:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В Сърбия през март ще има предсрочни избори

Снимка: епа/БГНЕС
Премиерът Ивица Дачич и вицепремиерът Александър Вучич вчера се обявиха за предсрочни избори.
Двете партии в управляващата в Сърбия коалиция поискаха предсрочни избори. Очаква се президентът Томислав Николич да ги насрочи заедно с местните избори в Белград на 16 март.

Инициативата за предсрочния вот е на влиятелния вицепремиер Александър Вучич. Тя бе подкрепена и обявена официално вчера от ръководството на неговата Сръбска прогресивна партия /СПП/. В момента СПП участва в коалиционния кабинет начело с премиера Ивица Дачич, който е лидер на Социалистическата партия. След заседанието на ръководството на СПП Вучич каза, че не искал да приеме предложението на Дачич да заема "премиерския пост без провеждането на избори". "Народът е този, който трябва да определи визията и програмата", каза още Вучич след партийната сбирка, която подкрепи предложението му за провеждане на предсрочни избори в страната. По-късно през деня сръбският премиер и лидер на Социалистическата партия Ивица Дачич прие предложението на ръководителя на СПП за провеждане на предсрочни парламентарни избори. "Без никакво съмнение най-доброто решение е насрочването на предсрочни избори", каза още премиерът, който е и министър на вътрешните работи. Той смята, че по този начин правителството ще получи нова легитимност.

Според анализатори, организирайки избори, СПП разчита да използва голямата подкрепа, на която се радва сред избирателите след обявеното начало на преговорите за присъединяване към Европейския съюз и след зрелищните арести на няколко едри бизнесмени в рамките на борбата срещу корупцията и организираната престъпност.
1013
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД