:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Правителството започва да строи затвори за бежанци

Армията ще помага на МВР за укрепването на границата ни с Турция
Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
На извънредно заседание министрите решиха да приложат пакет от извънредни мерки, за да спрат наплива от бежанци от Турция.
Изграждане на лагери от затворен тип и извънредни мерки за охрана на границата от наплива на нелегални имигранти предприема правителството. В затворите ще бъдат вкарвани всички подозрителни кандидати за хуманитарен статут, както и получилите го. В момента такъв тип са домовете в Бусманци и в Любимец, където се настаняват нелегални имигранти, докато бъдат проверени, преди да кандидатстват за статут или да бъдат експулсирани. Докато са вътре, хората са третирани като арестанти. След излизането си могат свободно да се придвижват из страната.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев аргументира новата инициатива с европейска директива, която дава право да се затварят хора, когато са заплаха за обществения ред и националната сигурност. Идеята на кабинета е в затворите да влизат и вече получили статут, което ще бъде нарушение на редица закони и международни конвенции. Всеки, получил статут на бежанец, придобива правата и задълженията, които имат българските граждани. Единствените ограничения са, че тези хора не могат да участват в избори, да членуват в партии, да заемат държавни длъжности, които изискват гражданство, и да служат в армията.

Засега още се обмисля по какъв критерий ще бъдат задържани бежанците в новите "затвори". Според Йовчев като рискови могат да се определят хора с криминални прояви, без доход, които не знаят език, не са интегрирани и др. Той обясни, че ще се прави ясна преценка за риска на всички хора, които се настаняват. Тези, които не могат да се интегрират в обществото, ще бъдат настанени на места от закрит тип. "Ние не можем да върнем тези хора в Сирия, но не можем и да ги пуснем свободно да се разхождат", обясни Йовчев. Засега няма разчети колко ще струва изграждането на затворените комплекси.

Подобни лагери има в Гърция и те са в разрез с международните стандарти. Пред "24 часа" в края на септември евродепутатът от "Коалиция за България" Ивайло Калфин ги описа така: "Ще дам пример какво е направила Гърция с уговорката, че то не отговаря на международните стандарти. От средата на м. г. бежанците там влизат в затворени центрове. Всички сме виждали в репортажи как майки с малки деца бягат от войната, за да се окажат в затвор, което е в разрез с хуманното отношение. Но правейки това, Гърция намалява значително потока на бежанци. Освен това там направиха преди 2 г. ограда по границата. Само че тяхната е 12 км, а ние имаме 284 км сухоземна граница с Турция".

Подобно на гръцките власти българските също започват поставяне на телени заграждения по границата. 50 военни и 40 машини още вчера бяха изпратени на турската граница да започнат разчистването на 107 км горски пътища. Армията ще изгражда и 30 км ограда, за което ще бъдат нужни 5 млн. лв. Така Гранична полиция ще може по-лесно да пропъжда идващите от турска територия и да ги насочва към места, където ще има съвместни българо-турски екипи, които в бъдеще ще се създават. Надеждите на управляващите са, че така чужденците ще остават на турска територия. Цялата операция ще струва 750 хил. лв. и ще отнеме около 40 дни.

"Мерките са в посока затягане на режима на границата по отношение на бежанците и включват дори връщане на групи от бежанци или пренасочването им към граничните пунктове, които са официалните места за влизане в България", коментира и военният министър Ангел Найденов. За да обясни причините за затягане на режима на границата, той каза, че само 54% от нелегално влезлите чужденци у нас са сирийци. Останалите са от други държави, където няма гражданска война. МВР съобщи, че през последното денонощие у нас са влезли 398 чужденци, от които само 245 са сирийци.

Найденов не изключи вариант и за директно участие на армията в опазването на границата. Това може да стане, ако областният управител на Хасково обяви кризисно положение. "Участието на армията ще е само по хуманитарни причини, подпомагащи екипите и силите на Гранична полиция", каза министърът. Друга мярка ще е ускоряване на експулсирането на нелегалните. За целта се водели разговори за съвместни чартърни полети с други държави за връщането на имигранти в родните им страни. От МВР обаче признаха, че това става много трудно, защото посолствата на приемащите държави изисквали да има писмено съгласие на гонения от страната.

До края на седмицата трябва да стане ясно каква финансова помощ ще получи България за справяне с кризата. София е поискала от еврофондовете за бежанците близо 6 млн. евро. Йовчев е уверен, че България ще получи по-голяма част от исканата сума.

"Засега Европейската комисия не може да посочи сумите, с които е готова да помогне на България за справяне с бежанците от Сирия", коментира вчера еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, цитирана от БНР. По неофициална информация на радиото разчетите на комисията са на този етап да отпусне на България около 5 млн. евро, а при необходимост догодина да бъдат отделени и още средства. В неделя еврокомисарят по бедствия и справяне с кризи Кристалина Георгиева твърдеше, че финансовата помощ вече е потвърдена, но по-големият проблем на Европейската комисия е как тя ще бъде усвоена. Както "Сега" съобщи, през последните 5 години Държавната агенция за бежанците е прахосала 30 млн. лв., половината от които евро пари, без никакъв ефект за подобряване на положението на бежанците. Вчера правителството трябваше да отпусне още 27 млн. лв. от бюджета за справяне с бежанската криза, но до редакционното приключване на броя не беше съобщено решение за това.



ЧУЖД АНГАЖИМЕНТ

Спортното министерство вчера обяви "спешни мерки за облекчаване на интегрирането на бежанците", които се базират предимно на доброволчески труд и на събиране на дарения от страна на студенти. Разчита се учещите арабистика, медицина, филология и психология да помагат с безвъзмезден труд за превод, ограмотяване и подпомагане на комуникацията с чуждите граждани. От пресцентъра на ведомството се затрудниха да отговорят на въпросите на в. "Сега" как точно ще се намерят тези доброволци и защо се поема ангажимент от тяхно име. Освен това не стана ясно, ако доброволците наистина извършат набелязаните дейности, каква точно ще е заслугата на министерството. Спортното министерство ще се ангажира пряко единствено с купуване на ракети и топки за тенис на маса, за да могат чужденците да спортуват, както и с "кратки сесии и беседи с наши младежи на тема "Толерантност".

В бъдещите лагери от затворен тип ще бъдат настанявани рискови чужденци. За такива ще се смятат дори хора без доходи и незнаещи български.

 В бъдещите лагери от затворен тип ще бъдат настанявани рискови чужденци. За такива ще се смятат дори хора без доходи и незнаещи български.


98
6296
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
98
 Видими 
21 Октомври 2013 19:24
Одобрявам, но без една висока стена няма смисъл да пълним тия затвори с гърла за хранене. И по-бързо, че доста закъсняхте.
21 Октомври 2013 19:26
Разгеле. Някаква зачатъчна индикация че имаме правителство.
21 Октомври 2013 19:29
Поздравления с една песен
Натисни тук
21 Октомври 2013 19:35
На лайнарите от правителството им трябваха месеци преди да вземат решение да си изпълнят задълженията по Конституция, а именно да ОХРАНЯВАТ ГРАНИЦИТЕ на ДЪРЖАВАТА
(Само решение, не е ясно дали действително ще почнат да охраняват.)
.
Иронията е, че както драпат да влязат в Шенген, при положение, че има 10-ина хиляди нелегално влезли в страната ни, готови да се преселят в Германия и Франция при първа възможност, последните ще ни пуснат в ШЕНГЕН точно НИКОГА!
.
ХаХа
21 Октомври 2013 19:39
Затвори, каторги. По малоумно предложение едва ли може да има, но да не подценяваме управляващите, те са хора с опит. Първо, третирането на хора със статут бежанци, като някакви престъпници е добре само в главите на колагулационният партньор на БСДПС, хатака. Разбира се евтин популизъм. Отделно коя държава може да си позволи затвор, който се пълни с 300-400 човека за денонощие? Подсказка, държавата трябва да е с население от 6 милиона.
21 Октомври 2013 19:39
Горскио 21 Октомври 2013 19:35 ХаХа
Кое те радва толкова много?
21 Октомври 2013 19:41
Гърция изгради 12 метров "противотанков" ров по продължение на границата си с Турция. Хем европейските пари усвоени, хем отбраната на страната - гарантирана...
21 Октомври 2013 19:42
Абе, затвори.. Не е ли по-лесно лагери? Хем имаме опит.. Хем Белене си стои?
21 Октомври 2013 19:43
Bentonit

21 Октомври 2013 19:39

Затвори, каторги.


Мдам... по хуманно е да ги потапяме в открито море както го правят италианците!? Да?
21 Октомври 2013 19:44
Радва ме, че умниците от Герб и БСП си умират да влезем в Шенген, а в същото време напълниха страната с араби, заради които няма да влезем в Шенген (в момента , в който ни приемат в Шенген, всичките араби ще се изсипят в Западна Европа).
.
Не мислиш ли, че е смешно?
21 Октомври 2013 19:48
Бре, тоя актуализиран бюджет за какво по-напред?
21 Октомври 2013 19:54
Мдам... по хуманно е да ги потапяме в открито море както го правят италианците!? Да?


Не съм казал такова нещо и категорично не го удобрявам. Есествено продължение на съждението ти са газовите камери. Колкото и странно да е и това не удобррявам. Единстнеия разумен изход е недопускането на хора да превинават границата, нали затова е граница. Нали Цвинокио се хвалеше, че е и външна, дорбе охранявана. Вярно е, че България не може да приюти милионите бягащи от граждански войни, ма нали затова има международно призната граница.
21 Октомври 2013 20:11
Утре умниците продължават с дискусията - "Що е Държавна граница и има ли тя почва у нас?"
21 Октомври 2013 20:12
Според Йовчев като рискови могат да се определят хора с криминални прояви, без доход, които не знаят език, не са интегрирани и др.

Тоест - всички. Понеже никой от тези не знае български, нито има доходи.
21 Октомври 2013 20:13
Ако трябва правителството да вземе заем и милиард и да направят ровове и стени по границата. Това е хиляда пъти по-добре отколкото да правим концлагери из България. А вече влезлите да си ги върнат на турците, както наще комшии ги връщат на нас. Нямаме нужда от лагери и затвори пълни с чужденци.
ПП И както казват по-горе колегите, браво АКО верно направите ограда, но не е зле да се размърдате малко по-живо.
21 Октомври 2013 20:15
Радвам се, че го виждаш по забавен начин, така някак по-отстрани сякаш нека им е на тях. Няма проблем. Просто аз лично не драпам за Шенген, но мисля, че всички тези неща ни се отразяват и на всички нас: от една страна потенциални джихадисти и бъдещи социални проблеми, от друга страна изолация от останалите Европейци, които и без това си позволяват да ни сочат с пръст за щяло и нещяло. Всъщност изолацията от останалите европейци може и да е добро нещо понеже така поне няма да очакваме някой друг да ни свърши работата.
21 Октомври 2013 20:21
МВР съобщи, че през последното денонощие у нас са влезли 398 чужденци, от които само 245 са сирийци.
398*365= 145270 !!!!!!!!!!!
145270 които трябва да бъдат нахранени и приютени, докато средния българин няма пари да си плати "позеленелия" ток. ТОВА Е БЕЗУМИЕ, ПРАВИТЕЛСТВОТО ВЕДНАГА ДА ПОЧВА СТРОЕЖ НА СТЕНА.
ПП И от злато да я направите стената, пак може да се счита че сме минали тънко.
21 Октомври 2013 20:24
RumenS
21 Окт 2013 20:21

МВР съобщи, че през последното денонощие у нас са влезли 398 чужденци, от които само 245 са сирийци.
398*365= 145270 !!!!!!!!!!!


Моля някой да внесе малко оптимизъм в този форум, че много ми идват тия новини.
21 Октомври 2013 20:26
Има рационални елементи в предложенията.
1. Армията се включва в охраната на границите. Човешкото присъсътвие по границата не може да бъде подменено от никакви стени, ровове, или телени ограждения. Те могат да бъдат помощни средства, но не да се разчита единствено на тях.
2. Бежански лагери – на тези от бегълците (от която и да е страна), на които е позволено да влезнат в страната ни, да бъдат осигурени що-годе прилични условия за живот и за работа. Лагерите (не затвори) да бъдат организирани в обезлюдените райони на страната, където лагерниците могат да упражняват правото си на труд в животновъдство, земеделие, строителство и други. Финансирането – поне в първите години, от Европа. Получилите статут на бежанци да не бъдат задържани в България, ако не го желаят.
21 Октомври 2013 20:26
"Що е Държавна граница и има ли тя почва у нас?"

Откъм юг и запад има почва.
Откъм север и изток няма почва.
Там има вода.
21 Октомври 2013 20:35
Чакайте! А какво беше основното предназначение на армията по принцип? Не беше ли нейна най-първа и почти единствена работа да охранява границите на държавата срещу хипотетична инвазия?

А не да пере мръсното бельо на НАТО в Афганистан!
Хубаво е, че някой все пак се сети какво трябва да прави една армия. Ако има политическа воля пиле няма да може да прехвръкне!
21 Октомври 2013 20:45
Какви затвори , какви 5 лева. Да се затвори границата с Турция и да се построи стена по цялата граница, толкоз. Огладнялите ни бюрократи за да имат достъпа до "едни" пари ще ни напълнят държавата с бежанци.
21 Октомври 2013 20:50
Моля някой да внесе малко оптимизъм в този форум, че много ми идват тия новини.

Идва зима а през зимата Странджа е непроходима. Особено за хора който не знаят ни що е иситинска планина ни ще е истинска зима. Особено за такива с трето отделение предимно изучаване на корана. Дори да имат карта едва ли ще могат да я използват а не всеки може да си позволи водач.
21 Октомври 2013 20:51
Никой няма да ни даде пари за да издържаме такова огромно /за България/ количество хора. Тези хора обаче няма да се съгласят да умират от глад и студ и ще ни изядат главите буквално. И на бюрократите ни, няма да им се размине, като почне хаоса.
21 Октомври 2013 20:54
Повтарям се от друг пост по същата тема, но трябва да се разбере, че БГ става жертва на поредната манипулация. Това не са бежанци, тези хора не попадат под определението бежанци и не могат да бъдат третирани като такива. БГ няма граница със воюващите страни, хората идват от трета , сигурна страна, могат да бъдат определени само като нелегални имигранти и подлежат на връщане в страната от която са дошли ( реадмисия), т.е. в Турция. Турция ги неще ( и с право) и ни ги пробутва на нас, а кой и как от управляващите приема турските указания ( заповеди) да се пускат тези хора у нас - смятам, е ясно. Турция с един изстрел убива два, ако не и три заека: отървава се от нежелани хора и свързаните с тях главоболия и разходи, увеличава ислямския елемент в БГ, създава у нас напрежение и хаос и отслабва страната ни.
21 Октомври 2013 21:00
Един от новите затвори да е по-хевропски, ще им потребе в персонално...
21 Октомври 2013 21:06
398*365= 145270 !!!!!!!!!!!

Ми те направо нов град да им построят....
21 Октомври 2013 21:10
МВР съобщи, че през последното денонощие у нас са влезли 398 чужденци, от които само 245 са сирийци.

Другите к'ви са?
Бежанци? Откъде? Колко са "други" от началото на беж. вълна? Причини да ги оставят в България?
21 Октомври 2013 21:20
Казанлък на протест: Не искаме „бежанци“, искаме си полицейската школа!
Недоволството расте в Харманли, Елхово, Ковачевци.
http://www.vestnikataka.bg/2013/10/казанлък-на-протест-не-искаме-„бежан/
21 Октомври 2013 21:22
Всеки, получил статут на бежанец, придобива правата и задълженията, които имат българските граждани. Единствените ограничения са, че тези хора не могат да участват в избори, да членуват в партии, да заемат държавни длъжности, които изискват гражданство, и да служат в армията.
всъщност харесвам министъра....нищо сексуално в стил "козата умря,той почна да ми става симпатичен".но не знам от къде ми дойде еда "стара" история.Та имах познат,доктор(преди П.У.Т.К.А)на биохимичните и агрономическите науки(не слагаше на визитката си две д-р.....всъщност нямаше визитка0Та като закриха поделенията на Селскостопанска (а той със 7 сорта и 4 в процес на изпитване.....пък и нещо бъркаше в гена)малко го "окъса".Та след развода с жена си (избрала "добре облечен бизнесмен"-само с титли дете не се храни) и тъй като не е "гъвкав" ,му щукна да замине за Австралия......та щеше да го посрещне "сънародник " и да го "устрои".Та събра парите и с покана за конференция на коремни хирурзи(калинча работа, пое с неправителствения самолет(да не е тиква-минавайте през Рим,щото в Атина ти късат визата от лошотия и го "духаш"с прикачване в Дубай към Мелбърн.Разбира се-"нашенеца" го няма.....Та попаднал при "офицера" от имиграционната(д-р,ама и руския му го не бива,пък "първо ниво английски" още не бе националния ни език)Та след като "куката " съобразила ,че с езиковите му познания не е микакъв лекар,но осигурила преводач (македонец) и разбрала ,че наистина е доктор,вдигнала телефона и му намерила адвокат,свързала се с "македонско" изселническо дружество,което го поело....и му дръпнала една реч:"земя имаме,но не земята,а хората плащат данъци.Всеки има право на работас и жилище ,но е длъжен да спазва законите на тая страна.Ако минеш на червено - отиваш си у вас.Сега отиди да се видиш с адвоката си и гледай да не те пращам със самолета".Сега угоява агнета въвн ферна за интензивно отглеждане на животни(агнетата ги "гушат" като гъски).Вече е управител.Обикаля света.Интегриран е напълно,а тъй като е на 35 часова работна седмица,когато не обикаля Австралия или да ходи до САЩ на екскурзия учи китайски.Има и син и дъщеря-истински австралийци......бе що ли ми дойде тая история на акъла,когато спора е за дали да приемем 20 000 бежанци за няколко години,а не защо 2 000 000 българи няма да се върнат Иначе министъра си го харесвам,но той изпълнява,не определя политики.Жалко че ще го похарчат
21 Октомври 2013 21:29
Престой в лагер-8 часа,интеграция-до сега......само за пример де
21 Октомври 2013 21:33
Има имааааа...Чудомир има последователи Да сте ми живи и здрави!! Те си знаят кои
21 Октомври 2013 21:33
да ви дам и-мейла му....има страхотни снимки на акули от загражденията в залива-озъбени акули.А видеото от "буш"-а е като "дънди -крокодила",ама малко вече е забравил българския.....интеграция
21 Октомври 2013 21:33
398 души, преминали незаконно границата през последното денонощие. Това е за извънредно положение. И отново недостатъчни мерки и лоши приоритети. Че тия нови затвори няма да имат капацитет, ако темпото продължава. Охраната на границата - това е най-важното в момента. С предупредителна стрелба, със сълзотворен газ, с физическа намеса, ако е необходима. Пиле не трябва да прехвърча. Това е решението, докато още няма построена стена.
Пп Карикатурата с комисарката Георгиева е бесна!
21 Октомври 2013 21:38
В Любимец ги слагат в бивши казарми. Каква ирония на съдбата, затрихме си армията и сега казармите ги пълним с джихадисти от сирийската свободна армия! Нищо чудно да се въоръжават по тайни канали и какво ли ще стане, като надхвърлят бройката на камерната ни армия?! Това наше правителство нормални хора ли са? Не виждат ли, че режат клона, на който всички седим? Как може да не им пука, освен ако са събрали багажа и не гасят двигателя?!

21 Октомври 2013 21:42
и картинката на "трудовите колективи" от 89 - та ми идва нещо наум....е,малко съм пристрастен,селото на баща ми е на мястото на черкеско....има запазени дневници на един от рода ,как "местните" посрещат бежанците 1979-та от Люлебургаско и Факиско,заселили се на мястото на черкезите,и ги гонят да не им вземат "земята".Или друг тъпак и "мъжкар" ,дето 1903 (името му е на "петрова нива " като делегат и дори председател на комитет....ама то 20 години изобщо преди да се появи ВМРО.....представяте ли си?-тия идиоти "Банк отоман " взривили,бунт дигали,пък не разбрали че освен Македония има и друго българско,та вдигали конгрес на майната си в Странджа) също как са го гледали като"харамия" и "неблагонадежден".,пък глупака си мислел ,че нация и държава ще прави
21 Октомври 2013 21:50
Емигрант,подал документи за влизане в България официялно,в консулството ни в Турция, е добронамерен.За него може и да е резонен срок от месец,или 21 дни за проверки.Със Сирия имаме дипломатически отношения.Но...Емигрантите са различно лоялни,някои са склонни към вандализъм или многоходови престъпления(нигериици).Повечето оставят документите си на каналджии,или казват, че са им откраднати.Обработката на такива ДНК-пластики не би трябвало да е по малко от 5 години.Компютъра на Блеик е в USA.Да опитат там ps 21 Окт 2013 17:24 "Гости звънят на врата.През тавана и прозореца влизат основно криминали." Натисни тук
21 Октомври 2013 21:53
официално:
само 40% са сирийци
всичко останали са икономически Пришълци от Африка и Азия с крайна цел Германия...
нашата гранична полиция е Длъжна още на самата Граница да ги идентифицира на КПП-тата и Там да чакат получаването на статут Бежанец, а не да ги тантурка из цялата държава.
21 Октомври 2013 21:59
Това е за извънредно положение. И отново недостатъчни мерки и лоши приоритети.
четвърт век сме разграден двор,а си го изкарваш на хора ,които искат по-добър живот за децата си(не ти ли звучи българско)Вместо да попиташ къде бляха като разсипваха държавата Пак повтарям-приехме арменци,приехме тракийски бежанци,приехме гърци......не ви ли е срам ,че сте първото поколение на тоя кръстопът,което се бои от чужденци.5 века не ни смениха език и вяра цяла империя,вие от шепа жени и деца(за ислямисти имаме служби-за кво са хранени хора) се боите?След повече от 1300 години ще сте първите граждани,които са забравили как е на село-никой не пипа плодове по къра,като изключим бременна и пътник,колкотои да си беден,подслоняваш чуждия под покрива си като замръкне.....Евреи ли станахте,че отказвате гостоприемство?Всъщност ви е страх ,че ставаме малко ,а шепа чужденци ще ви превземат Да ви имам вярата в нацията Къде ти е армията(един от стълбовете изградила държавата-не църквата)къде ти е училището(дуално обучение за лакеи)къде ти е културата(рапонизация навсякъде)къде ти е националното самочувствие("европа каза"....за това идващите ли са ти виновни?И да-трябва да се оградя с бодлива мрежа-явно другите са го направили.Нацията се състои от индивиди,но индивида не е нация......Толкова по въпроса за теория на системите.И ви казах,и от хелзинския комитет(колкото и да го плюете)стъпилия на тая земя е свободен !И ме е срам,че учениците в България правят НПО-та и пишат "програми" за оценяване на учителите,докато парижките ученици излизат на улицата заради ареста в клас на едно косоварче.Та като селянин правя разлика между "гражданите на Париж" и софийски селяндури Понякога се иска и чувство,не само разум но как да го сместиш в координатната система на "келепира"
21 Октомври 2013 22:01
всичко останали са икономически Пришълци от Африка и Азия с крайна цел Германия...
И в Африка воюват....а"свободно движение на хора" е общочовешка ценност.Ние ли трябва да ги спираме?Да им пожелаем "лек път"
21 Октомври 2013 22:13
Просто искаме да си умрем в България. Не обвинявам черните че искат по-добър живот за сметка на нашите деца, щото наши деца вече почти няма. Но, нека малко да изчакат, тази земя пак ще бъде тяхна. Това е видно с невъоръжено око вече. Но НЕ искам на дърти години да бягам от България. Нека просто черните изчакат, не е любезно да се промъкваш и да превземаш дома на болен човек, барем да изчакат болния да си умре.
21 Октомври 2013 22:22
ЗИП
21 Октомври 2013 20:35
Чакайте! А какво беше основното предназначение на армията по принцип?
Въпросът е риторичен, нали, ЗИП?
Окупирани страни като България нямат право на армия. Винаги съотношението "Полиция : Армия" е показател доколко една страна е суверенна. В окупирани страни армия не е нужна, нужна е полиция - за контрол на завладените ресурси, вкл. човешки.
У нас полицията е близо 3 пъти по-голяма от армията. Само 20 години след "Кой не скача е червен!", "Демокрация!" и "НАТО!".
А преди това пиле не можеше да прехвръкне през кльоновете, защото ги пазеше не родната полиция, а БНА.
21 Октомври 2013 22:50
Просто искаме да си умрем в България. Не обвинявам черните че искат по-добър живот за сметка на нашите деца, щото наши деца вече почти няма. Но, нека малко да изчакат, тази земя пак ще бъде тяхна
видно е ако следваме тенденцията.това е статистика,не "политика".Всъщност 16 век нацията(като първа в съвременния смисъл на думата) се е "стопила " до 1,5 милиона(от 5-6,според различни оценки)та я малко "пасионатност)(не че си падам по руски националисти,но "пасионатната теория " на гомильов върши работа за плакат).Онзи ден се водеше диспут във форума за БДЖ и външните дългове.И как държавата взема в пъти надвишаващ бюджета външен заем при Стамболов за изграждането на БДЖ и армия.И не се се тревожели ,че внуците ще го плащат,защото са били сигурни,че и правнуци ще имат!Та кажи какъв е новия национален проект(не "тактики" ЕС,НАТО или "Южен поток".За размисъл-задължително средно образование(имало го е) и предоставяне на държавен апартамента от 120 квадрата на семейство до 35 години в областен град(себестойност на сграда над 4 етажа при съвременни изисквания за проектиране,без земя и проект(типов такъе) -труд и материали(при сега съществуващите заплати реално изплатени) ,без земя-350-360 лв на м2 до шпакловка(постигал съм го на частен обект-кротко с обструкциите)),Това като мярка за преодоляването на образователна и демографска криза....не е брилянтна идея-просто дискусия
21 Октомври 2013 22:51
Страната няма суверенитет- той за армия говори......
Да сме живи и здрави - един ден , във форума на един от най-тиражните вестници в БГ- "Сега"/ надяваме се / , ще пишем с хапове за кръвно в ръка : "Спомняте ли си като ви предупреждаваха ,че това е контролирано наводняване на БГ с бежанци , в това число и защо не с агентура на държави и организации , които искат славянското слово, писменост и православно съзнание да се ликвидират на този пъп- кръстопът на Балканите .
Плодородна земя, 4 сезона , море, планини ,реки, злато , цветни метали , 2-ри по лековити минерални води в Европа ......
21 Октомври 2013 22:57
Страната няма суверенитет- той за армия говори.....

Я повтори?за суверинитета......че нещо от сума ти време все около този член първи на сега действащата конституция се въртя,пък все не вдяват.....та какво за суверинитет и суверен каза?От тук до нация и политика -една крачка
21 Октомври 2013 22:57
Ммм даа,
Едни строят магистрали, други затвори. Асфалт не се яде ,разбрахме ,, а затвори ядат ли се?
21 Октомври 2013 23:00
...както и малко самочувствие,че шепа бежанци няма да ни затрият....
21 Октомври 2013 23:04
Друга мярка ще е ускоряване на експулсирането на нелегалните. За целта се водели разговори за съвместни чартърни полети с други държави за връщането на имигранти в родните им страни. От МВР обаче признаха, че това става много трудно, защото посолствата на приемащите държави изисквали да има писмено съгласие на гонения от страната.

Писмено одобрение за експулсиране? Проблемът е решим - натискане на палеца с мастилото, след като са снети пръстови отпечатъци за незаконното нахлуване/и за доказване на самоличността/, в готовия документ и на самальотите...
Всъщност, от кой в страната ни зависи, на какво основание и по какви критерии се вземат конкретните решения за присъждането на статуса "бежанец"? Стига тези критерии да са достатъчно строги и бързи, би могло силно да се ограничи престоят на мигрантите на наша територия.
Интересно как почнаха да се смесват понятията в статията - ту нелегални имигранти, ту сирийски бежанци, които не били само сириици...
Очевидно, за да се говори за такива "строги" мерки положението драматично се о..ра. 400 мигранти за последното денонощие! А, "какво ще чиним ний зимъска"?
21 Октомври 2013 23:05
Т72, това за шепата е мнооо авангардно, ама шепата """бежанци""" в действителност е лавина. 400 човека в денонощие!!!!
Как мислиш? Колко деца се раждат на денонощие в България? А, колко от тях са българчета?
Шепичка викаш... нема проблем?
ПП ах забравих и малко """"""""пасионатност"""""""" да добавя
21 Октомври 2013 23:05
е,и вярата(метафизика-не чакай доказателства)че ни е имало,има ни и ще ни има.....помага да съчувстваш на изпадналите дори и моментно да не си във форма.....както на уличните музиканти(да не даам пример с организирани просячета) пари оставят не хора с вили в гърция,а такива,които дори и да нямат излишни ,вярват че утре ще имат "Визия " му викали някъде.....останалото са сметки и елементарна математика
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД