:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 348
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

ЕК отмени регулацията за зехтина

в ресторантите, след като преди дни на експертно ниво бе договорена регулация за това как да се сервира зехтин в заведенията за хранене, съобщиха агенциите. Задължаването от 1 януари 2014 г. това да става само в запечатани бутилки за еднократна употреба целеше да се подобри хигиената и да се ограничат измамите с качеството на този продукт. Но решението за забрана на оливерниците и купичките със зехтин бе посрещнато с присмех и критики - няма ли си Брюксел друга работа посред кризата, та се е заел да нарежда на ресторантьорите как да си вършат работата. В сряда към критиките се присъединиха и лидерите на Франция и Холандия, а британският премиер Дейвид Камерън обвини директно ЕК в ненужна намеса в работата на хората.



Еврокомисар определи



британските опасения относно наплива на румънски и български имигранти като "нечестни" и предупреди, че за своя разцвет ЕС ще има нужда от още много чужденци, пише в. "Ивнинг стандарт". В интервю за изданието европейският комисар за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом подчерта, че опасенията за злоупотреби от страна на гражданите на двете страни са неоснователни, и допълни, че тези българи и румънци, които работят във Великобритания, не трябва да бъдат упреквани, че се възползват от същите трудови права като останалите европейски граждани. Редица държави от ЕС нарушават правата на имигрантите и етническите малцинства, докато другите не се борят достатъчно срещу хомофобията, гласи доклад на "Амнести интернешънъл". България е сред посочените държави, макар и да не е сред най-големите нарушители.



Франция иска обявяването на "Хизбула"

за терористична организация заради подкрепата й за режима в Сирия, заяви френският външен министър Лоран Фабиюс, цитиран от АФП. "Бих искал да потвърдя, че ние взехме решение да призовем за обявяването на военното крило на "Хизбула" за терористична организация заради решенията, които то взе и заради факта, че "Хизбула" води ожесточени сражения със сирийското население", подчерта Фабиюс. Великобритания и Германия също поискаха подобна стъпка от ЕС.

1408
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД