:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 260
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Президентът върна всички ключови текстове в закона за бюджета

Управляващото мнозинство не смята да коригира проекта, ветото ще доведе до отлагане на забавени разплащания към бизнеса
Снимка: Юлиян Савчев
„Не е прецедент, че ще се върне бюджет с вето. Ще бъде прецедент, ако държавният глава има аргументи, има позиция, и си замълчи. Най-добронамерено се опитвам да помогна. Свърших си работата за два дни. Мисля, че не е проблем до края на август парламентът да чуе аргументите и да прецени”, заяви държавният глава.
Президентът Росен Плевнелиев наложи вето върху всички ключови текстове в закона за бюджета. Държавният глава оспори намаляването на приходите, завишаването на разходите и емитирането на допълнителен дълг до 1 млрд. лв. Основният мотив на Плевнелиев е липсата на достатъчно прозрачност около промените. Заради ветото шефът на парламента Миков насрочи за 30 август извънредно заседание на парламента, който трябваше да почива до 5 септември. Управляващото мнозинство вече обяви, че не приема аргументите на президента и надали ще ревизира проекта при повторното му гласуване.

Изтъкнатите от президента мотиви към ветото повтарят вече отправени експертни критики към проекта. Според Плевнелиев намаляването на приходите (данъчните постъпления се намаляват с 555 млн. лв.) стъпва на анализи на приходните агенции, които не са били публични. Така не е станало ясно доколко по-ниските приходи се дължат на икономическата ситуация и доколко - на понижена събираемост. Президентът като цяло счита занижаването на приходите като лош сигнал за волята за повишаване на събираемостта, особено на фона на заявките за борба със сивата икономика.

В разходната част президентът не е съгласен допълнителните разходи (286 млн. лв.) да се включват накуп в оперативния резерв, който правителството харчи с отделни постановления. Според Плевнелиев практиката да се дава картбланш на Министерския съвет да харчи по свое усмотрение не е добра и не дава гаранции, че кабинетът ще спази заявените намерения за какво смята да изразходва парите. Плевнелиев настоява разходите да бъдат разбити по министерства и да е ясно къде точно и за какво ще бъдат дадени. "Не е редно да се финансират дългове на нереформирани министерства, в които потъват милиарди", заяви още президентът във връзка с предвиденото покриване на забавени плащания на МВР и МО.

Недостатъчно аргументиран според Плевнелиев е и допълнителният дълг до 1 млрд. лв. Целта на този заем е да подкрепи фискалния резерв, но според мотивите към ветото създаването на бюджетни буфери не е активна политика и трябва да бъде подробно аргументирано. "Нямам нищо против и по-висок заем, ако той не се изразходва за покриване на текущи разходи, а за стимулиране на икономиката, за енергийна ефективност, инфраструктура, осигуряване на заетост", казва президентът.

Извън ветото остават текстовете, с които се завишава месечната помощ за деца с увреждания от 189 на 217 лв. и квотата за ваучери за храна на работниците с 40 млн. лв.

Аргументите на държавния глава са принципни и могат да бъдат отправени като забележки към всички закони за държавния бюджет от последните години. До момента Плевнелиев не е изразявал активна позиция по подобни структурни проблеми, засягащи планирането и отчитането на разходите в бюджет. Самият той като министър в кабинета на ГЕРБ през 2010 г. участва в процедура по актуализация на бюджета, с която оперативният резерв на правителството бе завишен с 1.140 млрд. лв. На въпроса с какво тази актуализация е различна от актуализацията през 2010 г., когато приходите бяха намалени, а разходите и дългът завишени, Плевнелиев заяви, че всеки трябва да се учи от грешките си. "Дори и като министър си спомням много добре, че допълнителните пари за инфраструктурни проекти бяха разписани до последния лев и се знаеше колко за коя магистрала ще отидат. През 2013 г. всички трябва да сме си научили урока и да действаме по друг начин и да кажем за какво ще бъде похарчен този 1 млрд. лв.", коментира Плевнелиев.

На въпрос не създава ли политически прецедент, връщайки закона за бюджета по целесъобразност (б.р. - в практиката има още едно вето върху актуализация на бюджет на президента Желю Желев, но с аргумент противоконституционност на текстове), Плевнелиев заяви, че "ще е прецедент президентът да замълчи, когато има аргументи". Според него критиките, че изостря политическата обстановка, са част от кампания, която тепърва ще се задълбочава. "Разбрах, че имам три любовници, които нямам. Разбрах, че съм ощетил с един милион немските си партньори, с които съм в чудесни отношения. Разбрах, че имам сметки в офшорни зони, които нямам. Разбирам, че аз съм тъмната сянка, изплувала зад някакви сделки и интереси в пенсионния сектор на България. Искам категорично да заявя, че моят единствен интерес е интересът на обществото", заяви Плевнелиев.



РЕАКЦИИ

Премиерът Пламен Орешарски определи ветото на президента като изненадващо. Според прессъобщение от негово име ветото повтаря икономически неиздържани и политически пристрастни критики, отправени от ГЕРБ в рамките на дебата по актуализацията. "Така президентът се намеси грубо в работата на изпълнителната власт и направи още една стъпка в поредицата от небалансирани и едностранчиви действия, които предприема напоследък", пише в съобщението. В него се напомня, че актуализацията цели да отрази ревизираните прогнози за по-нисък икономически растеж, да гарантира забавени плащания към бизнеса, да подкрепи фискалния резерв и да предвиди повече пари за недофинансирани социални плащания, а тези проблеми са били разкритикувани и от самия ГЕРБ при освобождаването на Симеон Дянков. Въпреки критиките Орешарски изтъква, че запазва уважение към президентската институция и ще търси диалог с нея. Започват и допълнителни консултации с представители на бизнеса, синдикатите и неправителствените организации.

"Решението на президента е съвършено обосновано и бих казал - очаквано. Доколкото разбрах, е ориентирано към неяснотите в актуализацията на бюджета. Когато харчим бюджетни пари на българските данъкоплатци, ние трябва да сме много внимателни. Три пъти по-внимателни трябва да бъдем обаче, когато харчим пари на кредит", коментира депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев. Дончев обяви, че най-късно в понеделник ГЕРБ започва да събира подписи за свикване на парламента по-рано. По конституция Народното събрание може да се свика на заседание по искане на една пета от депутатите - 48 души. При отхвърлянето на вето са необходими най-малко 121 гласа, което означава, че е нужен поне един глас от "Атака".

Председателят на бюджетната комисия в НС Йордан Цонев (ДПС) на свой ред обяви, че комисията има готовност да изработи бързо мотиви по ветото. Според Цонев приходната част и в момента е твърде амбициозна, а разпределянето на разходи през постановления на МС е обичайна и напълно прозрачна практика. Според Цонев от аргументите на Плевнелиев е станало ясно, че евентуалният нов дълг няма да се харчи, каквото внушение имаше от прессекретариата на президента, а ще влезе във фискалния резерв.
90
5105
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
90
 Видими 
07 Август 2013 19:00
Президентът върна всички ключови текстове в закона за бюджета

Аууу, ми кво ще правят сега,а? Ще вземат да ги прегласуват и да натъжат държавния глава , миличкият той, детенце любаво, още глупаво...
07 Август 2013 19:23
http://i.imgur.com/XgFmK.jpg


NO COMMENTS
07 Август 2013 19:36
В разходната част президентът не е съгласен допълнителните разходи (286 млн. лв.) да се включват накуп в оперативния резерв, който правителството харчи с отделни постановления. Според Плевнелиев практиката да се дава картбланш на Министерския съвет да харчи по свое усмотрение не е добра и не дава гаранции, че кабинетът ще спази заявените намерения за какво смята да изразходва парите. Плевнелиев настоява разходите да бъдат разбити по министерства и да е ясно къде точно и за какво ще бъдат дадени.

А когато неговите хора разпределяха по този начин парите от бюджета, тогава не налагаше вето?! Ама че извратена форма на демагогия го мъчи този човек.
07 Август 2013 19:43
Според Плевнелиев практиката да се дава картбланш на Министерския съвет да харчи по свое усмотрение не е добра и не дава гаранции, че кабинетът ще спази заявените намерения за какво смята да изразходва парите.

През 2010-а (или 2011-а ?) на Боку му бяха отпуснати над милиард "да си харчи".
07 Август 2013 19:46
А когато неговите хора разпределяха по този начин парите от бюджета


В този свят симетриите са рядко нещо.
Кой фалира през 1997г? Неговите хора? Всички знаем, че беше БСП, не някой друг.
Кой фалира през 1990г? Пак БСП....

Сега Руменчо Гечев пак говори за банки.....

Съгласи се че има логика при това положение човек да гледа по-внимателно за какво се харчат парите от тия другари ...
07 Август 2013 19:47
Чехларов, Чехларов,
Когато едно дете иска да му обърнат внимание, обикновено ще направи някаква щуротия. Та и ти така!
07 Август 2013 20:01
Ама че извратена форма на демагогия го мъчи този човек.

Не е до демагогия, а до зависимости.
Как хем да бъде президент-обединител на нацията (по Конституция), хем да си защитава позицията на назначен от Боко ( с чембери), хем да угоди на кукловодите си (източили И през негови офшорки пенсионни фондове, според КФН)?
07 Август 2013 20:41
"Не е редно да се финансират дългове на нереформирани министерства, в които потъват милиарди", заяви още президентът във връзка с предвиденото покриване на забавени плащания на МВР и МО.


Аз пък си мислих че предишното правителство /в което Мухльо беше министър/ е направило много успешни реформи в МВР и МО...а то се оказа че само са говорили.
07 Август 2013 20:44
Мухльо тотално се побърка.
07 Август 2013 20:52
Очаквано Президентът постъпи като държавник, според правомощията си. Престъпната БСП/ДПС банда не бива да бъде улеснявана. Овации от страна на умните и красивите . Мафиотските ибрикчии ДГД!
07 Август 2013 21:04
Президентът върна всички ключови текстове в закона за бюджета

Айде бе,от кога Борисов е президент?Аааа,разбрах,той е чорбаджия на президента,та Той прави ветото
http://i.imgur.com/XgFmK.jpg
07 Август 2013 21:05
БСП
07 Август 2013 20:44

Мухльо тотално се побърка.

Ех сега да беше жив Шахо Циганина ... той да върви със сопата , а ти само с очи да му посочваш кого да трепе!!!Идиоти!!!
07 Август 2013 21:08
Имал възможност за вето - направил си вето.
Какво толкова да му се връзваме.
Може да му е скучно на човека.
07 Август 2013 21:09
Най после хората да видят какво нищожество е избрано за президент
07 Август 2013 21:13
ITRBLOK
07 Август 2013 21:09

Най после хората да видят какво нищожество е избрано за президент

Върви при Ердоган като е нищожество.Нафукани въшльовци си позволяват да дават оценка на държавния си глава!!! Ми марш да миеш чинии тогава!
07 Август 2013 21:19
Върви при Ердоган като е нищожество.


Ердоган е пръв авер на Рапона...който е шеф на Мухльо.
07 Август 2013 21:24
Президентът Росен Плевнелиев наложи вето върху всички ключови текстове в закона за бюджета.
- Задължителен и напълно нормален ход на президента.
07 Август 2013 21:26
БСП
07 Август 2013 21:19

Върви при Ердоган като е нищожество.


Ердоган е пръв авер на Рапона...който е шеф на Мухльо.

Иванеее, Иване...аз като ти разправях ,че умен комунист и зелен кон няма ти не ми вярвяше. На, чети го тоз иму крой шапка. Будьоновски каскет!!!
07 Август 2013 21:29
оспори намаляването на приходите,


Де ги тез приходи, другаре!?
07 Август 2013 21:31
Е ,не мия чиниите на Сорос и не правя свирки на Касим Дал,ясен си ми какъв ибрик,незаслужаваш ,впрочем на платени безродници,необръщам внимание
07 Август 2013 21:33
Аз веднага си го преместих от зор!
07 Август 2013 21:47
не дава гаранции, че кабинетът ще спази заявените намерения за какво смята да изразходва парите
Не е баш така!
Тия намерения, дето ги заявиха пред нас бунаците, е ясно че са ЧИСТА ЛЪЖА.
Ама това дето са го обещали на Доган бей и останалия националноотговорен капитал -
нема как да не стане.
Те за кво са взели тази власт,
ако не КРАДНАТ?
07 Август 2013 21:50
StrikeEagle
07 Авг 2013 21:47


Орëл не се ебавай, а кажи за RAF
07 Август 2013 21:51
***
07 Август 2013 22:00
Той да си каже за пенсионния фонд и Прокопиев, ма немой да лъже.
07 Август 2013 22:08
Преди да си изрека идеята, държа да благодаря, че СЕГА проявява професионализъм, дори в смутните дни на Лумпениадата.
Поне по първоначални впечатления, вестникът единствен не се върза на евтината манипулация на президентството, обозначавана като "частично вето" (дори средно интелигентните разбират, че това е =частично бременна). Цял следобед ми писна разни недо...учили репортерки да ми повтарят като папагали:"частично вето, частично вето" ...Почти бях готов да повярвам, че инструктажите в отдел Пропаганда на ЦК на БКП пак са включени на директна предавка....
СЕГА

А ето и идеята:

Ако на Позитано са останали мъже, а не само политически хермафродити, ще оставят Боко, щом толкова се пъне, да свика извънредно заседание на Парламента. Ще направят още изменения в бюджета, например да оставят Президентството с 5 лева за четвъртото тримесечие, ще отрежат субсидиите на политическите партии, ще гласуват заедно с Атака, като припомнят, как герберастите са гласували бюджет, благодарение на Волен и после - на избори.
Съпругът на госпожа Плевнелиева има дяволски късмет, че неговите колеги от Комсомола, които сега неправомерно обитават Позитано, освен дупе, нямат и въображение...
07 Август 2013 22:11
За тези, които не светват, това е Вето на Президент Плевнелиев !
Коалицията на "пожелалите" да управляват ще трябва да изсърба до край своята отговорност, за тежка Злоупотреба с Политическа ситуация ...
07 Август 2013 22:13
Ветото на Президен`чето не е нищо повече от инфантилен опит да се "плюе в супата" на Правителството, защото Кабинетът "Орешарски" само с един финт - актуализацията на бюджета - елиминира всички пиратки, които бяха заложени да "гърмят" ленточно и да тормозят работата му. Та от тая гледна точка ми е доста странен душевния оргазъм, който изпитват някои от поредното Чехлюво малоумие.
07 Август 2013 22:17
Офшорнелиев просто е един провокатор, търсещ раздори в обществото.
07 Август 2013 22:18
Започна да си личи, че битката за власт се ръководи от Генерал.

Докато щурмовите отряди от профи и пара протестиращи си почиват, получават попълнения и се прегрупират за Септемврийско въстание (или Октомврийска революция),
президентската артилерия води безпокоящ огън (беглый огонь) по щабовете на противника.

07 Август 2013 22:19
Офшорнелиев просто е един провокатор, търсещ раздори в обществото.


Надявайки се да отклони въпросите около нечистото си съществувание.
07 Август 2013 22:42
Боко Тиквата нали се хвалеше, че и магаре да тури за този пост, то ще бъде избрано (къде с Костинбродски врътки, къде без). Май е объркал записките в тефтерчето си, защото лично аз не намирам съществена разлика между това и едно истинско магаре.
07 Август 2013 22:48
Ако добре разбирам, Човечето е истински ВРЕДИТЕЛ, за което, по думите на Остап Бендер, разбиват муцуни? Или греша?


Тия мутри 4 години съсипваха всякакъв бизнес, който не беше под техен контрол. И сега продължават в този дух. С Чехъла в ръка...


За сведение: Горните текстове разгневиха модератора на Икономедия и той ме лиши от достъп до форума.

Мутрите се развихрят из медиите, а удрят законноизбраната власт с Чехъла в ръка...
07 Август 2013 22:56
Както и да се извърта, Орешарски си плаща в момента за лъжата с ДАНС... И съм убеден, че днешните непремерени реакции, както и безсмисленото дърдорене на набедени политици, само допринасят за последващи обструкции.. Ако и Президентът тръгне по тая плоскост, може да сме свидетели на порой от негови вета.
И макар, че това ще затрудни и забави законотворчеството, от него ще спечелим ние
07 Август 2013 23:06
Драги ми Смехурко,

Над нашето царство облак се надвеси. Една патиланка лоша вест донесе - за Коледа Свинчо щели да заколят. Баба Цоцолана пред мен не отрече. Оня ден ми рече:

- Заръчах за утре колачи да дойдат. За Коледа трябва Свинчо да заколим. Тъй е обичаят.

. . . . . .

Офшорирай мили ми Смехурко ;-)
07 Август 2013 23:23
В превод крилатата фраза
Something is rotten in the state of Denmark

на Шекспир означава:
Подгнило что-то в Датском королевстве

или
Има нещо гнило в ДАНсИЯ
07 Август 2013 23:26
Всички на хранилката на Сорос и от другите подобни,"институти" и фондации,които ни оправят от 20 години,защитиха ветото.
Натисни тук
07 Август 2013 23:49
Кабинетът "Орешарски" само с един финт - актуализацията на бюджета - елиминира всички пиратки


И Жан някога така финтираше.....
07 Август 2013 23:57
***
08 Август 2013 00:00
ttttt, дай инструкция за нас с умрелите майки.
ний ко да прайм.
08 Август 2013 00:12
ttttt, дай инструкция за нас с умрелите майки.
ний ко да прайм.


тътътътъту вече спасил майка си само в този форум. сега да постне 5 съобщения против бан, че натам отива работата
08 Август 2013 00:22
Вече започна да четеш и ако не поставиш това съобщение на 50 различни страници Правителството ще падне до Нова Година.

Я да видим сега дали само на думи АОНСУаджиите и пенсионираните зеленочорапковци подкрепят Олигарски.
08 Август 2013 00:30
На нарочна пресконференция за вето на закона за изменение на бюджет- 2013,Флюбенлиеф наблегна на изключително важния факт,че е забременен с офшорки от трите си любовници.
08 Август 2013 01:06
Висша степен на неинформираност:да чуя опровержението на Флюбенлиев за трите любовници,преди да съм разбрала за набеждаването.
08 Август 2013 01:51
А когато неговите хора разпределяха по този начин парите от бюджета, тогава не налагаше вето?! Ама че извратена форма на демагогия го мъчи този човек.




Не зная каква демагогия мъчи президента, но теб те мъчи пълна безпринципност. По логиката ти, щом неговите хора са крали, той е длъжен да остави БСП и ДПС също да се накрадат.
08 Август 2013 03:01
„Не пипайте бюджета, червени лешояди"
08 Август 2013 03:29
Не зная каква демагогия мъчи президента, но теб те мъчи пълна безпринципност. По логиката ти, щом неговите хора са крали, той е длъжен да остави БСП и ДПС също да се накрадат.


Това е положението другари. Радвате се че експерното ви правителство прави опити да ви прецака - лично вас, заедно с повечето български граждани.
А вие демоснтрирате приповдигнато настроение. За съжаление, точно така беше преди всяка предизвикана от БСП катастрофа...
08 Август 2013 04:55
Ето как офшорките „Уиклеф“ и „Столберг“ са свързани и с президента Росен Плевнелиев: Компаниите, регистрирани в Кипър, са използвани първо през 2008 г. от семейство Плевнелиеви при строителството на „Резиденшъл парк“ в София, а след това през 2010 г. бившата секретарка на Иво Прокориев – Десислава Недкова, поема управлението им. Така офшорките лъсват като пресечната точка на интересите на Плевнелиев от „предприемаческия му период“ и неговия добър приятел Иво Прокопиев в пенсионния бизнес.
Ето и схемите за точене на пенсионното дружество:

На 27 май тази година немската „Кварцверке“ купува 6,6% от акциите на „Каолин“. При съмнения за изтичане на вътрешна информация „Алфа финанс холдинг“ на Иво Прокопиев, първо разплаща на ПОК „Доверие“ 3,5 млн. акции на „Каолин“ за 1,73 лв. всяка, а после продава 2 млн. от тях на своите кипърски компании „Уиклеф“ и „Столбърг“ по 1,45 лв. Така акционерите на „Алфа финанс“ са ощетени засега с 500 хил. лв., а акционерите на пенсионната компания с милиони левове, защото само след няколко часа „Доверие“ е можела да продаде акциите на „Каолин“ три пъти по-скъпо. Вместо „Доверие“ на 27 май кипърските „Столбърг“ и „Уиклеф“ успяват да затворят позициите си като продават за близо 4 лв. всяка акция от „Каолин“ на немската „Кварцверке“. Така само за тези 2 млн. акции към Кипър потичат 5 млн. лв.

Според БГНЕС сред собствениците на „Доверие“ е и дружеството „Грийн Ейкърс“. При това то е вторият по големина акционер. Зад него стои „АМ Рисърч“, което пък е еднолична собственост на „Алфа финанс холдинг“. Това означава, че от пенсионния фонд на практика са финансирали щедро своя собственик.

Самият Иво Прокопиев е в тотален конфликт на интереси, защото той е и акционер в пенсионната компания. Ето и схемите, по които той се възползва от пенсионните пари:

Най-грубата далавера става с облигациите на „Алфа енерджи холдинг“, зад което стои „Соларпро холдинг“, което е еднолична собственост на Прокопиев. То издава през декември 2009 г. емисия облигации за 6,2 млн. евро. Тя е пласирана в условията на частно предлагане, но това не е попречило на фондовете на „Доверие“ и „Алианц“ да я изкупят. Групата придобива общо 28% от емисията, а „Алианц“ записва други 32%. „Алфа енерджи холдинг“ пропуска да плати на кредиторите си амортизационно плащане в края на декември 2012 г.

Облигационерите решават „Алфа енерджи“ да смени като емитент „Алфа енерджи

холдинг“. Собственик но новото дружество става кухата офшорка „Грийн бърд инвестмънт“ от Монако. Така отговорни за плащането на дълга, в който са инвестирали „Доверие“ и „Алианц“, става чуждо дружество с неясни капитали.

Но схемите с участието на офшорки не свършват тук.

И друга компания с официално неясна собственост, зад която обаче се крие Прокопиев, се е радвала на щедростта на“Доверие“. „Пи Ви Инвестмънтс“, която е управлявана от дясната ръка на Прокопиев Десислава Недкова и е собственост на „Алтернатив инвестмънтс“, зад която стои кипърска офшорка пласира през май 2012 г. две емисии корпоративни облигации, с които финансира изграждането на ВЕИ паркове. Първата е на стойност 32,3 млн. лв. Втората емисия е за 11.5 млн. лв., дълговите книжа са продадени в условията на частно предлагане. И изненада, и те са изкупени са от „Доверие“ и „Алианц“.

Участието в частно пласиране се определя като високорискова операция. Изненадващата щедрост на пенсионните фондове води обаче до необяснимото от инвестиционна гледна точка „пристрастяване“ към компании от групата на Прокопиев. С днешна дата Комисията за финансов надзор определи, че това „пристрастяване“ не е нищо друго, а грубо източване на Пенсионно осигурителна компания „Доверие“ от офшорки на бизнесмена Иво Прокопиев.
08 Август 2013 05:22
Време е БСП да отвърне на удара! Да вдигне данъците на олигархията и да подгони ошфорките. Така няма да се налага да се вземат кредити и да затъваме. Аз вярвам на капацитета на Орешарски повече, отколкото на Дянковия, който беше кръгла нула! Пък и последния де спа като Борисов си фъркаше за сметка на държавата?! Но без промяна в данъчната система, ще затъваме повече и ще вземат още кредити, ако ще и Господ да управлява.
08 Август 2013 06:48
най-смисленият аргумент, който форумните кумуняци успяха да съчинят е, че и боко бил изхарчил един милиард. Демек, ако някой изсере лайно, кумумягите пристигат спешно уж да спасят нацията, но единственият резултат от закупуването на прокуратурата, циганите и сидеров и големият напън да се изкарат по-различни е да изсерат още едно. Същото по големина, щото иначе е прецакване отвсякъде, нали? Даа тва са големите специалисти, дето щяха да затварят кранчетата за източване и да увеличат събираемостта 5-6 пъти.

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД