:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 211
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Мачкат, Бойче!

Да се разберем без адски агресивно разбиване на глави по пътечки и улички

Изковете от мечовете градивнилопатибеее!
Водеща, НТВ: ...Кажете вие като лидер на най-голямата партия, поне според последните парламентарни избори, на какво сте готов оттук нататък? Например готов ли сте на някакъв компромис изборите да не са сега, веднага, да са през май? Да се направи някакъв компромисен вариант на управление това време, така че да могат да се вземат социалните решения и държавата да работи, а не да спре за още няколко месеца?

Бойко Борисов, България: Аз февруари месец им казвах, че юли месец има редовни избори, те напъваха да бъдат май - с два месеца по-рано. Коя социална държава ще работи в момента? Бизнесът не работи, държавата не работи, администрациите не работят, искат да изтеглят един млрд., от който половината да откраднат, защото никъде не посочват как ще ги харчат. Излиза вчера Станишев и за 20-и пореден път съобщава лъжа - че имали 800 млн. да връщат мой кредит. Извадете сайта на фонд "Земеделие" и ще видите, че всички, до стотинка пари, дадени за земеделците, Брюксел ни ги възстанови. Разбирате ли, това са хора, които лъжат, толкова лъжат, че накрая ще си повярват, че лъжат и ни карат и ние да повярваме, че лъжат.

В-ща: Моят въпрос за диалога се основаваше на призивите, които дойдоха от различни европейски посланици, включително от г-жа Рединг за диалог между двете най-големи партии.

ББ: Аз, виждате, че като дисциплиниран човек, оглавяващ партия, чиято пъпна връв е вързана с ЕС, вчера изпратих депутатите ни - 20 души, на комисия, за да кажат на тези хора в момента - управляващите, да не правят глупостта, която искат да направят с актуализацията на бюджета. Или ако актуализират, да кажат - 150 млн. отиват за пенсионери, 150 за социално слаби, поне да знаят хората къде отиват техните пари, защото те с техните пари го правят! А не, когато откриват поредната магистрала - "Струма", да казват, че сега приоритетът им щял да бъде малки пътечки и улички и горски, сигурно, алеи, когато ни трябва инфраструктура, държавата да се развива. Аз пратих хората си там, казах, че ще отида в парламента в четвъртък, когато се гледа точката в бюджета. С малката надежда, разбира се, че след това ще има точка за избирателния кодекс и ще се подготвят избори. Само че те отидоха, пребиха хората на площада, решиха да откраднат един млрд., хайде един не могат да откраднат, но половината. Ето, аз направих всичко. (...)

Водещ, НТВ: Само бих искал да ви върна на това, което се случи снощи, г-н Борисов. Как оценявате решението на вътрешния министър Цветлин Йовчев да се опита да извади с автобус, насред протестиращите, депутатите и министрите вътре в парламента? Дали това не беше причина за ескалиране на напрежението?

ББ: Вижте, всеки опозиционен лидер или политик винаги би казал така.

В-щ: Питаме ви като човек с опит в МВР.

ББ: Ако вътре в парламента има затворени хора, които посред нощ нямат работа там, нормално е вътрешният министър да тръгне да търси вариант да ги изведе оттам. Аз не мога да се сърдя на полицията, че е направила опит да изведе депутатите. Мога обаче да ги упрекна, тези от тях, които, дано не е по команда, разбира се, ги видях адски агресивно да разбиват главите на хората. И това не е допустимо.

...Но аз в тази ситуация не виждам друго, освен политическите лидери да седнем и да говорим на темите, които касаят хората. Защото вече оттук нататък вече дори политическите партии няма да могат да се разбират. В смисъл няма да има никакво значение дали са се разбрали.
1133
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД