:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 256
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Тенденция

Слънцето пак изгря на улицата на Волен Сидеров

Този път на вожда дори не му се налага да яха вълната на общественото недоволство. Тя сама го издига нагоре. Само Бойко Борисов може да застраши триумфа му
Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Шествието на 3 март ясно показа, че "Атака" се възражда.
Сякаш цяла вечност мина от онази първа следизборна пресконференция на Волен Сидеров в НДК през 2005 г., когато един журналист запита новоиздигналия се в политиката националистически вожд: "Г-н Сидеров, вие нормален ли сте?" Тогава политици, медии и анализатори не спираха да се чудят как е възможно четвъртата по големина политическа сила в 40-ото народно събрание да е оглавявана от човек, прочул се с тирадите си срещу цигани и турци по тв "Скат" и антисемитските си писателските изяви. И докато разнищваха "болния мозък" на Сидеров, през 2006 г. той стигна до балотаж на президентските избори с Георги Първанов.

За няколко години "Атака" претърпя партийни метаморфози, разцепления, нови върхове и спадове. Въпреки че влезе и в 41-вото НС, националистическата формация стигна дотам, че изглеждаше на изчезване. И докато коментаторите продължаваха неуморно да анализират "болното съзнание" на лидера й, социолозите констатираха: по данни от края на февруари "Атака" може да вземе 7-8% от гласовете на парламентарния вот. Че



става въпрос за тенденция,



показа друго проучване от средата на март, според което 6.2% са твърдо заявилите, че ще пуснат бюлетина за националистите.

И как стана това, след като само допреди няколко месеца Сидеров сякаш беше опрял дъното? Най-напред дойде традиционното вече за партията му разцепление на парламентарната й група, което до края на 2011 г. за пореден път я остави на санитарния минимум от 10 депутати. Населеното с роднини и приятели партийно ръководство се разкъса и почти самоизяде покрай семейно-корупционни афери. Боят с мюсюлмани край софийската джамия "Баня Баши" затвърди репутацията на вожда като фашизоид. И даде удобен повод на управляващите от ГЕРБ елегантно да се измъкнат от нечистия съюз с "Атака", която близо 2 г. подкрепя безрезервно идеологически чуждото й правителство на Бойко Борисов заради някаква неясна облага. Цялата тази галиматия срина имиджа на партията и компрометира жестоко Сидеров пред собствените му избиратели. След това опитите му да си играе на безкомпромисен опозиционер нямаше как да хванат дикиш. В края на м.г. социологическите сондажи му даваха мижавите 1-2%. Изглеждаше сякаш само присъствието му в парламента продължаваше да му дава някаква политическа тежест.

Но нещо се беше случило в България, което пак наклони везните в негова полза. Ясно е какво - тази експлозия на обществения гняв през последния месец, която изкара стотици хиляди по улиците и пренареди дневния ред на политиците. И тук идва голямата изненада - в новата конфигурация "болният" Сидеров изведнъж започна да изглежда адекватен и политически актуален.

Нещата изглеждат удивително логично. Протестите започнаха заради недоволството на хората от високите им сметки за ток, наложени от чуждестранни монополи, разпределили си като торта пазара на еленергия в България. Кой говори от години срещу тях? Волен Сидеров. Улицата поиска държавата да се саморазправи с монополите - да изгони чужденците, да национализира бранша, да намали цените. Кой повтаря безспирно същото? Волен Сидеров. И когато протестиращите що-годе си систематизираха исканията, кой се нае да ги внесе в Народното събрание? Пак Волен Сидеров. Всъщност излиза, че този път на вожда дори



не му налага да яха вълната



на общественото недоволство. Тя сама го издига нагоре.

А и да не забравяме, че най-големите протести в цялата страна се проведоха на 3 март - националния празник на България. В този ден видяхме нещо ново - как социалните лозунги се смесиха с море от трибагреници. Този символичен момент отрази настроението на протестиращите, че не просто защитават гражданския си интерес, а се борят за нацията. Сидеров винаги е твърдял, че прави същото.

Този синтез на социално и национално, който видяхме по улиците и в исканията на протестиращите, има всички шансове да роди нови идеологии в България, а оттам и нови политически субекти. Засега обаче единственият му изразител с реален политически потенциал остава вождът на "Атака". И той го осъзнава много добре. Това ясно пролича във възхищението му към покойния лидер на Венецуела Уго Чавес. Приживе Чавес наложи в родината си своеобразен социализъм с националистическа окраска ("чавизъм"). И обра овациите на крайнолеви и крайнодесни по цял свят.

При този идеологически уклон и на фона на скоростното олевяване на българския народ не бива изобщо да се изненадваме, че Сидеров отново набира сила. Хората са бесни на системата, а "Атака" си остава единствената партия, която не се плаши от етикета "антисистемна". Май ще се окаже, че слуховете за кончината на националистическата формация са били силно преувеличени.

Все пак до изборите има още 2 месеца. Не е изключено "Атака" да не се задържи на същото ниво на популярност. Всъщност най-голямата заплаха за партията идва от ГЕРБ. Бойко Борисов заяви вече, че ще прави ляв завой. Ще направи и националистически. И това не е, защото Борисов е популист, а защото това е истинското му лице. Което усърдно прикриваше с фрази за евроатлантическите партньори и ЕНП. На тези избори Борисов ще се представи като българския Орбан и може да отнеме част от шоуто на Сидеров.
Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
------
57
4737
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
57
 Видими 
18 Март 2013 20:00
Слънцето изгрява от изток.

За Волен обаче винаги бие леееко откъм североизток.
И най-вече от едно посольство в кв. "Изток".

Много лесен анализ.
18 Март 2013 20:49
Аве! Руски енергийни цезарю! Откога чекаме да изгрееш на нашата улица...
18 Март 2013 20:56
Запишете си: тая статия е дебют на предизборния хор и оркестър с едно - единствено парче "Опасност, Атака". Малко плах, но ше дойдат по-люти и по-поръчани, вервайте.
18 Март 2013 21:03
"На тези избори Борисов ще се представи като българския Орбан и може да отнеме част от шоуто на Сидеров."


Само част от Сидеров ли, Мили Авторе ?
Всички части на "шоуто" ще вземе, а като бонус и Него.
След това, което се случи на Улицата, същите слугини си оставате, Братя мили...
18 Март 2013 21:19
Авторе, не бързай толкова.
Първа грешна предпоставка - че Райчев и Колев (Галъп и Медиана) са социолози. Първо, Райчев сам себе си титулува "социален инженер", социологията му е за параван. Второ, Колев е един от най-тъпите екземпляри в "социологическата" гмеж. И определено не мисли какво говори, а говори (вкл. и числа, проценти и пр.) каквото менторът му Райчев му нареди.
Втора грешка - Райчев не просто "вади числа" от "изследвания". Райчев винаги мисли стратегии на социално и политическо инженерство, и спрямо тях вади числа от "изследвания".
Какво е извадил сега и защо? Първо, единствената възможна коалиция на любимата му партия БСП в следващия парламент се оказва пак ДПС. Райчев може да е морално индиферентен, но не е глупав - това ще е КРАЯТ на БСП. Затова идеята на тези числа е да се направи следното нещо - уловени са нагласи към национал-социалистически вот. Те нарастват особено след протестите. Има много желаещи да оберат този вот, има и няколко можещи. Най-нежеланият вариант за всички социални и политически инженери е подобен вот да отиде основно в настоящата партия на СКАТ (на Симеонов и сие) и в няколко още други - тоест, възможни са повече от една национал-социалистически партии в НС (освен Атака). Това е лошо не само за Райчевци, то е наистина лошо и за България.
Но Райчевците знаят, че т.нар. "обществено мнение" (а всъщност "овче блеене" в голямата си част) лесно се манипулира. Невъзможно е обаче да манипулираш някой да гласува пак за цар, Костов и подобни, но е напълно възможно да насочиш неоформени, но с ясна логика национал-социалистически нагласи в определена посока. Защо Атака да е приемлива за Райчевците в тази задача? Ами защото тя е продукт, инструмент на ръчно управление от едно посольство до един парк-хотел с име на столица на държавата на това посольство. Това е така в последните 10 години. Райчевци и Исаковци искат, така и така има подобни нагласи сред овчето блеене, поне да ги насочат на "правилното място". Което вече е цАлувало скута на самодържеца само преди няколко месеца и си е получило еврата за френските и италиански воаяжи с Деница.
Та това се опитва да прави Райчев. Но струва ми се, че няма много да успее. До края на март има още няколко агенции, които ще излязат с "резултати" и впоследните ще разчетем не хорските настроения, а нагласите на съответните политически централи за това какво е желаното състояние на бъдещия парламент.
18 Март 2013 21:25
Слънцето пак изгря на улицата на Волен Сидеров

Ново гадже ли си има? Да не е Калинчето този път?
18 Март 2013 21:56
Ето, и натовските фльорумници са убедени, че днеска безработният миньор се е запалил по нареждане на руското посолство и "Атака".
18 Март 2013 22:06
Кое Калинче,Манрико.Дай снимка.
Волен е човек със вкус,достоен за уважение.
Натисни тук
Натисни тук
18 Март 2013 22:12
Че гласуваме за Болен, може па да краднем и ние нещу, с което и на нашта улица слънце ше изгрей, хихи..
18 Март 2013 22:14
Преди време, когато Волен се появи в публичното пространство, си помислих, че е контингент на определени медицински заведения. Малко по-късно гледах чудесния филм "Хитлер - зараждане на злото" и разбрах, че всъщност е един добър актьор, по-точно имитатор, на човека с мустачките. След като използува недоволството и глупостта на хората за да влезе в парламента, Сидеров показа с поведението си всичките недъзи на политиците с които уж щеше да се бори - просташки скандали (дори с международен отзвук), заграбване на финансите на партия Атака, дълбоко неморален личен живот. Но... слепците са все още доста!
18 Март 2013 22:18
си помислих, че е контингент на определени медицински заведения.

..Мисля, че това заключение е актуално?
18 Март 2013 22:32
ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ
ВОЛЕН СИДЕРОВ
18 Март 2013 22:44
А този на снимката със знамето въобще не е слаботоков. Сигурно е депутат от "Атака".
18 Март 2013 23:29
Forza NATO
18 Мар 2013 20:00
Мнения: 6,723
От: Bulgaria Слънцето изгрява от изток.

Ти са ни базикай, еле с тоя ник, дан го демонстрират пак:
Не пугайтесь, когда не на месте закат,
Судный день - это сказки для старших,
Просто Землю вращают, куда захотят,
Наши сменные роты на марше.
18 Март 2013 23:32
...да изгони чужденците, да национализира бранша, да намали цените. Кой повтаря безспирно същото? Волен Сидеров...

Руснаците ли? Лукойл ли ще национализира?
19 Март 2013 01:04
Болен Лидеров отдавна е част от естаблишмента, беше дълго време мекере на рапона, а и лозунгите му сега, ако случайно се реализират, със сигурност ще доведат до задълбочаване на катастрофата и собственото му обесване на първата върба.
19 Март 2013 01:31
/:/ "...четвъртата по големина политическа сила в 40-ото народно събрание да е оглавявана от човек(Волен Сидеров- бел. §39), прочул се с тирадите си срещу цигани и турци по тв "Скат" и антисемитските си писателските изяви..."
.............................................................................
Посмали малко, авторе, Людмиле!
В. Сидеров и партия "Атака" никога НЕ са били, НЕ са и НЯМА да бъдат срещу циганите, турците и семитите в България!
Но пък В. Сидеров и партия "Атака" винаги са били срещу Циганизацията и Турцизация, както и срещу Ционизма!
В. Сидеров и "Атака" са били за Равноправие и Равнопоставеност на българските Граждани от цигански и турски Етноси- но при НИКАКВИ Привилегии за тях( а Привилегии на етническа основа са забранени от българската Конституция, нали! "Новият Левски" твърдо вярва и проповядва идеите и позициите на Васил Ив. Кунчев- Левски, че в "чистата и свята Република", българи, цигани, турци, евреи, гърци, власи и т.н. ще имат еднакви Права( но и Задължения!) и никакви Привилегии за който и да е от тези Етноси! Това е и истинската Позиция на Сидеров и "Атака"- а НЕ лакардиите и манипулациите в "независимите" медии!!!
В. Сидеров и "Атака" винаги са били ПРОТИВ партиите на етническа и етнорелигиозна основа(ДПС, Евророма и др.)- което е за "Осана!", а НЕ за "Разпни го!", защото българската Конституция ЗАБРАНЯВА съществуването на партии на етническа и/или етнорелигиозна основа!
Схвана ли?!
19 Март 2013 01:51
Айде пробвайте и АТАКА за да загуби България още 2-3 години,то страната "има" много време за губене.
19 Март 2013 01:55
paragraph39,АТАКА е етническа партия в България.
19 Март 2013 02:02
Чак ми става драго и гордо, че "ЧИЧО ФИЧО" и сие са против В. Сидеров и "Атака"!
А, иначе, мълчат, като партизанин на разпит в Гестапо, попиташ ли ги какво следваше, при тогавашното(2009 г.) разположение и конфигурация на силите в Парламента и извън него, ако "Атака"(21 депутати) НЕ подкрепяше тогава ГЕРБ(117 депутати!)! Дали Правителство на БСП+ДПС, дали друго(чие!) или предсрочни Избори с очертаваща се още по-голяма победа тогава на ГЕРБ(повече от 121 депутати) и Мнозинство и Правителство на ГЕРБ, които, обаче, вече НЯМА да са подконтролни и зависими от гласовете на "Атака"?!
И защо плюете по "Атака"- че подкрепяла тогава Правителството на ГЕРБ!- а НЕ плюете по онова Мнозинство от гласувалите на Избори 2009 български Избиратели, които, с гласовете си, пожелаха и направиха възможно България да бъде управлявана от ГЕРБ?!
Защо вините и плюете по Сидеров и "Атака", че те тогава се СЪОБРАЗИХА следизборно с Гласа, Желанието и Волята на Мнозинството от Народа(Избирателите) и, с подкрепата си за Правителството на ГЕРБ тогава, спасиха България от управление на БСП+ДПС и сие?!
Защо вините и плюете по Сидеров и "Атака", че ГЕРБ излъга Мнозинството от българските Избиратели, а и самата партия "Атака", НЕизпълнявайки и НЕизпълнейки предизборните си обещания( за дострояването на АЕЦ "Белене", например, или за ревизия и ДЕприватизация(РЕнационализация) на ЕРП-тата, или за обещаната реформа в Здравеопазването, или за повишаването на доходите, или за НЕповишаването на пенсионната възраст и т.н.)?! Защо?!
Впрочем, какво лошо има, ако една наистина станала "лява" и "социална" партия БСП(изчистена от капиталисти и олигарси в Ръководството и членовете й) състави Правителство, подкрепяно от "Атака"( така както "Атака" подкрепяше 1.5 г. Правителството на ГЕРБ!)?! Аз съм "За!" такъв вариант! И Мнозинството от българските Граждани, осъзнато или неосъзнато, но, според мен, също са за такъв "лявопатриотичен" вариант- от гледна точка на реалните им искания и нужди! Твърдо НЕ вярвам, че "десните" партии в България милеят за съдбата и благополучието на Мнозинството от българските Граждани- те, ако милееха, нямаше да са "десни"!
23 ГОДИНИ СТИГАТ!
АТАКА- с "Атака"!
19 Март 2013 02:05
90% от исканията на протестиращите са ужасни недоразумения, а 100% от щенията на самообявилите се "националисти" са простотии, чието реализиране ще докара катастрофа за броени месеци. За съжаление има известно препокриване между двете и това може да осигури на Сидеров още един мандат в парламента.
На всичкото отгоре поскъпването на тока е проблем създаден отдавна - основно по времето на управленията на НДСВ и тройната коалиция. Въпреки това протестите свариха неподготвени всички, освен атакаджиите разбира се. Цоциалистите за момент дори си помислиха всичко това е в тяхна полза и че хората едва ли не ще ги вкарат на ръце в следващия парламент.

За бат'Бойко е много късно да става и пишман националист. Вярно че той е "широко скроен човек", но все пак всичко си има граници.
19 Март 2013 02:16
KONUR,
/:/ "paragraph39,АТАКА е етническа партия в България."
............................................................................
НЕ бъркай "националистическа"(ПАТРИОТИЧНА ) с "етническа"!
Нацията включва ВСИЧКИ Етноси в държавата, представителите на които са нейни Граждани(по паспорт) и са НЕделима част от Нацията!
Няма Нация без държава и няма държава без Нация! И докато съществуват Нации, ще има Национализъм и националисти( ПАТРИОТИ)!
В България всички нейни Граждани са БЪЛГАРИ по Националност! Лозунгът на "Атака" "България- на българите!", се отнася за "българите" по Националност, а НЕ по Етнос! "Българизмът" на "Атака" има предвид "българите" по Националност, а НЕ по Етнос! А "българи" по Националност са НЕ само "българите" по Етнос, но и "циганите", и "турците" и "евреите" и т.н. по Етнос, които имат българско Гражданство(по паспорт)!
Схвана ли?!

19 Март 2013 02:20
На калпави "демократи", Сидеров и "Атака" им пречат! ПФУ!
Сидеров и "Атака" ли разпродадоха и предадоха България през тези 23 години "Преход" и вкараха в ужасна мизерия, безработица, безпътица и безперспективност поне 85% от българските Граждани, бе, "демократи"? А?!
19 Март 2013 02:32
Дайте му мандат бе.То кой ли не е опрашил до сега тая папляч.Е време и на едно психо за разнобразие
19 Март 2013 06:47
Костадинка - ДЕПУТАТ!
19 Март 2013 07:01
прочул се с тирадите си срещу цигани и турци по тв "Скат" и антисемитските си писателските изяви

Това са абсолютни лъжи и манипулации!
Критикуването на терористичните и криминалните организации на споменатите , няма нищо общо с расизма, който сорофците се опитват да препишат на Сидеров.
19 Март 2013 09:31
...На тези избори Борисов ще се представи като българския Орбан...

Смела и интересна прогноза. Явно авторът е много добре информиран...
19 Март 2013 09:54
С интерес очаквам резултатите на Атака,ДСБ и БСП.Според мен българинът ще успее да счупи глупомера и този път.
19 Март 2013 10:35
Българинът е на път да счупи оковите си. Затова в такива моменти иде часът на Сидеров или който и да е националист.
Какъвто и да е Сидеров , поне е рупор на истината за хала на българите и това плаши Статуквото.
И веднага вкарват в дейстивие мантрите - Москва, КГБ, ДС и ланския сняг.
И двете партии - Атака с около 10 %-11 % и коалицията НФСБ -ГОРД с около 5 -6 % , влизат в следващия парламент и цоциолозите много добре знаят това, макар и за Бог да прости да дават на Атака едва 4.3 % / Калъп / .
Колкото повече мизерията натиска българина - а това го чака в следващите поне 2-3 години, толкова по-силно изразен националистичен вот ще има в парламента.
След следващите избори - зимата на 2014 г, Атака вероятно ще част от управляваща коалиция .
Стига разбира се Волен да не се залупи по някоя нова Деница и започне да води коалиционна политика , защото сега освен себе си - друг не вижда.
И там му е проблема.
19 Март 2013 10:42
Атака не беше ли част от управляващата коалиция в този парламент? Или нещо е настъпила амнезия...Та ето какви ги свършиха
19 Март 2013 10:56
Щото и седерстите бяха в коалиция с ГЕРБ - Евдокия Манева, бившия зам.министър посланик Коко в Лондон, съпругата на Алелуята -дребен шеф във Външно и т.н. - ама и те напъват да спасяват БГ. Да не говорим за резесата и т.н.
БСП какви бяха ?" Опозиция " ? Мълчаха съучастно , а сега и те искат да оправят БГ .
Сидеров поне говори с езика на протестиращите. Отдавна.
Затова и му изгря звездата .
А дали ще си изиграе картите правилно - нека Коца и Параграфа да да кажат, те познават кухнята .
19 Март 2013 11:04
По глупави и неграмотни от герп и атака могат да само бъдат независимите и рзс, всички останали партии са с нормални идеи и нормални визии за общественто развитие.Друг е въпроса дали ни харесват или не, дали са съвършенни или не.
Но Коалиция герп - атака ще довърши окончателно всичко. Ако се получи заслужено ще бъде.
19 Март 2013 11:08
paragraph39,да,но вие сте етнически(ограничени) националисти,което е равно на расизъм.Сидеров създава и подкрепя анархията в България,ако случайно го изберат за премиер, както казва Фичо българският народ ще го обеси,за разлика от Левски,който е обесен от турците.
19 Март 2013 11:12
Подобни партенки-внушения, че доверието към Атака се повишавало са нескопосан опит да се прелее кръв на един политически труп-предател на България. Послушното пуделче на Борисов ще бъде подлога на всеки властващ "за да не дойде ДПС" - какъв цинизъм и дебелоочие! Повдига ми се вече от политически зомбита
19 Март 2013 11:15
пиздера е тарикатче и може да просъществува и занапред като пудел на боко.
такива са реалностите към момента.
19 Март 2013 11:16
...Атака не беше ли част от управляващата коалиция в този парламент?...

Беше. Докато Боцко играеше по енергийната свирка на Кремъл. Когато спря да слуша, руската марионетка Воленчо веднага се обяви опозиция. Точно затова сите продажни български политици требе да бъдат изритани от политиката. Щото са верни слуги на чужди посолства. Друго спасение няма.
19 Март 2013 11:19
Послушното пуделче на Борисов ще бъде подлога на всеки властващ "за да не дойде ДПС"

това аз виждам като национално отговорна кауза.
която би била подкрепена от "тъпия" според разни малоумници народ.
19 Март 2013 12:08
И тук идва голямата изненада - в новата конфигурация "болният" Сидеров изведнъж започна да изглежда адекватен и политически актуален.

Няма никаква изненада - Когато народът прогледна, че "Царя е гол", виделите този факт първи престават да са "лошите". Въпреки продължаващите "демократични" мантри, лъжи и внушения на заинтересованите за продължаване на Статутквото. Вътре и извън територията...

Стана ясно, че нео-колониалната и нео-феодална насока предписана за бившият "Източен блок" е смъртоносно лекарство вливано с омайващото пеене на Банкеро-сатанинските сирени. Ясно е също, че единствено Сидеров назова нещата подредено, свързано и постави правдивата Диагноза на т.нар. "преход" - от никъде за никъде! Представи обаче и рецептата!

Ако смъртно болния: - Народът не приеме тази рецепта, то латентният му край е предизвестен.

- Финито ла Комедия, както се казва на развален японски. Пардон:

- Трагедия..
19 Март 2013 12:09
Давай Сидеров , Атака
Мачкай сорофците и предателите.
19 Март 2013 13:06
Аз мисля че е добре да има и такава партия в парламента с не повече от 15 депутати.Добре е и ДПС да има 15-20 д.Но най-добре е да има силна лява и дясна партия -без ГЕРБ.
19 Март 2013 13:19
Всъщност най-голямата заплаха за партията идва от ГЕРБ. Бойко Борисов заяви вече, че ще прави ляв завой. Ще направи и националистически. И това не е, защото Борисов е популист, а защото това е истинското му лице. Което усърдно прикриваше с фрази за евроатлантическите партньори и ЕНП.


19 Март 2013 13:56
Няма начение дали ще се казва Сидеров или Атака- загубата на суверинитет и ограбването на България в името на демократичните ценности неминуемо щеше да роди някой като Волен или Атака.
Както колегите отбелязват - в следващите парламенти ще има винаги 1-2 патриотични формации с около общо 20 % влияние , като неминуемо е влизането им във властта независимо от заплахите от Брюксел и задокеанското лоби там.
Просто гладът на хората и инстинктът за самосъхранение се оказа по силен от Статуквото и наложената Система. Макар че засега Статуквото води с едно на нула.
Идва нов 10.11.
19 Март 2013 16:52
Той, Боко, вече го направи веднаж, ако някой следи нещата по-отдавна. Когато Волен Сидеров пишеше за вестник "Монитор" (преди сегашните му собственици) и "Атака" набираше сила, изведнаж се появи ГЕРБ която откровено си присвои голяма част от умерените позиции на "Атака' и ги комбинира с надеждите за членство в ЕС. (Сега вече знаем кой е написал сценария). Последва тотално изкупуване на медиите от западни и отвъдокеански фирми и насаждане на имиджа на "болен" и "фашизоид" на Волен от съшите тези медии. (Трябва да признаем че той също се поуля тук-таме, спомагайки за това). Явно, спасявйки си задника, Боко отново е решил да излезе със същия финт - крадейки идеите на "Атака". Не забравяйте, че този същия (Боко) 5 (пет) дена след изборите през 2009 заяви: "не мога да се коалирам с Атака тъй като нито от Вшингтон, нито от Брюксел не ми дават". Точка по въпроса за демократичните избори и за това какво е искал народа.
19 Март 2013 17:19
Това което направи Чавез няма нищо общо със социализма. ( подобен подход може само да издаде спонсорите на автора). Той взе от ръцете на американо-английски компании петрола и направи така че петрола да работи за Венецуела, а не за тях. ( автоматично си враг номер1 на прогреса и антидемократ). С тези петродолари помогна на други държави от южна америка да си стъпят на краката и се освободят от МВФ-та, СБ-та и тем подобни "демократи". Това направи , впрочем, и Путин при идването си на власт, оправяйки малодушните пияндурски бакии на Елцин, гонейки всички компании наредили се да сучат петрол в далечния изток на Русия за стотинки според "законния контракт сключен от Елцин".( друг антидемократ и рушител на "ценностите".)Според американците и англичаните това е социализъм. Пък и то говорейки за антируска пропаганда, да обяснявам ли пак защо?..
19 Март 2013 18:15
Личност като Хитлер се ражда веднъж на 1000 години. Преди всичко интелектуалец, с множество таланти в изобразителното искуство и архитектурата, с изтънчен вкус относно музиката, Хитлер ни поразява най- вече с остротата на мисълта си, далновидността си и изостреното си чувство за справедливост. Тежките времена са наложили проявата на военния му гений, за сметка на архитектурния, което е своеобразна загуба за изкуството, но несравнимо по- голяма полза за човешката цивилизация. Ако не беше се родил Той, сега на планетата щеше да се говори на руски.
Личният му пример, жертвоготовността, решителността и мъдростта му поведоха германския народ и дадоха началото на необратими процеси в световната политическа сцена.
Дори сега, много години след смъртта му, неговата книга е една от най- четените книги на света , а националсоциализмът формира характера на национално отговорните елементи в различни държави по света. Всичко това дава надежди, че неговото дело ще се повтори с удвоена сила.

Волен Сидеров е неговото реинкарнирано проявление. Давай Волене!
19 Март 2013 19:54
Де си бе, Господи ?...
20 Март 2013 03:40
KONUR,
/:/ "paragraph39,да,но вие сте етнически(ограничени) националисти,което е равно на расизъм"
............................................................................
Колко пъти още трябва да ти обяснявам, че "Националност" и "Етнос" са две различни неща- и че в Нацията влизат всички Етноси в държавата!??
В "Атака" НЕ сме "етнически(ограничени) националисти", а сме НАЦИОНАЛНО разграничени "националисти"(ПАТРИОТИ)!
В "Атака" НЕ е забранено да членуват или да бъдат нейни фенове и гласоподаватели български Граждани(БЪЛГАРИ по Националност!) от НЕбългарски етноси(вкл. от турски, цигански или еврейски)!
Това, че български Граждани(БЪЛГАРИ по Националност) се чувстват или им е внушено, че са принадлежащи към ДРУГА Нация, а НЕ към българската, НЕ желаят или им е забранено от етнопартийни "вождове", "царе"( цигански), ходжи, равини..., е съвсем друг въпрос- и той няма нищо общо с "расизъм" от страна на "Атака"!
Друг е въпросът, че, ДПС, според думите на баш "либерала" Доган-"Сава", е баш "либерална партия" и електоратът й са баш "либералите" в България, а партия "Атака" и атакистите НЕ са "либерални"- поради което, НАЛИ(!), има идеологическо(а НЕ етническо или расистко!) партийно противопоставяне между "Атака" и ДПС+ Евророма и сие! Както такова има и между "демократи" и комунисти(социалисти), нали?! Което си е нещо съвсем нормално при Демокрацията! И което обяснява(нали?!) защо български Граждани-баш "либерали"(членовете, феновете и гласоподавателите на ДПС!) НЕ харесват и НЕ членуват в "Атака" и НЕ са нейни фенове и гласоподаватели! Ха-ха-ха!
П.П. "етнически(ограничени) националисти" е пълна Глупост! Все едно да кажеш "полово(ограничени) Граждани"- та нали и хората от двата пола(мъжки и женски) са Гражданите в държавата и Нацията! "Национализмът" НЕ е ограничен "етнически"- той разграничава една Нация от друга, а НЕ един Етнос от друг в Нацията! Национализмът е следствие от съществуването на Държавата, а НЕ на съществуването на конкретен Етнос в държавата! И докато съществуват държавите, ще съществува и Национализмът! Национализмът(ПАТРИОТИЗМЪТ) е защита на Нацията и държавата й от посегателствата на друга Нация и държавата й! Национализмът(ПАТРИОТИЗМЪТ) НЕ е насочен към някой или някои от Етносите в Нацията и държавата й- но е насочен към проявите на ЧУЖД Национализъм(реален или внушен) в държавата!!! Защото проповядването и проявите на чужд Национализъм в държавата са опасни за целостта на Нацията и държавата й, включително териториалната цялост на държавата! По тази единствена НЕетническа причина, вътрешният Национализъм(ПАТРИОТИЗЪМ) е против и се противопоставя на външния(ЧУЖД) Национализъм!
Схвана ли?!
20 Март 2013 03:51
Какъв Хитлер бе, Сидеров е обикновен п*****с обслужващ чужди интереси.
Може би за наш късмет.
20 Март 2013 05:32
/:/ "...Сидеров е обикновен п*****с обслужващ чужди интереси..."
.............................................................................
Тъй-тъй...!
Досегашните само и единствено българските интереси са обслужвали 23 години- тъй ли?!
И, до един, все хетеро мачовци са били?!
А сега Сидеров ги срита в кокалчетата и по-нагоре- и затова те и медиите(им) плюят по Сидеров?! А?!
Значи, такава била работата- на калпави "демократи" Сидеров и "Атака" им пречат!
Ама той велик тоз` Сидеров, бе! Един срещу всички досегашни- а те умират от страх и яд(и злоба)!
ПФУ!
20 Март 2013 12:27
paragraph39,аз много добре знам,кое е етнос,кое националност,кое нация,вие щом като не сте етническа партия,я тогава кажи колко депутати има в АТАКА от други етноси, щото в ДПС има депутати от други етноси??
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД