:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 244
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Жените камикадзета били запазена марка за Бараев

Използването на жени камикадзе е "запазена марка" за бандата на Мовсар Бараев, който се смята за един от най-жестоките бандити, пише "Комсомолская правда". Той е организатор на две терористични нападения, при които чеченки се блъснаха с натъпкани с взрив камиони в обекти на силите за сигурност в Аргун и Ярославск. Третата акция е срещу театъра в Москва.

Жените камикадзе не са особено разпространено явление в Чечения. "За чеченците да използваш жените по време на война е голям позор", обяснява Руслан Ямадаев, бивш зам.-комендант на Чечения. "Откакто Бараеви започнаха да използват жени при терористичните актове, техният авторитет рязко спадна, даже сред собствените им войници. Всички приказки за прекратяване на войната са красива лъжа. Те работят само за пари. Просто някой им е платил и те си отработват парите", смята Ямадаев.

Жените камикадзета се делят на две категории: едните търсят кръвно отмъщение, другите работят за пари. В първата група са предимно вдовиците на загиналите, които са верни на идеите и спазват принципа смърт за смърт. Жените, които работят за пари, са прагматични натури и често дори не са мюсюлманки.

Бараев набирал своя "женски батальон" от "кол и въже". "Това са предимно жени, които след смъртта на близките им са загубили разсъдък или не им е потръгнал личният живот. Има и момичета с откровено леко поведение, които в Чечения са като бездомни кучета. Първите лесно можеш да манипулираш с приказки за мъст и джихад. Вторите просто няма при кого друг да отидат", обяснява Ямадаев.

Обучението им също минава по различен начин. Снайперистките трябва да се обучават дълго, в специални бази. На камикадзетата е достатъчно да покажеш как да задействат взривното устройство, да им дадеш пари за път и да им обясниш къде трябва да отидат. В театъра в Москва са именно такъв тип. В обучението им не се влагат и много пари - нали, все едно, те ще загинат.
5
716
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
26 Октомври 2002 12:43

Жените могат да бъдат не-по малко достойни от мъжете, срамно е за Сега да препечатва дискриминационните брътвежи на "Комсомолска Правда".
Шапки долу пред подвига на Чеченските Мъченици.
Нека радостта на главорезите от ОМОН да бъде като радостта на башибозушките банди след избиването на "терористите" от Ботевата чета - дива но краткотрайна. Робството за Българите продължи още две години, нека и за свободолюбивите Чеченци дойде скоро Видовден.
Бог да прости Борците за Свобода и всички жертви на Путиновщината.
Да живеят Независими Чечения и Грузия.
Амин.

26 Октомври 2002 13:46
Объркал си последната дума. Макар че и "Алах акбар" да кажеш всеки мюсулманин ще те заплюе в лицето
26 Октомври 2002 14:12
Горскио, мисля си, че не е зле и ти да дадеш мъченически пример, като се гръмнеш.
26 Октомври 2002 22:36
JALKO 4E GI ZASTRELIAHA POLU ZASPALI - MNOGO " spolu4liva" AKCIA





'
27 Октомври 2002 00:00
Vyv vsqka vojna ima nevinni jertvi. Vse pak rusnacite zapo4naha tazi vojna, taka 4e da se oplakvat mnogo.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД