:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 361
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Столичани ще пътуват във времето с винтидж фестивал

Ефектните "Сентиментъл Суингърс" ще отпразнуват третия рожден ден на триото си на фестивала.
В петък и събота София ще е домакин на двудневен фестивал, посветен на музиката и танците на 40-те и 50-те години на миналия век.

Първата вечер е в " София лайф клуб" под надслов Swing The Birthday: Back to the 40s и участие ще вземат трите грации от Sentimental Swingers заедно със секстета на Мишо Йосифов. Тогава триото ще отпразнува своя трети рожден ден и ще изпълни за първи път новата си песен "Циганско лято". Концертът ще бъде съпроводено и от диджейския сет на Smugglers Collective, а танцьорите от Lindyhop.bg. ще проведат кратък урок по танци за желаещите.

В "Mикстейп 5" пък ще се проведе вторият ден от фестивала, който ще бъде посветен предимно на рокабили и рокендрол културата. Под звуците на Елвис Пресли, Джони Кеш, Джин Винсънт и други рокендрол легенди организаторите предлагат множество атрактивни дейности за всички посетители. Ще има демонстрации на мъжко бръснене с класически бръснач, хот-род пийнстрайпинг (вид художествена аерографна техника), филмова прожекция, уъркшопове по танци с гръцки инструктори и грим в стил 50-те, както и базар, на който 15 български творци ще представят своите вдъхновени от културата на близкото минало продукти. Фестивалът ще завърши и с популярните рокендрол групи Breathless и The Rocker Covers, които идват съответно от Гърция и Великобритания.
9
1735
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
26 Ноември 2013 20:41
Какво означава винтидж?!? И в речника търсих, няма и няма

(Не, не знам какво означава vintage, не говоря англииски "изобще" )
26 Ноември 2013 20:49
" София лайф клуб" Swing The Birthday: Back to the 40s Sentimental Swingers "Концертът ще бъде съпроводено" Smugglers Collective Lindyhop.bg. "Mикстейп 5" атрактивни "мъжко бръснене" хот-род пийнстрайпинг уъркшопове Breathless и The Rocker Covers

Това с мъжкото бръснене си е чист сескизъм, "концерт" е все още от мъжки род и изобщо, може ли редакцията да назначи и преводач на госпожа Спиридонова, белким нещо се оправи в горната писаница, пардон, райтинг.
26 Ноември 2013 20:54
много боклучав текст, ама много...
26 Ноември 2013 20:56
vintage, добре, търпява се, но се чудя тези гражданки с кой акъл са се нарекли swingers?
26 Ноември 2013 21:12
но се чудя тези гражданки с кой акъл са се нарекли swingers?

Напомня ми за една стара история как в мъничко градче, забравено от Бога на края на географията, изведнъж възниква мода на китайски татуировки. Местният тауировчик, единственият татуировчик в селото, изпада в ужас - интернетът още не е известен, китайци няма на километри, а публиката не иска никакви сирени и профили, а най-истински йероглифи, и точно не като на другарчето, а други. Майсторът дълго мисли, после тайно се премъква в местния супермаркет и с небрежен вид купува няколко чужбински консерви.
И до ден днешен из околията ходят хора, който имат на врата или на глезена, а някои на по-интимни места звучни надписи като "Годен до", "състав: свинско варено, пипер, сол, подправки", "стоплете преди да консумирате" и други подобни абсолютно китайски надписи. Казват, че татуировчикът се изселил спешно с появата на първите китайци в близост до селото. Но кой вярва на бабини деветини!
26 Ноември 2013 21:15
28 Ноември 2013 17:39
чета коментарите под статията/новината и не мога да повярвам..едни озлобени, оскотяли хора. За другите, които вярвам все още ги има, това е едно чудесно събитие: " петък и събота София ще е домакин на двудневен фестивал, посветен на музиката и танците на 40-те и 50-те години на миналия век" .
28 Ноември 2013 17:52
чета коментарите под статията/новината и не мога да повярвам..едни озлобени, оскотяли хора.

Чети пак. Фестивалът вероятно е прекрасен, дописката е боклучава.
28 Ноември 2013 19:21
lost99, търсите себе си ли? Ще пийнстрайпвате ли в уъркшопа?

Страйпинг - айде, ясно: "чертичкане", раиране... ама чак пък да е пийн... изобщо нема такава дума!

Някои сигурно го четат като "пийнал страйпинг" и тълкуват като съответен стриптийз. Това обяснява трепетните очаквания.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД