:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Неточни, но трудно уязвими ракети

Снимка: Ройтерс
Иракските ракети може да бъдат едни от най-опасните оръжия за войските на САЩ и техните съюзници в Персийския залив, ако решат да започнат война срещу Саддам, макар че за последните 12 години американците напреднаха в антиракетната технология, посочва АП.

Десетината или малко повече ракети с голям обсег "Скъд", които Ирак може би има, са толкова нестабилни при полет, че се превръщат в трудна мишена и за най-модернизираните антиракетни системи "Пейтриът". Ирак е разработил и ракети с малък обсег, които няма да бъдат засечени или ще объркат противоракетната отбрана на САЩ.

САЩ пък разполагат с по-малко от 40 от най-усъвършенстваните си "Пейтриът", готови за употреба.

Един от най-големите проблеми на "Пейтриът" е, че ракетите "Скъд", особено иракските, са зле направени и силно вибрират при полет. Заради това е по-трудно да бъдат улучени. Те са и невероятно неточни, с отклонение от целта най-малко 2 км.

По време на войната в Залива Ирак изстреля около 90 ракети "Скъд": 43 от тях стигнаха до Саудитска Арабия, а 39 - до Израел. Тогава Пентагонът съобщи, че срещу тях са били изстреляни 47 ракети "Пейтриът". Първоначално се твърдеше, че в 80% от случаите те са поразили целта. След войната военните намалиха неколкократно броя. В доклад на Конгреса бе уточнено, че "Пейтриът" са успели да свалят само 4 ракети "Скъд".

Пентагонът разработи съвсем нова ракета - PAC-III, която има много по-голям шанс да уцели ракети от типа на "Скъд". Засега обаче само 38 от тях са доставени на армията за оперативни изпитания.
2
506
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
23 Октомври 2002 04:19
То на тази снимка само образът на Саддам не е нашенски.
Като гледам там са и Йори, и българското знаме, че и ракетата Скъд, преди да я нарежат.
23 Октомври 2002 16:17
Абе тва западняците са големи овце, щом ги лъжат че защото били неточни Скъдовете затова и прехвалените Петриот не можели да ги улучат.
Всеки спец по балистика ще им се изсмее на наивните лъжи. Освен Петриот и РАСIII има и израелски вариант Arrow, който е най-добър и сега разработваните по програмата НПРО THAAD, който се доближава до нашите С-300ПМУ1 по ефективност. Просто тези неща не се решават лесно от коне с капаци каквито са американците. А пък Скъд (Р-300) е от 1957г и хич не е неточен, да не говорим за СС-23 които са с точност +-30м.
Когато на последното изложение на такава техника в Абу-Даби, американците прекалили с хвалбите руснака им рекъл дай да ги сварим с С-400 и американците веднага дали заден ход. А руснака вече 40г откак е решил задачата за прехващане на ракета в близкия Космос, ако някой се интересува сериозно а не лаф да става да иде на http://www.pvo.ru . Другото е дрън-дрън или бла-бла както казват американците.
Ама и в тия форуми тук пълно с тъпанари чели-недочели и вече знаят чии пушки колко въргат!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД