:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лондон орязва и правната помощ, оказвана на чужденците

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Орязването на правната помощ за чужденците ще засегне нелегалните имигранти, кандидатите за убежище, чиято молба е отхвърлена, и чужденци с туристическа или студентска виза.
Чуждите граждани във Великобритания няма да имат право на служебен защитник в съда при граждански дела, ако не са живели на Острова поне една година, разкри министърът на правосъдието Крис Грейлинг в интервю за в. "Сънди телеграф". Новите мерки, които вероятно ще бъдат представени през тази седмица, ще засегнат нелегалните имигранти, кандидатите за убежище, чиято молба е отхвърлена, и чужденци с туристическа или студентска виза. С орязването на правната помощ за чужденците Лондон иска да намали с около 300 млн. лири разходите от бюджета по това перо, които в момента достигат 1.7 млрд. лири годишно. Предвижда се да бъдат драстично намалени щедрите хонорари на обществени защитници, плащани от държавния бюджет. Някои от тях получават годишно до половин милион паунда. Според Крис Грейлинг не е логично бюджетен служител да получава повече от премиера, т.е. 142 000 паунда. "Не става дума да откажем достъп на хората до правосъдие... става дума за постигане на подходящия баланс за това какво могат да си позволят", коментира британският правосъден министър.

Междувременно стана ясно, че данъчни инспектори и представители на социалните служби на Великобритания ще пристигнат в България и Румъния скоро, за да разсеят заблудите на местните граждани относно щедростта на социалната система на Острова.

19
1117
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
07 Април 2013 19:33
С орязването на правната помощ за чужденците Лондон иска да намали с около 300 млн. лири разходите от бюджета по това перо, които в момента достигат 1.7 млрд. лири годишно. Предвижда се да бъдат драстично намалени щедрите хонорари на обществени защитници, плащани от държавния бюджет. Някои от тях получават годишно до половин милион паунда.

Така, де! Правата на имигрантите и малцинствата са си бизнес за някои.
07 Април 2013 19:58
А защо и тези със студентска виза са в това число?

Ако са били легално там повече от една година какъв е проблемът?
07 Април 2013 21:16
Междувременно стана ясно, че данъчни инспектори и представители на социалните служби на Великобритания ще пристигнат в България и Румъния скоро, за да разсеят заблудите на местните граждани относно щедростта на социалната система на Острова.


Ама от кога бритовете минават за държава със щедра социална система? Разбирам Швеция, Финландия.... даже Германия и Франция.... ама UK...
07 Април 2013 21:48
Щом ще действат така - и прокурори да не назначават при подобни дела.
07 Април 2013 22:46
Делата са граждански. И без това няма прокурори на тях.
А хорорарите на адвокатите (solicitors) няма как да се орежат, защото имат фиксиран почасов хонорар с растер 1/10 от часà. Хонорарите на barristers и без това са обект на договориране и по правило са по-ниски от тия на първите. И най-последното е, че от 01.04.2013 отпада финансовата помощ за водене на граждански процеси (Legal Aid). и то не само за "навлеци", а за всички. С малки изключения, например в случите на домашно насилие, принудителни бракове, злоупотреба на деца (сексуална и друго насилие), отвличания на деца, за някои семейни медиации и по въпроси, засягащи чуждестранен родител. Така че студентите и без това не са предвидени да им се дава каквото и да била финансова помощ за водене на дела. И тук вече може да се каже с право, че Великобритания действително не е съвсем социална държава.
07 Април 2013 22:49
А! И хонорар на адвокат в годишен размер 500.000 лири стерлинги изобщо не е голям като се имат пред вид наемите, особено в Лондон, двете-трите-четирите секретарки в офиса и другите разходи, които има един адвокат. А и тези 500.000 лири ги достигали само някои. Другите явно едва кретат.
07 Април 2013 23:44
Българският президент ни призовава да се молим, докато Лондон орязва и правната помощ, оказвана на чужденците.
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22039182
Aко имате желание прочетете и това Натисни тук
08 Април 2013 10:35
И тук вече може да се каже с право, че Великобритания действително не е съвсем социална държава.

Аз не виждам никаква логика за безплатна юридическа помощ по граждански дела. Ако аз съдя държавата и изгубя делото трябва да платя всички разходи по него, а те само на една инстанция могат да бъдат 50-60 000 евро. Сума, която ще трябва да изплащам няколко години.
Докато някой, който има право на юридическа помощ колкото и дела да изгуби всичко е за сметка на държавата. Ха познай кой води повече дела срещу държавата! Нелегални имигранти, на които им е отказано разрешение на живеят в Кралството.
08 Април 2013 10:56

Чуждите граждани във Великобритания няма да имат право на служебен защитник в съда при граждански дела, ако не са живели на Острова поне една година,
И това следва да е съчетано със забрана на чужди граждани да плащат данъци във Великобритания ако не са работили там вече една година. Нали така? Или?
08 Април 2013 11:34
Не Yantar не следва да е съчетано!
Като не им харесва на чуждите граждани да си се върнат обратно по страните, или да отидат другаде, където повече ще им хареса.
Страната-домакин не им е длъжна с нищо!
08 Април 2013 12:13
А в България има ли безплатна правна помощ?
08 Април 2013 12:20
А в България има ли безплатна правна помощ?

Има, разбира се. За наказателни дела със сигурност.
В материала става въпрос за граждански дела. На практика се получава, че правата на тези, за които помощта е безплатна са много по-добре защитени от на останалите и те могат да съдят държавата за каквото си искат без никакви последствия за тях самите.
08 Април 2013 12:28
Преди много години се обърнах към такава правозащитна организация по един въпрос и ми беше отговорено, че те, милите, защитавали само правата на .... нелегалните имигранти. Ясно беше за какво става въпрос: източване на държавни средства за правна помощ.
Оттогава всякакви правозащитни организации предизвикват у мене само погнуса и презрение.

08 Април 2013 12:38
Значи за обикновените граждани у нас няма безплатна помощ, само за престъпниците има, така ли?
08 Април 2013 12:52
Значи за обикновените граждани у нас няма безплатна помощ, само за престъпниците има, така ли?

Нямам представа. Само за наказателните дела съм сигурна.
08 Април 2013 13:19
Да не бъркаме гражданските дела с административните таквиз. Те са в съвсем друг съд - а Administrative Court. Трудовите в Labour Court. Цялата статия е от тук, от там.
08 Април 2013 14:06
Абе ще им се разясни на индианците че нема да стаа вече номеро с чорбата от лебеди под лондонските мостове.
Свърши тя.
08 Април 2013 14:40
VOCI, лебедите бяха със зеле, по Коледа преди поне 15 години. Ама знам ли, може и чорбица да са сготвили. Цели 4 охранени лебеда бяха. Пък че били черни! Оскубани са си нормални шебеди! И на кралицата били. Да си ги е пазила, кат са нейните! Или говориш за друг случай?
08 Април 2013 20:05
За този говоря.
Ама за колко други не знаем!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД