:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 495
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Мачле и контрабанда

Който ритал - ритал. Чувалите с парите улетеха

Николай Бареков, TV7: При мен е Георги Владимиров, познат и с псевдонима си Фози, митничар... Добро утро, г-н Владимиров. Вие преди известно време хвърлихте бомбата в бТВ, че е имало среща между вас, Цветанов и Борисов през 2009 г. малко преди ГЕРБ да вземе властта. Ще стане въпрос и за тази среща. Аз бих искал да започнем от една друга бомба, хвърлена от депутат от партия ГЕРБ в миналия парламент - г-н Димитров, който заяви, че по времето на предишното управление контрабандата в България е стигнала до небивали размери, над 1.5 милиарда годишно само от контрабанда на цигари. Няма да ви питам вярно ли е, защото вие не сте в митниците от доста време, само да ми кажете, ако това е вярно, как се е стигнало до тези резултати?

Георги Владимиров - Фози: Много лесно се стига до тези резултати. Вижда се колко пари са внесени в бюджета от акциз и от ДДС. Консумацията на цигари - всеки знае, на 100 човека двама се отказват и изведнъж как така спадна събираемостта на акциза и ДДС-то от цигарите.

НБ: Тоест, ако е спаднало, за сметка на контрабандата, а не че българинът се е отказал да пуши?

ГВ-Ф: За мен това е факт.

НБ: Аз започвам да си мисля, че ГЕРБ неслучайно приеха Закона за забрана на тютюнопушенето в закрити помещения не с цел да спрат тютюнопушенето, то няма как да бъде спряно, а по-скоро с цел да обяснят след това на обществото защо е спаднала контрабандата на цигари, пушенето на цигари, акцизът за цигари.

ГВ-Ф: Има го и този момент.

НБ: Да кажат, ето вижте, ние забранихме цигарите, нормално е да спаднат и акцизните приходи.

ГВ-Ф: Като не се пуши в заведенията, за мен не е показателно, че заради това спада контрабандата и консумацията на цигари. Който си пуши, си пуши, излиза отвън пуши си, не ги отказва цигарите.

НБ: Какво се случи през последните четири години в митниците? Да започнем с това интервю на Симеон Дянков, което беше дадено пред мен, мисля, че беше министър на няколко седмици. Той заяви, че 8 милиарда годишно се губят само от акциз на алкохол и цигари и ГЕРБ ще направи всичко възможно да върне тези пари в хазната. Какво се случи оттогава насам?

ГВ-Ф: Как да се върнат тези пари, при условие, че директорът на Агенция "Митници" не е професионалист - г-н Танов. Той е бивш директор на ГДБОП, той разбира от полицейщина, не от събираемост. Когато г-н Танов стана директор, всички видяхте, когато премиерът Бойко Борисов му изпрати ЕГН-то на един митничар да го покрие, той му звъни на номера на джиесема, смятайте какъв директор управлява митниците. Всички бяхме свидетели на случая с Мишо Бирата, всички чуха какви страшни неща стават в "Лукойл".

НБ: Чакайте, ред по ред. Казахте за Мишо Бирата. Там имаше случай, в който Борисов изпраща, мисля, че на Танов това, което казахте, ЕГН-то на някакъв митничар да го оправи.

ГВ-Ф: Не, това беше за аерогарата случая за митничаря, който играеше футбол с Борисов.

НБ: Хайде за този случай да започнем. Тогава Борисов излезе и каза: какво искате, бе, това е едно момче, с което аз ритам мач, той не е някаква значима фигура, застъпих се просто защото е болен, трябва да се върне на работа, да взима една заплата. Толкова ли беше безобиден този случай наистина, като се абстрахираме?

ГВ-Ф: Зависи къде е работил на аерогарата. Чувате в авиоотряда какво е ставало.

НБ: Чуваме, че са изнасяни пари в куфари и в чували през аерогарата от личните авоари на Борисов, така че започвам да ги навръзвам нещата вече.

ГВ-Ф: Този колега къде е работил, на летището ли е работил или е работил в "Кремиковци"?

НБ: На летището, мисля че.

ГВ-Ф: Може всеки един човек да започне да си ги навръзва нещата. Защо аз не играя футбол с г-н Борисов или вие?

НБ: Бил съм канен преди 4-5 години, но отказах и повече не ме поканиха.

ГВ-Ф: Няма да ви поканят!
1733
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД