:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 316
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дамаск и опозицията преговарят за затворниците

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Представителят на делегацията на сирийската Национална коалиция на опозиционните и революционни сили Монзер Акбик разговаря с журналисти преди началото на вчерашните преговори с проправителствените сили на мирната конференция "Женева-2".
Затворниците, пленените и отвлечените хора са основна тема във втория ден от предварителните преговори между представители на правителството и на опозицията в Сирия. Те заседават в Двореца на нациите - европейската централа на ООН на брега на Женевското езеро. Диалогът между тях не се води пряко, посредник е специалният представител на ООН и на Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими. Алжирският дипломат Брахими поясни, че от хилядите хора, намиращи се в затворите, най-напред ще бъдат освободени жените, старите хора и непълнолетните.

Начело на делегацията на сирийското правителство е постоянният представител на Сирия в ООН Башар Джаафари, а делегацията на опозицията се оглавява от члена на Политбюро на Коалицията на опозиционните и революционните сили (НКОРС) Хади ал Бахра.

Двете страни се срещнаха завчера за пръв път за трите години на конфликта, който вече взе повече от 130 000 жертви. Срещите преминават в рамките на мирната конференция "Женева-2", която стартира официално на 22 януари в швейцарския град Монтрьо.
936
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД