март 2013 07:33
Да, това също е вариант. И даже е по-добър от моя - вечна война

Хе хе. Събрали са двама с манталитет на лешояди и расъждават за здравето на жертвата. Единия даже от морални позиции. Не бойте се бре." Господ ще разпознае своите" ( не помня кой антикомунист го е казал ). След Дрезден и Ковънтри наглосакси и германци станаха верни съюзници. След Хирошима и Нагазаки пиндоси и джапанки - също. След Грозни чеченците 99% гласуват за Путин. Какво предиряте на асадистите и те искат верни съюзници в Рака ( за там става въпрос лукчо, а не за Алеппо - няколко пъти ти го намекнах ама трудно осъзнаваш )? И те се водят по челния " демократичен " опит.
06 Март 2013 07:58
Сопрете се бе, едва ли Асад ефенди ще употреби този феерично-прогресивен прийом. Не че не му се иска, а просто не може да си позволи да хаби отъняващите си ресурси за нещо с толкова съмнителни ползи. В края на краищата, след подобен мурафет ще има една голяма купчина руини, все пак се предполага да си върне контрола над този град, не да го заравнява.
06 Март 2013 08:43
Маузер,
нужно ли е да ти "линквам" видеа от Алеппо - някогашната сирийската перла. Той е вече нещо като Дрезден или Ковънтри....
Не мисля, че арабите са в състояние да направят "специална операция" без разрушения като знам кои са им съветниците....
06 Март 2013 09:40
Тов. Асад няма капацитет за никакви "килимни" бомбардировки, няма и никога не е имал стратегическа авиация. Не обръщайте внимание на зиповия брътвеж.
Може да обстрелва с Град, Точка и разни ръждиви Скъдове от Брежнево време, както и да хвърля бомби с тактическа авиация (колкото му е останала). Толкова.
06 Март 2013 09:41
http://anna-news.info/
Ето и истината, а не интерпретации.
06 Март 2013 10:10
Казва се "Правдата".
Истината е нещо друго.
06 Март 2013 10:27
lukcho 2 Бeшар Есад е кървав диктатор убиец и терорист като баща си.Който го подкрепя е също престъпник,негодник и неверник.Такива като paragraph39 не знаят,че диктаторите никога не се избират от народа,те се налагат и затова не са легитимни от международна правна гледна точка.Всеки народ има право да се бори за свободата си и да избира свободно управниците си.Тези,които подкрепят диктаторите са големи ахмаци.Много е тъжно,че някои форумци не знаят още,какво е това диктатор и диктатура.
06 Март 2013 10:34
Апят взяли...Карашо
06 Март 2013 14:44
А, има капацитет Асад ефенди, поне на теория. Тактически бомбардировачи, нашия герой и любимец на прогресивното човечество има около 60 Су-24 и 50-70 Су-22, плюс стотина МиГ-23 (от които известен брой са във вариант БН). Всички тези самолети са снабдени с подходящото БРЕО точно за този мурафет. Изтребителите МиГ-29 и МиГ-21 и разузнавателните МиГ-25 отделно. Общо около 550-600 самолета. Разбира се остават въпросите, колко от тези самолети са боеготови и има ли достатъчно пилоти за тях. А и достатъчно бомби, най-вече.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД