:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Путин не иска да е пожизнен президент

Той нарече "пълна глупост" възможността за вкарване на руски войски в Украйна и прояви разбиране за подслушването от тайните служби на САЩ
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Голям видеоекран показва Владимир Путин, който слуша въпрос, зададен му от журналист. До президента е говорителят му Дмитрий Песков. Владимир Путин заяви, че е готов да подпише указ за помилване на бившия петролен магнат Михаил Ходорковски. По думите му Ходорковски, който е в затвора от 2003 г., е написал искане за помилване, което отказваше да направи до този момент.
Владимир Путин заяви, че не желае да бъде пожизнен президент на вчерашната си годишна пресконференция, продължила 4 часа и 5 минути в московския Център за международна търговия. В нея участваха 1300 журналисти, а президентът отговори на повече от 70 въпроса.

Докато задаваше въпроса си, руска журналистика го благослови да стане пожизнен президент. "Мисля че това е нецелесъобразно и е опасно за стабилността на руската държава", отвърна Путин. Журналист от "Лос Анджелис" започна встъплението към въпроса си по украински, обяснявайки, че току-що се е върнал от Киев и "въздухът на свободата още не е изветрял". Путин го прекъсна с думите: "Сполучихте с първата част от въпроса, предварително подготвена, давайте по същество". Тогава журналистът попита: "Възможно ли е вкарване на руски войски в Украйна?" "Това е пълна глупост", отговори президентът. Путин заяви, че Русия е действала да помогне на "братската" съседка Украйна, за да излезе от икономическата криза. "Виждаме, че Украйна изпитва трудности... ако наистина казваме, че сме братска нация и братски народ, то трябва да действаме като близки роднини и да помогнем на тази страна. По никакъв начин това не е свързано с Майдана (протестите в Киев) или с европейските преговори на Украйна. Русия не е против асоциирането на Украйна с ЕС, но се ръководи от необходимостта да защитава пазара си", каза Путин.

По повод опасенията на Запада, че Русия е разположила в най-западната си област Калининград тактически ракети "Искандер", годни да носят ядрено оръжие, президентът заяви, че по принцип ракетите са отговор на противоракетния щит на САЩ в Европа. "Но искам да насоча вниманието ви към факта, че все още не сме взели това решение (за разполагането), нека се успокоят", каза Путин.

За Близкия изток той потвърди, че Иран е приоритет за страната му, но Кремъл иска сигурност за всички страни в региона, включително за Израел. Той добави също, че Русия е изиграла съществена роля за решаването на проблемите с Иран и Сирия, като добави: "Но ние не сме единствените. Без нашите американски, китайски и други колеги това щеше да е невъзможно."

Владимир Путин прояви известно разбиране към подслушването на US тайните служби: "Що се отнася до американските колеги, то тази работа, естествено, се води заради борбата с тероризма. Но трябва да се ограничат апетитите на спецслужбите, да се въведат правила. И все пак това е необходимо. Невъзможно е да се проследи терористът, ако се следи само един заподозрян."

По въпроса за трето дело срещу компанията "ЮКОС", чийто бивш собственик бе осъденият Михаил Ходорковски, президентът заяви, че не вижда "особени перспективи". Агенция Ройтерс попита Путин дали не му е било жал за двете осъдени момичета от "Пуси Райът", които скоро ще бъдат освободени заради амнистия. "Беше ми жал не защото се озоваха в места за лишаване от свобода. Беше ми тъжно за тях, защото те стигнаха до скандално поведение, унижаващо женското достойнство. Те минаха всякакви граници". На въпрос на Си Ен Ен защо за него е толкова важно да критикува западните ценности, руският лидер отвърна: "За мен е важно да защитавам населението от някои квазиценности, които трудно се възприемат от нашето население. Въпросът е да се предпазим от агресивното поведение на някои социални групи, които натрапват гледната си точка на други."
19
2218
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
19 Декември 2013 19:32
Докато задаваше въпроса си, руска журналистика го благослови да стане пожизнен президент. "Мисля че това е нецелесъобразно и е опасно за стабилността на руската държава", отвърна Путин.

Искрено и сърцераздирателно!
Лакейката в "спонтанно" откровение показва желание да бъде управлявана дълго време от тов. Путин. Последният в пристъп на болшевишка скромност се преструва, че не иска.
А някой недодялан президент било на Франция или САЩ (например) би заявил сухо, че избирателите решават кой да ги управлява.
19 Декември 2013 19:41
Абe, някой може ли да каже какво става в европската столица Брюксел? Надуха ни главите с протестите в Киев, а за НАШИЯТ ес, една срамежлива снимчица на една девойка с маска на една баба.. Само тая ли е протестър, има ли други, от какво недоволсвуват? КАжете бре, осведомете ни, о обективни и демократични медии
19 Декември 2013 19:42
избирателите решават кой да ги управлява
щото в русия решава "папа римски".
смешки.
19 Декември 2013 19:45
...а за НАШИЯТ ес, една срамежлива снимчица на една девойка с маска на една баба.. Само тая ли е протестър, има ли други, от какво недоволсвуват?

Вероятно е колежката по форум Жана Д'Арк.
19 Декември 2013 20:00
Вероятно. Точно толкова, колкото и другите Ваши прогнози и предположения.
19 Декември 2013 20:08
***
19 Декември 2013 20:09
Путин може да не иска , но НАРОДА на Русия ИСКА !

Някои кръв да акат ама ВВП е човекът на хилядолетието !
19 Декември 2013 20:13
Днес, Мартин Шулц : "ЕС няма пари за каквата и да е програма за евроинтерграция на Украйна ."
Мда-а-а, изплъзва ви се парче баница , която щяхте да представите на матриала като жизненост на европейските ценности и стремление на народите към Европа.
Да питат украинците за хала на обикновените българи и румънци в ЕС.
19 Декември 2013 20:49
Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен изрази безпокойство от укрепването на връзките между Русия и Украйна, съобщава вестник Le Monde. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2662142
19 Декември 2013 21:37
***
19 Декември 2013 21:54
в качеството си на комсомолец стоеше пред църквата

И пред училището ти. И пред него, иначе щеше да схванеш метафората.
19 Декември 2013 22:16
"Сполучихте с първата част от въпроса, предварително подготвена, давайте по същество".
Приятно прям
19 Декември 2013 22:20
Никой ли ней гледал
Иначе текста ясно е политкоректизиран.
Жената разви тезата, че твърде много пари от ресурсите отиват в олигархията. И ако Путин национализира компаниите добиващи ресурси, то хората ще поискат да е пожизнен президент.
Е Путин отговори с технически доводи, от типа достъп до борсите, до финансовите пазари ..., че това не е подходящото решение в момента.
Също изтъкна, че например Газпром е преобладаващо държаван, з разлика от преди 7-8 години.
Но каза и че независимо дали една компания е частна, па и на 100%, то политиката ще бъде тя все повече да се ангажира с подобряване живота на руснаците
и т.н.
20 Декември 2013 00:14
онова с шпионството дет било древна професия, почти кат една друга изби рибата
20 Декември 2013 02:55
Засуну ка я сюда ссылку на стенограмму и видео. Так, на всякий случай... ведь всю неделю агенства и колумнисты из США и ЕС будут интерпретировать, что именно сказал Путин.
20 Декември 2013 07:54
Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен изрази безпокойство от укрепването на връзките между Русия и Украйна, съобщава вестник Le Monde.
"Това събитие не е пряка заплаха, но е фактор, предизвикващ тревога

Интересно от какво се безпокои този господин? От укрепването на връзките?!?
Бих искал да прочета коментара му на новината , че богатата Фландрия е помогнала на по-бедната Валония. Какво ли безпокойство ще предизвика тази антиевропейска провокация в чувствителната душа на Фога.
20 Декември 2013 08:58
ясенево
20 Декември 2013 02:55

Втори опит за интерпретация на пресконференцията и пак "ГРЕДА" !

пресконференцията не бива се интерпретира така, тя е много повече от самите въпроси и отговори взети по-отделно !
20 Декември 2013 10:46
Ясенево, нещо линка не работа като хората... звука върви 2 - 3 пъти и става пълна каша...
20 Декември 2013 20:02
Линкът работи идеално. Ще взема да копипейстна страницата и ще я кача някъде.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД