:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 309
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Само Естония остана на пътя на националите към Евробаскет`15

Трябва да изиграем добър първи мач в София, обяви треньорът Константин Папазов
Константин Папазов
Националният баскетболен отбор на България за мъже достигна до последната фаза в предварителните квалификации, които осигуряват едно място на Евро`15 в Украйна. Селекцията на треньора Константин Папазов преодоля тима на Швейцария и в решителната битка ще срещне този на Естония. Балтийците отстраниха отбора на Беларус след загуба с 80:86 и победа на реванша със 79:61. Само крайният победител от двете срещи (29 август в София и 1 септември в Талин) ще участва на Евробаскет`15.

"Финал срещу Естония е най-логичният изход от тези предквалификации. Такива бяха и предварителните прогнози - обобщи Папазов. - Естония за малко не се класира на Евро`13 и бе фаворит. Това е силен съперник, много неудобен, с добри играчи. Трябва да изиграем добър първи мач в София. Играхме с естонците на приятелския турнир в Австрия миналия месец и ги победихме, така че имаме представа. Ще имаме време до четвъртък, да гледаме на запис и последните им два мача - с Беларус."

Българският тим стигна до двубоя с естонците за попадане на европейското първенство след две години, като би два пъти Швейцария - в София с 21 т. разлика и на реванша във Фрибург в неделя с 87:67. При гостуването онази вечер националите имаха силна стрелба към коша от далечно разстояние - над 50% (10 успешни от 19 опита за тройка), и 56.9% в стрелбата от близка и средна дистанция (29 от 51). Най-резултатен за българския тим бе Калоян Иванов със 17 т., а с 11 завърши Веселин Веселинов.

"Изиграхме добър мач, много бяхме концентрирани - доволен бе Папазов. - С много добро първо полувреме отказахме съперника. Спечелихме абсолютно заслужено, радвам се, че мина без катаклизми - отговорно, сериозно, за да бъдем с настроение за предстоящия финал с Естония."
1
813
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
27 Август 2013 06:38
Успех! Дано Папазов се въздържа от много указания и стои по-кротко на пейката.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД