:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 347
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Холандия разследва българи за източване на социалната система

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Франс Векер
Холандската полиция разследва българи за източване на социалната система на страната, съобщи тв Ер Ти Ел. Българи, довеждани от престъпните банди, се регистрират пред общинските власти в Ротердам с документите си за самоличност и с фалшив договор за наем. Те получават официален номер, който дават на бандите, и се прибират в България. След това престъпниците използват номера, за да кандидатстват за жилищни и здравни помощи със задна дата. От това те печелят между 6000 и 8000 евро. Помощите се изплащат в брой незабавно, а легитимността на молбите се проверява по-късно, отбелязва Ер Те Ел. Държавният секретар на Министерството на финансите Франс Векер е категоричен, че е "недопустимо холандската данъчна система да се ползва като банкомат".

Отмяната на ограниченията за работа за българи и румънци от началото на 2014 г. няма да доведе до масов приток на граждани на двете страни във Великобритания или в други държави - членки на ЕС, показва анкета, поръчана от предаването на Би Би Си "Нюзнайт". В допитването са участвали над 1000 души от двете държави. Мнозинството от тях казват, че биха заминали само ако имат твърдо предложение за работа. Участниците в анкетата били запитани дали смятат да заминат да работят във Великобритания. Над една четвърт от българите са отговорили положително.
1
1296
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
23 Април 2013 07:41
А бе я да си разследват съответните чиновници (холандци!), които са давали паретата и чак после са проверявали дали правилно са ги дали!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД